icon

Pôrodnica v Krompachoch

honeyxy
7. feb 2012

Mamulky, ake mate skusenosti s porodnicou v Krompachoch tie ktore ste tam nedavno, hmmm?

Strana
z5
lemonlady
22. okt 2018

@wlay ked Vám dali po sekcii bábätko?

anazus
24. okt 2018

@honeyxy ja som z presova a rodila som tam pred rokom,mozem len odporucit,vsetci boli mily a starostlivy.Akurat keby tam mali laktacnu poradkynu,pre mna ako pre prvorodicku to bolo tazke,nakoniec som si vybavila laktacnu osobne domov ktora mi vsetko vysvetlila.Inac som bola spokojna....

lemonlady
25. okt 2018

@anazus ahoj, môžem sa ťa opýtať na pár detailov? pri kom si rodila? mala si zazmluvneného lekára? nastrihli ťa? šili ťa?

mitama
29. jan 2019

Ahojte mamicky, nejake aktualne skusenosti s touto porodnicou?? byvam trosku dalej od Krompach, preto zvazujem, ci sa oplati. Vdakaaa

radkaff
2. feb 2019

Ahoj ja sa z PO chystam do Krompach, boli sme uz na hypnoporodny kurz a paci sa nam 🙂

mitama
Autor odpoveď zmazal
mitama
3. feb 2019

@radkaff a to je priamo v nemocnici?? aj ja mam v plane sa tam ist pozriet 🙂

radkaff
8. feb 2019

@mitama ano tam v arealy nemocnice Darinka Blahutova robi

emily87
10. mar 2019

@vikivi Ahoj Vikivi, chcela by som sa ta opytat,ci ti nevadili spoluobcania na chodbe. Ja som krompachy mala vysivane, no bola som sa tam minule pozriet a ano personal bol neskutocne ustretovy a mily, a chcela by som tam rodit prave kvoli moznostiam mat prirodzeny porod,so vsetkym, no bojim sa a ostala som trochu v soku zo spoluobcanov a z toho,ze znamej malicka tam chytila rubeolu, tak teraz neviem ci to je nimi alebo celkovo nemocnicou. Teraz sa mi strasne tazko rozhoduje a uz sa mi to dost krati,tak ta chchem poprosit o tvoj nazor, kedze pred chorobami mam respekt,hlavne ak by to mala chytit malinka. Dakujem vopred velmi pekne 🙂
@majkamimi

emily87
10. mar 2019

@majkamimi Ahoj majkamimi, chcela by som sa aj teba ta opytat,ci ti nevadili spoluobcania na chodbe. Ja som krompachy mala vysivane, no bola som sa tam minule pozriet a ano personal bol neskutocne ustretovy a mily, a chcela by som tam rodit prave kvoli moznostiam mat prirodzeny porod,so vsetkym, no bojim sa a ostala som trochu v soku zo spoluobcanov a z toho,ze znamej malicka tam chytila rubeolu, tak teraz neviem ci to je nimi alebo celkovo nemocnicou. Teraz sa mi strasne tazko rozhoduje a uz sa mi to dost krati,tak ta chchem poprosit o tvoj nazor, kedze pred chorobami mam respekt,hlavne ak by to mala chytit malinka. Dakujem vopred velmi pekne 🙂

sz1234
23. máj 2019

Ahojte ide teraz niekto v najbližšej dobe rodiť do Krompach ? 🙂

sz1234
23. máj 2019

@emily87 ahoj kde si nakoniec rodila ? 🙂

mitama
23. máj 2019

@sz1234 ahoj, áno ja sa chystám ísť tam rodiť 🙂 a ty?

sz1234
23. máj 2019

@mitama aj ja kedy máš termín ? 🙂 Rodila si už tam ? 🙂

mitama
23. máj 2019

@sz1234 ja mam termín dnes 😁😁a je to moje prvé babo ale bola som sa tam pozrieť a páčilo sa mi tam 🙂 a ty máš kedy termín? Si aj z Krompach?

sz1234
23. máj 2019

@mitama oj :D keby si mala tak o mesiac a pol tak by sme sa možno stretli 🙂 a u ležíš ? Či ešte doma si? ,Nie a ty si odkiaľ ? 🙂

mitama
23. máj 2019

@sz1234 nooo, veru škoda 😁ja som z Popradu a ešte som doma, popravde chcem byt doma čo najdlhšie ale dúfam, že čím skôr už pôjdeme 🙂 a ty si odkiaľ?

sz1234
23. máj 2019

@mitama no ja pochádzam zo Smizian ale už byvam v Kojšove 🙂 neviem či vieš ,a čo ťa napadlo ísť do Krompach ? Nechcela si ísť do pp alebo do snv ? 🙂 Tak držím palcee ;))

mitama
23. máj 2019

@sz1234 pozrela som si na mape, takze blízko Ke, že? 🙂 ďakujem pekne 🙂))) bola som na kurze hypnoporod, aj čítam knihu od Monganovej a nejak to chcem iné, ako vraví každá. Že to boli, je to bolestivé, a že to musím pretrpieť a veci tomu podobne. Na Krompachy som počula skvele ohlasy hlavne čo sa týka prístupu. A hlavne sú otvorení prirodzeným pôrodom. Ja by som chcela čo najmenej medikamentov a zásahov. Takze hlavne preto ☺️A ty? Ke nič moc?

