Pôrodnica v Krompachoch
Mamulky, ake mate skusenosti s porodnicou v Krompachoch tie ktore ste tam nedavno, hmmm?
@dominika1516 nezáviď sekciu...síce neviem čo je klasika pôrod ale sekcia je brutál bolesť a hlavne keď ti na druhý deň zavelia šup von z postele! ani nadýchnuť sa nemôžeš od tej bolesti. Ja mám týždeň po sekcii a chodím akoby som mala bobky v gatiach 😝 Keď ma priprvovali na sekciu tak tiež tam rodila jedna cigánka a všetkých ošťala hahaha ...ale pôrod asi 2 min a mala po "tom" ...A tá izba je istože na 1 s * 🙂 kukáš telku,máš svoju sprchu...len dávaj pozor lebo cigánky chodia krdnúť,radšej aj ked pojdeš na wcko tak zamkni izbu
@maja21041989 nic nove ze ty ,,vonavy,, kradnu a dakujem za upozornenie 😉 .. no tak tie bolesti nezavidim a zvladas to teda s malym myslim nosenie na rukach a tak ked mas take bolesti? ... coooo ostala hehe tak to muselo byt dost zvlastne aj ked uz som pocula ze sa deju divne veci pri porode 😀 .. joooj na to sa tesim samostatna sprcha a telka to mi staci ku stastiu a budem to tam brat ako dovolenku kedze potom uz krpec bude vyzadovat riaaaadnu pozornost a navyse byvame u svokry cize budem rada ze aspon na tej izbe ju neuvidim preto to bude oddychovka 😀 😀
@dominika1516 No manžel ostal doma kým sa nedam dokopy. Veď starší má 16kg tak by som ho ani do postielky nevedela dať...musím mať oddychovku kým sa mi tie stehy poriadne nezrastú. Ale už ako tak pochodím takže ok. aj z postele sa viem už postaviť v pohodke.Potom daj vedieť ako si dopadla 😉 a aký si mala pôrod.
@maja21041989 jaaaasne dam vediet .. dakujem za pomoc,rady a recenziu na Krompachy verim ze ti potom napisem len pozitivne informacie 😉 .. tak skore zotavenie zelam a vela radosti s deturencami 😉
@dominika1516 Tak ako bolo?
@maja21041989 ahoooj super bolo mala som skvely porod hned na druhy den po hospitalizacii koli zlym ozvam maleho som porodila od prvej kontrakcie az kym sa nenarodil malicky uplynuli len 3 hodiny a bolesti som mala minimalne super doktorka super sestricka a ten doktor Bufa ci ako sa volal bol riadne podareny starostlivost super strava tiez a romky neriesim za tie nemocnica nemoze 😀 😀 😀
@dominika1516
@maja21041989 ahojte baby.... za nedlho idem aj ja rodit do krompach a chcem sa opytat... co mi tam treba, lebo vraj v kazdej porodnici treba daco ine.... daco porodnica poskytne a daco nie.... viete mi poradit? viem ze mi to asi dr. este povie, ale ja som taka maniacka, ze vsetko musim mat uz pripravene 🙂 dik 🙂
@livocka21 Hygienické potreby
zubná kefka
pasta
mydlo
šampón
pleťový krém
hydratačné telové mlieko
loj na pery
kvapky do nosa (ak máš sklon k nádche budete ich potrebovať pri predýchavaní)
3 uteráky (2 menšie, 1 osušku - tmavšej farby)
Oblečenie
2 dojčiace podprsenky s odopínaním vpredu
1 balíček tampónov pre dojčiace matky alebo 2 bavlnené plienky
troje ponožky
tmavšie pohodlné nohavičky
nové alebo čisté nešmýkavé papuče (textilné sľapky nevhodné)
nočné košele
župan
vložky .
Ostatné
odsávačka na mlieko
fotoaparát
časopis
príbor
hrnček
toaletný papier
Doklady
materská knižka
občiansky preukaz
karta poistenca
Čo do pôrodnice pri prepustení
Doma priprav manželovi tašku s oblečením pre teba a pre dieťa, ktorú vám prinesie pri prepustení.
