icon

Pôrod v Hainburgu

martinka1981
17. feb 2009

Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉

andusik1
17. júl 2019

@susanis odber z päty je vramci poistenia

mary32
30. júl 2019

Ahojte, aké máte prosím skúsenosti s popôrodnou starostlivosťou a novorodeneckým oddelním v Hainburgu?

susanis
30. júl 2019

Minulý pondelok sme odtiaľ prišli. Ja musím povedať, že som bola maximálne spokojná. Žiadny neprijemny zážitok som si so sebou domov neodniesla. Neustále sa niekto chodil pýtať, či je všetko v poriadku. Vždy,keď išli niečo spraviť s babom tak mi to najprv povedali. A vždy som išla na vyšetrenie s babom. Nikdy mi ho sestričky nezobrali. Pri vizitách bol vždy niekto, kto vedel po slovensky, ak by som nemecky nerozumela. Určite odporúčam ;)

littleslovak
30. júl 2019

@mary32 co konkretne ta zaujima? Ja som bola tiez spokojna. Ako sa pise vyssie, neustaly zaujem. Nic bez mojho vedomia, na vsetko sa spytali a s malym som bola stale. Ale ak by som chcela naopaktak by sa onho postarali. Kedze som rodila sekciou, kym som bola este na sale a na pooperacnom maleho mal tato.

mary32
30. júl 2019

@littleslovak ci je o babatko dobre postarane 🙂 citala som ze tam nemaju pediatra stale. (a nastali horror stories) Pripadne po kolkych dnoch sa ide domov a ci pomozu s dojcenim.

susanis
30. júl 2019

@mary32 bola tam pediatrička... veľmi zlatá.. ale cez víkend tam nie je.. pustia ťa keď budeš chcieť... štandard sú asi 4 dni... deň pôrodu sa nepočíta... a s dojčením pomôžu kedykoľvek ;)

simonidessa
30. júl 2019

A ako je to prosím s papiermi pre pediatra, teda prepustacia správa je v nemčine?

mary32
30. júl 2019

@susanis ďakujem 🙂

littleslovak
30. júl 2019

@mary32 jasne ze je. Pediatricka ho videla dva krat lebo som ridila sekciou a bola som tam 6 dni. Ziadne hororove historky nepocuvaj, ked sa im nieco nezda alebo by naozaj situacia bola zla oni vedia co maju robit. Vedia kedy prevazat, vedia podat prvu pomoc. Na prehliadke hovorili aj cisla, a su tak male...
Domov sa ide bezne po 4 dnoch po sekcii po 6. Ak chces ist skor a ste s babom ok tak vas pustia ale podpisujes papier.
Prave mne tam jedna zo sestier rozbehla dojcenie. Za mna spokojnost, isli klasicky od prvych pokusov az po podporu cez dokrmovanie cievkou az k pouzitiu odsavacky. Vsetko sa tam da. Netreba si nic nosit, ani klobuciky ak by bolo treba ani dudliky ani flase... Mne sa mlieko nechcelo skoro tri dni pustit a nakoniec sa rozbehlo a kojim dodnes.

@simonidessa tvoja prepustacia sprava je v nemcine. Zaznamy maleho napisali do MuKi pasu. Ak mas slovenskú tehotensku knizku tak ti ju nechaju a dostanes tu ich knizku s udajmi dietatka. Ale je to formou tabukiek a koloniek. Pediatricka to neriesila ze to je v nemcine a popytala sa ma co bolo, ako bolo a maleho si premerala prevazila, vyšetrila.

simonidessa
31. júl 2019

@littleslovak ďakujem ešte raz, snáď nebude teda problém 🙂 ak sa môžem iba opýtať, SC ste mali plánovanú alebo akutnú?

littleslovak
31. júl 2019

@simonidessa v 35tt mi moj lekar povedal, ze odporuca sekciu, na prvej prehliadke v porodnici ked ma videl lekar odporucil to iste. Bola teda planovana, ale o 2 tyzdne skor ako bola planovana mi v noci praskla voda. Isli sme do nemocnice a kedze som nemala kontrakcie lekar povedal, ze nebudu robit akutnu, ale pockame do rana. Ak by sa cokolvek zacalo diat tak ze spravia potom akutnu. Do rana ale nic, o 7 ma zacali chystat o 8 som bola na sale a 8:45 ma maly ako cas narodenia. Vsetko robili s kludom pomaly, ale vraveli mi ze to vedia mat pri akutnych za 20 min cele hotove az po sitie. No u mna nebolo treba. Takze syn sa narodil 3 tyzdne pred TP. Lebo sekciu planuju 1 tyzden pred TP (cca, mala som na vyber z troch dni).

