Schvália pôrodnícky plán v 2 vybraných pôrodniciach, keď druhá je len krajným riešením?
Neviem, ako mám riešiť, že mám jednu prioritnú vybranú nemocnicu, kde by som chcela rodiť. Prioritná pôrodnica A má povinnú poradňu, B nie. Jediná nevýhoda mojej TOP nemocnice A je, že je na približne 2:00 hodiny jazdy :/... Rodiť by som mala začiatkom novembra. V nemocnici B (na rozdiel od nemocnice A) nevedia spraviť odber púpočníkovej krvi s firmou, s ktorou sme to už dohodli. Okrem toho som tu už dvakrát ležala na gynekologickom oddelení (čo je tam, kde aj pôrodnícke a tí istí lekári) a nemala som najlepšie skúsenosti...
Chcela by som však sa pripraviť na možnosť A a aj na možnosť B, keby dačo... A pri možnosti B tiež všetko urobiť, aby mi schválili pôrodný plán. Išli by sme s mužom na obe predpôrodné kurzy, aby mohol byť pri pôrode. Len neviem, ako v praxi funguje niečo také, že ich mám vybrané v podstate dve. Či je to OK? Či viem teda ísť aj do jednej na poradňu aj do druhej alebo ako? Čo mi radíte? Riešili ste niekto podobný problém?
Ďakujem za rady 🙂.
@sandytia len saa ti moze stat, ze nieco bude zle na poradni a ta rovno nechaju tam. A este neviem preco chces odber pup.krvi, mne prvej nenechali dotepat,druhemu ano a sa mi to dotepanie zdalo lepsie, napr nemal vobec novorodenecku zltacku (prva sice mala len miernu,ale mala). No to je uz na tebe
Ste slobodný človek.. im je úplne jedno kde chodíte na poradne a kde rodite..😊 a s pôrodným plánom skúsenosti nemám.. môj plán bol iba prísť a porodiť zdravé dieťa.. stalo sa a tým to skončilo..😂 😊 nejak špeciálne požiadavky som nemala.. a ak si trúfate ísť dve hodiny v bolestiach a ani neviete ako rýchlo sa otvoríte je dosť odvaha..😊
@marenkap
Tie otázky som si už položila 🙂, preto zvažujem akúkoľvek možnosť, aby som rodila v nemocnici A ;), ale pre istotu, lebo človek nikdy nevie, mám aj plán B. Len zisťujem, ako to chodí, aby som vedela urobiť správne rozhodnutie. PS: Do poradne niektoré mamičky chodia do konca ku svojmu gynekológovi. Aspoň u nás... Ani zazmluvnenie nič negarantuje, ako som počula ;) - najmä, keď sa zazmluvnený nedostaví. Neočakávam vlastne žiadne garancie. Len sa v rámci možností chcem pripraviť.
@sasesoe ja by som úprimne chcela len dotepanie. Môj muž veľmi chce odber, s tým, že bude aj dotepanie. Podľa mňa sa to mierne bije. Na základe informácií, ktoré mám, sa vraj dá AJ-Aj. Keďže sme nenašli štúdie z relevantných zdrojov, len tvrdenie proti tvrdeniu, ťažko sa rozhoduje, že čo je lepšie. Uvedomujem si, že hrajú aj na city rodičov, ktorí chcú pre svoje dieťa to najlepšie a sa chcú zabezpečiť aspoň kúsok voči ,"čo keď to bude potrebovať". Ja osobne nemyslím rada na také veci. Ešte sa máme zúčastniť jedného kurzu, kde vlastne bude jedna sestrička z nemocnice, tak možno zodpovie na otázky, ktoré máme, odbornejšie a potom rozhodneme ako to bude...
@sandytia pokial viem, tak aj dotepanie aj odber mozny nie je... ja som sa na to informovala, a kvoli krvnym skupinam mna a manzela a kvoli dvojcievnemu pupocniku - v ktorom bude logicky menej krvi, mi rovno povedali, ze odber moze vyjst a nemusi, ale dotepat mi ho tak ci tak nenechaju...

Kebyže toto riešim, pýtala by som sa samej seba inak: Stihnem prísť do nemocnice včas ak ma chytia bolesti a nemocnicu mám 2hodiny cesty? Vie mi niekto zaručiť či sa nepokazí auto alebo neskoncim niekde v zápche? Po ďalšie: ak chces rodiť v nemocnici A a neakceptujú poradne z inej nemocnice, tak by som navštívila poradne teda tam. Keďže máš iba jednu tehu knižku, musíš si vybrať iba jednu nemocnicu. 🙂 Po tretie, ak chces aby niekto bral do úvahy tvoj pôrodný plán, tak to aby si si zazmluvnila pôrodníka. A neverím že sa ti podarí zazmluvnit niekoho v nemocnici B, keďže poradne absolvujes asi najskôr v A. Z toho mi vyplýva iba jediné: ak si trufas na tú diaľku, venuj sa iba nemocnici kde chces prioritne rodiť, sprav si však predporodny kurz v oboch, aby mohol byť pri tebe partner. Popravde, podľa mňa moc špekuluješ :D