Pre mamičku
tehotenské oblečenie
spodné prádlo
pančuchy
topánky.
Pre bábätko
1 bavlnenú košieľku
1 dupačky, svetrík a čiapočku (číslo 52-58)
3 bavlnené plienky alebo 2 bavlnené a jednu jednorázovú
1 poštolky č.1 - 2
zavinovačku
Tento zoznam som mala ja.
@maja21041989 jeeej dakujeeem 🙂 konecne normalny zoznam 🙂 takze veci pre babo potrebujem az pri prepusteni??? do nemocnice len veci pre seba???
@livocka21 ano až pri prepustení. oni tam dávaju svoje oblečenie bábätku...ked budeš chcela ešte niečo vedieť tak sa pýtaj 😉
@maja21041989 a to ani plienky mi pre neho netreba??? a este chcem vediet ze ci sa mozu babatku davat hned jednorazove plienky alebo ci je pravda ze sa najprv musia davat latkove.... kazdy mi inak hovori a ja uz som z toho debil? ... dakujem.... 🙂
@livocka21 Jéééžiš fakt oni tam niesú napísané 😀 TREBAAA cca 30 ks. VIAC NEBER, lebo ti nevrátia! Povedz im že keď bude treba viac, nech ti povedia (plus utierky, olejček tiež len mänčší lebo nevrátia a mydlo). Ja som dala 100ks balenie s tým nech si zoberú a zbytok vrátia a vrátili mi 40ks. Aj keby čo bolo tak neverím, že prebaľovali 10 krát denne!!!! A niekedy som mala malého pri sebe aj 5 hodín vkuse.Oni tam nebalia do poštolkov (naširoko), ale ty doma musíš baliť do 3 mesiacov. Normálne pamperska,bavlnená,poštolky.
aha... no konecne mi to niekto normalne vysvetlil.... uz som sa videla ako vyvaram plienky jak v 19. storoci 🙂 .... a mam este jednu otazocku... z porodnice vo vajicku alebo v taske z kocika? 🙂
Milé mamičky ja som tam rodila pred 8 rokmi a taktiež minulý rok.Pán doktor Buffa super odborník,pán primá-klobúk dole,pani doktorka Jurcova ak sa nemýlim-pri nej om rodila bola veľmi milá,pôrodná asistentka Mária(staršia blondína) najsuprovejsia.Vrelo odporúčam Krompachy.Ak by som mala aj 3.babo tak jednoznačne Krompachy 🙂
Ja som dala veľké balenie plienky pampers sleep&play a vrátili mi väčšiu polovicu.Mimochodom pani doktorka Jurcova tam uz nerobí.Dobre je mať so sebou aj prebalovaciu podlozku a dať si pod zadok,nakolko sa občas zlostili,ak bola plachta zaspinena od krvy a mali malo na výmenu a vyžadovali pri vizite aby všetko bolo čisté
ahojte,čítam vaše prispevky ohladom porodu v krompachoch.čakám 4 bábo.pri 3 pôrode som mala veľmi vážne komplikácie kedže som rodila v 36tt akútnou sekciou ešte v bývalej nemocnici v Gelnici.nakoľko som mala tie problémy asi budem rodiť sekciou.potrebujem poradiť,či mi odporúčate nemocnicu v krompachoch.ležala som tam v apríli tohto roka na gynekologii kvôli špineniu.bola som spokojná,no neviem ako sa správajú lekári,sestričky na pôrodnici.ďakujem za radu.
Ahoj,nemám zatiaľ plánovanú sekciu.sama neviem ako budem rodiť.všetko závisí od lekárov ako sa rozhodnú.termín máš 11.11?môj muž má vtedy narodeniny.a podľa mňa bude jedno,kde budem nakoniec rodiť,ked to na mňa príde.hlavné bude to,aby sme obaja boli v poriadku.
