icon

MUDr. Michal Pavlita. Chodíte k nemu?

bershka
16. nov 2008

ahojte kočky. chodíte niekto k tomuto lekárovi? chcem sa dozvedieť vaše názory. ja som bola doteraz max. spokojná, až na nevrlosť sestričky, ale tá mi je ukradnutá, ale naposledy čo som tam bola, bola tam jedna mamička s bábätkom, ktoré plakalo a dr. vybehol a začal na ňu vrieskať, nech si to decko ukľudní, že sa nemôže sústrediť atď. strašne som bola zklamaná jeho prístupom... ďalej, čo sa týka poradne. objednáva na mesiac dopredu a už sa viacerým stalo, že ich nezobral, ale najprv pobral tie, čo boli objednané a tie "nestihnuté" poradne nechal čakať aj vyše hodiny. už som pomaly v 26 tt a ešte ma stále neobjednali na glukózu. ako s odborníkom som s ním vážne spokojná, je precízny a ochotný, ale nejak v poslednej dobe sa mi zdá, že to kdesi "vázne".
máte s ním skúsenosti ako s pôrodníkom? lebo neviem, kde chodí rodiť budúce matky.

adagust
14. sep 2024

Ok dievčatá, to čo zažívam u Pavlitu aktuálne je vrchol. Nahnevaná som teda riadne. 2.8. som odniesla odhlášku osobne do ruky sestričke, s tým že povedala, že mi zavolá, keď to bude mať spracované - možno, že to stihne do stredy, ale že musím prísť osobne pre kartu, lebo ona to nikam posielať nebude. Odvtedy sa nikto neozval. Začiatkom septembra som posielala mail, že v akom je to stave... a dva týždne zase nič... ticho. Pán doktor si na mňa veselo účtuje ďalej a ja, čo potrebujem ísť na vyšetrenie, čakám na ich "vyradenie" už druhý mesiac!!!! Absolútny vrchol arogancie a pocit bezmocnosti pacienta, pretože, čo im kto môže...

tuppuk
26. sep 2024

@senan presne tak, nemala som s nim taktiez ziaden problem a tiez sa mi paci prave to ze ide-riesi-neskusa-necaka. aj to mi raz dost pomohlo ze ked som urgentne potrebovala vysledky z biochemie tak do hodiny ich mal. kamoska u druheho zenskeho cakala asi aj tyzden ci dva kym sa k nim dostala a dovtedy len trpla ze co.

tuppuk
26. sep 2024

@adagust ako podla mna maju len vela prace, sme ludia, treba mat trochu pochopenia aj pre tu druhu stranu. byt tebou ked ta to vysetrenie tak velmi suri tak by som volala a pripominala sa teda kazdy tyzden a povedala normalne co je vo veci, ze potrebujes ist na vysetrenie. mali by to normalne pochopit. neviem ci si pan doktor uctuje na teba dalej, ci tam nehra rolu nie len to ze si v jeho kartoreke ale aj to ake vysetrenie ti urobil co posiela poistovni.

adagust
7. okt 2024

@tuppuk
gynekológ si účtuje na pacientky rovnako ako všeobecný lekár - paušál každý mesiac len zato, že Ťa eviduje u seba... je to drobná platba pár eur, ale teda priemerne sa počet pacientov pohybuje okolo 2500... takže fajn základ.
Volať každý týždeň znie fajn pre niekoho, kto je na dôchodku a nemá iné starosti... ja som cez týždeň normálne v práci a môj druh práce neumožňuje multitasking... vyžaduje veľké sústredenie, teda nemám možnosť riešiť si vo veľkej miere súkromné záležitosti, to by som nič nespravila... okrem toho dovolať sa tam je tiež umenie a nie je to ani jediný lekár, ktorého riešim... ale teda už som vyradená chvála Bohu a práve som volala s veľmi milou sestričkou z ProBiosu.
Na tému pochopenie, určite som za... ale niečo iné je vzájomné pochopenie, a iné akceptácia toho, že "zdravotníctvo proste funguje tak, ako funguje". Je to služba ako akákoľvek iná, kde žiaľ nie som platiaci klient ja, ale zákonom daný systém platieb. Pokiaľ by sa ku mne správala takto kaderníčka alebo masérka, tak jej jednoducho za danú službu nezaplatím. Žiaľ zavedený systém takéto správanie v zdravotníctve umožňuje. Druhá vec je, či to budeme akceptovať ako "štandard" alebo sa voči tomu vyhradzovať. Na tých 10 minút ročne, čo Pavlita strávil so mnou na tej preventívke, (ktorú si mimochodom vyúčtoval ako vyšetrenie, čo trvá dlhšie ako 20 minút - podľa výpisu z môjho účtu poistenca), zarobila jeho ambulancia kráľovsky (len za tých 10 minút mu poisťovňa vyplatila 43,29€), a to si ešte pýta doplatok za páku, za cyto ster, za objednanie a neviem ešte za čo všetko... Ak by som sa ja takto správala ku klientom (popri práci mám ešte aj podnikateľskú činnosť), tak by som nič nezarobila a všetci by si ešte ťukali na čelo, že či mi šibe. Ak mám toho veľa, tak musím byť buď menej "chamtivá" a nabrať si toho menej, lebo nezvládam. Alebo musím napr. robiť 6 dní v týždni, lebo je toho veľa... nie "ostatní" robte na mňa... a suplujte tú časť služby, ktorú ja nestíham/nezvládam.

