icon

Pôrodnica Považská Bystrica

janulka2811
28. aug 2018

Nedalo mi musim sem napisat.
Dnes v spravach davali,ze v P.Bystrici pri porode prislo nahle ku komatu rodicky a nahle zomrela.
Dietatko zije,aspon ono 😢

Iba nerozumiem tomu ako sa to v dnesnej dobe mohlo stat,celu dobu je vsetko v poriadku a ked niekto ziada o pomoc cisarakym rezom,ked nevladze,porodnik si tvrdi svoje,ze to pojde aj bez neho.
Aky mate na to ludia svoj nazor?

jatva
28. aug 2018

Som jedna z tych, co na povazskobystricku porodnicu (a nemocnicu celkovo) nadava. Rodila som tam sedem rokov spat, ale aj tak mam pocit, ze sa tam nic nezmenilo. Len dufam, ze sa preukaze vina lekara a nieco sa tam konecne zacne menit. Aj ked zivot mamicke to nevrati, mozno to tym dalsim pomoze.

terezia1477
28. aug 2018

Baby nájdem niekde tu reportáž ? správy som nevidela, ale chcela by som si to pozrieť

evita_g
28. aug 2018

@terezia1477 práve som to pozerala... je to v archíve markízy 😢😢😢

terezia1477
28. aug 2018

Dakujem pekne. Je to strasne, som zvedavá čo zistia nakoniec, že čo sa stalo

tatianaba
28. aug 2018

Viete...ja nikdy nezabudnem na od zaciatku velmi nesympaticke dve porodne asistentky,ktore mi lezali na bruchu tak,ze som nemohla dychat a stale prevracali ocami,az ich musel lekar okriknut,aby prestali...a tiez si budem vzdy pamätat,ako sa maly zasekol ramenom a dvaja lekari ho zo mna museli tahat,vyslovene tahat hodinu,obaja spoteni,roztraseni...lebo povedali,ze bude mat okolo 3,5 kila...mal 4440g...cosi strasne...nieze som isla rodit mrtve dieta...este aj takymto sposobom. Takze verim tomu,ze ta zena si tam naozaj prezila peklo. Ja chapem,ze kazda mozno povie,ze uz nevladze,ale nemalo by sa to brat tak pausalne,ze co zena,to hysterka,ale pristupovat ku kazdej zene individualne.

ena88
28. aug 2018
barbi_modrykonik
29. aug 2018

Ahojte, chcem poprosit, ak ma niekto pravo manipulovat s osobnymi udajmi a uverejnit cislo uctu, na ktore sa da rodine prispiet (vraj je nejake k dispozicii), aby tak spravil v tejto diskusii.

Dakujem

janulka2811
autor
29. aug 2018

@brisilda doslova ju nechali utrapit na porodnej saly.Ako lajk ked vidik,ze to nejde po hodine,nevaham urobi sa cisarsky uz iba preto aby sa rodicka netrapila a i s babatkok boli zdravucky.

janulka2811
autor
29. aug 2018

@24dzin24 v
Je mi to velmu luto,no v tej chvili by som asi nepoznala konca svojich slusnych moznosti a muz urcite tiez nie.Kebyze mne toto niekto urobi,verim tomu,ze muz by ich oboznamil co maju robit.Ked to nejde po dobrom,bohuzial pojde to tou druhou tvarou o to horsou pre lekara.Po vasich skusenostiach,sa budem vediet zachovat keby bolo zle.

janulka2811
autor
29. aug 2018

@tannja suhlasim s tebou 😉

24dzin24
29. aug 2018

@janulka2811 vies no ako neskusena prvorodicka doverujuca lekarom... zaplava hormonov radosti, ze uz je na svete a zaroven pochybnosti ci to sa tak normalne deje... a nakoniec clovek dufa a veri, ze predsa ked bolo tehu ukazkove, vsetko bude dobre, len budeme mat tazsi zaciatok... bohuzial.. dala som to aj na dohlad, ale s inou odpovedou ako ze nemocnica a teda dr nepochybila som nepocitala.. a ten "ludsky" pristup potom.. ked dosla sestricka za mnou a povedala ze si za to mozem sama, ze som myslela len na seba, ze som sa vobec nesnazila... ked prisiel primar s doktorkou na vizitu (zrovna ta co ma rodila) a ona mu hovori- to je to z tej soboty.. ?? .. To hovori asi za vsetko.. a uz ked som sa zacala viacej vypytovat, to som uz nemala, taku aroganciu som dlho nevidela .... na koniec vsetkoho iba ze TO SA STAVA... tak dakujem pekne, ano, oni sa o chore dieta cely zivot starat nebudu

