Pôrodnica Antolská
Chcela by som poprosit tie,co ste rodili na Antolskej,mam par otazok a nikde som na ne nenasla odpoved.
1. Je pravda,ze na nadstandarde nie je klimatizacia?
2.je pravda,ze ked pride niekto na navstevu moze vidiet babatko len cez sklo?
Dakujem za vsetky odpovede.Coskoro mam zacat chodit na poradnu do nemocnice,ale stale neviem kam ☹
@katka1981 ja som mala naposledy robeny ultrazvuk 28.4. Mna uplne vytocila ze mi dala termin na toho 4.7. ale stala som pri nej a ozaj mala ten zosit uplne plny takze jej chyba to nie je ale kazdopadne ma to nahnevalo. Ja som mala na antolskej odporucanie na doktora a ako naschval aj on ma dovolenku od 26.6.-10.7. ja mam termin 11.7. takze uplne zbytocne aby som si ho zazmluvnila a celkovo ked sa zamyslim tych 300€ je dost a hlavne ked to je ich povinnost sa o nas postarat 😁 ja stale neviem kam idem rodit vobec neviem co mam robit ale uz padaju myslienky ze pojdem mimo BA lebo tu to bude nahlavu urcite.
@lenka5787, ja mam termin 18.7., moj dr. ma od 18.7. dovolenku, ale ze to nevadi, lebo bude v BA a to je najmenej vyvolat porod o nieco skor. Len je otazne dokedy vydrzim, ked vcera som uz mala krcok zrely ajked zatvoreny a ktovie kedy bude porodnica v stave, ze sa tam da rodit, toto nikto neovplyvni. Takze nervozna som z toho dost aj ja. Keby neviem co s peniazmi, tak idem Kochovi, ja som este 2 roky dozadu chodila k Cupanikovi (nejakych 14 rokov asi)
@katka1981 inak ja ani neviem ako som na tom lebo v poradni na antolskej mi doktor nepovedal nic. Cize neviem ani ako krcok a ani ako maly neviem nic a som z toho uplne v strese cakala som ze posledne dni pred porodom budem v klude odpocivat a nie sa stresovat kam pojdem rodit. Aj ja by som sla najradsej do Koch ale to tam ta suma je uz maximalne prehnana 😁. Je to velmi cudne ze nemaju v ambulancii ultrazvuk tomu nerozumiem vobec ale inak to je tak aj v ruzinove aj na kramaroch myslim. Cely system na hlavu postaveny 😬
Ja som tiez rozmyslala nad Kochom,ale som si povedala,ze tie peniaze co by som dala na svoj komfort radsej vyuzijem pre babatko..Neviem si fakt predstavit natrieskanu porodnicu,a este tie spolocne sprchy a wc na chodbe a este tie tepla ☹ lebo pochybujem,ze sa mi nejaky ten nadstandart ujde ☹ ale zasa sa trepat z podunajskych biskupic na kramare sa mi asi nebude chciet a asi ani nebude cas.este ma mrzi,ze si babatko tie 2 hod. po porode neuzijem ☹
@lenka5787 Este odporucaju Breclav, po dialnici cca hodina, zavisi odkial si, na poradne do nemocnice chodit netreba (v Cechach sa chodi stale ku svojmu lekarovi), poistovna preplaca do vysky ako u nas, co som citala porovnania tak si doplatis navyse nejakych 100eur. Ale je to mala nemocnica, cize ziadna detska JISka, a treba si preverit ci maju nonstop sluzbu anesteziologa a neonatologa (vraj len ten dokaze intubovat babatko ak nastanu komplikacie). Inak aj KOCH v pripade akychkolvek komplikacii hned prevaza na Antolsku, oni v podstate riesia len prirodzene nekomplikovane porody.
Ahojte, tak aktualne info. Bola som dnes na poradni v Ruzinove, bola tam nastavajuca mamina 5 dni pred terminom, doteraz chodila na Antolsku, odkial ju ale teraz poslali do ruzinova. Vraj prijimaju len kriticke stavy aj tie lezia na internom, lekari maju vraj dovolenky teda ani poradne nema kto robit. Vraj to ma takto byt do konca jula.
No,dnes tiez z poradne v ruzinove som sa ja dozvedela,ze porodnica je plna,ze zeny lezia na chirurgii a ze vsetky uz posielaju na kramare alebo antolsku a kedze je antolska plna,tak jedine kramare..
