icon

Pôrod v Hainburgu

mala_claire
21. sep 2016

Čítala som veľa skvelých skusenosti z tejto nemocnice. Odrádza ma ale to, ze pri akomkoľvek probléme po pôrode je nutný prevoz do viedne. Mal uz nebodaj aj niekto tuto skúsenosť? Ake su vaše osobne skusenosti s touto porodnicou?

meluela
21. sep 2016

@mala_claire ani nie do viedne, ale do mistelbachu sa prevazaju babatka co viem. najvaznejsie veci mozno do tej viedne. vela veci zrejme zvladaju, vsak robia normalne aj cisarske a tak ... ale kvoli tym prevozom a tomu ze je to v podstate vidiecka nemocnica na periferii som sa rozhodla pre sk, antolska a koch. prve slovensky nemocnicny neslobodny standard, druhe dost sok. tretie fakt neviem kam by som sla rodit 😒
kamoska rodila ako samoplatca v hainburgu 2x a bola nadsena. ina znama tam rodila kvoli at poisteniu a ta zas tak nadsena nebola

lucinka511
22. sep 2016

@mala_claire ved to.ze ak nejaka komplikacia.tak prevoz.nevedia tam riesit problematicke veci ani neonatologiu nemaju.

dmka
22. sep 2016

@mala_claire ahoj ja som tiez rodila v hainburgu . Tato porodnica ma samozrejme vela pre a proti ak chces napis spravu napisem viac.

sardinka336
22. sep 2016

Načo zakladaš novu temu? 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porod-v-hainburgu-2/
vyššie máš 260 strán o porode v H. aj pozitiva a aj negativa. Jedna mamička spokojna a ina ma vyhrady tak ako všade.
Ak sa vyskytne akykolvek problém tak je mozné ze na to ani nepridu nakolko tam nemaju pediatra non stop. Je to z mojho pohladu porodnica pre prezprobémove porody a zdravé deti - iste nie rizikove tehotenstva a patologickych novorodencov. Pozri si blog tejto kočky a mozno aj sa popytaj či by tam išla rodiť znova https://www.modrykonik.sk/blog/michala.s/?page=2
jej maličky sa narodil s dakou infekciou v Hainburgu, nikto si to nevšimol, a kedze to nikto neriešil tak nastalo poškodenie zdravia a chlapček aj zomrel- Kto vie či by sa to stalo keby sa narodil napr. na Kramaroch...ťažko povedať. Ano, može sa to stať aj v Slovenskej porodnici, nehovorim ze nie, takze treba zvazit pre a proti.

mala_claire
autor
22. sep 2016

Zakladám novú tému, lebo chcem novšie info ako z roku 2009. Skor som očakávala popis osobných skusenosti. To, ze si musím zvážiť pre a proti a ake su to, viem aj sama. Uvítala by som osobnú skúsenosť...z tohto roku.. snad je niekto taky.

lucinka511
22. sep 2016

@mala_claire ja som volal do Heinburgu.odeadila ma ta nemocnica hl kvoli tomu ze tam nemaju neonatologiu a nevedia si poradit s komplikaciami.a prevazaju.To uz potom do AKH Vieden.nieco ako nase Kramare ale lepsie vybavena.

sardinka336
22. sep 2016

@mala_claire osobných skuseností tam mas more, posledne prispevky su zo septembra 2016 keby si rozmyšlala. Tak tu čakaj...možno niekto hodi prispevok, dva...bye, bye. 😉

michala.s
22. sep 2016

Ja osobne Hainburg neodporucam, lebo aj bezproblemove tehotenstvo moze zle dopadnut. Ja som tam isla rodit, lebo byvam v Rakusku, mam Rakuske poistenie a mam to najblizsie k domu. Dalsie dietatko idem rodit do Wilhelminen spitalu do Viedne. V Hainburgu nie je pediater, takze tvoje dietatko nik poriadne neprezrie. Za posledny rok som spoznala vela mamiciek, ktorym sa vyskytli komplikacie az pri porode a museli prevazat dietatko do Mistelbachu, jedno sa zaseklo v cestach, dalsie malo slabsie vyvinute pluca, dalsie sa nakazilo infekciou, aj napriek podavanym ATB pri porode a vsetky tieto deticky nakoniec skoncili v Mistelbachu. Vsetko to boli mamicky z Rakuska, cize len isli rodit do najblizsej porodnice. Ale ak uz si mas za porod platit, tak radsej si vyberaj lepsiu porodnicu, kde je pediater a minimalne neonatologia.

tutu_1
22. sep 2016

@mala_clair neuvažovala si niektorú z českých pôrodníc ?

mala_claire
autor
22. sep 2016

uvazujem este o Breclavi.... Co poviete?

michala.s
22. sep 2016

@mala_claire Maju aj novorodenecke a zatial som na nich zle nepocula