icon

Negatívna skúsenosť so zariadením Koch .

womandarinka
23. júl 2019

Chcela by som sa opýtať či máte nejakú negatívnu skúsenosť s gpn Koch. Ja som tam rodila a nebola som spokojna. Arogancia a odmietli odpovedat na moje otázky počas pôrodu. Podala som sťažnosť a odpovedali len že im je to ľúto ale všetko je a bolo v poriadku. V podtexte že ja so svojou skúsenosťou nie som v poriadku. Máte niekto podobnú skúsenosť s týmto zariadením?

maciatkolulu
23. júl 2019

@kittykat22 ja som si to tiež čítala a nepochopila som čo má so zdravotnými problémami spoločne Koch? Ja som prvú rodila na sulekovej a druhu na zochovej,iba čisto ženské nemocnice,pôrodnice a v minulosti boli dosť vychytené s perfektnými odborníkmi a napriek tomu,keď mali dieťa po pôrode problém prevážali.... Tretieho som rodila u Kochanovce sekciou,treťou a bola som maximálne spokojná.

soldi
23. júl 2019

@womandarinka tak ja som nazoru, ze dr ma vzdy konzultovat postup pokial sa nejedna o zivot ohrozujuci stav. a teda, to nie je len moj nazor, ale tak by to malo byt. rodila som 4 krat a vzdy som sa vela pytala a vzdy so mnou bolo vsetko konzultovane. pri prvom porode tiez chceli robit sekciu, ale ja som odmietla, ked som si nechala vsetko vysvetlit. porod bol sice tazsi, ale len kvoli hlupej sestre co mi tlacila na brucho a dolamala malemu klucnu kost a sposobila pomliazdeniny lebky. dalsie razy som rodila v martine. tam to bolo super.
normalne som prisla s prasknutou vodou a povedala dr ze ako si predstavujem dalsi postup, co chcem a co nie. akceptovala to bez problemov.

cize za mna - uplne chapem Tvoje sklamanie. bohuzial, aj podla prispevkov vyssie vidis, ze slovac si stale mysli ze doktori su nejake vyssie bytosti a Ty nemas narok rozhodovat o svojom tele.

odporucam pri dalsom porode sa dohodnut s konkretnym porodnikom 🙂

womandarinka
autor
23. júl 2019

@mogaa áno možno máš pravdu ale práve za to že možno bolo za 5-12 ma mala skôr ukľudniť nie vystresovat. Ja som naozaj počúvala čo mi hovoria a snažila sa plniť všetko čo mi povedali. Nikto nemusel byť na mňa arogantný

womandarinka
autor
23. júl 2019

@soldi máš úplnú pravdu vo všetkom. Je to smutné. Keby sa aspoň predstavila, možno by to zmiernilo moju traumu 🙁

ceklis
23. júl 2019

@womandarinka určite bol nevyhnutný :( inak by sa tak nerozhodla. Bud rada že ta netrápila tlačiť a nevysťahovala kliešte alebo zvon :(((
Pre další pôrod nevie čo to ešte a ako ovplyvní. To dopredu predsa nemôže vedieť a ani to aká bude jazva :( každý sa predsa inak hojí.
Ja mám cisársky za sebou a poviem ti, že mne doktor povedal že ďalšie snaženie sa odporúča najskôr po 9-12 mesiacoch. Chcela si mat babo skôr? A jazva? To je naozaj to posledné čo ma trapi, pozriem každý deň na malého a ďakujem za to, že žije :(
Máš správu o pôrode? Tam je určite napísané prečo sa rozhodla pre cisársky. Naozaj chápem všetko čo prežívaš, ale s odstupom času to budes ozaj vnímať inakšie.

soldi
23. júl 2019

@womandarinka a na ziadnu z Tvojich otazok sa neda odpovedat jednoznacne. kazdopadne mali Ti vysvetlit preco chcu robit sekciu, na tom som ja trvala a odmietla nakoniec.

pre dalsi porod to nemusi znamenat nic alebo vela. zalezi ako na tom bude jazva, to sa bude hodnotit pocas dalsieho tehotenstva.

aka velka bude jazva - zalezi ake velke a v akej polohe je dieta

womandarinka
autor
23. júl 2019

@nika3136 naozaj ťa nenápadne riešiť všetko okolo cisárskeho rezu na nejakej poradni, keď si myslíš že budeš rodiť normálne.