zafir01
29. aug 2018

@24dzin24 " to sa zal stava " veta, tkoru so aj ja pocula z ust zdravotnikov, ked som musela porodit mrtvu dcerku par dni pred terminom, inak uplne zdravu. nikdy nezmenim svoj nazor, a ani manzel, ze nam ju zabili oni. nedali jej ani sancu, aj ked som bola do nemocncie vyslana svojim lekarom, poslali ma domov. o dva dni uz bolo po vsetkom. a urad pre dohlad ? samozrejme, ze nitko nepochybil, nikto nema zodpovednost , nitko nemoze predvidat, a nikto nema povinnost rodicku vobec vypocut, ak sa jej nieco nezda, a vsetko su to len " subjektivne pocity "

a jedna PA na prijime mi hovori ? " preco ste neprisli skor, aks a vam nieco nezdalo ? "
ja jej na to " ale ved mna lekar posielal, ja som aj hovorila, ze citim, ze malej nie je uz dobre, mam velmi silne sklbave pohyby "
a ostalo ticho , ktore hovorilo o vsetkom . dnes by mala dcerka 2.5 roka . miesto toho jej chodime zapalovat sviecky .

nie kazdy lekar a sestra si zasluzia karhat, je tam mnozstov uzasnych ludi , no mam tazke srdce na tych, ktorí ma nevypoculi, ked som tam bola

1kacena11
29. aug 2018

Ja mám za sebou v PB 2 pôrody. Prvý v roku 2009 a rodila má dr. Molnárová. Vtedy bola ešte slobodná. Volala sa na B. Neviem si spomenúť. Ja som s ňou bola maximálne spokojná a to tiež som sa neotvárala a bola tam od 7:39h a malý sa narodil 21:30h
Druhý pôrod som mala v októbri 2012 a rodil ma mladý dr.Bohac. úžasný pán dr. Pôrod som mala brutálne rýchli čo on stihol dobehnúť len tak tak, lebo robil cisársky. No nastali u mňa komplikácie lebo sa mi nechcela odlucit placenta. Vyše hodiny. A povedal že on má trápiť nebude a zavolal anestéziológie. Uspali ma. Keď ma prevážali tak sa sestričky pýtali Boháča koľko bolo pôrodov, či to bol rušný deň. A on im povedal koľko pôrodov, cisárskych a na mňa že a tento posledný sme mali ťažký komplikovaný. No ja som to vďaka nemu tak nebrala. Až potom som sa ešte dozvedela že som stratila veľa krvi. A vždy keď mal službu chodil za mnou ako sa mám a robil mi sono či mi niečo v bruchu neostalo. Ja nemôžem nadávať na PB, teda dr. a sestrička mi len jedna varila.
Ale sestra mala Ďurceka pri pôrode a ten ju dokalicil. Gynekológ jej povedal že ak bude chcieť druhé dieťa, asi bude musieť byť na rizikovom, lebo maternicu má v hroznom stave. Sestra je tiež chudá a jej dcéra mala 4kg

tatianaba
29. aug 2018

Presne toto...ta veta,ze "to sa stava"...to sa stava? To vazne? Zdravym detom sa toto stava? A aj to sa stava,ze ked sa to v malom meste rozkrikne,tak doktorka aj sestricka vsetkym hovoria-za to sme my nemohli,dieta malo chore srdiecko. Chore srdiecko? Takyto blud povedat a vobec o tom hovorit cudzim ludom... Doktorky som sa hned po porode pytala,ci nebol problem s placentou a hned povedala,ze urcite nie,placenta je v poriadku. A v sprave,ktoru pisala hned po porode,kedze je tam datum napisala co? Nedostatocnost placenty... Tak ak je toto v poriadku...

janulka2811
autor
29. aug 2018

@24dzin24 to je nieco hrozne co tu pises.Treba to riesit,uz iba kvoli tomu,ze pochybila lekarka,nie ty.
Ako si napisala,oni sa starat o chore dietatko nebudu ! Viem,ze ako prvorodicka doverujes,ved nevies co sa bude teraz diat,tak som to mala aj ja.No teraz v decembri viem,ze keby nieco ihned zauradujem a muz tiez.
Je mi to velmi luto,co sa ti kvoli druhym neschopnym debilom stalo,je to na cely zivot viac starost ako radost taka aka by mala byt zo zdraveho dietatka 😓

sisinka33
Autor odpoveď zmazal
janulka2811
autor
29. aug 2018

@sisinka33 az po funuse sa chovali zdvorilo,ale to je uz neskoro veru 😏

1kacena11
29. aug 2018

@sisinka33 ale Molnárová je tam od r. 2008-2009. Hovoríme o tej istej dr. Mňa keď rodila sa volala Monika Brosova.

