Pôrod v Hainburgu
Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
@lucinka511 nieje nikdy neskoro sup volaj tam a daju ti hned termin
@lucinka511 zoberu ta neboj len uz sa hlas mozno ti daju hned zajtra termin su tam naozaj mili ludia
@kattyy3 ked neviem sa rozhodnut.zatial planujem ist rodit do Ruzinova.ale este sa rozhidneme s priatelom.zasa kvoli pridavkom nebudem mat take vybavovacky ale zasa vybabovat rodny list.no neviem.ale dik za infosku☺
@lucinka511 vsetko ma svoje pre a proti no ja by som zazitok z porodu v Hainburgu nevymenila za nic na svete bol to jeden uzastny okamih v nasom zivote a s Ruzinovom sa to porovnat ani z daleka neda zial este mame co dobiehat
@kattyy3 tak ano ja zasa.mneje jedno kde odrodim nech su tam odbornici a to v Ruzinove su.A mala si aj nastrih alebo ta zasivali?
@lucinka511 vybavovat rodny list je nic. Prist do hainburgu na matriku a potom ho zaniest na SK matriku. A prist pon. Pohoda..
@de_de11 a ako sa to potom vybavuje s pediatrom na sk a zdr poistovnou?
@lucinka511 vyssia administrativna narocnost by nemala byt prekazkou preco neist do H. 🙂 Zdr. poistovna vyda docasny preukaz na zaklade rak. RL (namiesto r.c. je tam uvedene identifikacne c.). S pediatrom si nepamaetam ze by bol nejaky zvlastny rezim tym, ze som rodila v zahranici, nam prisla dokonca domov spravit odber z paeticky, kedze sme odchadzali po 24 h. Treba si vyzistit u toho konkretneho.
@mirufee no mne sa na H nepaci.to ze tam ten pediater nieje. ale zasa kebyze rodim v at.tak mi hned vyplatia z at rodinne pridavky.kedze pravujem v at.len ten ledjater ma odadza.to uz na sk je vswtko v jednom a aj odbornost na lepsej urovni.
Ak sa všade v zdravotníctve budeme všetci dožadovať drzo toho, načo máme ako pacienti nárok, nebudete musieť absolvovať tak jednoduchú a prirodzenú vec, akou pôrod je, za drahé peniaze v zahraničí. Lebo aj u nás sú dobrí lekári, len mnohí z nich svoju prácu flákajú tak, ako sa fláka v každej práci. Jasné, že tam, kde ide o zdravie a život, by sa flákať nemalo. Ak by boli všetci lekári vo svojej práci dôslední zomieralo by všeobecne menej ľudí. Ale ak budeme ticho takéto služby v zdravotníctve tolerovať, nič sa nezmení.
@oli18 obratili sa na mna desiatky zien ,ktore sa dozadovali ,ale vyhovene im nebolo.mnohe sa dockali arogancie, nasilia(napr rutinny nastrih a naskedne sitie bez adekvatnej anestezie),separacie. .Porod sa zopakovat neda. Velni by som zelala nasim zdravotnikom nejake staze v Hainbuegu. Lebo neporovnatelne sa neda porovnavat. Aby videli a zazili co to tie zeny chcu. A ze to ide aj s respektom a za pouzivania najnovsich vedeckych poznatkov
@lucinka511 tak kazdy si musi zvazit pre a proti, ja som do toho isla s tym, ze chcem co najmenej zasahov a riadit sa vlastnym telom (co sa polohy v 2. dobe tyka napr) a "nebojovat" pocas porodu s niekoho skostnatelymi nazormi a metodami. Pokial Ti instinkt vravi ist rodit niekam, kde maju podla Teba lepsich odbornikov, chod tam. Hlavne aby si bola psychicky v pohode. Neprinalezi mi nikoho odradzat od porodu na SK, mozem sprostredkovat len moje vlastne subjektivne pocity a pohnutky, a to ze pre mna bola pritomnost respektujucej PA dolezitejsia ako nepritomnost pediatra.
@mirufee a mala si nastrih akebo si sa natrhla pocas porodu? pre mna je zasa pediater dolezitejsi.nakolko mozu byt rozne komplikacie a chcem to mat pod kontrolou.verim.ze ale vsetko bude ok.
@lucinka511 pôrod v at ešte nič nerieši, záleží kde mat trvalý pobyt.
@lukamka trvaly porod na SK,takze potom jendo kde porodim diky, aj tak to bude trvat dlho ,to vybavovanie rodinneho prispevku.
@lucinka511 je to sice dlhy proces ak si pracovala v at a trvaly pobyt mas na sk ako ja, a nezavisi to od toho kde porodis. Kazdopadne porod v at ti predlzi len vybavovanie slovenskeho rodneho listu - u mna to boli skoro 3 mesiace. Ale nebol to problem, poistovna nam pridelila docasne rodne cislo a nasa pediatricka s tym bola uplne ok. Plus budes mat automaticky raskusky rodny list - co sa dost hodi na vybavovacky na rakuskej strane.
No a ja za seba urcite odporucam Hainburg, ale zalezi od tvojich priorit. Drzim palce 🙂
Ja osobne by som na Slovensku uz nerodila. Dcerka sa narodila akutnou sekciou a som presvedčená, že kvôli nevhodnej polohe a hlupym komentarom počas tlačenia.
no ja som rodila v ruzinove .ako poviemnvam je to uplne jedno.kde sa rodi.boleati su vsade rovnake...