ceklis
23. júl 2019

@soldi tak ja meviem :( ja som tlačila najviac ako som mohla a maly nešiel von ani po polhodine intenzívneho tlačenia. Nevládala som ani dýchať, nieto ešte niečo povedať. Robila som všetko tak ako mi bolo povedané a keď sa rozhodli rezať ma na stole, behalo tam asi 10 ľudí, z toho traja doktori a stále vykrikovali že kedy bude sála operačná voľba, neviem čo by mi pomohlo, keby som trvala na ďalšom tlačení. Pochopila som, že je zle a len dúfala že to čím skôr skončí. Nie je pôrod ako pôrod a myslím si, že ta lekárka robila len to, čo sama vyštudovala a vie asi lepšie zhodnotiť situáciu ako prvorodička. Nehovorím, te lekári sú nadľudia, ale keby sa ozaj niečo stalo lebo ju nútili tlačiť, tak to sú tu potom iné príspevky :( naozaj môže byt rada že ma zdravé dieťa.
Každá ktorá porodila prirodzene ma šťastie, o ktorom ani nevie. Tak to vnímam ja. Veľmi som zle psychicky znášala to, že som to ako človek-žena nezvládla a pritom som na to bola maximálne pripravená. Nevedela som jednoducho prefiltrovať to moje zlyhanie pri pôrode. Mimochodom, maly sa tlačil zatylkom, mal krátku šnúru dvakrát omotanu okolo hlavy. Čo by mi pomohlo ďalej tlačiť? Iba by som ho zadusila :( každé zdravé dieťa ktoré príde na tento svet je obrovský dar a zázrak.

nika3136
23. júl 2019

@womandarinka
Pozri sa....nechcem na teba útočiť. Keby ti urobili rez o minútu neskôr, lebo s tebou debatovali, mohlo byť neskoro.
Okolo cisárskeho je veľa otázok, je to normálne, nie je to vaginálny pôrod, je to rez. Ale nehnevaj sa, na pôrodnú sálu to asi fakt nepatrí také konzultovanie. Každý pôrod je 50:50, ideš rodiť a zakážu ti už na sále jesť, piť obmedzene, prečo? Kvôli akútnej sekcii. Ak by mi niekto povedal, že je nutný cisársky, nech si ma berú, nech ma aj rozrežú na polovicu, len nech ju čím skôr vyberú. Neodpovedali ti možno preto, že odpoveď jednou vetou neexistuje. Ak by ti začali vysvetľovať že sa to môže zdramatizovať, môžeš dostať zápal.....no pomohlo by to v danom momente? Lebo aj odpoveď "Nič sa nestane" si lekár berie na triko...

ktochytavzite
23. júl 2019

@womandarinka len sr ti nic nemoze slubit,co ak by sa nieco zle stalo ale on by to vopred slibil ze to dobre dopadne?moze max povedat,urobine vsetko ,co je v nasich silach.

womandarinka
autor
23. júl 2019

@ktochytavzite tak kľudne mohla povedať toto

womandarinka
autor
23. júl 2019

@nika3136 ja chápem akutnost zákroku ale keď mala čas so mnou diskutovať o podpísaných papieroch tak mala čas aj povedať ostaňte kľudná, urobíme čo sa

zuzumajko
23. júl 2019

@womandarinka ty si fakt pri porode, kde slo o zivot tvojho babatka riesila velkost jazvy cisaraku?

nika3136
23. júl 2019

@womandarinka aaaaale noták.....toto nechce človek počuť. Ty vieš, že robili všetko, čo sa dalo, nemusela ti odpovedať.
Ty si chcela počuť, že to bude všetko v poriadku. A to ti nik nemohol s určitosťou povedať, tak im to nemaj za zlé. Predýchaj to, druhé dieťa chodiť rodiť inde a budeš si vedieť porovnať, možno bol toto ešte super prístup

womandarinka
autor
23. júl 2019

@zuzumajko nešlo o život môjho bábätka!!!

zuzumajko
23. júl 2019

@womandarinka tak preco bol indikovany cisarak teda? 🙂 lebo to je naozaj krizove riesenie, ked uz je zle

mogaa
23. júl 2019

@soldi no Slovač si teda nemyslí že doktori sú vyššie bytosti, ale riešiť toto počas pôrodu keď sa zrazu rozhodnú pre sekciu sa mi nezdá ok....zrejme pôrod nepostupoval tak ako mal a preto sa doktorka rozhodla pre sekciu.....a vysvetlovať niekomu ako sekcia ovplyvní ďaľšie tehotenstvo alebo aká bude veľká jazva - to mi príde tiež od veci počas rozbehnutého pôrodu ktorý zrejme neprebiehal tak ako mal....jasne doktorka mohla reagovať a povedať že jej to vysvetlí neskôr lebo prvotne rieši ju a dieťa , ale všetci sme ľudia....a v konečnom dôsledku mohla sa na to spýtať po pôrode, prečo bola sekcia nutná a aj ďaľšie otázky.....Mne to príde ako keby som mala tesne pred operáciou a idem riešiť priebeh operácie a ubezpečovať sa že budem ok....ani doktor nie je Boh, nevie čo bude...kamarátka mi rodila cez vybaveného známeho lekára, všetko malo byť ok(ona zdrav.sestra), komplikácie pri pôrode, po pôrode nevedeli zastaviť krvácanie, museli jej zobrať maternicu, ostala čiastočne ochrnutá....

