Sekcia v Košiciach

morandia
26. okt 2017

Ahojte mamicky, kedze 1 potod bol prirodzeny ,pri druhom mi htozi sekcia, strasne sa toho bojim , a vobec neviem kam ist na sekciu ,stara al. Nova nemocnica, rady, skúsenosti...Dakujem

januska20
26. okt 2017

@morandia Ahoj
Ja mam za sebou jeden porod sekciou v novej nemocnici.
Kedže mi odtiekla skoro plodova voda (rodila som v 33tt.), musela som rodit tam. Na porodnej sale som bola 4 dni, co sa tyka personalu , boli uplne v pohode. Ci uz lekari alebo sestricky.
Na samotnu sekciu som sa samozrejme bala aj ja,ale bol pri mne anesteziolog, ten sa so mnou rozpraval a este jedna sestricka - bolo to v pohode. Nemala som nikoho vybaveneho,kedze ja som chcela rodit v starej nemoc. pri svojom gynekologovi.

karmela
26. okt 2017

@morandia ahoj sekcia nieje nič hrozne,len sa zotavujes dlhšie ako po prirodzenom..Pichnu ti spinal a uvidis hneď aj babatko keď ti ho z bruska výberu.Mam za sebou jednu a teraz má možno čaká o chvíľu ďalšia alebo prirodzený pôrod..zamna je to nemocnica Šaca ale aj novej či starej ti ho budú vedieť spraviť.Kvoli čomu ti hrozí sekcia?

kikus48
26. okt 2017

@morandia pokial sa bojis o babetko tak nova. Je tam jis. Cize dieta ma okamzite nalezitu pomoc. Ja som preto tam rodila. Do dolnej nemocnice pride sanitka za 45 min (ked dieta treba zaintubovat tak to je dlho). Ak je porod ok mas to jedno kde rodis. Len koli babetku nova.

morandia
autor
26. okt 2017

@karmela do porodnych ciest sa mi tlaci zila,tepna...a to je riziko,ze pri tlaku ,pri prirodzenom porode by mohla prasknut, co by bolo pre mna a malu katastrofa, vykrvacali by sme..

karmela
26. okt 2017

@morandia a hrozí ti predčasný pôrod? Pozerám,že zatiaľ si v 22tt tak verím že vydrzite čo najdlhšie..keby Vám hrozilo predčasne tak určite Nová nemocnica ak od 37-38tt tak by som uvažovala o Saci je to na vás..a držím palce nech vydrzite čo najdlhšie a bez komplikácií

morandia
autor
26. okt 2017

@karmela nie nehrozi...

karmela
26. okt 2017

@morandia skús si pozrieť recenzie nemocníc..a rozhodneš sa kam ísť..ja som bola aj v novej hospitalizovaná v prvom tehu a povedala som si že nikdy viac kým to nebude stav vyžadovať..Proste zlá skúsenosť..Ale napríklad iné baby boli spokojne.Stara nemocnica neviem iba z počutia aj dobre aj zle..Šaca je nevýhodou že je ďaleko ale oddelenie a prístup sa mi páči

morandia
autor
26. okt 2017

Toto ,ze komentare a skusenosti ,na kazdu nemocnicu rovnako, no a vyber si..

nice202
26. okt 2017

@morandia ak si rizikova, tak jednoznacne do novej nemocnice. Maju tam vybavenie.

reni1512
26. okt 2017

Ja idem uz 2x do novej...😉

petuskaa12
26. okt 2017

Takisto si myslim ze ak je tam riziko tak nova. Mam dvojicky, narodene 33+3 a do 2 minut boli na jednotke intenzivej resuscitacnej starostlivosti a bola som velmi spokojna. Anesteziolog bol pri mne celu sekciu, vsetko vysvetlene do bodky.

morandia
autor
26. okt 2017

Takze mi radite novu nemocnicu? Len izby ,ze su tam hotova katastrofa, a sekcia bude v zime, ze tam prefukuje strasne cez okna...nie ,ze by na tom az tak zalezalo, na prvom mieste je u mna starostlivost a aby csetko dopadlo dobre,ale v zime by som tam lezat nechcela...mate stym nejake skúsenosti?

pininka
26. okt 2017

Ahoj, ja posledne dve tehu v novej a bola som spokojna, ale mala som svojho doktora. Vsetky tri deti isli na cisarsky. Vraj je v starej teraz super, ja som tam bola pred 10 rokmi a nemam dobru skusenost. S tymi izbami mas pravdu, rodila som teraz v aprili,akurat na velku noc, co prisiel ten vietor a sneh a bolo to nieco strasne, celu noc som nespala a malu som oblozila osuskou, aby na nu nefukalo,kebyze nejdem na druhy den domov, podpisem revers. Ale personal super, vsetci zlati. Cisarskeho sa neboj, boli to, ale da sa to prezit.

reni1512
26. okt 2017

@morandia je tam horucava na izbach... ak chces povies ze chces VIPku tu lacnejsiu a ked bude volna daju ta tam... netreba tiez verit vsetkym kecom. V starej si tiez chvalia, ja nemam skusenost, iba s novou

kikus48
26. okt 2017

@morandia izby neries. Ano hroza je to. Ale nadstandartna sa da. Ide o to co je dolezite. Ked ti uz v 22 tt povedali ze asi sekcia zrejme je tam.nejaka komplikacia. V novej nemocnici mas novorodenecku jis. Akonahle by sa uz pocas porodu nieco dialo okamzite ma dieta adekvatnu pomoc. Je tam.dalej detska nemocnica. Cize dostupne vsetky potrebne vysetrenia. Ak chces pohodlie tak vol sacu. Krasne izby. Dobra gynda.

