Prieskum: najväčšie nedostatky počas Vášho pobytu v pôrodnici
Zaujímalo by ma, čo vnímate ako najväčší nedostatok počas hospitalizácie? Prosím Vaše osobné skúsenosti, príp. skúsenosti Vašich známych, pravdivé, bez dokreslenia. Vďaka
@myj ja ti tvoj názor neberiem. Kaša z nás máme inú skúsenosť. Ja som nebola nespokojná so všetkým. Ako si si mohla všimnúť, o novorodeneckom oddelení som napísala, že zo 4 sestriciek bola príjemná 1. Takže asi tak. Mne je v podstate jedno ako tam bolo tebe. Mne tam dobre nebolo a tešila som sa každý Boží deň kedy už pôjdem domov.
@myj oprava, *KAŽDÁ Z NÁS
@myj treba hlavne dobre čítať. Ja som sa nesťažovala na režim aký tam bol, len som tu ostatným napísala, aký harmonogram tam bol ráno, ale na prístup podaktorych sestriciek som zlú skúsenosť spomenula. O jedle som ani neškrtla. Ja nezmením tvoj názor a ty môj. Darmo ty mi budeš opisovať ako tam bolo tebe uzasne, mne tam bolo ťažko a smutno. Hotovo.
@kofoluska len teraz sa este zamýšľam, bolo tam nieco realne na stazovanie sa? Asi len to tlacenie na brucho, o ktorom samozrejme neexistuje zaznam.
Ono to skor nez jeden konkrétny podnet je o tom, ze dokopy sa toho strasne vela nazbiera a clovek sa cíti obtazujuco, na pritaz a hlavne nedôstojne... 😔
@marylynn Nejde len o to, ci konkretny zakrok spravili ako mali. Ale aj o to, ako sa k tebe spravali, ako s tebou jednali, ci si bola o vsetkom poriadne informovana apod. Ako, ja naozaj netvrdim, ze to mas ist teraz riesit. Len teda aj toto je kanal, kadial sa da zatlacit na nemocnice. Pretoze aj ked nie je zaznam, aj ked vsetci budu svorne tvrdit, ze sa spravali slusne a vsetko bolo v poriadku, urad sa podnetom MUSI zaoberat a MUSI oslovit nemocnicu, voci ktorej bol podnet podany. Ked nie su podnety, nie je co riesit a vsetci lekari si myslia, ze ich spravanie, vystupovanie a pristup su v poriadku. Ze sa aj tak nic nezmeni. Ako ano, jednym jedinym podnetom na urade sa naozaj nezmeni nic. Ale ak by ich pribudalo, ak by sme sa ako zeny fakt odhodlali ist aj touto cestou, veci by sa museli zacat menit. Bohuzial totiz teraz je najsilnejsim argumetnom porodnikov, sestier a celého personálu prave to, ze ved sa nikto nestazoval, tak co reisime. :(
ahojte, rodili ste niektora v Cechach? Co mi hovorili kamosky tak je to tam ovela lepsie, ci uz pristup alebo celkovo starostlivost. Kamoska rodila v Breclave a hovorila ze super - nemocnica pekna cista, denne tam maju tak 5 - 7 porodov (nie 120 ako na kramaroch) takze sestricky aj lekari su oddychnuti, maju dobru naladu, ziadne take ze sa na 24 hodinovej sichte ani nezastavia. Porod v cechach preplaca aj slovenska poistovna, len teda musite to najprv zaplatit a potom vam poistovna vrati peniaze. Ja teda urcite raz planujem ten Breclav, popripade v Brne je vraj vyborna nemocnica. Takze mozno staci len hladat alternativu a neuspokojit sa so slovenskymi nemocnicami, kde su vsetci 100 rokov za opicami.
@malinajahoda joj,tazko a smutno,jasne v ktorej nemocnici,alebo na oddeleni nieje tazko a smutno.Ano,kazdy ma svoj nazor,ale viem to aspon porovnat s Trnavou.Ja som nemala ziadny problem,ani ohladom malej,aj v noci.na zaciatok som nemala mlieko,tak ma nechali aj celu noc spat.A inde neviem ako to funguje,ani s upratovackami ziadny problem,ze buchanie,alebo hned nabehli,uplna pohodicka.
@myj vedelo sa, že nemám mlieko a nosili mi malinkú stále. Mala som sekciu. Každý krát som ju mala neviem koľko minút na prsiach, mlieko Boh vie kde, malá mi vrieskala od hladu a keď som si šla po mlieko, tak si aspoň dotyčná mohla odpustiť poznámku, že a "PREČO JEJ NEDÁVATE SVOJE MLIEKO?!!!" Ja bradavky ubolené, dcérka až bordová od plaču co bola hladná a ona mi toto povie?!
@malinajahoda u mna boli vsetky okrem jednej.vsetky pre mna boli ustretove,milé,napomocne,a velmi pomohli.kazdemu.sa vsetko nepáči,tak ty si jedna z nich.ved o tom to je si povedat nazor.
@myj lenže autorka témy sa pýtala na NEDOSTATKY V PÔRODNICI 🤔.