shilla23
23. júl 2019

@womandarinka nikde nemas napisane ze za peniaze s tebou budu jednat ako v perinke ja som rodila v sukromnej nemocnici ale neplatila som si za porod a teda tam boli velmi neprijemne sesticky na porodnici napojili ma na monitor maly mal zle ozvy zacali ma deptat ze kvoli tomu ze som vela pribrala a ze ci neviem dychat a podobne znechutenu ma dali na izbu samu s monitorom a tam som videla ako malickemu prestava byt srdiecko zacala som tam vrieakat na sestru nech so mnou nieco robia buchala som si do brucha aby sa malemu rozbuchalo zas srdiecko v takom strese som vzivote nebola az ked som ich prosila aby mi spravili sekciu tak povolili konecne maleho vytiahli a mal obmotanu tri krat snuru okolo krku a ja som im kolabovala na stole a nikto za mnou neprisiel ze ho mrzi ako so mnou zaobchadzali.. takze bud rada ze ked bolo dieta v stave ze trebalo sekciu mali ta v merku a zhodnotili situaciu a nevynadali ti a nenechali ta zatvorenu samu v kontrakciach a s pridusenym dietatom ako mna.. jednoducho je jedno kde rodis ak natrafis na personal ktory nieje empaticky tak to je v riti a bojis sa dalsieho porodu

hundroska
23. júl 2019

@nika3136 len pre info. U Kocha platíš 1400 Eur plus z poisťovne dostanú okolo 1300 Eur. Čiže dostanú raz toľko ako štátna nemocnica. Ja som tam tiež rodila a to z dôvodu, že malá sa neotočila a išla riťkou a v štátnej robia v takom prípade cisarák. Tiež musím ale povedať, že som bola prekvapená prístupom sestričiek, bohužiaľ nie v dobrom.

lednickajana
23. júl 2019

Na tie papierr sa ta pytali preto ci si ich podpisala lebo sa v nich na niekolko sttan pise aj o cisarskom reze.jasne v nich pisu ako to bude previehat,kde sa bude jazva nachadzat ako prebieha rekonvaleacencia.pri porode zohravaju niekedy sekundy,mozes byt vdacna ze mas zdrave dieta a ze ste obaja v poriafku,ver mi nieje to samozrejmost.

womandarinka
autor
23. júl 2019

@shilla23 ale je to normálne????? Podľa mňa by to tak nemalo byť!!! Ja som rada že ja aj malý je ok, len som stále presvedčená, že takto by sa nikto k nikomu chovať nemal.

womandarinka
autor
23. júl 2019

@lednickajana v papieroch sa hlavne píše že opýtajte sa na čokoľvek čo vás bude zaujímať a zdieľajte z nami vaše pocity aby sme vedeli čo cítite... 🤔🤔 Snažila som sa o oboje a nic

shilla23
23. júl 2019

@womandarinka podla mna nieje a hoci si podpisovala papiere je normalne ze mamicka ma strach aj z porodu aj o dieta a mala by aj vediet nacom je.. len bohuzial tuto profesiu si vyberaju aj ludia co nemaju kusok empatie a beru nas ako kusy

womandarinka
autor
23. júl 2019

Ja som naozaj rada že som ja aj malý zdravý. A nespochybňujem žiadne lekárske rozhodnutie ktoré padlo. Ja riešim to že na súkromnej klinike kde si pôrod platíš by mali byť slušný (okrem spomínaných veci sa mi napríklad vôbec nikto nepredstavil - žiaden doktor!). A myslím že je smutné že to nie je bežne ani v štátnej a dokonca ani v súkromnej klinike. A že nakoniec mám byť len rada a mám byť vďačná že nejako to dopadlo a mám zabudnúť...