vlasta1818
16. okt 2024

@adagust mne pan doktor vyhovuje uz dlhsi cas a teda nemam pocit ze by sa jeho pristup voci mne zmenil kvoli nejakym situaciam. za mna je to skvely odbornik v modre a nemenila by som ho vobec.

senan
17. okt 2024

@adagust tak ale to je vseobecne zname ze lekari, zubari, veterinari apod. zarabaju viac 🙂 mali sme sa potom asi lepsie ucit 😀 kazdopadne ja s jeho vysetrenim nemam ziadny problem, vyhovuje mi aj forma objednavania sa a ze si nemusim brat volno na cely den v praci 🙂

adagust
20. okt 2024

@senan je rozdiel "zarábať" a "okrádať"... teda zobrať peniaze za službu, ktorú som v skutočnosti neposkytol... ale tak ja už som spokojná v Probiose, môžem odporúčať. Moje problémy boli doriešené jedným profesionálnym a milým stretnutím 👍 Žiadne šup šup, ďalší prosím, ja tu na Vás nemám čas... Rovnako výsledky mi volala sestrička, žiadne "zavolajte si k nám pre výsledky" (čo reálne znamená trafte sa do našej pracovnej doby + do dovoleniek/voľných dní a do neobsadenej linky)

PS: učila som sa dobre a zarábam, dovolím si tvrdiť, porovnateľne s lekármi 😉 Ale o to koľko kto zarába tu predsa nešlo.

misulienkamisa
21. okt 2024

@adagust Je pravda ze vysetrenia u pana doktora prebiehaju rychlo, no neprislo mi ze to bolo v zneni sup sup dalsi nemam casu na zvys. jednoducho mu to islo od ruky, no preto lebo ma uz niekolko rokov skusenosti a tak sa nepotrebuje vo mne prplat pol hodinu. navyse si myslim ze mu aj dost pomaha to vybavenie s umelou inteligenciou. mne takato dlzka vysetrenia vyhovuje, aspon sa clovek moze venovat aj inym podstatnym a dolezitejsim veciam v zivote ako cakat u lekara 🙂

adagust
24. okt 2024

@misulienkamisa on mňa reálne poháňal, s tým, že nemá čas... slovami citujem "mám plnú čakáreň iných pacientov".... "rýchlo do prezliekárne, nezdržujte sa tam. Hneď prídite oblečená naspäť"... a pod. A teda už vyššie som písala, že prsníky mi raz zmačkol a považoval za vyšetrené... ako človek je rád, že rýchlo vybaví, to beriem. Ale čo vybavil, keď ho lekár v skutočnosti "nevyšetril" ako mal? Ale opäť ako som písala vyššie hneval ma najmä ten arogantný prístup.

ciicaa
30. okt 2024

@bershka no chodim ku nemu, je to pre mna spadovy gynekolog. Kazda navsteva je vsak velmi negativny zazitok. On sa ku mne nesprava ako doktor ku zene. Je prilis arogantny na to, aby sa spraval slusne. Ked ma k nemu pislala moja zdrav.poistovna tak predo mnou im zavolal naspat ze ci ma naozaj musi zobrat.

