Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
Ahojte.No ja rozmyšlam nad väčšou lebo sa my tie nezdaju nejak pevne no ani tie..Našla som mm za 60eur. celkom fajnu no je to dosť ale čo už.......fiha babenky vy tolko idete piecť že až ja by som pri tomto asi nič nestihla ja len mamine pomožem ak budem mocť.....Teraz je u nas ako po vybuchu prerabame kuchynu, stierky ,dlažba a obklad...
@kozorozec27 Kati tu sme aj my skončili, teda malá v manželskej, ale iba kým nezaspí, neviem prečo asi si zvykla, za to, že aj Matti to takto praktizuje, aspoň že potom už spinká v postieľke, že nespí pri nás celú noc, teda obaja, by sme toho nenaspali moc asi.... 😉 ale detičky najlepšie vedia ako na rodičov, aby sa im robilo po vôly a to aj keď sú ešte len také "malé" 😉 ...a super darček máš... 😉
@lienkad Leni určite aj drevené sú už tak kvalitné, že sú aj bezpečné a určite majú aj podsedák a pásy na upnutie, teda naša plastová to má, len my ju budeme draho predávať 😀 😀 😀 😀 keď nám malá v nej tak dobre zaspáva 😀 😀 😀 prajem super výber, určite je toho na nete požehnane držím palčeky...to bude darček malému k Vianociam?
my sme Laurinke na Vianoce tú sedačku a vraj drobnosť a skončili sme pri hovoriacom psíkovi od fisher price 😝 fuha...a Mattiasko ten dostane koľajnice a vláčik, ktoré sa dajú pripojiť k tým čo má teda zväčšiť, ten bude strašne rád podľa mňa 😉
@kozorozec27 Kati ja som si dnes začala robiť dekor-prišli mi polystyrénové gule a saténové stuhy - kuk na FC 😉 niečo som už aj spáchala, ale my máme taký problém teraz z malou, nikde inde nie je len na stoličkách v kuchyni a to máme také "skladacie" tak sa za ňou nabehám, už to ani nepočítam koľko krát od všetkého musím utekať aby nespadla...som dnes hovorila Mirkovi, že stoličky priviažeme k stolu aby ich neroznášala, po prípade, budeme ako indiáni na zemi sedávať, lebo už je to fakt fuška...no odložila som stoličky a ona si potvora ťahala kreslo z obývačky, takže poradí si tak či tak 😠
@lienkad Leni žiadny strach z pečenia, ja keď som mala len Mattiaska, tiež som to tak riešila, že čo-to som stihla a čo to som len pomohla mame a aj tak sme na sviatky boli u našich, takže to bolo aj zbytočné toľko piecť, na Štedrý večer sme večerali doma a po večeri sme šli k našim, aj tento rok by som to tak chcela nabalím tam a budeme tam vyjedať a čo ostane budeme mať aj po sviatkoch 😀 ...prerábka super, budete mať krásne Vianoce ...aj my sa chystáme v sobotu prerobiť spáleň, teda sadrokartón, utepliť, maľovať a tak...tak sa fakt teším to bude fuška...
držíme palčeky, nech sa všetko čo plánujete vydarí a Kati pošli z tých cigár 😀
http://shop.babetkovo.sk/index.php/skladacie-vy... túto máme my a zaručene dobre sa v nej nielen papá, ale aj zaspáva, no keď sme ju kupovali my bola lacnejšia... 😉
Ahojte.jani su aj tie ale ked my ešte nesedí sam tak sa prevalí s drevenej skušala som u kamošky ale naši ma prehovaraju že tam bude mať aj stolík na hranie.....No jasne ja s pečením to mám teda vyriešene ale možete my poslať s tích cigar a atd. nenahnevám sa!!!!!!!
Jani no tak ste na tom rovnako s prerabkou len mám sa teray skoplikovalo že nechce sknuť stierka tak sa bojím že ešte týžden bude u nás ako po výbuchu a my v jednej izbe......No aspon to bude pekne 🙂 🙂 🙂
Presne Leni tie drevené sú v tomto aj na iné využitie, no veď určite sa rozhodnete správne a to nerieš, veď sedieť v jedálenskej stoličke Ti nemusí dlho, iba kým sa napapká... 😉 to je to, že sa to teraz ťažšie robí tie stierky - držím palce
Ahojte babeny, pozeram, že tu už tiež vládne vianočná atmosféra. Tak sa k vám pridám aj ja. Práve včera mi prišli nové vianočné ozdoby. Som si objednala z netu plastové gule, stuhy, motýle, vianočné ruže a takú trávu - všetko v medenej farbe. Chcela by som to kombinovať s bielou. No k tej novej obyvke potrebujem aj nový stromček, nie? 😀
Baby, do stoličky sa podľa mňa oplatí investovať. Moja malá tam sedí, aj pokým varím a čumí na mňa. Je podstatne vyššie, tak dobre vidí, z ohrádky tak dobre nevidí. Ja keď bude staršia, tak vymením túto plastovú za drevenú, lebo tá sa dá rozložiť aj na stolík (tam si môže potom kresliť a tak...). Len si myslím, že pre takéto malé detičky, ako máme zatiaľ my, sú tie drevené asi nie veľmi vhodné. Tam je krátke operadlo a dieťa sa nemôže oprieť...
Ozaj my už spoznávame nočník. Máme prvé úspechy - včera sa vycikala aj vykakala 🙂 Tak dúfam, že jej to vydrží...
A čo sa týka pečenia, tiež ma to čaká, ale isto nie v takom množstve, ako tu píšete Vy. My sme tiež doma len na Štedrý deň a potom sa zdekujeme do ZV k rodičom, najprv k jedným, potom k druhým, však nech si nás užijú... A potom my máme hneď po Vianociach oslavu, Lucka má 13. Takže nám treba tortu...
caute baby moje,
nasa Sofia asi dostane jedalensku stolicku pod stromcek a este cosi dokupime...ved jej sa asi aj tak bude viac pacit stromcek ako darceky.
Monika skade si objednavala ozdoby????ja mam zlato cervene a moj mily mi dovliekol ruzovu retaz. 🙂 🙂 nuz co, dorobi chlap ked ho poslete nakupovat. 😉
jeeej tak Laurinka uz nocnikuje, 🙂 my este ani kupeny nemame.ale sa mi paci ten s fisher price,tak uvidime ci kupime.
ozaj baby,ani som vam nepisala,ze sme boli v poradni cca pred tyzdnom a pol.tak malá vazi 9400g a meria 76cm.tak jej musim doplnit satnik. 😀 😀
no ja som konecne zacala robit adventny veniec,tak snad ho dnes aj dokoncim.
tak sa majte pekne. 😀 😀
Katka, v kvetinárstve Margaréta z Košíc, tu je na nich web:
https://www.kvety-margareta.sk/
poslali mi to poštou a bola som spokojná. My máme nočník úplne obyčajný, pôvodne som chcela ten hrací, ale prišla kamoška a kúpila nám tento. Takže to vyriešila za mňa 🙂
My sme mali zlato-červený stromček x-rokov dozadu, je to taká typická vianočná kombinácia, len mne sa už "prejedla". Jeden rok som mala aj modro-strieborný (mali sme v rodine smútok) a bol taký chladný, smutný ...
Monika dakujem,kuknem to.
my sme zvykli mat stale taky farebny,ale sestra mi kupila ian.ozdoby takejto farby,tak tento rok bude cervenozlaty stromcek. 🙂 modrosivy sa ani mne moc nepaci,je taky studeny.ja mam radsej teple farby.
no idem ja kupat moju mimi,tak sa mi majte. 🙂
ahojte babenky.No tu stoličku čo som našla tak ju prave nemaju až po novom roku tak neviem.....No my máme strieborno modry ale tento rok ho nedame lebo nemame kde naši maju taky farebny už x-rokov a nechcu do toho investovať oni si na takých veciach nezakladaju maju radčšej klasiku, čo my im mladý vkuse vnucujeme aj s tou kuchynou nechceli ale prehovorili sme ich a roby to moj drahy....
Dnes sa my stal hrozny uraz robila som palacinky a išla som to vyšľahať ponorným mixérom z zepteru ,múdra chytím vrtuľku čo som si myslela že je už zastavena a totálne som si rozrezala stredný palec na ľavej ruku, všade striekala krv skoro som odpala a bojím sa lebo ma to dosť bolí no na pohotovosť ma presviedčaniu že ma tam vysmejú......ja som táka citlivka ☹ ☹ ☹ ☹
ahojte,Leni ale radsej chod na tu pohotovost,aby si nahodou nedostala nejaku infekciu alebo co....
snad to nie je nic hrozne.
