icon

Pôrodom s rúškom - skúsenosti

12. okt 2020

Tie ktoré máte už skúsenosť, aký je pôrod s rúškom ? Museli ste ho mať celý čas od začiatku dokonca ? Zavadzalo vám veľmi alebo ste si to ani nevšímali ?

Strana
z2
sonnenshein
12. okt 2020

Na samotne tlacenie som si ho mohla dat dole, inak som ho mala a bez problemov. Nehovorim, se je to prijemne, ale radsej rusko, ako predstava ze by som mohla napomoct niekomu k plucnej ventilacii.

lenka2710
12. okt 2020

Ak ti mam pravdu povedať, ja fakt vôbec neviem kde som ho mala, či na ústach ci pod bradou, vôbec som ho nevnimala 🤷‍♀️ rodila som v júni

mima1
12. okt 2020

Maj a nemala som

denden77
12. okt 2020

ja som ho mala akurat, ked som chodila na vysetrenie - na chodbe a pocas vysetreni.. na boxe uz nie.. resp. nik mi to nekazal (asi nemali odvahu pri tom ako som tam funela 🤣).. chlap musel mat cely cas 😊

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
asia83
12. okt 2020

@sonnenshein Lebo keď ste ho mali dole pri tlačení, tak ste nikomu nemohli pomôcť k pľúcnej ventilácii...ach.

hipuska
12. okt 2020

No a keď idete rodiť, robia sa covid testy? Či ako to je?

pralinka25
12. okt 2020

ja som mala rusko v sprche aj pocas tlacenia pomerne dlho. v istej chvili ked nie a nie dostat maleho von mi ho sestricka sama dala dolu. ja mam velke problemy s dychanim v beznom zivote ale pri tom porode som ho nejak nevnimala. nejako som si ho neuvedomovala.

miakey
12. okt 2020

@dominika1988 počas sekcie som mala rusko ale bolo to ok, ani som to nevnímala. Potom na izbe sme ich mávali dole, ale keď niekto prišiel tak sme si ich museli dať.

kate_cs
12. okt 2020

Mne napríklad dnes prišlo na kontrole, na pásoch zrazu zle. Ostala som bledá, točila sa mi hlava a sestrička hneď prvé povedala, aby som si dala dolu rúško. Myslím si, že aj pri pôrode to je tak, že ti ho nebudú nasilu držať na tvári. Sama som zvedavá, ako to bude prebiehať 🤷🏼‍♀️

autor
12. okt 2020

Vďaka za odpovede tak ste ma trochu ukludnili, že ked aj je teraz to rúško treba, že to s ním nemusí byť také zlé. a ked by aj bolo tak mi ho hadam dovolia dat dole ked by bolo velmi zle

mimkao
12. okt 2020

Sestra rodila včera, sekcia, rúško nemala vôbec.

ladyelsa87
12. okt 2020

Musela som ho mat cely čas a áno, mne osobne dost zavadzalo, ved sa v tom nedalo dýchať. Žena ma pri pôrode dostávať kyslík, nie ešte aby kontrakcie udýchavala s handrou na tvári. A to som mala to najtenšie rúško, jednovrstvové. Totálne nehumánne.

sonnenshein
12. okt 2020

@asia83 Keby som nedostala kyslikovu masku prekryvajucu mi nos ak usta, tak si ho necham. Ach...

autor
13. okt 2020

@ladyelsa87 a tebe ho nedovolili dať dole ? Aj keď ti v ňom nebolo dobre, musela si ho mať celý čas až do konca ? tak asi závisi aj od personalu

ladyelsa87
13. okt 2020

Nie nedovolili, ani pri konečnom tlačení, este po mne ziapala sestrička, ze ako dýcham. Hovorím, chorá doba toto, aby ženy museli v ruskach rodiť. Nehovorím, ze je to vsade tak, pevne verím, ze ludom a personálu prestane prepínať a zeny budu môcť rodiť humánne a nie ako nejaký dobytok.

zuzuliatko18
13. okt 2020

Rusko som nevnimala, viem len, ze som mala jednorazove, co mi nasadili, ked ma brala sanitka. Ale teda stihla som prist len na finalne tlacenie, tak neviem ako prebieha celkovy proces s ruskom.

lukavanju
13. okt 2020

Rodila som v máji, rúško som mala aj na boxe pri predychavani ale čím silnejšie boli kontrakcie tým to bolo ťažšie ...opýtala som sa doktora či to musím mať a ten mi povedal že nemusím že oni všetci si rúška dajú 😉 robili mi aj covid test, ktorý bol negativny

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
sasanka605
13. okt 2020

@pupavka89 prepac ale toto je tak sprote napisane. Sekcia a tlacenie sa asi neda porovnavat pri noseni ruska. Nikto sa nepyta ci bude musiet mat na izbe ale pri kontrakciach a tlaceni mi bola kazda molekula kyslika d9bra a preto mam obavu teraz. Ziadne pole ale v dosahu nemam tak neviem kam pojdem.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
sasanka605
13. okt 2020

@pupavka89 nemyslím ze fnukaju, len tak ako ma kazdy iny prah bolesti tak dokaze mozno lepsie udychat porod. Ja som s ruskom odpadla tehotna v mhd tak mi to nepride vtipne ze mam ist do pola. A tiez by som chcela vediet ked cítim ze mi bude na odpadnutie ake maju baby skusenosti.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
ladyelsa87
13. okt 2020

@pupavka89 ty si rodila za niektorú z nás? Predýchavala si 18 hodín kontrakcií v rúšku? Evidentne nie. To, ze niečo nie je nepríjemné tebe, to neznamená, že druhým to nevadí. Porovnavas tu jablká s hruškami 😃 A najviac ma pobavil argument o degradácii partnerov 🤣 Máš veľkú potrebu povyšovat sa nad ostatné ženy? Nikto tu nefnuka, sme tu, prežili sme to, ale to neznamená, ze je to tak správne. Bodaj by všetky zeny boli také hrdinky a supermanky, to by sa rodilo 😃

mimkao
13. okt 2020

@pupavka89 ty si riadne vymletá.

bluka2
13. okt 2020

To som minule hovorila jednej lekárke (dobrá adresa, odporúčaná nemeckým veľvyslanectvom), že na Slovensku niektorí rodia s ruskom a ona na to, či im šibe. Za mňa to fakt radšej doma...

bluka2
13. okt 2020

@pupavka89 ty barbina, pole, prečo toľká nenávisť ženám? Ak si sama žena, mohli by sme sa radšej podporiť

dommar00
21. okt 2020

Rodila som s ruskom tento týždeň na Antolskej a úprimne mi bolo uuuuuplne jedno pri tých bolestiach, že mám na sebe rusko. Vôbec som ho nevnímala. Možno párkrát keď som bola v boxe sama pri tých finálnych silných kontrakciach pred tlačením som si ho dala dole len z nosa, aby som to lepšie predýchala. Personál super!!! Od začiatku až do konca. Veľmi ďakujem MUDr Zuzke Kosibovej a MUDr Davidovi Kováčovi.

barbarka488
21. okt 2020

@dommar00 a je povinne mat rusko pri pôrode? lebo ja by som ho teda po pravde radšej nemala

Strana
z2