Pôrodnica Považská Bystrica
Nedalo mi musim sem napisat.
Dnes v spravach davali,ze v P.Bystrici pri porode prislo nahle ku komatu rodicky a nahle zomrela.
Dietatko zije,aspon ono 😢
Iba nerozumiem tomu ako sa to v dnesnej dobe mohlo stat,celu dobu je vsetko v poriadku a ked niekto ziada o pomoc cisarakym rezom,ked nevladze,porodnik si tvrdi svoje,ze to pojde aj bez neho.
Aky mate na to ludia svoj nazor?
@soldi ja osobne som sa s ním nestretla, ale segre napr moc pomohol a netlačil na prirodzený pôrod, a teda neterka je zdravá.
Nemocnica sa ohradila, že pochybilo oddelenie nie konkrétny človek a nemuseli ani jeho stiahnuť. Ta pokuta je ozaj nič, aj keď sa tým už nič nezmení. A markíza si myslím to spracovala dobre. Všetko so súhlasom manžela a matky. Keby to bolo iba povedané, možno by ľudia tomu ani neverili.
aby sme to uviedli na správnu mieru, nehrozí nemocnici pokuta cez 9000eur, ale do 9000e, to je úplná maximálka, ktorú nemocnica nedostane, resp.pokuta nebola uložená hneď s tým ako bolo ukončené vyšetrovanie, to bolo ukončené ešte koncom Augusta, čiže čakali čo podniknú pozostalí, ak to ďalej nezverejnia, tak pokutu ani ďalej neuložia, hoci prešli už mesiace od rozhodnutia. To, že sa to odvysielalo až teraz v TV, je vec druhá.
Ďalej, veľmi podstatná vec, nemocnica zavádza a klame, úplne ľahko sa to dá overiť na UDZS alebo na Slovenskej lekárskej komore, nech sa páči, kontakty na nich sú aj na webe. Sekundárny lekár, teda ešte na upresnenie takáto pozícia už dávno neexistuje, no podla stránok nemocnice sami o tomto ešte nemajú páru, sekundárny lekár už neexistuje, to za prvé, ale je to lekár v špecializačnej príprave a za 2. daný "Dr." nie je sekundárny lekár, nakoˇľko nemocnica nemá kompetenciu z niekoho spraviť sekundárneho lekára, tu ide o hrubé klamstvo vedenia. Sekundárny lekár, ak sa teda bavíme o terminus technikus po starom...môže mať pozastavenú licenciu ak viac než 4roky nevykonáva lekársku prax a nedoplní si vzdelanie v počte 480hodín. To je jediný dôvod, a vie to len SLK. Nie nemocnica, AK by bol sekundárny lekár, tak si nemôže požiadať ani o licenciu na súkromnú prax, ktorú vykonáva mimo nemocnice. Takže jedno hrubé zavádzanie za druhým...stačí si ozrejmiť zákony a potvrdiť to na Slovenskej Lekárskej komore či iných príslušných organizáciach.
Atestáciu vziať a z niekoho spraviť po starom...sekundárneho lekára, kto už atestáciu mal, nemocnica nemá právomoc odňať a ani to nie je možné, nakoľko atestácia je forma vzdelania. Sekundárni lekári sú zverejnení na stránke nemocnice, ale oni neboli ani toto schopní opraviť, ak o tom vôbec vedia za tie roky, keďže ten termín je nesprávny..
- ešte k tomu oddeleniu, za oddelenie bol zodpovedný tak ako aj za pôrod, len on, aj pri pôrode bol on, a aj za oddelenie počas nočnej, bolo tam veľa pochybení, len sa o tom ešte nevyrukovalo, nakoľko prebieha trestné konanie. On osobne ju mal na starosť!
@24dzin24 Prepáč, ja som tie správy pozerala aj trikrát, nikde neodznelo to, čo si ty napísala. Odznelo, že pokuta môže byt uložená max.do výšky 9000eur, nie vyše ako ty uvádzaš.
A čo sa týka toho, že je sekundárny, to tam odznelo lebo to napísala nemocnica, ale to nie je možné, keďže sa to nedá. A o Chovancovi že je zástupca, alebo by ho tam niektorí chceli, to by bolo dobre, lebo je to odborník, ale často šliapal na otlaky práve Ď., on bol práve ten ktorý za vedením prichádzal s tým, že keď rozhodovali v konzíliách, tak traja lekári boli za jeden postup a Ď. bol za iný, tak sa z pozície funkcie muselo postupovať podla Ď. a napokon to dopadlo zle...ale je aj veriaci, má celkom iný prístup, zatiaľ co personál o Ď.hovorí, že je to jeden arogantný a úplatný dr., o Chovancovi sa hovorí, že je ľudský..
@mamaselu tak si pozri aj archív reflex, ako tam hovorili. Sekundárny lekár a možná pokuta max 9958€.
Posúdiť chovanie Durceka neviem, s nim som sa nestretla. Stretla som chovanca pri pôrode a jeho prístup sa mne osobne nepáčil. Ale to je už na inú debatu. Majú to aj zverejnené, že on je ako zástupca primára.
@mamaselu viem, že vraveli cez 9000€,teraz som to hľadala, aby som ti presne napísala. Ty si napísala max 9000, a ja som si pamätala, že to bolo viac... Nechcem sa tu ale dotahovat kvôli sume pokuty, lebo je to aj tak sakra malo za život. A hlavne keď sa tomu dalo predísť.
Na fb to majú. Akurát že nemajú rozdelené sekundárny lekár, ale to si vyššie spomínala, že to ani nie je možné, to bolo povedané v reflexe zo strany nemocnice.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101...
@soldi písané dlho mala hypoxicko-ischemicka encefalopatia, aj keď bolo už jasné že bude dmo. Keď ju prebudili z umelého spánku, tak na 5 den po narodení jej na Kramároch robili mri, a mala zmeny na mozgu.
Môže to byť príznak, ale môžu to stále rozcvicit. 2 mesiace je ešte maličké. Ešte by som nestresovala.
Možno ju chcú pripraviť na najhoršie. Aby neostala prekvapená. Veľakrát sa mýlia.
Mal písané nejaké dg pri narodení?
Zomreli obe mamičky, ktore rodil ten arogantny ....., aj SIlvia K, a aj Majka Z., 5deti ostalo uplne bez mamy.. Je Maj 2021 a vyšetrovanie sa nikam nepohlo.. Az teda na vysetrovanie Uradu pre dohlad, ktory tam nasiel zavazne pochybenia, ale len niektore, nie vsetky, ktore su uz teraz zname z prebiehajuceho vysetrovania..

Mna tam nechali pri porode mrtveho dietata v 40tt tlacit tri hodiny...bez kontrakcii...nikdy nezabudnem...myslela som si,ze zomriem...a to nie som ziadna padavka...