icon

Pôrodom s rúškom - skúsenosti

12. okt 2020

Tie ktoré máte už skúsenosť, aký je pôrod s rúškom ? Museli ste ho mať celý čas od začiatku dokonca ? Zavadzalo vám veľmi alebo ste si to ani nevšímali ?

Strana
z2
stevvvka
21. okt 2020

Nikto ta nemoze donutit mat rusko na sebe. Nedavaj si ho.
Chora doba, aby sme museli niekomu vysvetľovať, preco pri porode nechceme dychat.

Neexistuje zakon, ktory ti to nariaduje, a keby ti niekto silou mocou chcel to rusko nasadit, mozes podat trestne oznamenie.

pieskomil
21. okt 2020

Ja som rodila v júni, mala som na sebe rúško, predychavala som v pohode. Nemala som ho do konca, ale len z dôvodu, že ma lekárka vyzvala, aby som si ho dala dole. Nijako mi nevadilo. A to som mala pôvodne strach, že ako to s ním zvládnem.

monawestrych
26. okt 2020

@ladyelsa87 prosim a kde si rodila?

hipuska
26. okt 2020

@stevvvka jasné. Tvoja sloboda konci tam, kde začína tá moja A co, ak náhodou si pozit a lekárka má doma onko mamu? Takéto chytracke reči mám najradšej. Ako tá z Košic. Kvôli tomu, že si odmietla dať spraviť primitívny test ohrozila seba, dieťa, celé oddelenie. Rodila ako z sci-fi..všade ľudia v oblekoch. Neviem, či by som bola Happy, kebyže nakazi oddelenie a ja musím ísť rodiť niekde km ďalej. Alebo kebyze ju fasnem na izbu. Keď ideš na operáciu, nikto sa nepozastavuje nad tým, že musíš mať krvné testy, že nemáš napr.zltacku

stevvvka
26. okt 2020

@hipuska presne na to sú tie obleky, aby ochránili lekárov, lebo pacient má právo odmietnuť úkon, ktorý sa mu nezdá ôk. Samozrejme, na vlastné riziko. A ak je izolovaná od ostatných pacientov, na čo bol priestor, nemali sa jej vyhrážať...

Je to ako so zabou v hrnci.. Začína to ruskámi.. A skončí kde? Co nám odporučia, lebo korona?? Ide o princíp.

Nosím rusko zodpovedne, beriem ohľad, ale používam aj rozum a nebudem napríklad nosiť rusko v exteriéri, ak okolo nie sú ľudia. A pôrod je teda dosť výnimočná, ťažká, fyzicky náročná udalosť aby som mala handru cez ústa.

mimkao
26. okt 2020

@hipuska presne tak. Odmietla primitívny test, ktorý je maximálne nespoľahlivý.
Kočka mohla byť pozitíva, test jej mohol vyjsť falošne negatívny a zdravotníci by sa na základe jej falošnej negativity mohli nakaziť. Takto aspoň boli chránení.

hipuska
26. okt 2020

@stevvvka matka necítila pohyby, ale taká bola posadnutá svojimi porusovaniami práv..že jej to bolo zjavne jedno. Kým jej lekári venovali zvýšenú pozornosť, uberali ju inej pacientke. Ja keď som išla rodiť, tak som hodinu čakala na dr. Povedala mi sestrička, že majú komplikovanú sekciu a že už operujú cez 3 hodiny. A keď skončili, doktor bol hneď v ambulancii, kde na príjem čakalo ďalších 7 žien. Takže nevieš čo ti dr...možno boli po takomto dacom a do toho dôjde pacientka, ktorá sa s tebou nebaví ale komunikuje cez telefón s právnickou. Mala sa dvihnúť a ísť rodiť domov. A zase,pôrod je prirodzený. Nerob zase z neho strašiaka. Koľko primitívnych kultur porodí pod stromom? A áno, tu ide o princíp. Pacientka sa mala dopredu informovať, informovať že nechce Rusko a nie, keď ide rodiť a necíti pohyby plodu. Ak by dieťaťa zomrelo, čia by to bola vína?

efran
4. nov 2020

@pupavka89 nie si náhodou chlap? Lebo reči máš také...

Strana
z2