Pôrod v Hainburgu
Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
@simonidessa ahoj, ja som u Viera Ciganova, Záporožská 12 aké neviem, či berie nové deti, nás zobrala lebo ja mám u nej uz 2 deti
@simonidessa MUDr Medzihorska napr.stale berie. Skus si zavolat.
Mam v priebehu 4 dni dve ale ze absolutne rozdielne skusenosti pri sprevadzani pri porode. Prva zena rodila v sk porodnici, druha v Hainburgu.
Vcera v Hainburgu som vela myslela na tu prvu zenu a na zdravotnikov, ktori jej asistovali.
Z celeho srdca by som dopriala tej prvej zene taky respekt k jej prianiam, taku komunikaciu, taku atmosferu, taku doveru v jej sily a v neposlednej rade take postupy, ktore boli dopriate tejto druhej zene. Iba 8 minut jazdy autom od nasich hranic.8 minut a iny svet. Kto nezazil, nepochopi. U nas by tato zena skoncila so vsetkymi zasahmi co existuju a s vysokou pravdepodobnostou cisarskym k tomu za polovicny cas, ktory jej bol dopriaty v Hainburgu.
Moje srdce bolo pri nasich zdravotnikoch. Tak velmi som si vcera priala aby tam boli a aby to aj oni zazili.
Velka vdaka hebamme Marianke.
@dulkagabulka nemôžem sa nevyjadrit, že ani v Hainburgu nerobia chyby a všetko pre to, aby sa vyhli cisarskemu. Baba čo bola so mnou na izbe, mala vopred dohodnutý cisársky kvôli zraneniu hlavy v mladosti, doktorka čo tam bola trvala na prirodzenom aj keď na karte jasne stalo že prekonala krvácanie do mozgu, už bola na 9cm! až potom sa nejakému dr. podarilo presvedčiť tu doktorku že on jej okamžite urobí cisársky a že nemôže rodiť prirodzene...takže sa zbytočne vytrapila aj kontrakciami...iný prípad, tlak 150, pacientku poslali domov,o pár h sa vrátila so 180, žiadna snaha znížiť tlak, rovno cisársky. Tiež záleží ako všade kto má službu a aký má deň. Samozrejme prístup,milota je oveľa lepší v Hainburgu ale aj tu komunikácia zlyhava
Ahojte! Viete mi povedat ako je to v pripade prirodzeneho porodu po cisarskom? Je mozne dostat vtedy epiduralku? Niekde viem ze odmietaju dat kvoli, niekde daju v pohode. Ake mate skusenosti v Hainburgu? Dakujem za info ;)
Ahojte... Prosím vás robia v Hainburgu odbery z päticky bábätkám??? Alebo musím s tým ísť k svojej pediatričke?? Mám ecard ale bývame na SR a aj tu navštevujeme pediatria... Ďakujem 🙂
@susanis potvrdzujem, v den odchodu krpcovi brali - mama je pri kazdom vysetreni, robia to najskor po 36hod od narodenia (u nas tusim az po 72). A tiez potvrdili, ze v pripade problemu sa ozvu. Robili aj celkovu kontrolu - pediatricka, kontrolu usiek, davali vitamin K dve davky do ust, aj pulsoxymeter ci co to bolo... A sono bedrovych klbikov robia, len sme mali smolu, lebo akurat nedosla lekarka, dokonca ani v dalsich dvoch terminoch (po prepusteni) nebola k dispozicii - asi aj kvoli statnemu sviatku, co bol minuly tyzden. Normalne tam byva a robi sa to vysetrenie automaticky.
Ahojte. Mate niekto skusenosti s porodom KP?
Dakujem
@monamii my bol KP a odporucili mi hned sekciu. Ale to aj moj gynekolog. Dovodov na nu bolo viacero, nie len to ze bol KP ale aj obvod hlavicky a sirka mojej panvy, plus to ze som bola prvorodicka bolo pre nich o dovod naviac priklanat sa k sekcii. Nechcela som ju takze som nebola z tejto spravy nadsena, lekar povedal ze ak budem trvat na prirodzenom porode, ze sa o to pokusia ale vysvetlil mi aj rizika oboch moznosti. Maly sa nakoniec neotocil, rodila som sekciou len nie v planovany termin (ten bol tyzden pred TP) ale o dva tyzdne skor. Odtiekla mi voda.
Zienky pozyvam vas augustovy kurz hypnoporodu v Trnave.
https://www.facebook.com/events/704416873325388/
@littleslovak dakujem na prvu kontrolu este len pojdem, uvidim co mi povedia...prveho syna som tam porodila a bolo to skvele, ten bol vsak otoceny hlavou dolu
Ahojte.... tiež by má zaujímali vaše skúsenosti v Hainburgu s pôrodom KP.... už som tam raz rodila, ale drobec bol hlavičkou otočený.
@monamii
@hokaido13 ak uz mate jeden prirodzeny porod za sebou je to urcite o dovod viac pre lekara nechat vas rodit prirodzene aj KP. Ale vsetko zavisi od konkretnej situacie.
Sekciu neprajem ziadnej zene aj ked teda musim povedat ze v Hainburgu o mna bolo vyborne postarane, rovnako aj o syna kedze bol hned s oteckom az kym ma nepriviezli.
@littleslovak ja by som sa sekcií veľmi rada vyhla. Ale tak človek nikdy nevie.... pevne verim, že sa ešte otočí 🙂
Ale chcela by som sa ta spýtať, máš v at poistenie?
@hokaido13 ano
@andusik1 chcete ci najpriridzenejsie porody,chodite preto za hranice ale date sa napichat takym hnusom ako je epiduralka,fajr nechapem.To radsej si tam vyvolavacky ,nastruh ako epiduralku.To ptm vobec nemate prirodzene porody.
@ktochytavzite boli ste na prednáške o epiduralke? Lebo z popisu nemam pocit, keďže ju spájate s vyvolanim a nastrihom... Pointa epiduralky je ak pôrod nepostupuje a žena je po xy hodinách bez spánku vyčerpana z kontrakcii, je to posledná šanca na vaginálny pôrod, anestéziológ hovoril ale ze väčšinou sa to konci cisárskym... Bolo by fajn neodsudzovat ženy ak si ju výberu koli tlmeniu bolesti, je to ich výber a ich volba.
@chrummka a co ma epiduralka spolocne s prirodzenym porodim?Nejake silneblieky na tlmenie bolesti,prm aj deti su ospalejsie.to uz radsej oxy a nastrih ako taketo svinstvo
@ktochytavzite ok, vidím ze sa nerozumieme...
@ktochytavzite kazdy moze mat svoj nazor, takze skludni hormon a skus sa ist navazat niekde inde. zazila si ty vôbec oxytocin a nastrih? lebo to sa napríklad bez epiduralu neda vydrzat... niekedy mam pocit ze sa tu chodia vyventilovat typy ktore ani nevedia o com, len teoretizuju. deti nemaju.
@madames jasne ze hej a bolo to nic,da sa aj nastrih vydrzat a oxy praveze mne osobne neublizil,skor pomohol.Mne je len smiesne sko si zeny robia porodne plany a pod blboviny a skoro kazda z tychto premotivovanych ma v zalohe epiduralku;))))To je take vtipne ptm,ze prirodzeny porod s Epi;)

Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť pediatricku, ktorá nemá problém zobrať dieťa po pôrode v zahraničí? Ideál Petržalka. Ďakujem pekne