ciicaa
17. nov 2024

@adagust áno, mam rovnakú skúsenost - účtuje si za páky, za objednanie, za ster za ktorý by nemusel, ale položí to tak, že musíte mať ten platený typ vyšetrenia. Páky mi účtoval aj v prípade, že ich nevedel pri mne použiť. Nevedel!

tuppuk
26. nov 2024

@ciicaa neviem co tym myslis, ake paky? no ster ale on robi ten lepsi, nie len ten klasicky. a ze by nieco nevedel pouzit? 😀 ako nemam ten pocit, ved xy rokov praxe za sebou a navyse robi aj jednodnovu chirurgiu v iscare.

ciicaa
26. nov 2024

@tuppuk ano on robi ten plateny ster a myslim, ze tu si zdielame svoje skusenosti s nim. Ani mne sa to nepacilo, ze ma nevedel vysetrit a urobit ster!

adagust
5. dec 2024

@ciicaa ja som mu povedala, že chcem obyčajný ster. A inak teraz som sa dozvedela, že poisťovňa UNION tú rozšírenú cytológiu hradí v plnej výške, takže je to bez doplatku.

misulienkamisa
8. jan 2025

@ciicaa neviem si to uplne predstavit ze "nevedel ma vysetrit". ved kazdy gynekolog robi tu pracu rovnako tak ako sa naucili ci uz v skole alebo pocas rokov posobenia.
@adagust tak zase ale na druhej strane zrejme chcel dbat na to aby si mala to vysetrenie tip top ked trval na tom lepsom stere. a druha vec bohvie od kedy to plati a myslim si ze ked aj nieco poistovna preplaca taketo tak nedava sa na to ziadost o preplatenie? ako to bolo aj s tymi zubnymi benefitmy.

vlasta1818
10. jan 2025

@misulienkamisa presne toto som si aj ja povedala ze ako ta lekar moze nevediet vysetrit ci urobit ster ked ma uz xy rokov praxe a spolupracuje aj s reprodukcnym centrom 😀 take divne mi to pride..

tuppuk
22. jan 2025

@vlasta1818 nechaj tak 😀 pozri sa najde sa barskto s barsjakym nazorom, ale odtial potial zase. osobne som nemala s vysetreni ziaden problem, pan doktor sa ma zakazdym pyta ci je ten priebeh v pohode a ci som vsetkemu rozumela.

adagust
2. feb 2025

@misulienkamisa nie, u nového gynekológa mi to rovno povedali, že ako poistenec Unionu to mám zadarmo 😉

senan
17. feb 2025

@adagust a mate na mysli ten lbc test hej? lebo pride mi to zvlastne ze by ste to niekde mali zadarmo a niekde za to platili. pretoze tento test nie je klasicky ster viete o tom ano? ja co zatial viem tak preto to neuhradza poistovna lebo ze je to technicky mimoriadne narocna metoda a naklady na nu su vyssie. no aj tak mi to stale nepride nejaka horibilne vysoka suma. este ked si clovek vezme ze za nu predsa len neplati kazdy mesiac..

misulienkamisa
18. feb 2025

@vlasta1818 vsak mna to zaskocilo, pretoze som k nemu prestupila na zaklade tych pozitivnych odporucani a mala som moznost si ho teda "odskusat" v aktualnej dobe a mne fakt sadol a vyhovuje mi so svojim pristupom. neviem ci je to tym ze ten moj predchadzajuci dr. bol taky zly, ale tu je to uplne o niecom inom 🙂 normalne ma zbavil strachu a stresu co som doteraz mavala..

tuppuk
3. mar 2025

@misulienkamisa strach a stres z doktora? ako nestretla som sa s tym ale pocula som o tej fobii z bieleho plasta.. no pokial sa ti to stratilo tak sama dobrer vies ze si spravila len to najlepsie pre seba 🙂 ono ta prehliadka nie je prijemna to je pravda, no nejaku doveru tam predsa len treba mat.

adagust
19. mar 2025

@senan
Áno, Union je jediná poisťovňa, ktorá to hradí 😉 Aj mňa to prekvapilo, aj že som sa to dozvedela až tak neskoro...

