icon

Pôrod na Antolskej 2012

alien2603
24. júl 2012

Ahojte mamicky a buduce mamicky... vedeli by ste mi poskytnut nejake blizsie info o porodnici na Antolskej (vase aktualne skusenosti)? Taktiez by ma zaujimalo, ci ste si zazmluvnovali doktora..., pripadne ci by ste mi vedeli odporucit niekoho z vlastnej skusenosti? Viem, ze tu uz v par temach Antolska figuruje, ale zaujimali by ma najaktualnejsie informacie 🙂 Tak ak mozete, poradte..., budem vam vdacna 🙂

alien2603
autor
19. nov 2012

@sasena12 Ahoj 🙂 Aj my sme stale v polohe KP...uz sa zmierujem s cisarskym....Tento tyzden idem na koplexne odbery krvi, myslim, ze su to tie predoperacne... Uz mas naplanovany cisarsky? Aj mas nejakeho lekara, ktory ti ho naplanuje? Ozaj, mame velmi podobny termin, tak mozno sa aj vidime 🙂))

sasena12
19. nov 2012

@alien2603 ja som bola na predoperacnych minuly tyzden, v stredu odber krvi a v piatok predoperacne + anesteziologicka. Chodim k Dr Malovej a v stredu mam poradnu tak uvidim ci mi uz nieco naplanuje ci nie. Ale pocitam ze cisarak mozu naplanovat aj tyzden pred terminom.

bambi29
19. nov 2012

@meg_junova vybrala som si ho na tie poradne lebo som vsade citala ze je odbornik, no moc toho nenahovori ale co uz. myslim ze pojdem cisarskym kvoli polohe tak som chcela chodit niekomu koho vsetci ospevuju v suvislosti s cisarskym

sasena12
19. nov 2012

@bambi29 kedy chodievas na poradne a kedy mas vlastne termin? mozno nam to tiez naplanuju podobne 🙂

alien2603
autor
19. nov 2012

@sasena12 Tak fajn, ze uz to mas za sebou 🙂 Ja dufam, ze to stihnem 🙂 Mne doki povedal, ze pokial sa nevyskytnu problemy, tak to kludne budeme riesit v 40 tt... Tak sama neviem, co a ako to bude. Len dufam, ze to bude ok a budme zdrave aj s malickou 🙂 Aj si zazmluvnujes lekarku? A ako vlastne prebiehaju tie predoperacne + anesteziologicka? Mohla si si vybrat, ci chces spinalnu alebo celkovu narkozu?

bambi29
19. nov 2012

@sasena12 idem dnes tak pred koncom aby ma zobral, na pol 12 zhruba (je do pol 1) a termin mam 12.12.

sasena12
19. nov 2012

@alien2603 vraj aj KP sa da prirodzene rodit no je to bolestivejsie a mozu nastat komplikacie a v dnesnej dobe radsej naplanuju cisarsky. Najprv ti odoberu krv v jeden den a potom na dalsi termin ked maju vysledky, spravia EKG, odmeraju tlak a mas pokec z doktorkou, ci mas za sebou nejake operacie, preco vlastne musi byt sekcia (povies kvoli polohe plodu ze je KP) popocuva ta, skusi stitnu zlazu a napise spravu o tom celom. S tou spravou pojdes k anesteziologicke dvere 106 (tam davaju aj poucenie o EPI) tam mas opat pokec ohladom spinalnej a celkovej anesteze. Vraj si mozes vybrat ale doporucuje sa spinalna pokial matka nie je ohrozena. Dokonca aj Dr na prednaske nam vravel ze je lepsia spinalna lebo ma ucinok este 6 hodin po zakroku tak si neni v bolestiach narozdiel od celkovej ktora hned po prebrati prestane ucinkovat a treba podavat lieky/injekcie proti bolestiam. No a to je vsetko budes mat zopar navyse papierov do tehotenskej knizky. V stredu mam poradnu u Dr Malovej ktoru si planujem aj zazmluvnovat tak budem snad o cosi mudrejsia.

sasena12
19. nov 2012

@bambi29 aha tak to je 8 dni po mne, no mozne je vselico mozno sa aj stretneme 🙂 daj vediet ako si dopadla potom 🙂

horseshoe
19. nov 2012

@sasena12 ahojky. chcem sa ta opytat jednu vec - Havalda vravel, ze na Antolskej dieta po narodeni hned daju matke na prsia, potom zoberu na ocistenie od hlienov a merania a znova vratia zene na prsia a moze ho tam mat kolko chce? Je to naozaj pravda alebo realita je trochu ina?? nevies nahodou?

sasena12
19. nov 2012

@horseshoe kamoska tam rodila asi 3 tyzdne dozadu, hned po porode jej dali babatku na brusko, potom zobrali na ocistenie a skontrolovanie ale co viem prvu noc ju nechali vyspat. Ja som pocula ze zavisi od toho ci rodis cez den alebo v noci, ked v noci tak ta nechaju vyspat ked cez den daju ti hned babo. No pokial trvas na tom mat ho hned pri sebe tak by nemali s tym mat problem samozrejme ked ste v poriadku no ta kamoska bola rada ze v tu noc sa mohla este vyspat. No ona rodila o polnoci.

