icon

Pôrodnica v Michalovciach a epidurálna anastézia

majkika84
11. okt 2012

Zienky, aky mate postoj alebo skor skusenosti s PEDA v MI? a co poviete na Dr. Rejtovu?

1stefi121
18. apr 2013

@kosatka29 nevieš nahodu nespominala či niečo nema cez maj a začiatkom juna Zambova nejaku dovolenku alebo nejake školenie lebo ma rupne ak by nahodou to prišlo a ona tu nebude. A ešte k tomu ak mam isť sekciou.

kosatka29
18. apr 2013

@1stefi121 Asi by nemala mať, nič mi nevravela ja mám poradňu 2.5. a termín 23.6. a nič nevravela že by mala mať nejaké voľno .

1stefi121
18. apr 2013

no to dufam ja mam poradnu 25.4 a stale sa jej pytam, či tu bude tak dufam že mi nepovie na poslednu chvlu že tu nebude na termin bo ma fakt šľahne. Už som tak ostala vysieť tri roky dozadu sice bol august a ona odchadzala koncom jula na dovolenku tak mi to povedala akurat čo mi spominala že až po mojom terminem ide s dcerom na skušky na vysoku školu. ale to je zaležitosť jedneho dna.

zogginka
18. apr 2013

@kosatka29 myslím, že asi keď je bábätko v náruči tak je po všetkých bolestiach 🙂 si rodila v MI?? nebojim sa, že to uškodí, ale mám veeeeľky strach z injekcii 🙂

kosatka29
19. apr 2013

@zogginka nie nerodila som v MI, teraz budem až to tretie. Chcela som tým len povedať že keď som nemala epidurál som cítila aj to zašívanie a aj keď je to už popri pôrode brnkačka, aj tak je to dosť nepríjemné. Určite som pri druhej ocenila že ma už po pôrode naozaj nič nebolelo ani tu ranu som necítila nič....po dvoch hodinách nás previezli na izbu a ja som už s malou pozerala večer super star v telke a bolo mi ako by som nerodila.
Ale hovorím tak som to cítila ja a preto som rozhodnutá pre epidurál, injekcií sa bojím aj ja ale pri pôrode mi nejaká ta ihla bola tááák ukradnutá. Aj tak sa injekcii alebo infúzke možno počas pôrodu nevyhneš.
Teraz si pripadám ako nejaký díler epidurálu 😀

kosatka29
19. apr 2013

@1stefi121 Podľa mňa by ti to neurobila že ti povie že tu bude a potom si odíde na dovolenku.Podla mňa ako lekárka si plánuje nejaký čas do predu dovolenku. Veď tu má pacientky. Jedine že by si sa trafila akurát do toho jedného dňa.Ale pokiaľ ideš rodiť cisárskym, tak bude hádam plánovaný.

1stefi121
19. apr 2013

@kosatka29 No ano mam isť plan. sekciou to mi povedala. je to podľa mna dr. na urovni a važim si ju tak dufam že to tak zostane aj nadalej.

zogginka
19. apr 2013

@kosatka29 supeeer, pekne si to napísala 🙂 my toho zvládneme celkom dosť no nie 🙂 som zvedavá, tak potom informuj.. my ideme utorok k doktorke, tak snáď sa už aj dozvieme čo to bude a nebude nám nič prekážať 😀

kosatka29
19. apr 2013

@zogginka jasné že to zvládneme 🙂 už nám nič iné neostáva a nech to bude aké koľvek zvládnuť to musíme 😉 Napíšem určite a držím palce nech sa bábo ukáže na sone.

ercsikek
22. apr 2013

Ahojte,ja som s nemocnicou v MI tiež spokojná.Bola som 3x,raz počas tehotenstva,potom pôrod a naposledy potrat.Sestričky boli príjemné a starostlivé.Dr. mám Fantazírovú a som s ňou veľmi spokojná,je veľmi zlatá.Zaplatila som si nadštandard,a to je celkom dobrá izba,hlavne že je tam WC a sprcha.

fajndievca
23. apr 2013

@ercsikek Ja chodím tiež k Dr. Fantazírovej, som s ňou veľmi spokojná, aj som pri nej rodila. Tiež v nemocnici v Michalovciach a bola som veľmi spokojná.

