icon

Strach z gynekológa muža, ale čo ak by trebalo ísť na pohotovosť?

monikafialka
18. dec 2019

Baby ak je tu nahodou este nejaka z Vas co vyslovene nechce gynekologa muza a "musi" mat zenu lebo sa napr. hambi , ma strach, des a pod. ako ja, ako ste to riesili ak Vam trebalo ist napr. na pohotovost? Co ak tam bude mat sluzbu muz gynekolog? Ci mavaju viaceri zvycajne sluzbu ze sa da vybrat ak je zena ci ako to vyriesit? Dakujem za nazory tch ktore to takto maju tiez hoci viem ze to bude malinka vzorka.

zuzuliennka1
18. dec 2019

@asia83 hlavne, moja zlata, gynekolog (ale aj kazdy iny lekar) ma na pomer, co sa ambulatnej starostlivosti tyka - v porovnani s ostatnou lekarskou robotou tak 90/10... gynekolog je najma lekar, ktory sa stara o chore pacientky, problemove, ktory pomedzi to, kym sa, podla teba priam “vyziva” v pohlade medzi nohy zastupu zien, najma operuje, vykonava narocne porody, sekcie, operuje vnutorne pohlavne organy zien,... naivna si tu jedine tak ty

fokuska
18. dec 2019

@nyusika Jaaaj pardon, zlu krajinu som vybrala :D

acrobaleno
18. dec 2019

Ja mám toho istého gynekológa od kedy som mala 15. Prečo by som sa mala hanbiť? Veď to isté vidí celý deň....len som sa zvykla zamýšľať, že čo vedie mužov k tomuto povolaniu.

janulik123321
18. dec 2019

@vevesh smer studia je vyberatelny ;)

zuzuliennka1
18. dec 2019

@acrobaleno a co vedie muzov/zeny k tomu vrtat sa ludom v ustach? robit zubara?

nyusika
18. dec 2019

@acrobaleno
co ja viem, mna by skor zaujimalo, co vedie chlapov byt urologom, co gastroenteorologom, robit muzom kolonoskopie a tak...ale tiez to beriem tak, ze je to ich profesia a hotovo.

acrobaleno
18. dec 2019

@zuzuliennka1 @nyusika Aj nad tým som už rozmýšľala, ale to skôr z pohľadu môjho "Ja by som to nerobila" metra. 😂 Naozaj niekto napíše, že je úchylák, keď je gynekológ?

nyusika
18. dec 2019

@acrobaleno
netusim.
osobne povazujem gynekologiu vseobecne za najkrajsie odvetvie mediciny

zuzuliennka1
18. dec 2019

@acrobaleno ano, staci si najst par prispevkov vyssie. Pediatria, gynekologia a interna su podla mna zas "najkrajsie" odvetvia mediciny. Ale na motivaciu toho ktoreho lekara, preco isiel za gynekologa/patologa/zubara/urologa, ... sa treba asi opytat nejakeho konkretneho, nez ich tu "pourazat", ako jedna nemenovana tu, ze su to uchylaci, co sa cely den vyzivaju v divani sa na zenske pohlavne organy
...nazor hodny totalneho tupela

evkamotka
18. dec 2019

mna pred porodom vysetrovali doktorky a vsetky hviezdicky som videla. teraz som pred porodom, vysetroval ma muz, uz uz som sa cukala co bude a nic. uplne jemny, citlivy, parada. hanbit sa asi budes ale bude rovnako zly ci dobry ako zena, to s tym nema suvis. alebo ked tak, u muzov k lepsiemu

evkamotka
18. dec 2019

@zuzuliennka1 nahlas som rozmyslala pri muzovi doktorovi, preco by nejaky muz chcel byt gynekolog. dal mi logicke vysvetlenie, porodnictvo je vlastne urgentna medicina, treba konat rychlo, pod stresom, je to v istom zmysle adrenalin a to muzov prirodzene pritahuje tak ako adrenalinove sporty