simonidessa
31. júl 2019

@littleslovak dakujem, ja sa skor obavam akutnej, ale z dovodu finacnej, ked prirozdeny urcite tam, ale sekcia by vysla dost, myslim na pocet dni 🙂

littleslovak
31. júl 2019

@simonidessa tak ja mam ecard. toto som nerisila, dokonca sme prisli do porodnice o 11 vecer co ty urcite nerob a pockaj do polnoci ak sa bude dat. po sekcii ta pustia aj skor ak budes ok aj ty aj dieta. Tych 6 dni je max. Ale dohodni si vopred s lekarom vybratie stehu. Mne moj gynekolog povedal ze to spravi ani som sa na to nepytala. Ale v nemocnici to robia az na 6 den, ak ides skor musi ti to spravit tvoj lekar (v AT je to tvoj prakticky alebo zensky lekar).

simonidessa
31. júl 2019

@littleslovak jasne dakuje, tak ja dufam, ze sa podari prirodzene, ale tak treba ratat so vsetkym 🙂

dulkagabulka
8. aug 2019

Včera som sa znovu presvedčila, vďaka pa Zuzane, akú moc má trpezlivosť , rešpekt a viera v silu ženy. Som vďačná za túto skúsenosť.

lukamka
9. aug 2019

@dulkagabulka da sa tato pa aj dohodnúť?

dulkagabulka
9. aug 2019

Neviem

susanis
13. aug 2019

@littleslovak prosím ťa.. Ak sa môžem opýtať.. ako je to so zdravotným poistením dieťaťa?? poistia ho automaticky? netreba ho nikam nahlasovať? nebývame v AT ale na SR ale máme poistenie v AT... Manžel sa dočítal, že babo poistia automaticky a do 2 týždňov príde ecard.. no nám ešte nič neprišlo... tak neviem či je prihlásený..

littleslovak
13. aug 2019

@susanis my mame opacne, poistenie v SR a prenesene do AT formularom E106. Boli sme urcite osobne na Krankenkasse ked mal maly asi 2 tyzdne, lebo som nevedela ci tam musime ist a navyse som do poslednej chvile zvazovala ci ho dst podo mna ci pod otca poistit.

susanis
13. aug 2019

@littleslovak tak to mame pri prvom.. len teraz ešte stale čakame na slovenský rodný list... a ked si tam išla tak čo ti povedali??

littleslovak
13. aug 2019

@susanis urcite sme tam boli iba s rakuskym rodnym listom lebo teda na ten sme tiez cakali dlho. A ten som realne potrebovala iba kvoli pasu. Nepovedali tam nic extra. Zapisala si co potrebovala a isli sme. Cele to trvalo asi 10 min.

simonidessa
21. aug 2019

Ahojte, práve riešim úradné preklady. Viete mi prosím poradiť koľko vás vyšli preklady zo SJ do Nj rodných listov a sobášneho? Popr.ak viete odporučiť dobrú prekladatelsku spoločnost (v Ba) budem vám veľmi vďačná 🙂

susanis
21. aug 2019

@simonidessa my sme dávali prekladať v top preklady... Myslím že 2 rodné listy a sobášny nás vyšli okolo 60€

simonidessa
22. aug 2019

@susanis ďakujem pekne, skúsim sa tam opýtať 🙂

mary32
22. aug 2019

podobne vysli preklady aj v translate v auparku

littleslovak
22. aug 2019

@simonidessa 55 EUR ale boli to 2 RL a vyhlasenie o otcovstve. Prekladatelka Ing. Natasa Dankova a boli hotove asi za den a pol.

simonidessa
22. aug 2019

@littleslovak super, dakujem za tip 🙂

andusik1
1. sep 2019

cerstve alebo buduce mamicky, pre babatko od 2,5 kg ponukam unisex a dievcenske oblecenie komplet vsetko od rukaviciek cez body, pyzamka, dupacky, kosielky..je problem zohnat take male oblecko, donesiem aj do nemocnice alebo petrzalky, inak som z Bergu. cena minimalna, dohodou, potrebujem sa veci "zbavit". ked budete chciet foto ozvite sa

miskasz
5. sep 2019

@susanis ahoj, gratulujem k babatku. Potrebovala by som zistit jednu vec, tak sa spytam teba, ked to mas takto cerstvo. Ide o papiere rodne listy rodicov a sobasny list. Treba ich dat prelozit uradne do nemciny. Prekladatel sa ma spytal ci tie uradne preklady bude viazat k original listom, overena kopia, alebo obycajna kopia. Nevies mi prosim ta poradit?
Dakujem, vsetko dobre a zelam vela spanku 🙂

ninan2
6. sep 2019

@miskasz K overenej kópii, naša tam dávala aj preklad tej doložky, bolo to v cene