Testy pre novorodencov v pôrodnici
Dobry den, neviete robi sa tento test v porodnici uz rutinne? Viem ze napr v porodnici v SNV robia nejaky test z päty novorodenca ale neviem ci ide o tento test. Dceru caka mmr ockovanie a zvazujem tento test, len neviem ci nebola uz aj testovana ako novorodenec.
Dakujem
@anonym_autor ty ideš odmietnuť očkovanie a ani len netušíš ake testy sa robia novorodencovi z päty? No tak napr na fenylketonuriu
To je úplne smiešne,
@anonym_97bce7 co tu meles o odmietnuti ockovania,smiesna si jedine ty… nezaujima ma tvoje napriklad napriklad.. pytala som sa nieco uplne ine, nie ake testy robia, ale ci sa robi aj trec/krec.. nadpis bol adminom upraveny
Rutinne sa robi skriningovy test vo vsetkych porodniciach na tusim viac ako 20 ochoreni. V karte to bude mat napisane, pytaj sa pediatricky.
@anonym_97bce7 co tu meles o odmietnuti ockovania,smiesna si jedine ty… nezaujima ma tvoje napriklad napriklad.. pytala som sa nieco uplne ine, nie ake testy robia, ale ci sa robi aj trec/krec.. nadpis bol adminom upraveny
@anonym_autor nie nerobi sa, tento si musiš sama objednat a zaplatit ,stoji okolo 50€ alebo 55€
@anonym_autor ty ideš odmietnuť očkovanie a ani len netušíš ake testy sa robia novorodencovi z päty? No tak napr na fenylketonuriu
To je úplne smiešne,
@anonym_97bce7 najskôr si zist o aký test ide a potom sa do nej pusti
@anonym_autor v čechách je sučastou skreeningu v pôrodnici, na sk sa zatial len uvažuje
@anonym_autor dobrý deň, my sme to riešili pred nejakým časom a dopatrali sme sa, že vraj trec/krec je súčasťou novorodeneckeho skríningu, ktorý sa vykonáva pri narodení v každej nemocnici na Slovensku. V minulosti to tak nebolo, ale vraj už je to zahrnuté ☺️ skúste si to ešte prezistit, ale po veľmi veľa telefonátoch nam to potvrdili viacerí lekári. Tak dúfam, že to takto je 🙂
@anonym_autor Ešte doplním. Predtým ho robil meditex, Unilabs a podobne za nejaku čiastku, ale preto už nie je súčasťou ich ponuky. V Čechách sa dá doplatiť, aby ho urobili, pretože švagriná si ho dávali, takze to viem naisto. My sme kvôli tomu tiež zisťovali, pretože sme tiež chceli.
Ale tu krasne vidno ako nezmyselne admin meni nazvy temy…. Naco? Teraz to vobec nedava zmysel co sa autorka pyta…
Ale tu krasne vidno ako nezmyselne admin meni nazvy temy…. Naco? Teraz to vobec nedava zmysel co sa autorka pyta…
@gregik66 však ten názov si môže zmeniť späť
@anonym_autor dobrý deň, my sme to riešili pred nejakým časom a dopatrali sme sa, že vraj trec/krec je súčasťou novorodeneckeho skríningu, ktorý sa vykonáva pri narodení v každej nemocnici na Slovensku. V minulosti to tak nebolo, ale vraj už je to zahrnuté ☺️ skúste si to ešte prezistit, ale po veľmi veľa telefonátoch nam to potvrdili viacerí lekári. Tak dúfam, že to takto je 🙂
@lenik1234 nie stále nie je na sj, určity čas bol ako pilotny projekt ale zahrnuty teraz nie je - trec/krec // robi ho napr unilabs
v čechách momentálne je určite
https://www.union.sk/odber-z-paticky-ci-sono-be...
prehlad čo obsahuje skrining v pôrodnicie
https://www.union.sk/odber-z-paticky-ci-sono-be...
prehlad čo obsahuje skrining v pôrodnicie
@sara07 a nepridavalo sa nieco od vtedy? Lebo ja som rodila 2023, a zda sa mi ze kamoska co rodila o rok neskor hovorila ze tam je uz zahrnute nieco navyse. Ale co, to uz neviem
To sa robilo v porodnici este, ak sa do 6 mes neozvu, tak je to ok, ked sa ozvu, ide dieta na pretestovanie a potvrdenie moznej diagnozy. Tam sa testuju tie vazne metabolicke poruchy a tieto ochorenia. Je to hadam v celej EU. Mam dve deti a u nich to z paty robili hned v porodnici. Pri porode doma je odber do 72h od porodu u pediatra/ alebo na klinike pre deti a dorast.

To je úplne smiešne,