icon

Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?

13. sep 2024

Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?

janage
13. sep 2024

Pozri stačí, že prídu pôvodne a extrémne počasie ako teraz a obraz o 4h ceste taxikom sa rozplynie ako dym. Jednoducho sa ti baby snažia vysvetliť, že tá cesta na 4h do pôrodnice je vysoko riziková.

ns994
13. sep 2024

Tak to asi bola nejaka koza alebo chcela volno. Ktovie🤷‍♀️ ale to nezmanena, ze su take vsetky a ze aj dalsia by ta poslala do kelu... chapem. Nasere to ale tak kebh chcem dulu tak idem za dalsou a hotovo. Nejaka by sa nasla predsa a mozno aj lepsia 🙃 tak ano oficialne sa na svk nerobia. Ale nemyslim, ze vsetky tie zeny co rodili sekciou aj dovod mali. Ved to by ti tu zeny nepisali, ze sa to da a ze mas ist za tym a za tym.

janage
13. sep 2024

A mimochodom ak otec dieťaťa s týmto nápadom nesúhlasí už teraz, potom ako bude?

danyelia
13. sep 2024

...ale to, že prvé dieťa si prenášala 8 dní predsa vôbec neznamená, že to druhé sa Ti nemôže narodiť skôr a rýchlo 🫣 Joj, Ty rozmýšľaš tak nelogicky vo všetkých bodoch Tvojho problému (zdravie, pôrod, lekár, psychiater, cestovanie, Šaca, exfrajerka, otec dieťaťa o tom nevie...) a nenecháš si poradiť, veď Ti nikto nechce zle.

autor
13. sep 2024

@janage on nerodil a ani nikdy rodiť samozrejme nebude, tak ma pochopiť nemôže a pritom vedel aké problémy som mala po pôrode keď som prišla domov, že som 3 mesiace kvôli bolestiam revala. Teraz mi povedal len toľko, že prvy pôrod som zvládla prirodzene, tak zvládnem aj druhý a nechce aby som rodila sekciou. Týmto naša debata skončila.

autor
13. sep 2024

@ns994 to že má tá prvá odmietla ma odradilo hľadať si druhú

autor
13. sep 2024

@danyelia ja pochybujem, že druhé porodim bez problémov a rýchlo do pár hodín. Určite budem mať aj druhý pôrod taký istý ako aj prvý

ns994
13. sep 2024

Ja ta nechcem urazit. Ozaj nie. Chapem, ze mas traumu a tazky porod za sebou a ze to uz nechces zazit. A chces sekciu. Ok chapem. Beriem. Ale vazne mi tk pride, ze to komplikujes. Milion možnosti sa ti tu dalo a vsetko je problem. Odpoved je vsetin, kde sa pomaly nemas ako dostat a kde ani nevies ci ta zoberu a ci ti to vobec spravia na poziadanie a ktory je daleko a to minimalne, minimalne (kludne to moze byt o dost viac) 4h cesty. Psychiater nie. Iba po maily a prepax ale este sa cudujes, ze ti to nedal. Saca nie lebo holka. Ini dr co ti tu radia nie lebo tk na svk neni mozne. Pritom tu tak zeny aj napriek tomu rodia. Nie vo velkom ale rodia lebo sak inak by ti to tu asi nepisali... Tak ja neviem. Aby si neskončila prirodzene v saci pod tou holkou 🙈 si dost tvrdohlava. Vazne si zavolaj/obrhaj alebo neviem tie porodnice tych lekarov. Zajednaj si niekoho. Vybav peciatku (ak by som tak moc chcela ten cisarsky ako ty tak chodim na vsetky mozne sedenia len aby mi tu peciatku dal). Pripadne ja neviem. Skus aj inych psychiatrov. Mozno sa niekto zlutuje aj po maily (aj ked pochybujem ale sak skus). Pripadne chod do tej sace a hotovo. Holky ti tu pisali aj mena lekarov alebo v yej minule teme uz neviem. Pis volaj a tak. Alebo. Sa modli za vsetin aby ti odpísali, ze ti to urobia a vybav cestu 🤷‍♀️snad ju zvladnes. No drzim ti palce. Ale teda popracuj aj na pristupe. Ja viem, ze sa bojis a vsetko a ze to uz nechces zazit. Ale aj to, ze chces peciatku ale okrem maila preto nic nespravis. Ck nato povedat. Jedna ta odmietne a ta to znechuti. No chapem. Nasere ked si niekoho vyhliadnes a chces ho a zrazu nic. Ale tak nie je jedina ani posledna na svete. Su jne. Lepsie. A bohuzial odmietanie patri k zivotu. Zato ze si klient neznamena ze ta zobere hned. Mozno mala ine plany . Ktovie. No kaslat. Sla by som za inou. Ako som pisala. Ides si svoje. No chod. Snad sa ti to podari a budes mat na porod krasne spomienky neh uz bude akykolvek a kdekolvek. Ale prajem ti nech ti to vyjde. Hlavne zdravie. Potom tu mozes napisat ci sa ti to podarilo

