Pôrod v Amerike - skúsenosti
Ahojte mamicky, mate niektora skusenosti s porodom v USA? Prisla som tu na prazdniy a neplanovane som tu otehotnela. Vsetci v USA mi radia, aby som porodila tu kvoli americkemu obcianstvu pre maleho a vsetci doma v SR mi zase radia, aby som prisla domov rodit, ze budem potrebovat pomoc po porode a tu v USA mam len priatela a 2 kamaratky, s ktorymi som tu pricestovala. Som z toho uz zmatena... ☹ ☹ ☹ .
@aristka ja len reagujem na to, že nevieš v ktorom špitáli na SK je 5-6 mamičiek na izbe. Nuž napr. v takej trstenskej nemocnici na orave je 6 mamičiek na izbe čakajúcich na cisársky, po cisárskom sú na izbe 2-3 mamičky...na štandardných izbách sú 4 mamičky...na nadštandardnej sú 3 mamičky a je jedna rooming in izba za ktorú si platíš najviac, kde je mamička sama so svojim dieťatkom, ale nemá tam sprchu a WCko a tak musí cválať celou chodbou ak jej treba ísť na WCko alebo sa osprchovať. o sprchách zaplesnutých sa teda nebudem ani vyjadrovať. o "láskavosti" zdravotníckeho personálu detto. ja som už dorodila. keď som rodila prvého syna v roku 2009 nás bolo ráno o 9tej na tzv. vzdychárni sedem. izba bola veľká asi tak 3x4 metre. a bolo nás tam sedem vrátane dvoch postelí a jednej fitlopty. takže toľko moja skúsenosť so slovenskou nemocnicou. to že ma mal zdravotnícky personál v paži ani nebudem opisovať. a nielen mňa. USA porodnice porovnať nemôžem lebo som tam nerodila, ale podľa toho čo opisujú baby tam tak tie naše sa môžu strčiť hlboko a ďaleko.
@melpomene no čo ti poviem ,ak si mala také info ,keď si išla rodiť ,tak si tam nemala ísť rodiť ,inak pozrela som si fotogalériu pôrodnice a boli tam 3 postele na šestonedelí ,ale tá izba bola veľká a recenzie neboli bohvie čo ..tak by som tam rodiť neišla ,aj keby som bola s tou nemocnicou suseda.,asi je to krajská nemocnica a aj je ,som sa dočítala ....
@melpomene tak uz mas aj odpoved od pracovnicky v slovenskom zdravotnictve. No na co si tam isla rodit, ked si vedela, ze budete tolke na izbe 😀 . No neviem, nie kazdy chce a moze cestovat, co ja viem, 100 km na to, aby dostal taku istu naprd zdravotnu starostlivost akurat, by na izbe boli postele 2-3 a nie 5. Jeee fakt rozdiel, alebo si si mohla zaplatit nejake sukromne zariadenie. To je ta bezplatna zdravotna starostlivost na SLovensku
@sisaka co k tomu dodat 😀 lebo uplne kazdy si moze dovolit (teraz nemyslim financne) cestovat do inej porodnice. Ona vobec nepremysla co napise, stale nechce alebo nevie? pochopit, ze standartom by malo byt slusne spravanie, urcite guidelines a pod.
@sisaka to je krajská nemocnica ...a asi aj v tej amerike by nešla rodiť do brooklynu ,len preto ,že to má najbližšie ...inak v írsku mal bratranec nemocnicu 60 km od nich ,keďže nie je v každom meste....inak vy špitál máte v každom meste.v kanade...plus tu na západe veľmi veľa mamičiek využíva Piešťanskú a Galantskú nemocnicu,ktoré sú krajské a uprednostňujú ju pre nemocnicou v TT a chvália si .... máme tu recenzie na pôrodnice a mamičky nie sú odkázané na takýto špitál ....
inak pri prvom dieťati sme tiež nemali auto a nešla som do pôrodnice peši ako turista ,lebo nemám auto....
@melpomene dočkáš sa odpovede,že nemáš mať deti a vec je vybavená,čo na tom,že niektorí by nemali robiť ani pohrebákov so svojim prístupom,nieto ešte zdravoťákov 😖 tu nič zlé neexistuje ,ženám sa to len snívalo..
