icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

zuzanaslu
25. sep 2016

@evarakovska Dakujem, pohladam si to a precitam 🙂

exo
26. sep 2016

ak dieta este nema vybavenu karticku lekar moze ukon na maleho zauctovat na matku .poistovna vyda docastne r.cislo a podla toho ako je zatazena specialna matrika trva vybavenie od 2 tyzd.do 3mesiacov.jedine ze by bolo vela rodiciek v cechach al. v rakusku tak cakas az 3mesiace.myslim ze sme boli v preplateni v strate asi 100e ale za pohodlie co mala manzelka to stoji a ak budes len jedina slovenka rodit tak mozno aj sama budes na izbe kedze nemiesaju mamicky z ciech a zo slovenska cize nehrozia ciganky na izbe 🙂

zuzanaslu
4. okt 2016

@mala_claire Ahoj, cakas prve dietatko? Ak ano, tak podla mna sa nemusis bat, ze to nestihnes, ja tiez cakam v novembri, ale tretie 🙂 tiez zvazujem Breclav 🙂

radka288
4. okt 2016

@pufa Ja som tam rodila v auguste minuleho roku, pytaj sa co potrebujes vediet 🙂 spokojna som bola takmer zo vsetkym ...aj ked nejake vyhrady boli..

pufa
autor
4. okt 2016

@radka288 ahoj. nechcela si oznacit niekoho ineho? 🙂

radka288
5. okt 2016

@pufa ahoj..joj pozrela som zly datum v uvodnom prispevku 🙂) tak nic

mala_claire
5. okt 2016

@radka288 ake výhrady mas? Vies to konkretizovať?

mimuka
7. okt 2016

Ahojte, chcem sa opýtať, či potrebujem mať európsky preukaz poistenca alebo mi stačí normálny?? Čo si treba všetko pýtať pri odchode, čo je potrebné na preplatenie pôrodu?? Dovolia tam aj pri konečnej fázy pôrodu, pri tlačení vybrať si polohu akú chcem alebo musím ležať na kresle? vďaka

modry_mesiac
7. okt 2016

@mimuka uz si celkom nespominam, ale myslim, ze nepotrebujes ziaden preukaz, kedze oni vobec s poistovnou nekomunikuju... zaeviduju ta ako samoplatcu, na konci pri odchode ti vystavia dve faktury (za teba a za dieta) a zaplatis v pokladni celu vysku (najlepsie kartou). Potom u nas si budes ziadat u poistovne preplatenie tych faktur. V porodnici dostanes este normalne prepustaciu spravu pre seba a pre babo.

S tou polohou neviem povedat, my sme skoncili akutnou sekciou. Ale na sale mali aj porodnu stolicku, tak ktovie.

gumimaci
7. okt 2016

@mimuka preukaz neakceptuju, treba vsetko uhradit pri odchode, pripadne poslu faktury postou (my sme odchadzali v nedelu, takze fa neboli vystavene. Do BR to nemame daleko tak sme isli v tyzdny pre ne a uhradili sme ich kartou na pokladni. Mozes to zaplatit aj prevodom ale znasas poplatky)
Vyber polohy umoznuju.

mimuka
7. okt 2016

Vdaka a je lepsi Breclav alebo Brno?

modry_mesiac
7. okt 2016

Inak, odporucam vam zastavit sa na obecom urade v Breclavi a poziadat tam o potvrdenie, ze ste v Cechach nedostali prispevok pri naroderni dietata... budu to od vas pravdepodobne pytat, ked budete ziadat o ten 800 eurovy prispevok u nas na upsvare. Zalezi trochu na vehementnosti tej ktorej uradnicky, ci vas po to posle do Breclavi, alebo to od vas nebude chciet, ale tak radsej to mat, ako tam potom chodit na otocku.

mala_claire
8. okt 2016

vsetkym odporucam zucastnit sa kurzu spojenom s prehliadkou v tejto porodnici. jednak sa dozviete podrobne o celom priebehu porodu az po starostlivost o dieta a jednak sa mozte pytat vsetky tieto otazky priamo lekara. mne to velmi pomohlo s rozhodovanim sa, otestovali sme si cestu tam a videla som prostredie, v ktorom sa ocitnem..nebude to uz posobit neznamo a teda psychika bude na tom ovela lepsie, ked tam uz pridem na ostro...

zuzanaslu
10. okt 2016

@mala_claire Ahoj, mozem sa opytat, ze ako dlho trvala ta predporodna priprava? Dalsia bude asi utorok buduci tyzden, ze? Da sa tam prist pozriet aj bez tej pripravy, iba obzriet priestory? Nahodou nemaju zoznam veci, ktore si tam treba zbalit? Dakujem 🙂

meggie330
11. okt 2016

@zuzanaslu ahoj, ja som ten kurz absolvovala asi pred 3 tyzdnami. Zacina to o 13:00 a s obhliadkou sme skoncili cca o 15:30-16:00, ale je pravda, ze sa nik neponahlal a zrovna ani nikto nerodil tak sme si to mohli popozerat vsetko v klude. Dlzka zavisi aj od toho, kolko otazok maju ucastnici kurzu a u nas sa teda pytali dost, hlavne oteckovia 🙂