danyelia
13. sep 2024

...tým si ale vôbec nemôžeš byť istá, to nevie nikto, ani lekár tak dopredu, jedine osud...Držím palce, nech všetko dobre dopadne 😊

bubuzu
13. sep 2024

Počuj,ja som rodila vo Vsetine. Som od Žiliny. Cesta tam hoďka, cesta naspäť tri... Lebo malý bol nepokojný, niekoľkokrát sa dokakal až za uši, zo päťkrát jedol. Čo jedlo, to aj 15-20 minút minimálne pauza dokým sa najedol, prebaliť,.upokojiť.... Ja som krvácala. Fakt to nebola sranda. A to bol relatívne ok, čosi aj pospal. Sú deti, čo ti aj celú cestu preplačú. A to nehovorím, ak po ceste vychytáš zápchu, nehodu... Reálne počítaj na cestu aj celý deň. Kľudne. Ja chápem, že máš asi vážny dôvod, ale sú pôrodnice, kde sa naozaj dá dohodnúť. Hľadaj, urob to pre bábo ale hlavne pre seba, lebo fakt ako matka ti hovorím, počúvať svoje plačúce dieťa niekoľko hodín, pár dní po pôrode, to nedáš.

eleanor2510
13. sep 2024

@ailiba ale ona nepojde za psychologom, ona predsa na take blaboly neveri... Ona mu napise mail, ze chce peciatku, len tak bez vyšetrenia, a este je urazená, ze jej ju nedal

eleanor2510
13. sep 2024

@luliu ona na dieta vobec nemysli, ona druhe dieta nechcela, ale pritrafilo sa. Tak ho nebude ani kojit, naco, ved je to len pre jeho zdravie, ale ved co na tom zalezi? Chuda dieta

eleanor2510
13. sep 2024

@danyelia ona vie vsetko najlepsie, zbytocne čokoľvek radiť

bubuzu
13. sep 2024

A ešte, ak si naozaj písala psychiatrovi mail o pečiatku, je ti jasné, že aj keby chcel, tak ti to nemôže napísať? Také veci sa neriešia mailom, však to je priamy nespochybniteľný dôkaz, on by kvôli tomu mohol mať opletačky s lekárskou komorou. Musíš to riešiť osobne. Ja som si napr.v čakárni v Žiline vypočula rozhovor kde sa budúca mamička nenápadne pýtala na sekciu a doktorka jej povedala, že oni sú za prirodzené pôrody, ale môže skúsiť inde, aj jej rovno poradila konkrétnu. Čiže také sú, ale fakt sa pýtaj po známych, chod tam osobne. Toto ti nikto do mailu nenapíše, lebo riskuje licenciu.