Ahojte, včera som sa vrátila z pôrodnice Ružinov. Tam som teda aj plánovala kvôli doktorovi... A úplná pohoda. Dalo sa dostať aj na nadštandard. Personál na perfektný. Vraj najhoršie majú za sebou. Jún bol besny, o tretinu viac pôrodov ako bežne. Ale zvládli to, na izbách bola prístelka, teda 4 mamičky a 4 deti. Už to dávali pomaly do pôvodného stavu. Ale nevedeli ani sestričky, že ako to vyzerá s Antolskou...
a vraj po Antolskej zacnu prerabat ružinov ☹ cize preplnena bude zase antolska a kramare. och. a co spravia ak tolko bab bude naraz chciet rodit? to ako porodia na izbe alebo na chodbe? alebo co spravia? 😢 som prvorodicka, mam rodit v ruzinove cize stresy mam uz len z porodu nie to este z tejto info ze nebude sa dat pomaly kde odrotit ☹
@permanentka no vraj v zime ked antolska nekurila a vsade bolo plno, posielali aj do kochu, preplacala poistovna (info z druhej ruky, tak neviem nakolko pravdiva)
@permanentka Ahoj, to vazne sa ma Ruzinov pretabat tiez? A kedy asi?
@cubalucia toto tu nejake mamicky pisali ze im to povedali na kramaroch sestricky, ze ked skoncia antolsku tak idu na vymenu okien v ruzinove. to ma totalne vystresovalo, som sa aj rozrevala z toho stresu lebo ja budem rodit v ruzinove...ale obehala som viac sestriciek v ruzinove, zopar doktorov, anesteziologa a nikto nic nevie, povedali ze je to blbost nic nebudu prerabat 🙂
@permanentka, ja som mala ist rodit Havaldovi na Antolsku, zial maly sa vypytal skor. Nevedela som co robit, lenze kontrakcie som mala uz kazde 3 minuty a blizsie sme mali Ruzinov, vraj na Antolsku by ma nijako nevzali. Bolo 5.7. Dali ma na CTG, sestricka strasne zlata, naozaj uzasna, vypisala papiere na epiduralku, eurocord, rodil ma dr. Marek Drab, anesteziolog uzasny, 17.35 mi zaviedol PEDU a o 18.15 som si pytala dalsiu davku lebo prisli dve silne kontrakcie, povedali, ze az poporode ze uz rodim, neverila som tomu. Do 2 minut bol maly na mojom brusku. PA boli neskutocne zlate, jedna mlada, druha starsia. Rodila sa bez nastrihu, bez sitia, epino asi pomohlo a hlavne uzasny dr. Cely personal v Ruzinove bol uzasny, sestricky nas velmi vela naucili, hoci som uz druhorodicka. Na Antolskej som bola spokojna, ale toto bol luxus! Uzasne.
Bola som v ruzinove a tiez sa jedna mamicka pytala anesteziologa na to prerabanie,ake on tiez o nicom nevedel,takze ja som zatial kludna.V podstate je mi jedno kde odrodim,len nech je vsetko v poriadku a aspon s takym pristupom a postupom ako mala katka 😉
@katka1981 jejdaa ani nevies ako si ma potesila tvojou spravou, alebo ukludnila? moj doktor je akurat p. Drab, teda pevne verim ze si ho budem moct zazmluvnit, na najblizsej poradni sa s nim o tom budem rozpravat. dakujem za krasny prispevok!! a prosim ta, to ty si mas pytat dalsie davky epiduralky? ako casto si to mozem pytat? ja chcem stale 😀 😀
@permanentka, posielam ti IP
Dobry den, chcela by som sa vas opytat ci nemate niektora skusenosti s tehotenstvo s KP. Chcela by som ist rodit na antolsku ale bojim sa ze by ma porodili KP. Da sa dohodnut na cisarskom?

@lenka5787, ja som sa vcera telefonicky objednavala na UZV (ja som si myslela ze je to CTG) a ona ze ale ona nema termin, ze co ma robit, ze nech poviem doktorovi, alebo idem inde..... ja som myslela ze to potrebujem cim skor to vysetrenie. Ze 8.7. ja ze to je neskoro. Ze tak 1.7. ale vtedy tam ajtak uz niekoho ma. Tak som volala s dr. ze v pohod eten termin staci. Ale teda je to dobre natrieskane.