mala_claire
11. okt 2016

Bez toho kurzu sa to nedá. Maju to spoplatnené ako celok.Platili sme tuším 370kc. A trvalo to tak, ako piše meggie. Ved si tam zavolaj a popros ich, ci ti prehliadku nepravia len individuálne. Ale pochybujem, ze sa to nejak da načasovať, kedže nikdy nevedia, kolko budu mat pôrodov Atd

meggie330
11. okt 2016

ja len doplnim, ze ta suma 370kc je za par, ak tam pojdes len ty, tak polovica ;)

zuzanaslu
11. okt 2016

@mala_claire, @meggie330 dakujem baby za info, pytam sa hlavne kvoli tomu, ze ak sa tam vyberieme tak urcite s detmi, nemali by sme ich kde nechat, a tie to moc zaujimat nebude 🙂 no nevadi, isla by som tam sama a manzela necham s detmi nech si urobia vylet v Breclavi 🙂 a nahodou nejaky oficialny zoznam veci, co si treba doniest nemaju? dakujem

natalushka
11. okt 2016

Do breclavi toho moc netreba..pre babo stacia plienky a obrusky a vexi na prezlecenie na cestu domov..kozmetiku,oblecenie,perinku..davaju..pre micku klasika hygiena,pyzamo po porode,ale to len ak chces vlastne,inak tiez davaju kazdy den..vlozky boli stale k dispozicii..poporodne nohavicky svoje,najlepsie su sietovane,z lekarne alebo zdr.pomocok..aj odsavacku poziciavaju..ja som navyse mala len ponozky a ciapocku ore maleho,ale boli sme v auguste,takze ciapku som nepouzila,ponozky hej..aj pre seba..zupan ako nosis aj doma..nic speciaLne netreba..

meggie330
12. okt 2016

Nam vraveli na tom kurze, ze naozaj vela veci netreba, odporucaju vsak ponozky pre babatko a tusim spominali, ze oni davaju deticky do periniek, tak ak chces aby bolo babo v dupackach, tak tie (ale to neviem, ci som naozaj spravne pochopila). Zaroven treba jednorazove plienky, tie oni nedavaju, maju len latkove. A z diskusii tu na MK som zaznamenala, ze vela bab odporuca si priniest flasu vody, ze boli hned po tom vsetkom strasne smadneeee 🙂

mala_claire
12. okt 2016

No.. dieta je v perinke, ale nie nahate.. dajú mu košeľu.. dupy netreba. Načo brat rarohy...

adkakov
24. okt 2016

Ahojte 🙂 chcem sa opýtať: keď ste vybavovali u nás rodný list, dávali ste ho predtým prekladať? Lebo všade čítam že musí byť preložený...
a po koľkých dňoch bolo možné vybaviť v Breclave na matrike rodný list?
Ďakujem pekne

gumimaci
24. okt 2016

@adkakov cesky RL netreba dat prekladat, matrikarka prisla do porodnice den po porode, a bud sa dohodnete ze si pre RL pridete na matriku osobne ked vas budu prepustat alebo ho poslu postou do tyzdna. nas prepustili v nedelu tak posielali postou.

adkakov
24. okt 2016

gumimaci dakujem pekne za info, takže potom už vôbec netreba isť do breclavy? a ešte ak sa môžem opýtať koľko približne ste platili za ten porod? že načo treba byt pripravený aspon orientačne...

gumimaci
24. okt 2016

@adkakov ja som platila necelych 700€ preplatili mi ho cely bez 1€. este ked budete odchadzat z porodnice skocte si na urad vybavit potvrdenie , ze v CR nepoberas Porodne. Na Upsvar to budu chciet, ked si zaziadas o prispevok o narodeni dietata. Najprv pre RL a potom na urad, je to vsetko v jednej budove, len na opacnych koncoch 🙂 alebo si nechas RL poslt domov a potom skocite pre ten papier.

adkakov
24. okt 2016

gumimaci dakujem ešte raz za rady 🙂

evarakovska
24. okt 2016

@adkakov ja som platila okolo 800€, preplatili mi vsetko, okrem 12€, mala bola pod lampou kvoli zltacke a tie odbery si zapocitali. A taktiez, ak das babatku spravit vysetrenie na dedicne choroby, beru im pri tom krvicku z nohy, tak to pride este jedna faktura, vychadza to na 25€. Ja som potvrdenie o tom, ze som nepoberala porodne v cr nebotrebovala, stacilo, ze som tam zaskrtla nie. To len moja skusenost 🙂

adkakov
25. okt 2016

evarakovska dakujem za info, asi záleží na tom na koho človek natrafí na úrade...

oli2014
27. okt 2016

Môžem sa spýtať, či v Břeclave hospitalizujú pacientky, ktoré prenášajú (niekde som čítala, že druhý deň po termíne paušálne hospitalizujú, ale nie som si istá, či som to správne pochopila...)? ďakujem

mimuka
3. nov 2016

Neviete, ci sa tam da ist aj do poradne, ked vlastne nemam v cechach to poistenie? Ako ste to robili? Chodili ste do poradne niekde na kramare a tam ste isli iba rodit? Davali ste im nejako vediet, ze tam chcete rodit? Vdaka