autor
13. sep 2024

@danyelia som si vedomá toho, že to dopredu nemôžem vedieť, ale som si ista na 99,99% že ten druhý pôrod dopadne presne tak ako prvý. Ďakujem

autor
13. sep 2024

@eleanor2510 no bože, ako keby v tom umelom mlieku co sa vyrába pre deti bola otrava

autor
13. sep 2024

@bubuzu veď som nečakala, že tu pečiatku mi pošle poštou. Chcela som ísť ku nemu, že mu len oznámim, že mám strach z pôrodu, čo je pravda, ale nič iné mu nebudem vešať na nos a že tu pečiatku mi bez problémov dá.

bosorkabb
14. sep 2024

Ale fakt žiaden lekár ti nenapíše o. k urobím to do emailu. Ani v ČR.

janage
14. sep 2024

Skus založiť tému. Kto mal prvý pôrod dlhý, strašný, po termíne. A druhý tiež dlhý? Určite ti napíšu baby s reálnymi skúsenosťami.
Možno prehodnotiť to percento.
Ja som tiež prvý pôrod bola po termíne a vyvolávali mi ho liekmi. A vidíš druhý úplne inak. Týždeň pred termínom a rýchlo. Baby co majú viac deti, by ti tiež napísali, že každý pôrod trval iný čas.

janage
14. sep 2024

Tým som chcela povedať, že možno druhý porod bude o toľko kratší, že ani cisársky pri predpoklade 4h cesty nemusíš stihnúť. Aj on sa totiž musí vykonať do určitej chvíle, potom to už nie je možné a dieťatko vyberajú pumpou či kliešťami ak sa sekcia už nedá urobiť.
Partner nesúhlasí, nemáš podporu, tak naozaj stačí nehoda, zlé počasie, uzatvorený nejaký úsek cesty a už to do 4h nestíhaš. Či sa zbalíš a bez slova pôjdeš skôr - to prvé dieťa bude tie dni kde?
Chápeme všetky, že máš panický strach, ale ty kopeš a dupeš kolo seba ako slon v porceláne.

anonymous87
14. sep 2024

Mam za sebou 2 sekcie, obe prebehli bez komplikacii…. ALE prepac, odpadavam z teba. Druhu som mala planovu, malo to byt v pondelok, maly sa v piatok rozhodol, ze piatkovy datum sa mu paci viac 😂 cize ani planovana sekcia nemusi byt tak planovana. A potom co? Normalne si zazmluvni lekara a dohodnes si sekciu. Ja som tak mala pri druhom… vobec s tym nebol problem…este ak by ste mali auto, pripadne zvazovali nejaky cas tam pobudnut pred porodom, poviem ok. Normalka. Ale takto mi to pride sialene… ale ty mas na vsetko odpoved, ze sa neda, nebudem, a ja chcem chcem a dupes nohami, este sa skus hodit o zem… nedivim sa, ze za vsetci posielaju do haja, ked takto komunikujes aj v osobnom zivote…

autor
14. sep 2024

@bosorkabb veď to som ani nečakala, že mi pošle odporučenie mailom. Chcela som ísť za ním, povedať mu jednou vetou čo je vo veci a nech mi dá tu porazenú pečiatku

autor
14. sep 2024

@janage pri mojom šťastí bude aj druhý pôrod ťažký a dlhý, akosi to cítim. Predpokladám, že v Tom Vsetíne by mi naplánovali cisársky rez, takže by som bola na to pripravená. Je maličká šanca, že by som začala rodiť skôr. A áno, otec toho dieťaťa chce, aby som rodila prirodzene. V tej istej nemocnici ako aj prvého, nesúhlasí ani s tou spomínanou Šacou, lebo tam robí jeho exfrajerka. Keď som sa ho v lete pýtala, ako vyriešime november, keď budem v nemocnici 4 dni a on bude musieť chodiť do roboty tak sa do mnou nechcel o tom rozprávať.