zuzuliennka1
18. dec 2019

@evkamotka tiez si myslim, ze preto su aj chirurgovia/traumatologovia len muzi. Treba konat rychlo, dvihat tazkych pacientov, a aj ten adrenalin. pravda

carodejkadorot
18. dec 2019

@anita6666 nuž ja som na sále natrafila na ženu - doktorku a doteraz si pamätám, že bola nepríjemná, drzá, posmievacna... našťastie ma nerodila, mala som doktora, bol skvelý, príjemný, zažartovali sme si, aj pri druhom pôrode som mala doktora a nemenila by som, to celé je o doktorovi ako človeku, nie o jeho pohlaví, a ako to tu tak čítam, som teda veľmi rada, že vo veciach intimity som vyrovnaná, bez uchyliek a divných strachov

kazuso
18. dec 2019

Neviem, ktorý gynekológ si vybral toto povolanie len preto aby videl baby z dola. Však keď ju mám "najkrajšiu" vtedy ju používa manžel a až mi začnú nejaké zápaly, výtoky a neviemčovšetkoešte, až potom ju idem ukázať gynekológovi. Musel by to byť riadny masochista, aby sa práve v tomto vyžíval. Nikdy som nemala s týmto problém, rozmnožovadlo som považovala za rovnaký telesný otvor ako napr. nos. Akurát to má iný tvar a je to na inom mieste, ale ako sa hovorí "riť a čelo jedno telo". 🙂

mpg
18. dec 2019

Lekár môže byť len človek, ktorý si toto povolanie vybral preto, že chce liečiť, pomáhať svojími poznatkami, operovať alebo aj zachrániť život. Na gynekológii môže byť plus, že tu pomáha aj privítať nový život.

sisa_s
18. dec 2019

no tak tato tema je uplne top 😀 akoze chapem autorku, proste je jej prijemnejsie, aby ju vysetrovala zena, v poriadku 🙂 ale aby niekto tvrdil absurdnosti o samych uchylakoch a zakaze studovat gynekologiu 😀 no konec 😀 ako studentka mediciny, ktora videla veeeelmi vela nahych ludi vam poviem, ze ich pohlavne organy si pamätam tak maximalne 5 sekund, kym vyjdem z ordinacie/oddelenia a riesim dalsich milion ludi a papierov 😀 ja viem, ze "vy laici" si to predstavujete vselijak, ako odidete z ordinacie a lekar mysli len na vasu vaginu a vsetko, ale bohuzial 😀 a teda mam spoluziakov, ktori sa chcu specializovat na gynekologiu a ubezpecujem vas, ze to nie su ziadni perverzaci, ale jednoducho im pride nadherne poslanie pomahat zenam, pomahat detom na svet, je to roznorody odbor od ambulantnej casti po chirurgicku 🙂

zuzuliennka1
18. dec 2019

@sisa_s to nevysvetlis 😂 to su ti isti, co si myslia, ze cela robota lekara je sediet v ambulancii a ze sak co ti lekari cely den vobec robia, ze maju ambulancie AZ jeden/dva dni v tyzdni a LEN do obeda 😂😂😂🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

z1984
18. dec 2019

Mala.som doktora a.v pohode len podla mna malo rozpravaju. Teraz mam zenu a rozdiel ke v pristupe. Ale vo vysetreni mi nevadi chlap ani na pohotovosti. Raz mi povedala moja profesorka ktora mala muza gynekologa ze on to berie ako keby sa pozera do chladnicky 😄

oblecenie99
18. dec 2019

Po skúsenostiach s vyšetrením u gyenokologov a gynekologiciek mám úprimne väčší strach,ak mám ísť ku zene.Ukamenujte ma,ale ja mám takú skúsenosť,že muži,v porovnaní so ženami, lepšie vyšetrujú,šetrnejšie..tak,že som si to u nich skoro ani "nevšimla".Keď ma vyšetrovali lekárky,niekedy som mala pocit,že uvidím všetky hviezdy.Je to veľmi subjektívne...ale nikdy mi nenapadlo špeciálne sa hanbiť pred gynekologom a pozerať sa na neho ako na chlapa..je to lekár,ktorý robí svoju prácu.Bodka.