24dzin24
29. aug 2018

@janulka2811 tiez mas termin v decembri? My sme sa odhodlali pre druhe, ze snad potiahne malú dopredu... ale chcem mat vsetko dopredu dohodnute, nic nenechat na nahodu. Len dufam, ze vydrzim do konca, kedze sa s malou musim natahovat

kika9981
29. aug 2018

Priatelia,

Majka bola zdravá, stále usmiata a pozitívna mamička dvoch synčekov. Celá rodina sa spoločne tešila na nový prírastok do rodiny, tretieho syna - Matiaska. Majka však svoje dieťa už v náručí nedržala, nevidela a nezistila, ako jeho narodenie v nemocnici v Považskej Bystrici dopadlo. Odo dňa pôrodu, až do včera totiž ležala v kóme. Včera však po maximálnej snahe lekárov po jej rýchlom prevoze do Martina v Univerzitnej nemocnici v Martine jej unavené srdiečko dobilo.

Pomôžme spoločne Patrikovi, jeho trom malým synom a ubolenej rodine. Rodina prežíva najťažšie obdobie, ale peniaze však nepadajú z neba a popri všetkých modlitbách bude táto rodinka potrebovať aj finančné prostriedky či už na náklady spojené s pohrebom, ako aj na chod domácnosti. Povedzme si všetci, čo by sme robili v takejto situácii na Patrikovom mieste, ktorý sa teraz stará o dvoch už školopovinných synov a mesačné novorodeniatko.

Ešte v čase, keď Majka bojovala o svoj život, jej sestra založila SPORIACI ÚČET, cez ktorý môžete pomôcť a trošku uľahčiť ťažkú situáciu pozostalej rodine. Pomôžme im spolu v tomto pre nich bolestnom a ťažkom období.

Číslo účtu :
SK 23 0200 0000 0039 9800 2555

Ďakujeme.

kika9981
29. aug 2018

@barbi_modrykonik poslala som číslo účtu

pastelka99
29. aug 2018

@janulka2811 hrôza, videla som včera správy, bolo mi otrasne, plakala som, chudera žena, prosila o pomoc, nevládala tlačiť, hovorila, ze zomrie a oni ju nechali vytrapit az kým sa nedostala do kómy !!! Ako toto mohli dopustiť , ako ?? Ona bola nizkej postavy a útla a dieťatko veľké 54 cm a váha okolo 4500 g , nepamätám presne... veď bábätká v brušku sa predbežne merajú a vážia...Jednoznačne zlyhali doktori, zdravotnicky personal...!!!!

24dzin24
29. aug 2018

@zafir01 mrzi ma, ze u teba to az takto dopadlo. Tiez nehadzem vsetkych do jedneho vreca. Ta PA co bola pri mne, je uz na dochodku a ta co ma rodila ma termin v septembri, takze viem, ze tie dve uz snad nikdy nestretnem

dzejna1404
29. aug 2018

Ja som mala dva porody v PB a nemozem povedat nic zle. Prvy prirodzene, pri porode som odpadla, maleho chceli vytahovat zvonom no nastastie som sa prebrala a zatlacila, z poslednych sil som to dala. Vtedy tam bolo viac doktorov, aj Durcek, ktory ma zacal sit lenze po 10min mu skoncila zmena tak sa na mna vykaslal a prenechal to Chovancovi, comu som nakoniec aj rada. Druhy porod akutna sekcia, opat mi ju robil Chovanec a Korbas. Ja som za to neskutocne vdacna. Zazila som viac sestriciek a tie sestricky ked vidia mamicku ako kolvek sa trapit to beru ako samozrejmost, lebo to je porod. X krat som pocula ako sa smiali mamicke (2 stare sestricky) az tak nekrici ze to su len bolesti. Je pravda, ze niektore to prezivaju ozaj az moc, ale potom v takomto pripade to oni maju ako samozrejmost a nechaju mamicku sa vytrapit az k smrti ☹

sisinka33
29. aug 2018

@1kacena11 taká maličká, drobná blondínka už mala manovku Molnárová, to som bola len na kiret a mohlo to byť tak 2-3 roky do zadu a dcérka má teraz 13, tak ju som zažila aj -4 roky späť, sedí to.

kika9981
Autor odpoveď zmazal
janulka2811
autor
29. aug 2018

@24dzin24 ano na konci decembra termin 😉
Neboj,pri druhom budes vediet ako sa mas spravat k arogantnym lekarom a pod.Drzim palecky 😉

janulka2811
autor
29. aug 2018

@pastelka99 suhlasim s tebou,dufam,se manzel zosnulej vysudi dost penazi z nemocnice,aspon na zabezpecenie deti a traumu zo smrti matky,ktoru deti prekonavaju a nic ine nezmozu.Najmensi ked sa v dospelosti dovie,ze mamina mu zomrela nedbanlivostou lekara pri porode si bude vycitat.