@barcelona94901 coby snivalo, same si za to mozu 😝
@aristka pôrodnica v ktorej si rodila bola asi tiež blízko tvojho bydliska ako tá, v ktorej som rodila ja. tá trstenská je odo mňa 8 km. Ďalšia najbližšia je 35 km. Ale kým sa do nej dostaneš stráviš na ceste aj hodinu pretože máš dedinu na dedina a môžeš ísť tak max. 50kou. A trstenská pôrodnica je najlepšia v okolí 100 km. Aj za takých podmienok aké tam sú. Možno ty by si z miesta svojho bydliska bola ochotná cestovať aj do KE. Ja len nepochopím, prečo sa u nás v nemocniciach a je ich väčšina chovajú k pacientom ako ku kusu tovaru.
@melpomene v prvej som rodila 2 krát a bola vzdialená asi 21 km a pri poslednom dieťaťi som išla 30 km a ak by bolo treba išla by som aj inam ...jednoducho takéto špitály treba vylučovať a nepodporovať a bohužiaľ ja ako diskutujúca tu na mk neovplyvním chovanie personálu tam ...musíte dávať sťažnosti a odmietnuť konkrétne zdr.pracovníka alebo tento špitál nevyhľadávať ,napr.som si dnes pozrela ružinovskú nemocnicu a odozvy sú veľmi dobré a ja môžem povedať za nitriansku a až na jednu pôrodnú asist.aj trnavskú ....inak tá pôrodná asist .mala šťastie ,že jej končila služba a mala tú česť byť so mňou pár min...inak by som to riešila a nepriblížila by sa ku mne..takže nedať sa ...
@barcelona94901 pozerám ,že budeš mať bábo a čo si vybavuješ letenku do iného štátu na pôrod....alebo budeš ignorovať špitál ,kde si rodila a mala zlú skúsenosť alebo pôjdeš dať zarobiť znovu tomu špitálu a držať ho pri živote a potom sa tu sťažovať......
@aristka nevybavujem,ignorujem,tak ako pri prvom,ale páčia sa mi možnosti,prístup ,tá človečina o ktorej je počuť práve z vonku..a namiesto snahy zlepšiť niečo u nás,je pre teba ľahšie to skritizovať celé..
ja tu napríklad nikomu nemienim mastiť vrecká a hádam ma niekto zachráni..kto tu zadarmo vyštudoval a ešte nezdrhol
a snad budem mať aspon toľko šťastia,že mi nebude nikto volať sanitku,že ju nebudem potrebovať a dotrepem sa kľudne peši..aby ma náhodou ne.z.dr.bal nejaký lekár,že zneužívam toto zdravotníctvo,ako sa stalo mojej babičke s leukoškou v poslednom štádiu ,že zdravotníctvo je zneužívané,dá to pán doktor zaplatiť..a hlavná vec,že vedľa vo vozíčku ožratý,do.sratý bezdomovec neprekážal nikomu..onko pacient áno!ktorého sme si niesli na rukách..
či našej známej,ktorej odrezali nohu a poslali ju "po svojich" ..atd ,máš množstvo príbehov nielen zo samotnej porodnice ,,,kde natrafíš na netvorov ,namiesto zdravotníkov..
skuseností je až,až..nielen pekných..a nezatváram pred nimi oči
ale ty našťastie také skusenosti nemáš,tak sa pozeraj nadalej s ružovými okuliarmi na naše krásne zdravotníctvo a mna nechaj dufať v pokoji,že prežijeme bez následkov,každý také šťastie nemá ,jáj a áno pardon,to bielenie záznamov je tiež len sen 😉
@barcelona94901 vieš u mňa je to tak ,že ja takéto špitály ignorujem a to ,že im nedám zarobiť ani ako pacient ...net má dosť recenzií na špitály ,takže sa dá vyčítať aj tu na koňovi a napr.aj v nitre som išla bez akéhokoľvek platenia ,plus až ku koncu hospitl. sa dozvedeli ,že som z fachu a fakt sa nemám na čo sťažovať .prístup k nám bol fakt veľmi dobrý a aj pekná pekné čisté a príjemné prostredie...
tak to uz som zabudla ,kde sa to vybavuje ale mozem sa spitat segri.bez toho tu dietatu nezrobis obcianstvo a bez obcianstva zas poistenie-rodny list.

@verca99 ako je možné ,že priateľ toľko platil v špitály ,veď mal poistku ,podľa toho čo si tu predtým písala ,si mal odniesť zo špitála aj obväzy previazané červenou mašľou ..veľmi zaujímavé čítanie ....