icon

Šijú ženy za živa po pôrode v Šaci a novej nemocnici v Košiciach?

usmiata007
5. aug 2017

Ahojte, som zhrozená z toho, že pôrodníci šijú ženy po pôrodoch za živa - je tu nehumánne, nechcem to nikdy zažiť. Prosím odpovedzte mi stručne, či sa tam šije za živa alebo nie. Ak sa vám stalo, že vás šili za živa, v ktorej nemocnici boli takí hnusní pôrodníci? Ďakujem.

Držím vám palce, aby sa to nestalo ani vám.

mirka183
5. aug 2017

@loginexistuje suhlasim

adriannasvk
5. aug 2017

Ja som rodila dva krat,prirodzenou cestou,sili oba razy,raz nastrih,raz som sa natrhla sama. Vzdy pouzili sprej na umrtvenie,vnutorne stehy ma neboleli vobec,vonkajsie boleli,ale nebolo to nic hrozne. Nie kazdej zene zaberu tieto umrtvovacie spreje atd....
Ja by som asi poprosila o lokalne umrtvenie
Moji synovia mali obvod hlavicky 37 a 35 cm,pri druhom to bolo ok,par stychov,prvy bol horsi porod
Ale urcite by som si nekupovala ziadne tie baloniky na natiahnutie aby ma nemuseli zasivat,citala som o tom,ze to moze dost uskodit,ako aj rozne infekcie sposobit atd🙂

blue_eyes
5. aug 2017

@ukulela prd bez bolesti...bolelo to....ale manzel ma zabaval aby som to menej vnimala...

pillipilli
5. aug 2017

@usmiata007 no ja som rodila v zahranici a nechali ma rodit tri dni a po konecnik rozdriapat. Samozrejme ma neochotne zosil pan primar za dve minuty (zaziva) a ked to videl moj gyndos tak sa zhrozil. Vraj on takto dodrbe vetky co sije.. Takze myslim ,ze "zahranicie " ti neda istotu v nicom.

kvetinka75
5. aug 2017

tiež ma zašívali a nič som necítila, až na záver dr. povedal, že teraz to trochu zabolí, tie posledné stehy ale v porovnaní s pôrodom to bolo pár sekúnd a dalo sa to vydržať. Nič hrozné. To je moja skúsenosť

nightrover
5. aug 2017

@ivet78 Naco su nutne take poznamky? Zeny sa tu chodia poradit a podporit a presne kvoki takymto zbytocnym komentom potom pomaly pod kazdou temou vznikaju hadky a nakladaju si zeny ako drbnute... Nechapem, preco niekto potrebuje prskat okolo seba jed. Si frustrovana? Nestastna? Alebo preco?

terezka1947
5. aug 2017

mna za skoro ziva rezali pri druhom cisarskom😢
pichli mi tam slabsiu epi
najprv neverili,ze boli...ale nakoniec bola trma,vrma....povolali skusennejsieho anesteziologa,podopichovali,dali masku....a uz to bolo ok
nestresuj sa....skus na porod a na nic,co a ako bude nemysliet
tes sa na babatko
ver,ze to moze byt ten jalahsi porod a aj najrychlejsi
a co sa ma stat,neovplyvnis....
no,urcite sa vsetko zvladnut da a poviem ti,ze tak rychlo zabudnes....nech by bolo cokolvek
klud...neries porod
bude to dobre

katka2602
5. aug 2017

Rodila som v KE stará nemocnica. Šitie bolo v pohode, lekár mi to umrtvil. Mala som aj vnútorné stehy, tie som necítila vôbec a vonkajšie len trošičku.

meluela
5. aug 2017

@usmiata007 slovenski lekari a zdravotnici su z velkej casti riadne trubky. samozrejme tych 5-10 percent patologii sa bez pomoci lekara nezaobide (to co sa kedysi koncilo smrtou matky ci dietata alebo oboch), ale ten zvysok skor pokazia nez pomozu. Na mna sa lekarka vykaslala, porodila som bez epi, sama v polohe ktora prisla spontanne a poranenia boli minimalne. Oproti nastrihu to bolo neporovnatelne, normalne som hodku po porode sedela co pri prvom som este po dvoch tyzdnoch plakala na zachode. Aj mi to sili, dali len sprej ktory moc neucinkoval, jedine stastie ze to bolo len par stehov. Samozrejme ked zena lezi na chrbte, nejaka krava ju buzeruje ze zle dycha a doktor jej skace po bruchu, tak sa riziko poraneni zvysuje.

twiggi_veggie
5. aug 2017

Ja som cvicila s aniball-om (prvorodicka) a mala som porod s epiduralom. Malu som vytlacila na jeden sup, bez poranenia dve hodky po porode som uz nevedela ze som rodila 🙂 Kludne by som sla kedykolvek rodit znova. Pre mna je migrena milion krat horsia ako porod.