leni a do vasej izby sa nevopcha????mali by ste ho staaale na ociach. 🙂 🙂
aj moji svokrovci maju taky storocny a nechcu ho zanic vymenit. 🙂
@lienkad Leni neváhaj, čo Ťa tam po ich "výsmechu" sú tam na to aby fungovali, keď treba pomohli...tak šup, šup...kašľať na to, ako sa budú tváriť a ty si môžeš povedať otvorene čo chceš, no nie? Kľudne keď náhodou hodia xicht, tak im povedz do očí že sú tam od toho aby Ti pomohli a je to...ja som už v týchto veciach zásadovejšia, ako mi bola malá toľko krát po sebe chorá...fakt 😒
@monka1305 blahoželám k cik a kak do nočníka - naša Laurinka? Vycikala sa - zatlieskali sme všetci, sedieť tam už nechcela hodnú chvíľu, tak sme dali plienku odišla ku kuchynke, potlačila a zakričala na mňa "mamaaaaaaaaaaaaaaaa" a zatlieskala si sama, akože spravila kak do plienky, no nie je číslo? 😀
My sme Laurinke za nás tú autosedačku, už ju v nedeľu aj ovracala (asi jej zaťažili bruško raňajky) - takže okrstená je +toho psíka hovoriaceho, Mattimu koľajnice k vláčiku Tomášovi, čo sa dajú dopojiť k tým čo má a vláčik...to je jeho teraz mánia + puzzle a tak...a od ostatných niečo v pod. štýle
a takéto niečo sme si vyrobili na stromček, ten náš sa bude niesť v hnedo-bordovo-smotanovej, aby ladil ku farbám v obývke 😀
Ahojte, Jani aj naša Lalinka dostane tohto psíka od svokrovcov! Má ho už aj naša sesterka Sárinka a je to strašne krásna hračka, malá sa s ním vyhrala. To mi chceš povedať, že tieto gule si vyrobila sama? Ty si šikovnica!!!!!!! Ja z Teba nemôžem, kedy to prosím Ťa všetko stíhaš, klobúk dole pred Tebou....
Leni, s tým prstom rozhodne choď! Môžeš mať niečo so šľachou a ak sa Ti to zle zrastie, môžeš mať narušenú ohybnosť prstov. Keď budeš mať niečo zle, potom Ti povedia, kde si bola doteraz. Radšej ísť trikrát zbytočne ako raz neskoro, ja sa tým riadim. Ja som aj so soplami chodila s Laurou k dr. ako na klavír, bolo mi jedno čo si o mne myslí, som sa bála, aby jej to nezišlo na priedušky.
Kati, Vy bývate u svokrovcov? A ako v pohode?
@monka1305 Monika ďakujem za pochvalu, mňa Ti dekorovanie a vytváranie si čohokoľvek na dekor strašne baví a keď sa to vydarí o to viac...áno ten psík vypadá super, chceli sme len drobnosť keďže dostala autosedačku, no ocko neodolal 😉...ostatné darčeky zverejníme vo Vianociach, možno boli detičky dobručké a niečo aj dostanú 😉
Presne ako píšeš Lenka by s tým mala ísť, jednoducho, aby sa to zle nezrástlo - UTEKAJ UŽ AJ LENI rozumieš, máš synčeka a on Ťa potrebuje mať fit...šup,šup.
Ahojte,Jani je to fakt krasne. 🙂 🙂
Monika byvame u svokrovcov,ale oni maju poschodovy dom a cele poschodie mame pre seba.takze fungujeme uplne sami. 🙂 🙂 teraz je to uz fajn,no predtym sa mi do vsetkeho starali.ale oni su zlati a ako mozu,tak pomozu.a Sofinka ich ma velmi rada.a aj financne nam dost pomahaju. 🙂
pekny vecer vam prajeme. 🙂 🙂
@kozorozec27 ďakujeme babuľky
Kati aj pod nami býva svokra, ostala sama po našej svadbe, švagriná v Ostrave, švagor má svoj dom - aj keď kým si dorobí, býva s ňou, tak sme si prerobili podkrovie, tak ako to má svoje výhody tak aj nevýhody ale za byt v paneláku by som to nemenila 😉 peknú sobotu, ja robím pyrohy z rožkov - rýchlovka, aby sme mohli ísť vonku 😉
ahojte baby,
od nas prave odisla navsteva,tak Sofinke pribudlo pod stromcek zopar darcekov. 🙂 dostala obrovskeho bieleho medveda,dufam,ze sa jej bude pacit. 🙂
Jani ja som u nich spokojna.oni navrhli,aby sme u nich byvali,ze maju vela miesta,postupne si to prerabame a aj mala ma dost miesta.