sz1234
23. máj 2019

@mitama no áno taká malá dedinka 🙂 ,,, HM vieš čo ja tiež čakám svoje prvé bábo ,,, mám to najbližšie a počula som že fakt lekári sestričky majú dobrý prístup ,,, ležala som už skôr v SNV a tam tie sestričky na pôrodnici katastrofa mladé namyslene ,no otras taký prístup jak tam majú ,,, a do Košíc nechcem ísť neviem ani prečo ségra bola v Krompachoch a vraj fakt venujú sa pomáhajú super prístup tak už len preto 🙂

mitama
23. máj 2019

@sz1234 presne a keď mame možnosť si vybrať, tak prečo nie 🙂 ja som zasa na popradskú nemocnicu počula veľmi negatívne ohlasy a fakt nemám chuť na to, aby po mne dakto kričal a znepríjemnil mi tak krásny zážitok. Aj ja tebe držím palce, nech to dobre dopadne ;) myslím, že sme sa rozhodli správne pre tuto nemocnicu. Dám potom vedieť ako bolo 😁

sz1234
23. máj 2019

@mitama no veď jasne 🙂) ,, ďakujem ti pekne 🙂) hádam už nejako porodím :D a ešte ak sa smiem spýtať čo čakáš ? 🙂 ,,,Kľudne mi môžeš napísať potom do správy aj máš čas môžme občas popísať kým ešte nemáš bábo ;)

mitama
23. máj 2019

@sz1234 poslala som ti správu 🙂

emily87
24. máj 2019

@sz1234 ahoj, rodila som nskoniec v Krompachoch, a som velmi rada ze prave tam. Vel
I ochotny personal, rodinna atmosfera, citila som sa amo v rodine. Porod sme mali trosku dlhsi no krasny, kamoska rodila tiez tam tyzden predo mnou a bola tiez spokojna🙂

sz1234
24. máj 2019

@emily87 super ďakujem ti pekne 🙂) ,,, a neviem koľko tam majú tie nadštandardne izby len jednu ? A bola voľná,? 🙂

mitama
24. máj 2019

@sz1234 vraj 4 nadštandardne a z toho jedna rodinná 🙂

sz1234
25. máj 2019

@mitama juj tak to je super 😉 hádam sa mi jedna ujde 🙂 bábätko ako sa má ? 🙂 A čo máš ? 🙂 A si priamo s Krompach ?

rusalkake
10. feb 2020

@honeyxy

Rodila som v Krompachoch druhé dieťa v decembri 2019.
(Disclaimer: od februára 2020 sa oddelenie rekonštruuje, čiže čo sa týka vybavenia, už to nie je aktuálne, a bude to len a len lepšie).

Bola som spokojná so všetkým. Ešte pri návšteve pôrodnice počas tehotenstva ma povzbudzovali, aby som si priniesla pôrodný plán, ak chcem, a prišla aj s dulou. Tak aj bolo.
Od príchodu boli absolútne všetci slušní, korektní a milí. Prešli sme si pôrodný plán, žiaden bod nebol problémom, a všetko bolo bez výhrad dodržané. Počas celého pôrodu sa ma vždy všetci pýtali na súhlas ku každému zákroku či vyšetreniu, a všetko mi zrozumiteľne vysvetlili. Podporili moju myšlienku čo najprirodzenejšieho pôrodu, a volili také metódy, aby mi ho uľahčili "prirodzeným" spôsobom - vysvetlilii, kedy a prečo mi pomôže aká zmena polohy a podobne.
Pri mojom pôrode teda bola dula, a fantastická lekárka, pani Schusterová/Šusterová. Nemala som nikoho zazmluvneného, bola to náhoda.
(a bola tam aj pôrodná asistentka, ktorej meno si nepamätám (tmavovlasá, pri tele), a nie je to podstatné, lebo tá mala očividne zlý deň, ale nenechala som sa ňou zdeptať. Bola teda slušná a korektná, to hej, ale prevracala očami každú chvíľu, lebo ona je unavená a už má neviem koľkú službu. To mi je teda úplne ukradnuté. )
Celý čas som mala voľný pohyb, pila a jedla podľa potreby. Niekedy to bolo až vtipné v pozitívnom zmysle, lebo personál mi núkal neobmedzenú sprchu, prípadne najrôznejšie polohy, naozaj to, čo je v iných pôrodniciach utópiou. Nechala som to na telo, ako si rozkáže.
Moje dieťa bolo fakt veľké, ťažké, nie úplne ideálne natočené, a ešte malo rúčku pri hlave. Preto mi lekárka ešte počas tlačenia radila meniť polohy, aby som gravitáciou pomohla dieťaťu. Vysledok: nula stehov, žiadne poranenia, spokojné dieťa. Všetci sa so mnou tešili, gratulovali, ešte aj uprostred noci priniesli kávu a čaj.
Celý následný pobyt bol tiež bezproblémový. Personál bol slušný bez výnimky, všetci veľmi nápomocní, a nemám na nich jedinú zlú spomienku. Žiadne ranné trepanie dvermi alebo zastaralé rady. Až na jednu noc som mala vždy samostatnú izbu. Ani neviem, kto ďalší bol na oddelení (ak niekto naráža na rómske klientky). Videla som len personál.

sz1234
10. feb 2020

@rusalkake tiez odporucam 🙂 nelutujeeem ze som tam rodilaa bala som sa velmi ale velmi mi pomohlaaa sestricka ci kto to bol taka zlata bola masirovala ma no neviem ako bybsom to dala bez nej 🙂 urcite ak bude dalsie pojdem tam ;)

ika84
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5