peptina
18. dec 2019

Aj ja som mala gyn muža aj má odrodil starší ,a mladší taký 30 teraz mi vyberal tamponadu z dola.....bolo to trápne ale mám pocit že aj my aj oni si myslíme že je to ich práca a berú nás ako samozrejmosť ako pacienta. Takže určite nehanbit sa,iba vyšetrí a to je všetko.

suge
18. dec 2019

@monikafialka V prvom rade netreba chodiť na pohotovosť s blbosťami.😉 No a keď už človek príde s vážnou vecou, napríklad je v ohrození života, vtedy je mu jedno, či ho vyšetruje žena alebo muž.😀

evittam
18. dec 2019

@anita6666 Zakázala? 😁😁😁 Má o tom tak "poňatia" ako aj žena lekárka. Študujú rovnako. Dokonca ten lekár niekedy ma viac "poňatia" ako zena. Prečo viac "poňatia" žena lebo ma vagínu? A čo ďalej vieš napr.ty ako zena ohľadne gynekológie ako laik?
Či aj v iných odvetviach by si zakazala mužom či ženám študovať?
Osobne-nikdy by som nešla k žene gynekologicke.
@zuzuliennka1 Asi tak si dievča myslí, že keď vám vagínu tak vie všetko👍😁😁😁😁
Asi aj urológ vie viac ako urologicka a mohli by sme pokračovať.
@anita6666 Ešteže ty máš poňatie - o čom? Že máš p.cu?

handika
18. dec 2019

Ja som sa zase zenu takto brala a bolo mi to dost neprijemne ked ma vysetrovala zena alebo iny gynekolog ako je moj ale raz som musela ist na pohotovost a tam som sa stym zmierit musela a nakoniec ma aj rodila zena a som tomu rada jednoducho ani jeden z noch ti zle nechcu tak to treba brat

evittam
18. dec 2019

@cloenew A čo robil s pacientkami?! Teda chodím ku.gynekologovi už vyše 20rokov, dvaja ma odrodili a vždy robili len jedno-svoju prácu-cize vyšetrenie a poradenstvo. Keď si stretla úchytka tak ho vymen.
@fokuska Asi tak. No ale čo sme čakali na MK.😁☺️😉 Všetci ty lekari cakaju len na tie ich ...aby to mohli rozoberat.😁😁😁 Normálne už na pukance toto.
@nyusika No možno žena jej ju lepšie vy....

zuzka1117
18. dec 2019

Inak je to až smiešne aby sa dospelá žena bála muža gynekológa, nepoviem nejaká pubertiacka ale žena?

klarissa25
18. dec 2019

Ja som tiez nechcela muža gynekológa. Dr som mala aj mam ženu. No keď som bola tehotná a išla som rodiť aj muži ma vyšetrovali ale vtedy mi to bolo uuuplne jedno

zuzuliennka1
18. dec 2019

inak teda uz len gynekolog muz je “zvedavy” na nejaku podobnu ťapku ako tuto autorka 😂😂😂🤦🏼‍♀️ robi ai svoju robotu, vysetri, skontroluje a je to. Komu vobec napadne toto rozoberat, asi fakt nema co na robote 😂😂😂

evittam
18. dec 2019

@zuzuliennka1 No všetkých zaujíma len ta jej a keby len sú tu ďalšie adeptky a pre tie je aj tak nekompetentný.😁😉

ave17
18. dec 2019

Ja teda neviem, ale mne príde oveľa prirodzenejšie vyzliecť sa pred chlapom, ako pred ženou, asi so divna ale mam gynekológa chlapa a som spokojná

taskataska
Odpoveď bola odstránená