1stefi121
24. apr 2013

Kolko sekcii može dr. urobiť na den ak ma službu v nemocnici.

monika2210
25. apr 2013

ahojte dievcata, chcem sa spytat na vsetky povinne poplatky v michalovskej porodnici 😒

babocik
10. máj 2013

ahojte babi moje meno je brigita mohli bi ste mi poradit ako to bude s epidural ked si ju chcem dat pri stvrtom dietati

latvia
10. máj 2013

@1stefi121 kolko bude treba

@monika2210 povinne? neviem, tusim ziadne 😕

@babocik musis mat urobene testy krvneho zrazania a s nimi potom prist na ARO ambulanciu, kde budes poucena a vypisu ti taky papier. zaplatis 100 eur a pri nastupe do porodnice povies ze mas zaplateny epidural. doktor potom bude volat anesteziologa ked budes na 2-3cm otvorena.

monika2210
10. máj 2013

a co sa tyka veci, ktore si mas donies pre seba aj pre babo?

1stefi121
11. máj 2013

@monika2210 pre babo len plienky aspon 40 ks, vlhčene utierky a masť na zadoček ostatne až pri odchode domov, a pre seba všetko čo na pobyt v nemocnici potrebuješ.

martinella1
25. máj 2013

Ahoj babenky,
ja som prvé dieťatko tiež rodila v Mi pri doktorke Fantazírovej...ja som bola nadmieru spokojná, nielen s ňou, ale aj s celým personálom a dokonca aj s izbou....nevidím nič na tom, že si zaplatíte neskutočné peniaze za 5 dní niekde v nemocnici.....bolesť pri pôrode budete mať kdekoľvek budete rodiť a taktiež nemáte nikde istotu, že natrafíte na skvelého lekára či personál. Moja kamarátka rodila v Ke a mala dokonca aj vybaveného lekára a nič extra sa nedialo....nechal ju trápiť sa v bolestiach niekoľko hodín a potom, keď už naozaj veľmi vzdychala tak prišiel a odrodil ju.....to bolo všetko, čo ho videla....a sestričky tiež neboli vraj nejako extra milé, vedeli aj poriadne kričať, že prečo si nenaštudovala ako prikladať dieťatko k prsníku....chúďatko - bola prvorodička a nemala ani šajnu, že čo a ako.....takže asi tak. A nechcite vedieť, koľko ju stal pôrod aj s nadštandardom....za to by ste kúpili celú výbavičku vrátane kočíka.... 😉 😉 😉 😉 😉
ja teraz čakám druhé dieťatko, ale ešte nerozmýšľam, kam pôjdem rodiť....uvidíme, čo bude do októbra 🙂 🙂 🙂

kavaapalma
8. aug 2013

@martinella1 ja som rodila sekciou v mi,lebo maly bol kp a co sa tyka gynekológie a 600-nedelia,tak uplne super,velka spokojnost aj so sestrickami a lekarmi. Velke dakujem patri dr.Zambovej a dr.Popjakovi-anesteza. A mojej podporkyni dr.Brunovej. Takze vrelo odporucam. No co sa tyka novorodeneckeho bola som dost sklamana z ich pristupu kedze ako 1rodicke mi nic neukazali ani nevysvetlili,az na jednu dobru dusu. Upratovacky ked videli ako sa trapim s kojenim,tak mi oni ukazali ako mam dieta prilozit.

martinella1
8. aug 2013

@kavaapalma Vidíš ako to je, asi nikde nenatrafíš na všetko perfektné...aj ja som bola spokojná s pôrodom a celkom aj s novorodeneckým....tiež tam bolo niekoľko múdrych sestričiek, ktorým akoby prekážalo niečo ukázať, naučiť, vysvetliť.....ja som bola neskúsená prvorodička, ktorá celé tehu študovala literatúru, ale skutočnosť bola celkom iná......ale našli sa aj také, ktoré prišli, sadli, vysvetlili.....a hlavne aj oni asi chcú čosi na úplatok.......teraz sa chystám rodiť tiež v Mi, ale už o čosi múdrejšia, budem sa aj vadiť, je to ich povinnosť, tak nech ma nenaštvú...lebo budú triesky lietať 😀 😀 😀
a chcela by som rodiť u primára.....tak uvidíme

kavaapalma
8. aug 2013

@martinella1 primar mi 2x nesekol,pride mi,ze sa snazi byt az nasilu vtipny,co niekedy ukaze az trapne. A mas pravdu,bojuj za svoje prava a ozvi sa. Ja som sa stazovala,ale den pred odchodom,lebo nie som ten typ,ale uz co je vela to je vela. Bola som tam o den dlhsie,lebo maly mal zltacku a ked ma tam zbadali sestry,tak otazka vy ste este tu? A ja nato nebojte sa,zajtra odchadzam,aj keby som mala podpisat revers. Ak tam zvoni mamicka casto,tak otravuje,ak zvoni malo,tak nema zaujem o svoje dieta. Tak mi to prislo.