je to lepsie ako keby som ostala doma,lebo moja mama nezareagovala najlepsie,ked sa dozvedela ze som tehotna. 😒 😒 a aj malu maju velmi radi,tak som rada. 🙂
@kozorozec27 jasné Kati, veď to je super prajem Vám naďalej veľa spokojnosti a je fajn, že aj Sofinke sa veľmi páči a vidno na nej, že je spokojnučká, tam kde je...a z Vás tiež cítiť pohodu z foto 😉 peknú nedeľu, mm spravil rezníky, zemiačky sa pečú, vonku -11 riadna kosisko...potom obed, detičky spajať a na 16:00 ideme na posedenie s Mikulášom...pekný deň pa
ahojte baby je tu niektora z nemiec? potrebujem vediet ci mi zubarka urobi preventivku hocikedy🙂
Ahojte babeny.No som sprosta ale nešla som na tu pohotovosť lebo naši že čo vymyšlam...No dnes som bola u gynekologičky a tej som sa pýtala že si to mám len tak ošetrovať repíkom a septonexom a to robím a že sa nemam čoho báť že sa my to dobre hojí...Tak som rada že ma potešila 🙂 🙂 🙂
Inak Jani od nového roka začína robiť aj v Nemciach každý utorok od 07:00-13:00....takže super a má aj svoje sono ktore nosí stale zo sebou......
Ako ste prežili Mikuláša?U nás nič moc ocino sa nechcel do toho obleku obliecť on to tak neprežíva ako ja.......
Ahojte maminy,
Leni tak to je dobre,ze sa to hoji.nech sa ti to cim skor zahoji. 🙂 aj ja by som uz mala ist k zenskej,ale nestiham pri malej.a ani ju nemam kde nechat.az do piatku som s nou len sama a svokrovcom ju nechat nechcem,aby ich to moc nezatazovalo,predsa uz nie su najmladsi a Sofi je ako certik. 🙂
Tak mi sme dali Sofi Mikulasa a to je tak vsetko.buduci rok uz bude väcsia,tak to bude ine. 🙂 🙂
No ďaka bohu aj keď to mám stále take stŕpnuté...aspoň ocino má dôvod kúpať Markusa..
aj my len Mikuláša a hneď bol v ústach no ocko si pochutnal....
Tak to ti verím no moja mamina má tiež niekedy dosť keď prídem domou tak vraví že dá zabrať.....no snažím sa čo najmenej ho nechávať s nou....
Ahojte babeny.Tak dnes sme boli na tom gastre v Lv.No dala nám na skušku bebu sensitive proti zapche ak bude fajn tak nám ju bude predpisovať no ale len do 9m potom budem platiť celu sumu a nie je to málo.....no čo už ak mu to má pomocť a bude spokojní tak preto spravím všetko.....A dala nám čípky na 3dni a ked som mu ich tam dala tak za 10min sa tak vykakal že až asi s celeho tyždna....A ešte kašičku slivkovú a tá mu veľmi chutí tak som rada...
Ahojte dievcata,
Leni tak malemu bude snad uz dobre,drzime palceky.
My mame Sofi uz zase choru,vcera vecer ani spat nevedela,tak kaslala...a nedalo sa jej odkaslat,tak uz aj ja som sa bala co s nou...dnes som jej objednala stolicku na krmenie,tak buduci tyzden uz snad dojde...este jej dokupime par malickosti a Vianoce su vybavene. 🙂 🙂
tato nasa opica zacina chodit popri nabytku a vsetkom,coho sa da drzat.co myslite,nie je to este skoro????aby si nenicila chrbticu.a uz si vieaj sama sadnut. 🙂 🙂sikula mala
Janka a ty sa ako citis???uz vam je lepsie????to je az hrozne aky su niektori soferi nedosledni...este stastie,ze sa vam nic vazne nestalo a aj deticky su v poriadku.
prajeme vam pekny zvysok dna. 😎
Ahojte.Kati ked sa jej tak chce tak jej nebraň, dievčata su šikovnejšie ako chlapci..u nas čo maju kamošky dievky tak ako 10m chodili za ručku.....
Ja čo som si objednla tu stoličku tak už ju maju vypredanu až po 15-tom no dufam že do vianoc tu bude....

Leni aj my ideme kupit Sofi stolicku na krmenie.chceme z bertoni,maju tam pekne a aj lacne..len po 36eur.ale videla som aj z fisher price,ale tie sa daju len na obycajnu stolicku a maju vselijake hracky,aby zabavili deticky..
Jani ja tiez zacnem piect len okolo polovice decembra.naplanovala som si van.rozteky,kokosovu roladu,kokos.gulky,rafaelo,kavove zrna,medove cigary,suhajdy,pernicky-tie sa napecu skor,...a nieco slane.to by aj mohlo stacit.tak snad pri sofinke aj postiham. 🙂 🙂