autor
14. sep 2024

@anonymous87 už som vyššie písala, že po mojej skúsenosti s prvým pôrodom, čo som prenášala 8 dní, ja pochybujem, že začnem rodiť skôr. A ešte mi prosím povedz že kde v ktorej pôrodnici sú lekári naklonení cisárskym bez indikácie? Okrem Šace čo mi odporučili? V žiadnej. Ani v kochu, kde si platíš nehorázne prachy za pôrod ti nespravia cisársky lebo ty chces. Takže na výber nemám. Ešte mi napadla aj Praha, po pôrode tam dlhšie pobudnúť a ísť naspäť lietadlom, za hodinu som v KE.

janage
14. sep 2024

Ty stále nechápeš alebo nechceš pochopiť. Žiadny lekár ti na mail, potrebujem pečiatku na sekciu lebo sa bojim porodu, neodpíše, že v pohode, dôjdite v pondelok.
Ak si to takto prezentovala aj dule aj svojej dr. ....Dula je v prvom rade za prirodzený pôrod ak si na ňu vyblafla, že ty chceš len a len sekciu, sa fakt čuduješ, že ťa odmietla?
Keď videla, že ty sa nepokúšaš stpracovať traumu, ale prirodzený pôrod na 100% odmietaš? Čo si vlastne od nej čakala?
Ďalšia vec ako poriešiš poradne v nemocnici a predoperačné vyšetrenie, ktoré pri plánovanej sekcii je nutné?
Tiež prídeš, že ja si ani na stol nesadnem, vyšetriť sa nedám a tu mi dajde pečiatku, že možem ísť?
Ty si úplne fixne nastavená,že tak to bude. Zle. A pritom kopec veci nemáš domyslených.
Ty sa správaš ako v obchode, tu máte penize a tu mi dajde dieťa. Tak ako ja chcem.
Tak nič, napíš ty do tej pôrocnice a daj nám potom vedieť,

janage
14. sep 2024

A určite by som sa s tou traumou snažila pracovať lebo život je taký, že plány sú jedna vec a realita často iná. Nedaj boh sekcia nebude možná a ty sa zrútiš úplne.

autor
14. sep 2024

@janage no takto ešte raz, určite som nechcela, aby mi poslal odporúčanie mailom. Chcela som ku nemu ísť a povedať, že potrebujem indikáciu na cisársky rez, lebo mám fóbiu z pôrodu. To som písala do mailu a odmietol ma. Ďalšia vec, dula. Prvý pôrod som chcela mať prirodzený, vôbec som nad sekciou neuvažovala. Chcela som epidural, ten som mala vybavený. A sekciu som chcela až v pôrodnici, čo mi nepostupoval pôrod a skoro 2 dni som sa tam trápila a už som to chcela mať za sebou. Odtekala zo mňa voda a malý nechcel ísť von a som sa fakt bála či môže byť bez plodovej vody vo mne niekoľko hodín. A aj tak hrozilo, že sa mi zadusí v pôrodných cestách. A sekciu mi odmietli spraviť po tom všetkom, nútili ma rodiť prirodzene.

anonymous87
14. sep 2024

Ja som rodila v Ruzinove napr (ano, tiez som volila cisarsky aj druhy krat, kvoli zlym skusenostiam)….a ano prveho som tiez prenasala, druhy sa vypytal na svet pred terminom.. ale s tebou tazko…ako som pisala vyssie, tvrdis ze sa neda aj ked ja ti pisem, ze da… len treba hladat… ale rob ako myslis, za mna je to absolutne sialene co spekulujes. A trepat niekolkodnove mimo do lietadla, tak k tomu sa ani nevyjadruhem…
A mimochodom, neviem preco sa nechces s niekym kto ma na to skoly, o svojom strachu porozpravat… ved to nie je hanba

simca06022011
14. sep 2024

Véd zavolaj do taxi služby a spýtaj sa, ale vacsiu blbosť som nepočula.

autor
14. sep 2024

@anonymous87 áno, preto som hneď aj z hlavy vypustila tú myšlienku rodiť v prahe, preto chcem bližšiu pôrodnicu a nejaká baba mi odporučila Vsetín. A nie, ja sa o mojich problémoch nerozprávam ani s mojou mamou, ani s mojím priateľom, tak určite sa nebudem rozprávať s cudzím človekom.