misulka22
5. aug 2017

Ja som rodila teda v TN.mala som hrozu z nastrihu a sitia este viac ako z porodu:D potrhana som bola z vnutra aj nastrih a pohodicka.pichli mi nieco na umrtvenie.sila ma dlho ,ale za cely cas som citila dvakrat jemne pichnutie.hned ako ma odviezli na izbu som uz normalne sedela.takze za mna pohoda

luliu
5. aug 2017

@usmiata007 rodila som v ba, pri dcére bolo šitie dlhšie a horšie ako pôrod. Podľa mňa má nešili, ale vysivali 😉

daninka2
5. aug 2017

@luliu zdielam tvoj nazor za mna 1000x horsie ako porod. Plus na prvykrat sitie odflakol, po 2 hodinach znovu na salu vsetko odparat vycistit a znovu zasit. 8 rokov preslo a ja som stale nezabudla a mam hrozu z toho co bude o par tyzdnov

luliu
5. aug 2017

@daninka2 neboj, pri druhom a oveľa väčšom dieťati ma nešili, vsetko bolo OK. To isté želám aj tebe 😉

daninka2
5. aug 2017

@luliu dufam ze mas pravdu, ja uz som v 25tt vyjednavala podmienky v nemocnici 😂 nastastie suhlasili so vsetkym, musim povedat ze mali pochopenie a aj v papieroch to mam poznacene ze brat ohlad na predchadzajucy zly zazitok. No snad 🙂

elizita
5. aug 2017

@mirka183 kde je nieco take v tom zakone? Neviem to tam najst. Nasla som len, ze ma clovek narok na zmiernenie utrpenia, ale nic konkretne o porode a naslednom uspati

ciernypes
5. aug 2017

@usmiata007 ale bed to ani necitis to sitie,co sa trepes uz?

slunce3
5. aug 2017

Pri prvom som mala epi a sitie az po krk ale toto som necitili, druheho som rodila bez epi, a sitie na prirodno ale len 3 trapne stehy z vonku. V ba a ani tie som necitila, ale rozdiel mega po prvom porode som si 2m. Nesadla,po druhom som sa den prepustenia z, nemocky bicyklovala 😂 ale pre istotu som cvicila pred porodom s, anibalom. Uz som nechcela taky zips

cecilia68
5. aug 2017

@usmiata007 Nebuď fajnovka...prežili ostatné, tak prežiješ aj ty 😝😝 Ženy majú vysoký prah bolesti.

vevesh
5. aug 2017

@cecilia68 a preto si to maju akoze do dna vypit, ze.....😒😒😒😒😒😒😒😒😒 medicina je tu /maka by byt na ulavenie od bolesti a chorob a nie na predlzovanie agonie pri porode....

cecilia68
5. aug 2017

@vevesh Samozrejme, že nie...ona môže byť predsa výnimka a dostane aj metál 😝

daninka2
6. aug 2017

@cecilia68 so zlomenou nohou som presla dalsich 6 km peso bez jedineho fnuknutia, no to sitie bolelo tak neskutocne ze jedine co som chcela a zelala si bolo umriet. Mam vysoky prah bolesti ale toto mi prislo jednoducho ako z hororu kde mucia ludi pre dobry pocit 😔

blue_eyes
6. aug 2017

Teraz asi napisem mimo temy....no ked si porovnam tehu a veci okolo toho komplet spred 10-12 rokov dozadu....som mimo 😀 co teraz mamicky riesia...je to mozno v tretom tyzdni a uz monitor dychu, angelssound, prehliadky saly, zaplateny doktor, kazde pichnutie v boku je hned vygooglovane ako smrtelna choroba a gynekolog sa do toho nerozumie lebo na MK pisu tak a tak...v dnesnej.dobe by mali byt taketo osoby pred tehu podrobene psychotestom asi 😀 😀 😀.

zuz02
6. aug 2017

Všetko je v hlave. Na pôrod sa treba hlavne psychicky pripraviť. Ak tam už ideš s tým, že to bude katastrofa, tak bude. Ja som rodila trikrát a pre mňa horšie ako pôrod bolo dojčenie. Tie začiatky s naliatymi prsníkmi boli pre mňa oveľa ťažšie. A pri prvom aj to, že som sa o babo musela starať aj totálne nevyspata a vyčerpaná. Ale zase to bolo najmä v hlave. Nebola som na to pripravená. A to je ten najväčší problém. Prístup k veciam. Mne po pôrode všetko úmrtili. Šitie som necítila. Navyše hormóny tiež robia svoje. U mňa to bola poporodna eufória a vtedy človek tu bolesť až tak necíti.

lulinka81
6. aug 2017

Mňa šli tiež a skoro vôbec som to necítila, iba trochu také štipkanie. Nevidím na tom nič zlé 😉

cecilia68
6. aug 2017

@daninka2 Tak potom nemáš vysoký prah bolesti, lebo šitie pošvy je nič oproti zlomeným šiestim prstom a žlčníkovému a pankreatickému záchvatu 😢

cecilia68
6. aug 2017

@blue_eyes Píšeš mi z duše a nechcem byť hnusná, ale takí ľudia by sa nemali ani rozmnožovať....len príklad: zakopne s malíčkom na nohe a volá záchranku???????

ebi88
6. aug 2017

Sitie? Pane na nebi, po porode to bolo nic, mna sil ("za ziva" chvalabohu, nie za mrtva) kym ja som posielala nasim fotky maleho na mobile..

daninka2
6. aug 2017

@cecilia68 neviem ci si citala aj moj predchadzajuci prispevok, ale inymi slovami operacia za ziva.. vyskusaj, potom hodnot 🙂

evittam
6. aug 2017

@blue_eyes Tak toto si presne vystihla. Ja stále tvrdim,ze cim viac sa "divím" ako som len mohla otehotniet, vynosit, porodit, dojcit a ine obe deti aj bez MK.😂😂😂😊😋