@lucinka511 pokial clovek nevyskusa porod inde ako ja v Hainburgu nepochopi v com su rozdiely...bolest bude vsade to je pravda aj vytlacit musis drobceka sama no prostredie, pristup, ludia, atmosfera a starostlivost mozu urobit z bolestivo krasneho dna ten najuzastnejsi zazitok pre dvoch ludi vitajucich novy zivot vzniknuty z lasky...ja jedina z kamaratiek rodiacich minuly rok rada spominam na porod bol to uzastny den s mojim manzelom a za to vdacim nemocnici a personalu v Hainburgu. V Ruzinove som rodila raz v 17t a porovnat sa to neda ani zdaleka zaobchadzali tam so mnou ako by som bola iba kus dobytka a ta spina v kupelkach a nehovoriac o tom ze vsetko od priboru a toaletaku vloziek plienok si musis nosit.
@lucinka511 vôbec to nie je jedno, a pediater v Hainburgu je. Odkiaľ máš, že nieje??
Ja som dnes po dlhšej dobe na modrom koniku a hneď som si prečítala tento príbeh ako "super pôrod" z pohľadu bežnej slovenskej mamičky. Pre mňa je strašidelný. A to je ten rozdiel medzi Hainburgom a slovenskou pôrodnicou, takže baby. Fakt to "NIE JE JEDNO". . .
https://www.modrykonik.sk/blog/shilou/article/vitaj-dcerka-bianka-moj-prichod-na-svet-thijr3/
@alenie_ pisali to tu baby.no pre mna to je uplne jedno.najhorsie na porode su kontrakcie a to boli kazdehobrovnako ci uz v heinburgu alebo sk. a to ci mamporod do vody alebo ma niekto masiruje pri porode aj je tam daka dula.na to by som nemala nervy .som sa ledva dokazala sustredit na seba a aby som to predychabala a najlepsia poloha pre mna bola aj tak klasika.v posteli ma boku...takze ci heinburg alebo sk vsetko jedno.porod boli rovnako...a chlapa pri porode .v zivote by som nechcela.no coby tam chudak robil.akurat by mi siel na nervy.
@kattyy3 tak to bolo pred 17 rokmi .ja za sestry a porodnikov same jednicky.uplne uzasni ludia msuper pristup a hl riadna odborbost..co je minus je sara nemocnica ale na tom nezalezi....urcite by som tu sla opat rodit. ja na at lekarov mamvlastni nazor.kedze som robila v at nemocnici zdravotnus sestru. nie su taki flex ako ti nasi a vela veci zanedbali...A co sa tyka porodu ci na sk alebo inde ..to ke fakt jedno .bolest je vsade rovnaka .odtrpi si ju kazdy sam a mne by pri tomnodtrpovani nik nevedel pomoctmpraveze naopak slo ny mi to na nervy mat tam niekoho.kto by mi bol za zadkom a otravoval ma......
@lucinka511 co clovek to nazor to je v poriadku preto zijeme v demokratickom state a mozme si vyberat co je pre nas najlepsie...ja som hovorila iba skusenost z Ruzinova z roku 2015 a z Hainburgu v roku 2016
@lucinka511 nemala som ziadne poranenie, ktore by bolo nutne sit a pripisujem to aj tomu, ze som rodila podla seba. Svojim tempom a v polohe, do ktorej ma davalo vlastne telo. Nemyslim si, ze je jedno, kde rodis a bolest po umelom oxytocine je vaecsia. Taktiez zvladat bolest mi pride lahsie v nestresujucom prostredi, predsa to malicke preziva, to co Ty. No vyzera, ze si uz aj tak rozhodnuta, tak asi nema zmysel Ta presviedcat. Nech Ti to vyjde, ako si prajes 🙂
@mirufee ja som nemla vyvolavacky .ano oxytoxin mi nedavali az 20min pred koncom ale za seba poviem.ze to bolo lepsie s oxy.tie kontrakcie boli silnejaie a lepsie som dokazala tlacit ako bez toho oxy..mne len pomohol.Ja uz som odrodila v ruzinove☺
@kattyy3 vidis a ja som mala moznost rodit uplne zadarmo v heinburgu dokinca aj vo viedni a avybrala som si ruziniv☺este sa mi gyn cudoval.ze ostatne zeny si tobtam platia a chcu ist a vy s to tam mate zadarmk a vyberiete si ruzinov😅
@lucinka511 myslim, ze si sa dobre rozhodla. ja by som nabuduce tiez uz isla rodit do BA. nie zeby som bola v hainburgu nespokojna, ale porod som si odtrpela, skoncila som dotrhana na cimprcampr. asi nemam na rodenie talent a myslim, ze rovnako to dam hockde na SK 😉 co je ale dolezite, ak bude mat dieta zase zltacku, tak nas nepovezu 100 km daleko len zato, ze v hainburgu to nevedia riesit. a pediater tam dochadza par dni v tyzdni a to tiez nie je idealne.

@kattyy3 ale ako akutny pripad by ma mohli zobrat,ci?