@monik32 Ahoj, ano este doma...dnes som bola na poradni, dala mi este 13 termin u nej ak sa nic neudeje...verim ze sa udeje...bude chlapcek 🙂 a ty co cakas? no tlaky v krizoch mam uz 2 tyzdne a od piatku aj v panve tlaky, ale vraj este nie je tak nizko...daj vediet ak nieco...ja dufam ze cez vikend uz budem v nemocnici aj s placucim uzlickom hihi...pomerala ho dnes a ze uz ma nieco cez 3600g...
@monik32 a ides teda do krompach rodit?na sekciu tam je Humenanska vraj dobra, ale neviem ci mas dohodnuteho porodnika...ja idem zajtra do nemocnice na zaznam tak sa chcem popytat ako to tam chodi...
prveho som rodila v ziline, porod bol fajn ale ten personal bol otras....verim ze aj teraz prebehne vsetko hladko...a vraj je personal fajn tak snad nebudem mat taku traumu ako ked som bola prvorodicka a vsetci mali na haku...ma prepustili s horuckou a maleho este preradili na ine oddelenie lebo mal zltacku...uplny cirkus a stres...
Ahoj,no ak to príde a nebude auto,tak mi ostávajú krompachy.Ak tu budeš,odpíš,čo ti vraveli a či je tam ešte tá pani doktorka Humeňanská.Nie,nemám dohodnutého pôrodníka.Určite všetko dobre dopadne. 🙂 Držím palce
@maja21041989 ahoj potrebujem do porodnice aj jednorazove podlozky?lebo dakde ich treba a neviem ci v Krompachoch ich potrebujem.a olejcek pre babatko moze byt aj aviril?
@coko80 Ahoj Lucia, ja som rodila 24.5. 2013
jednorazove podlozky si mozes, ale nemusis zobrat. Je to dobre pre tvoj pocit, ze nemas pod zadkom gumu (akurat sa spotis) a nej "krizovu" plachtu, ktoru nezaspinis od krvi. Ja som napr. nemala, no vadila mi ta guma, tak som dala na "tajnasa" dole 😀
Co sa olejceka tyka, jasne moze byt aviril. Ja som mala olivovy z lekarne.
Co sa personalu tyka, ja som bola MAXIMALNE spokojna.
Kedy mas termin? Keby si sa chcela cokolvek opytat, pis .-)
@dominika1516 Ahoj, registrujem Ta v majovkach, no az teraz som si vsimla, ze si rodila v Krompachoch 🙂 Kedy to bolo? Ja 24.5.2013.
@anicka.be ahoooj 😉 .. ja 11.5. a 15.5. ma pustili 😀
@dominika1516 Tak to sme sa minuli 🙂 Mna rodila Mudr. Albrechtova, a Majka Tomasova porodna asistentka bola pri mne. Je to zlaticko. Mala sa narodila o 06:00, akurat sa menili smeny, takze boli pri mne vsetky, aj p. Babikova, tiez super zienka. O 2:00 mi odtiekla voda, zacali slabe kontrakcie, o 03:00 som bola na prijme a o 06:00 sa Veronika narodila. Mala som podpisane poucenie o EDA, ale kedze som rodila v noci, tak nikto nebol k dispoziicii, aby mi pichol, a nakoniec nebolo treba, na 1. rodicku, tak rychly porod. A dalo sa to zvladnut.

@maja21041989 jeeeej dakujem dufam ze bude zdravy drobcek a ze ma moc nevytrapi 😀 .. uz som nahlasena na tu izbu suseda mi tak robi sestricku tak ma napisala ako jej sesternicu cize bude dobre si myslim ja som rada sama a aj drahy sa potesi ze bude za mnou moct prist hoc kedy 😉 .. noo to jedine im zavidim ze joj mamo joj mamo a sup maly romles vonku .. ja len raz som tam bola a rodila jedna romleska a straaaaaasne kricala ale straaaaaasne a to mi zanechalo negativne myslienky na klasicky porod cize tu sekciu ti zavidim aj ked som prvorodicka a netusim do coho idem 😉