womandarinka
autor
23. júl 2019

@shilla23 úplne súhlasím

zuzumajko
23. júl 2019

@womandarinka o to nejde. Ja sa ich napr nezastavam. Som ich pacientkou 10 rokov, jeden z tych lekarov mi pred 3 rokmi zachranil zivot, ked v 12tt dcerke prestalo bit srdiecko a krvacanie po kyrete sa nedalo zastavit...stratila som viac ako liter krvi.. to, ze s tebou nekomunikovali mohlo znamenat, ze sami boli v strese a snazili sa najlepsie vyhodnotit situaciu, aby dopadla dobre pre dieta aj teba. Ja asi aj chapem tvoje rozhorcenie, ale v krizovych situaciach je dolezite pre nich aby z hladiska zdravia nic nezanedbali. Mne napriklad sestricka davala ponozky na uplne ladove nohy (v juli), lekar ma hladkal po tvari, lebo som vkuse plakala a nedokazala sa upokojit pred zakrokom...

liv1
23. júl 2019

Doteraz si nenapisala, preco robili cisarak nakoniec. Od toho sa to odvyja. Bol akutny? Nebol? Mali cas odpovedat? Nemali? A teda poviem aj to ze chapem tvoje rozhorcenie. Vela doktorov sa fakt sprava otrasne, ale nastastie su aj mili doktori.

PS: nikdy, nikdy by som nesla rodit do kocha. Pretoze aj to najbezproblemovejsie tehu sa moze koncit zle a mozu nastat komplikacie kedy prevazaju dieta alebo matku ci oboch do normalnej nemocnice. A ten cas niekoho moze stat zivot, alebo zdravie...

eliska13
23. júl 2019

@womandarinka rodila si v štátnej nemocnici? nie...tak ako vieš, že sa nepredstavuju?rodila som v Ružinove a obaja doktori sa mi predstavili je to o slušnosti.Tie tvoje dve otázky boli nemiestne a pri akútnom cisárskom úplne smiešne.Na tie otázky sa nedá pravdivo odpovedať.Prepac si sklamaná, ale nedá mi to nenapisat, že si si myslela, že keď si zaplatíš budes mať niečo viac a opak je pravdou.Moja kamarátka tam bola úplne nespokojná, ale staznost nepisala nechce sa mi písať detaily, ale má celú pošvu zosivanu a dodnes bolesti aj pri sexe. Prvý doktor ju nechal rodiť, druhý to chcel uponáhľať napichal ju oxytocinom všetko urýchliť, až to bol veľmi rýchly pôrod s veľkými problemami.Neviem čo si čakala je to biznis a peniaze svoje dostali, ty môžeš byť rada, že ste v poriadku.Cim skôr zabudni na tento nepríjemný incident

lucia147852
23. júl 2019

@womandarinka chsoem tvoje sklamanie. Ale, nepíšeš prečo robili SC. Možno tvojmu bábätku padali ozvi a ozaj Dr nemala čas riešiť nič iné. Pretože z tvojich otázok by boli ďalšie otázky a v tomto Dr chapem. Predpokladam že to bolo ozaj akurtne. Keďže SC ani v kochu nerobia len tak pre srandu. Prvú otázku chápem. Druhé dve... V rizikovom stave nepodstatne a ani by na ne odpovedat nevedela. Ale predsav si keby sa tvoje babo narodí mŕtve len preto ze ona riešila nejaké otázky o tom aká bude jazva. Vyčítala by si to sebe alebo jej? Vtedy by si povedala ze mala riešiť rýchlo situáciu. Dr su často jednou nohou v base. Aj to naozaj dobrí. A nie sú pre mňa Dr stelesnením božstva ani náhodou. Tiež som si zažila hororový prirodzený pôrod a okrem toho ze boli nie len neochotne, sproste a priam vulgárne ohrozili život môj aj mojej dcéry.
Moje slová možno vyzneli tvrdo ale tvoju traumu naozaj chsoem. Ale dávam aj pohľad z druhej strany. Ze ak bola starostlivosť v poriadku, obaja ste živý a zdravy a Dr len jrdnala rýchlo a racionálne bez emócií neni to dôvod na sťažnosť.

domculik
23. júl 2019

@womandarinka Ano uplne ta chapem. Preco by si nemala pravo dostat odpovede na otazky ?? Lebo doktor je tam odbornik ? Vsak prave preto ! Ked som v obchode, spytam sa odbornika, ktoru chladnicku si mam kupit a nie ze mi nejaku zabali a la "budte ticho, my sme tu odbornici, my rozhodneme za vas". To kde sme ? Sukromne zariadenia ako Koch, kde si pacientky priplacaju za nadstandardnu starostlivost, funguju prave kvoli povedomiu, ze ponukaju naozaj nadstandard a "nieco viac".