martinella1
8. aug 2013

@kavaapalma to vôbec nerieš.....veď tam len odrodíme a ide sa domov......tie dní vydržať a šup preč.....ja som sa tam mala vcelku fajn, obskakovali ma aj to len preto, že sa moja mamina pozná takmer s každou sestričkou a tak nechceli pred ňou vyzerať, že ú zlé..... 😵 😵 😵
Inak, ja som kedysi chodievala k primárovi(vtedy ešte nebol primárom) ako ku gynekológovi a potom som prešla k inému, keď začal patriť pod nemocnicu.....a nemohol už písať recepty pre pacientky.....takže na jeho humor som zvyknutá a dá sa povedať, že sa aj poznáme, tak preto práve on....ale v podstate mi to je jedno pri kom budem....len nech sa o mňa a drobca postará.....

kavaapalma
9. aug 2013

@martinella1 suhlasim. Pri druhom budem mudrejsia. Tak ti zelam pohodove tehu a budem rada,ak napises co nove a ci sa potom ten pristup na nov.zmenil. Kedze som sa rozprávala priamo s primarkou a ani som o tom nevedela,som myslela,ze je to len dr.

martinella1
9. aug 2013

@kavaapalma jasnačka, že sa ozvem a napíšem, čo nové.....ale mám pocit, že je to Slovensku všade tak na tých novorodeneckých oddeleniach.....práve som volala som sestrou---rodila pred 3 dňami a v RK a tiež dosť nadáva na novorodenecké.....podobne ako u nás.....takže asi sú tie sestričky vymleté a zničené z tých detičiek....preto ich nerieším.....vydržať a hneď domov.....a čo sa týka primára, tak on je raz taký......čo narobíme 😀

kavaapalma
14. aug 2013

@martinella1 som to zle napisala,dr.Brunakovej. To robi ten deficit spanku.

fajnzienka
15. aug 2013

@kavaapalma Neboj sa, to sa zlepší. My sme prvé mesiace nespali skoro vôbec 🙂 Teraz už pekne prespíme celú noc 🙂 Nechcem ti radiť, lebo ani ja nepočúvam rady ostatných, ale myslím si, že pomohlo hlavne dodržiavanie denných rituálov ako kúpanie každý deň presne v tú istú hodinu, masírovanie, prezliekanie na noc do iného, v noci zhasnuté svetlo (aj keď zo začiatku som na túto alternatívu nechcela ani pomyslieť) a nakoniec teraz v neskoršom mesiaci aj papanie presne v danú hodinu... mimo toho vodička, alebo čajik 🙂 Ale niekedy sa je lepšie riadiť vlastnými pocitmi a nepočúvať rady ostatných... to je pre matku a dieťa najlepšie 🙂 Papa a držte sa

kavaapalma
15. aug 2013

@fajnzienka dakujem presne to robime... cez noc sa budi 2x na papanie,lebo len cisto kojim,nic ine mu nedavam...
po tme to ani ja ani len pomysliet tak som kupila tu neonku,co svieti slabsie,tak som ovela kludnejsia...minule bola na nu akcia v lidli...a kupeme medzi siedmou a osmou podla toho ako sa zobudi...lebo je rozdiel ked spi vonku v kociariku a ked spinka dnu...

fajnzienka
16. aug 2013

@kavaapalma Tak potom už len trpezlivosť a veľa síl 🙂 Veď naše detičky sa nám odvďačia svojím úsmevom 🙂

kavaapalma
16. aug 2013

@fajnzienka presne,ked vidim ten usmev a tie uzasne kukadla ked na mna pozru,tak aj keby som od unavy z nôh padala,tak to zato stoji.

shilou
3. jún 2014

Ja ked som cakala malu bola som rozhodnuta jedine s epiduralkou a spravila som dobre,mala pri narodeni mala 3,95kg,neotvarala som sa,plodovu vodu mi prepichovali,takisto preventivne nastrih.....napichli ma o 10tej a az do vecera do 21tej bez bolesti uplnej,po deviatej mierny pocit,ze nieco tam dole bolo robene,no ziadne palenie,rezanie,bolenie,len take ako keby my tam vlasy zavadzali,take steklenie,ziadna tupa-nenormalna bolest a to nehovorim ze uz vecer som riadne sedela,bez vsetkeho,ani na druhy den bez bolesti,jemne steklenie som citila,takze ja rozhodne odporucam vsetkym,pri druhom si necham zaviest takisto epidurallku.........a tie myty ludi,ze zle pichnu,alebo ze odvtedy migreny mat......