senan
21. mar 2025

@misulienkamisa ak ti to nie je neprijemne zaujima to celkom aj mna ze co sa ti vlastne stalo ked si takto zanevrela ked je ta preventivna prehliada v podstate len raz do roka a to by som sa asi fakt premohla. Ved co je dolezitejsie ako zdravie. Hlavne ak uz aj mas deti ides im prikladom.

misulienkamisa
2. apr 2025

@senan hovori sa mi o tom tazsie, no v podstate som necitila zo strany mojho (nastastie uz byvaleho) gynekologa dostatocnu podporu a empatiu. Citila som sa nepochopena. A tak som proste chytila z neho isty blok. Nastastie tu kde som terat je to sto a jedna ako fakt..

tuppuk
24. apr 2025
@misulienkamisa

@senan hovori sa mi o tom tazsie, no v podstate som necitila zo strany mojho (nastastie uz byvaleho) gynekologa dostatocnu podporu a empatiu. Citila som sa nepochopena. A tak som proste chytila z neho isty blok. Nastastie tu kde som terat je to sto a jedna ako fakt..

@misulienkamisa Uplne ta chapem a to, co opisujes, nie je vobec malickost a moze to zanechat stopu. A obzvlast u gynekologa, kde ide aj o velmi intimnu doveru. Taky blok sa vybuduje lahko, ale odburava sa tazko. Ale je super ze si odtial odisla. Ja napriklad som pri panovi doktorovi Pavlitovi este nepocitila nejaky pocit neistoty alebo hanblivosti.

vlasta1818
5. máj 2025
@tuppuk

@misulienkamisa Uplne ta chapem a to, co opisujes, nie je vobec malickost a moze to zanechat stopu. A obzvlast u gynekologa, kde ide aj o velmi intimnu doveru. Taky blok sa vybuduje lahko, ale odburava sa tazko. Ale je super ze si odtial odisla. Ja napriklad som pri panovi doktorovi Pavlitovi este nepocitila nejaky pocit neistoty alebo hanblivosti.

@tuppuk Tiez som k nemu prestupovala a nemam co vytknut co sa starostlivosti tyka 🙂 Ako najskor som vahala, lebo vieme ako to je a aj bolo s nasim zdravotnictvom ze clovek je v podstate rad ze vobec ma nejakeho doktora, ale nelutujem. A hlavne zdvihaju telefony a da sa objednat cez net co je velka vyhoda v dnesnej uponahlanej dobe 😀

misulienkamisa
28. máj 2025
@vlasta1818

@tuppuk Tiez som k nemu prestupovala a nemam co vytknut co sa starostlivosti tyka 🙂 Ako najskor som vahala, lebo vieme ako to je a aj bolo s nasim zdravotnictvom ze clovek je v podstate rad ze vobec ma nejakeho doktora, ale nelutujem. A hlavne zdvihaju telefony a da sa objednat cez net co je velka vyhoda v dnesnej uponahlanej dobe 😀

@tuppuk @vlasta1818 No potrebovala som cas a trochu odvahy, ale nakoniec som prestupila. A som rada, ze som to spravila. Pristup bol uplne iny, citila som sa tam konecne normalne. Ta moznost objednat sa online mi tiez velmi vyhovovala.

senan
30. jún 2025
@misulienkamisa

@tuppuk @vlasta1818 No potrebovala som cas a trochu odvahy, ale nakoniec som prestupila. A som rada, ze som to spravila. Pristup bol uplne iny, citila som sa tam konecne normalne. Ta moznost objednat sa online mi tiez velmi vyhovovala.

@misulienkamisa Hllavne, ze si tak urobila 🙂 A uz mas vlastne za sebou teda aj nejake to prve vysetrenie ci ako si na tom? Inak vela zien co som sa stretla tak nechce menit doktorov, lebo sa obavaju ze ked odidu od toho svojho povodneho tak budu mat problem najst si noveho a zostanu tak bez doktora alebo by museli dochadzat xy km daleko.

misulienkamisa
13. aug 2025

@senan tak nebudem klamat, tiez som sa najprv obavala, nemala som istotu, ale dobre to nakoniec dopadlo 🙂

vlasta1818
14. aug 2025

@misulienkamisa Tak hlavne, ze si spokojna, to je podla mna uplne najdolezitejsie. Ja ked si porovnam lekara predtym a dr. Pavlitu, tak je to sto a jedno aj co sa pristupu tyka. Treba si proste nastavit tie spravne hodnoty 😉