@malinajahoda a co si jej na to povedala?ja som velka huba a hned by som reagovala,aj ja som skusala,ale ked neslo,sama som ju tam odniesla a povedala,ze neviem ci nieco islo,alebo nie,vzdy mi potom prisla povedat,kolko vypila z fľaše.ale samozrejme mas pravdu,ze nemala takto reagovat,ale tak si jej mala povedat preco.
@malinajahoda dotycna nepovedala v ktorej nemocnici.ja som ti len oponovala,ze ja som tie nedostatky nevidela ako ty.aby vedela,ze ty si bola nespokojna,ale moj nazor,ze ja zasa ano.
@myj nepovedala som nič. Bola som tam prvýkrát, ubolena, unavená, nevyspatá a malú som mala na izbe. A nie všetky majú také skúsenosti ako ty. Je nás viac takých.
@myj lenže toto je téma na NEDOSTATKY. A ak si prečítaš príspevky od začiatku, tak tu dievčatá píšu o tých nedostatkoch.
@malinajahoda tak ste sa mali.stazovat,urobili ste preto nieco?ja by som to len tak nenechala ak by mi vyslovne nieco vadilo,alebo.sa nepravom na mna ohradili.
@myj ale ja nie som zvedavá, že ktoré ženy boli spokojné v našej nemocnici. Naozaj ma to nezaujíma.
@malinajahoda ano,ale je tu aj rada,ze treba s tym nieco robit.
@myj oponovať mi nemusíš, tým môj názor a skúsenosť nezmeníš. Asi tak.
@malinajahoda ja som ti len oponovala,tak ked nie si zvedava,tak neviem preco reagujes a nadalej pises.
@malinajahoda neviem ako sa da niekomu zobrat jeho nazor,ty si mala taku skusenost a ja zasa inu.len aby.nevidela tu ciernu len stranku,ale ze niekomu sa mohlo aj pacit.amen
@myj to je už nad moje sily, aby som niečo riešila. Ďakujem Pánu Bohu, že som už s malinkou doma a zla skúsenosť je zlá skúsenosť. Možno som jediná za celú dobu existencie tejto pôrodnice. Jedlo bolo super, klobúk dole, a lekárky tiež. Ale to je asi tak všetko.
@myj hm, to je pravda. Uznávam. Ale toto nie je téma o oponovaní. Pekný deň.
@malinajahoda tak hlavne,ze ste doma a nemuseli ste tam byt par tyzdnov kvôli zltacke,hlavne,ze ste vporiadku a nic nezanedbali.aj tebe pekny den.
@myj to máš pravdu, len moja dcérka nemala žltačku, takže sa vlastne čakalo len na mňa. A zase ti odpisujem 🙆.
@extempore lebo si si neskusila inu pôrodnicu a chovanie personalu v inej nemocnici. Ja som teda rodila v Mt 2017 tam ti aspon z pôrodu urobia zazitok a o babätka je postarane. Teraz budem rodit v bb a mam z toho des. To bude diametralny rozdiel. V MT sa ma pytali ci som cvicila s balonikom a v BB sa k tomu asi ani radsej nepriznam lebo budu na mna pozerat ako na dalsiu mudrlantku co nechce nastrih. Nenabadaju zeny k cviceniu aj ked to skracuje 2 dobu pôrodnu. Tam nejde len o nastrih a poranenia ale aj o to ze dietatko sa po cviceni vyrodi omnoho lahsie. Vies na tom hodnoteni sa podielaju aj rodicky. Predstav si ze by si rodila v bb ktora je jedina fakultna nemocnica v KRAJI a zeny ju hodnotia negativne. Ma iba hodnotenie ze je najodbornejsia aj to asi preto ze ju nie je mozne porovnat s inou nemocnicou kedze tato je ako fakultna jedina v kraji. 😐
@calypsa tak ja som porodila dve deti bez nástrihu za 10 min. tlačenia, oba moje pôrody trvali max. 3 hodiny, obe deti nad 3,5 kg. A bez nejakého trápneho balóniky 😂😂😂😂 pri druhom so mnou na izbe bola pani, ktorá cvičila s tým krásnom ako divá, kvôli tomu vytrvalo odmietala nástroj a dotrhaná bola tak, že ju kvôli šitiu museli dať do narkózy a ešte tri mesiace po pôrode keď sme boli na káve, tak sedela bokom .. a to jej malá mala 2,60 kg.

@marylynn A tie su prave najaktivnejsie.
Inak ani po troch mesiacoch nie je neskoro nieco zacat riesit. Napríklad cez urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Ak je clovek presvedceny, ze mu nebola zdravotna starostlivost poskytnuta spravne, moze tak urobit akykolvek cas po poskytnuti zdravotnej starostlivosti. Nehovorim, ze to mas ist teraz riesit, on je asi skor clovek rad, ked sa s tym ako tak zrovna a zabudne na to, len upriamujem pozornost aj na tento kanal. My sme tak riesili "osetrenie" môjho ocina a nemocnica dostala pokutu. Ja viem, ze nam uz to bolo prd platne, peripetie sme mali tak ako tak, ani ten porod zena nebude znasat lahsie s vedomim, ze nemocnica dostala pokutu. Ale ked tych podani bude viac a viac a nemocnica sa tym bude musiet zaoberat (akakolvek), tak sa zacnu zaujimat o to, co sa u nich realne deje a kde je problem.