alien2603
autor
19. nov 2012

@sasena12 Dik za info, no uvidime... Ja mam najblizsiu poradnu vo stvrtok. Tiez uz mam zmluvu na vyber porodnika doma. Dohodli sme sa, ze pokial sa otoci, pojdem priridzene a pokial nie, tak cisarsky...Tak snad to vydrzim este 2v1 a zaciatkom decembra by mi to mohol naplanovat. Daj vediet potom, ako si dopadla na poradni 🙂

horseshoe
19. nov 2012

@sasena12 dakujem 😉 no veru, nad tym som sa ani nezamyslala, ze ak to budem v noci rodit, tak asi budem rada, ze mozem aspon na par hodin po porode oko zavret 😀 A tiez to asi zavisi aj od okolnosti - pri tazkom porode je zena rada, ze je rada 🙂 No moj prvotny odvazny prvorodickovsky plan je ze by som ho chcela mat pri sebe po porode 🙂 😉 Dufam, ze sa to teda bude dat...

sasena12
19. nov 2012

@alien2603 teraz neviem ci som to dobre pochopila chces rodit doma? to umoznuje Slovensko? a koho si planujes zazmluvnovat?

alien2603
autor
19. nov 2012

@sasena12 Uff, nie doma, to by som sa bala 🙂 Normalne v nemocnici...Len som pisala, ze tu zmluvu o vybere porodnika mam uz doma. Tu musim potom najblizsie odovzdat doktorovi, ktoreho si chcem zazmluvnit (bude to MUDr. Rozemberg).

sasena12
19. nov 2012

@alien2603 aha, zdalo sa mi ze som to asi blbo pochopila 😀 tak je dost mozne ze sa aj stretneme 🙂

alien2603
autor
19. nov 2012

@sasena12 🙂 No myslim, ze je to stretko celkom realne, kedze mame terminy tesne po sebe 🙂

sasena12
22. nov 2012

@alien2603 tak ja uz mam naplanovany cisarsky, vo stvtrok 29.11 ma prijmaju do nemocnice a v piatok 30.11 sekcia, tak ak by ta to v tom case chytilo vidime sa na Anotlskej 😎

alien2603
autor
22. nov 2012

@sasena12 Jeeej ahoj 🙂 Tak to by sme sa mali vidiet 🙂 Ja sice cisarsky este 100% naplanovany nemam, ale s dokim sme sa predbezne dohodli, ze by mi cisarsky urobil 29.11.2012...Idem v pondelok este na ARO + anesteziologicke a potom asi v stredu vecer na prijem a vo stvrtok na to 🙂 Tesim sa, ze tam nebudem sama 🙂 Este dam vediet, ci to urcite plati 🙂

sasena12
22. nov 2012

@alien2603 jasne urcite daj vediet, a ku komu vlastne chodis?

alien2603
autor
22. nov 2012

@sasena12 Ja chodim Rozembergovi...nakoniec som si ho aj zazmluvnila 🙂 Uz mas inak vsetky predoperacne vysetrenia? Mne prave dnes brali krv...A rozhodla si sa pre spinal, ze?

sasena12
22. nov 2012

@alien2603 ja uz mam vsetky predoperacne, vybavovala som miuly tyzden. Hej bude to spinal a ja mam zazmluvnenu Dr Malovu.

grasie
23. nov 2012

Ahojte, neviete mi niekto poradiť, ako je to s mužom pri pôrode na antolskej, musí absolvovať nejaké poučenie?

purple
23. nov 2012

@grasie Ahoj,ziadne poucenie nemusi absolvovat.

grasie
23. nov 2012

@purple Ďakujem 🙂

bubulik22
23. nov 2012

@lindana ale ano je, robia to cca 2mesiace pred porodom, p Ježikova tuším sa volá tel. 02/68673403, treba ale volať v čase od 7.15-7:45 ráno, jedna hodina stojí 7eur, pričom hoďka je teória a hoďka je cvičenie. Ja tam nechodím tiež som si zaplatila konkrétne prednášky v miracle ktoré ma zaujímajú, lebo cvičiť nemôžem, ale zaradia ťa do kurzu aj keď si už tie 2mesiace pred pôrodom prešvihla. Ona ti povie čo všetko sa tam preberá, ale asi všetko okolo pôrodu, chodila tam kamoška tak mám odtiaľ info 😉

bubulik22
23. nov 2012

@grasie nie nemusí 😉

rienok
1. dec 2012

@bubulik22 super, dobré info, lebo na nejakej stránke už neviem kde som našla že musí ... 😝

bubulik22
1. dec 2012

@rienok musíš len zaplatiť 30eur poplatok 😉

nikalentilka
11. dec 2012

ahojte, zienky, ktore mate termin koncom decembra a planujete EPI, robili vam uz odber krvi? Zevraj nemozu byt odbery starsie ako 2 tyzdne pred porodom a mna zatial na odber neobjednal nikto....

sykorka162
12. dec 2012

@nikalentilka ja idem akurat zajtra na odbery krvi