morandia
autor
26. okt 2017

Ja tam len nechcem mrznut, v novej...a komplikacia ano je, preto ta sekcia

nice202
26. okt 2017

@morandia tak si zober z domu ohrievac, inak to tam je tak, ako ti popisali v lete na zdochnutie, kedze je tam priserne horuco a v zime dost zima.

kikus48
26. okt 2017

@morandia tak potom nemas co riesit. Urcite nova. Viem ako to chodi. Sama som rodila v novej nemocnici. A i ked v starej mam kamosku radsej budem rodit hore koli bavetku. V pripade ze dieta potrebuje pomoc ide o minuty. Nechcem ta strasit. Iba vravim ze adekvatnu pomoc dostane dieta iba v novej. Pisem ti to ako clovek z fachu ;)

ettie
26. okt 2017

Ja som mala sekciu v novej, akutnu, takto to zhrniem ja mam velmi tazke srdce na porodnika pana B. a na jisku, ako chvalabohu za jisku, lebo mala to potrebovala vdaka tomu pakovi, ale aj s inymi mamickami na jiske sme sa zhodli, ze teda info minimalne, ak sme chceli prist k inkubatorom stale sme im tam zavadzali, nastastiesme tam boli "len" tyzden ale z tej traumy som sa spamatavala teda dlho, nehovoriac o komplikaciach ale za to teda asi nikto nemoze, mozno len ten masiar... iny lekar alebo v starej nemocnici by si to teda nedovoliil.... ja ak otehotniem a podari sa mi donosit aspon do 35tt uazujem silno nad starou nemocnicou, nevyhoda tam su tie navstevy na chodbe, pripadne v jedalni..ale i to sa da prezit si myslim. V starej som lezala paru dni v 25tt a super, od upratovaciek, sestriciek, lekarov...nikomu som nic nedala, v zivote som v starej nemocnici rodit nechcela, zla skusenost z ineho oddelenia, ale fakt tam boli vsetci super 🙂 nakoniec trosku aj lutujem,..no trochu viac...ale co uz, malo to tak asi byt 🙂
V novej nemocnici (11/2015) som vychytala po sekcii nadstandartnu izbu, mala bola teda na jiske, mohla som sice po 24 hodinach za nou sa kuknut, ale dali mi ju az po 5 dnoch.... kazdopadne ak je babo ok, tak viem, ze ho nosia aspon na kojenie, vraj sa da dohovorit aj bonding na sale, ak sa ujde nadstandart dokonca ti babo nechaju hned po prevoze zo saly na izbu, ak tam ale ma k to s tebou byt, co je vyhoda oproti starej nemocnici kde si teda prvych 24 hodin na pooperacnej izbe, kde ale nosia deti na kojenie... aspon co som si ja robila prieskum 🙂 ak uz je jedno dietatko, aj ked teda oficialne do nemocnice nepustaju, skor asi pochodite v novej nemocnici ako navsteva na izbu.... drzim palce 🙂
Inak anesteziologicka pri sekcii bola naozaj uzasna, aj ma zbavila strachu aj sa so mnou stale rozpravala, aj sestricky boli celkom fajn, ako ktora, ale kazdy sme len clovek... je to niekedy o stasti a hlavne o ludoch.. drzim palce 🙂

ps rodila som koncom novembra, chladno bolo ale dalo sa to vydrzat...riesili radiatori sestricky vtedy, deti boli viac zababusene a mamkam doniesli ohrievace niektori rodinni prislusnici 🙂

pininka
26. okt 2017

Mne druhy syn skoncil na Jis, co sa vobe nepredpokladalo, aj apgar mal.10 10 10. Proste zacal zle dychat. takze som bola rada ze som nerodila inde, lebo pp cisarskom by som ho videla mozno za tyzden. Tak som za nim chodila,aspon ho kojit. Fakt je,ze ked sa uz dostane na Jis, uz ti ho nedaju naspat na porodnicke, aj ked je potom uz ok. Skor teba prelozia za nim. Nas mal problemy len jeden den, tak som si vydupala,ze sme na piaty den isli obaja domov, zltacku nemal. Teraz som mala nadstandard, aj ohrievac, ale ten ti je na ho..., Ked ti tam fuka ako sialene. Sami doktori to hovoria. Ale zas kvoli pocasiu by som inam urcite nesla.

kikus48
26. okt 2017

Presne ako baby pisu. Ja mam velmi zle srdce na nov oddelenie v novej. Vela im zazlievam. Ale to je o inom. Koli jis som tam rodila a preto zas tam budem.

kikus48
26. okt 2017

Ina gyndosi boli fajn.

morandia
autor
26. okt 2017

Citala som,ze uz aj v starej je jis..

morandia
autor
26. okt 2017

A v novrj moze byt pri sekcii manzel?v starej nemoze ..

kikus48
26. okt 2017

@morandia nemoze. Ver ze je to taky stres ze to nepotrebujes.

ettie
26. okt 2017

V starej je jis ale nie su tak specializovane na predcasne porody. Myslim az od toho34-35tt aspom tak som sa docitala ;)

ettie
26. okt 2017

Ale treba verit ze bude vsetko ok a jis nebude treba :*

morandia
autor
26. okt 2017

No dobre, tak ,ked to tak zhrnieme,ste za novu?

kikus48
26. okt 2017

@morandia to ty musis byt. Ak je pre teba na prvom mieste babo urcite voľ novu. Ak chces pohodlie tak sacu. Ono nemusi sa nic stat, a potom budes znasat nepohodlie, ale ak mas planovanu sekciu tak si zahovor nadstandart. Ja už to tak spravim.

kikus48
26. okt 2017

a hlavne sa nestresuj, najdi si dobreho porodnika, vsetko bude ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre