Výpovede lekárov
Ahojte, v pôrodnici kde som chcela ist rodiť dali komplet všetci lekári výpovede .. termín mám prelom december január a mám z toho v celku strach .. skúste má nejako prosím ukľudniť alebo čo 🥲
@julish Sukromne kliniky s lekármi zo štátnych nemocníc... U nas tiež xy ambulacii lekárov z nemocníc po meste, ako to stíhajú pri takej vyťaženosti? 🙄 a keby to bolo štátne tak je mozne, ze sa to ututle...
@rawmamka ja praktického, a uplne je perfektný. Vysvetli vsetko, vyšetrí... Resp hned dvoch. Aj gynekologicky problem kt ma roky trápil mi nakoniec „poriesila" ruská lekárka... V zv perfektne fungujúca ambulancia chiirurga - arabsky lekár. A myslim ze sj roky tu funguje gastroenterológ. Nemam ziadny problem s nimi 😊
@kvetinkaaknitevk Dá sa ist rodiť predsa aj do Čiech . Aj doma s PA ci babicou. Obe možnosti sú bezpečnejšie ako ísť do slovenskej porodnice🙂 a nebudeš znášať aroganciu, neuctu a necitlivost. Ci výkriky o vyšších platoch ktoré majú mimochodom veľmi vysoke.
@julish ved to ze sukromna klinika, ak by bola statna, kauza by nebola, ututlalo by sa to so smiesnym ospravedlnenim od lekara. a mimochodom, v ziadnej sukromnej klinike si lekar uvazok nenaplni (este tak plasticky chirurg), pracuje aj v statnej. aj v tejto klinike pracuju lekari, ktori pracuju aj v statnej.
@lucia245 a čo mám ist an mesiac bývať ku českým hraniciam alebo niekde keď neviem kedy tompride?😂 ja mám Česko 4 hodiny od miesta bydliska 😅 a porodnica ktorú som ai vybrala má najúctivejší prístup na svk preto má to mrzí .. doma rodiť nebudem nemám na to po prvom porode odvahu 🙂
@matkahelka ktopise ze vsetci. Citaj s porozumenim
@rawmamka ano pridu. Aj ja mam kolegyne ukraajinky a nie je s nimi problem. Ale je to riesenie? Tiez budu platiti ubytovanie energie stravu. Je to adekvatne ohodnotenie ich prace? Len preto ze su Ukrajinci?
@nykkushka suhlasim, ze kazdy sa ma ozvat za svoje prava a plat. Ale v tejto dobe po covide, vojna na Ua, prazdna statna kasa....je to od lekarov AMORALNE!!! Vobec nemaju take platy, aby vyplakavali. Este ked chirurg v Tv povie, ze ma malo, tak neviem, ci sa mam smiat, alebo plakat. Nebudem sa xmienovat o taxach za operacie..... Ludia tu ziju z 500-600€ platov. Kde boli za 12 rokov za Fica??? Cusali ako vos pod chrastou, lebo odbory mali tichu dohodu s Ficom. Toto teatro robili za Radicovej a teraz za Matovica. Preco nerobili divadlo s vypovedami za Fica? Vtedy sme mali ekonomiku hovadsky nasliapnutu, napriek tomu Fico nic neusetril a peniaze nam rozkradol. Vtedy bolo za co zvysovat platy aj renovovat nemocnice. Takze toto co sa deje, je cisty kalkul a politika. Nehovoriac o spravani mnohych zdravotnikoch. Niekedy na grc.
@kvetinkaaknitevk rozumiem, ze je to daleko. ale osobne nevidim inu moznost ako tie dve, co pisete:/ bolo to na slovensku v porodniciach zle, no horsi sa to kazdym dnom. drzim palce, nech sa rozhodnete spravne
@kvetinkaaknitevk autorka neviem ti poradiť, ale pevne verím, že to nebude až tak tragické...
zdesene čítam ako si vážime profesiu lekára, áno, chápem, prístup lekárov nie je vždy ukážkový a veru niektorí zaslúžili by si lekciu slušného správania a riadnu dávku empatie, ale na rovinu, ak máte paciemtov ako na bežiacom práce časom vás únava dobehne a už nebudete vládať ochotne vysvetlovať ,prečo pani prišla po atb na urgent a neriešila s obvodným...lekári sa snažili jednať za okrúhlym stolom, nepomohlo, sú viazaný hippokartovou prísahou čiže jedine legálne východisko je výpoveď, porovnávať profesiu lekára s predavačkou? pani predavačka sa môže sťažovať u svojho zamestnávateľa, lekár štátnej nemocnice u štátu, policajt? hasič? tí majú možnosť ísť do dôchodku v 5o rokoch nehovoriac, aké bonusy majú ako naprílad kúpele..., môže si to dovoliť lekár? a vy viete, aký je základný plat lekára, to čo vidíte, že sa má lepšie je len preto lebo má odpracovaný nadčas, zatiaľ čo iní doma sedia s rodinou, ak by nemal nadčas pozrite na stránkach nemocnice aký je základný plat, mnohokrát nižší ako plat managerov.. a ak by nemal nadča,s tak by už vôbec nemal kto ošetrovať a ked vám pôjde o život nezabudnite ho prosiť, aby niečo spravil.. hlavne že poslanci na svoje platy peniaze majú... to v akom stave je zdravotníctvo, za to lekár nemôže , on má liečiť ...P.S. môj muž má za tento mesiac odrobených 128 hodín nadčasu, norma za mesiac je cca 157 h
@kvetinka75 Je to isté riešenie v tejto situácii, ktorá je najhoršia pre pacientov, nie pre zdravotníkov, pre ministerstvo,... ale pre obyčajných ľudí, ktorí sa ocitnú v núdzi. Zrejme si Ukrajinci, aj ostatní v zdravotníctve, ktorí pracujú aj za tieto platy, uvedomujú, že systém tvoríme všetci a že aj ostatné sféry spoločnosti sú "podvýživené". Otázka je - koho vinou to dospelo až do tohto bodu, veď my sme si volili politikov posledných 30 rokov, nikto našu krajinu neformoval zvonka.... Nie sú na tom ostatní v tejto krajine ešte horšie ? Je teraz v čase pandémie, vojny, energetickej a klimatickej krízy, vhodný čas na radikálne riešenia a patové situácie, v ktorých sa rukojemníkmi stanú tí najzraniteľnejší z nás ? Ak je to v zdravotníctve naozaj také zlé z hľadiska platov, že sa to už nedá vydržať, vyskúšal si niekto z vás aspoň na nejakú krátku dobu iné povolanie, aby mohol porovnávať a dávať ultimáta ? Samozrejme, všetci by sme chceli žiť v slušnej krajine plnej dobrých ľudí, pracovať s nadšením a byť adekvátne ohodnotený svojmu výkonu, ale každý musí začať od seba a nie dávať druhému "nôž pod krk". Myslím, že je v tejto krajine x iných profesií, ktoré by si zaslúžili oveľa viac a pritom si uvedomujú, že ak budeme štrajkovať všetci, tak sa nikam nepohneme a systém skolabuje. V čase takejto krízy celej Európy, celého sveta, tlačiť "na pílu" je s prepáčením chrapúnstvo bez ohľadu na to, kto má väčší alebo menší podiel viny na tomto celom marazme.
@kvetinkaaknitevk co to znamená...lekári dali výpoveď a začína im bežať výpovedná lehota, väčšinou 2 mesiace, počas ktorých pracujú, čerpajú dovolenku a pod.. ale to ešte neznamená ze už pracovať nebudú. Zatiaľ bežia rokovania odborov, a keď sa dohodnú, výpovede stiahnu. Chápem lekárov...vystuduju..urobia si atestácie...podmienky práce.. prostredie, status...nič moc..k tomu zodpovednosť. Nie je to ľahké.
Kopa ludi rieši vypovede lekarov, platy sestier a lekárov ... A zamyslel sa niekto do akej riti s prepáčením speje reprofilizacia nemocnic, do akej riti speje zdravotnictvo???
Ked v okresnom meste nie je zubna pohotovost, co je zaklad, ocna pohotovost.... Ked stari ludia budu dochadzat za zakladnou zdravotnou starostlivostou cez 40 km, ak nie viac....po operaci sa trmacat v sanitke niekolko km.... Teraz su dlhe cakacie doby na niekotre operacne vykony... ked sa zrusia niektore nemocnice.. Neviem si ani predstavit tie cakacie lehoty...
Rusenie detskych pohotovosti..... Rusenie nemocnic.... Statne nemocnice su na tom zle, sukromne v rozpuku.....
Spotrebny material v nemocnici nieekdy na pridel urcitw mozstvo, kolkokrat s komentom snazte sa setrit a neminat.... Vykonavat mnoho vykonov, ale s pouzitim co najmenej materialu, aby sa setrilo...
A mnoho dalsieho... My este len zaplaceme nad nasim zdravotnictvom....
@felycity trochu tá dám do obrazu, vieš koľko hodín nadčasov majú hasiči? Alebo aj policajti? Ďaleko od toho čo ty píšeš. Že sedia doma s rodinou ……
Že predavačka pôjde sa nadriadeným…. vieš čo jej povie? Sa Vám nepáči? Môžete ísť kade ľahšie, tam sú dvere…..
Aj lekár z nemocnice sa môže sťažovať u riaditeľa či prednostu
Ja rozumiem kam si smerovala si svojim príspevkom, ale dosť si dourážala všelijaké iné profesie a povolania
@pribinak ešteraz vieš kedy hasiči a policajti idú do dochodku? aké majú bonusy ? v porovnaní s ostatnými profesiami? pohybujem sa v týchto kruhoch a ver mi, že hasiči ani policajti až také nadčasy nemajú. ( asi ti matematika velmi nejde, lebo ak by mali nadčasy daleko od toho, tak by odpracovali za mesiac, to čo iní za 2,5 - 3 mesiace, lebo ak je normá za mesiac cca 160 hodin a niekto odpracuje + naviac dalších 128 hodín tak bez 2-3 12 hodinovej služby má dpracované za 1 mesiac 2 mesiace...). a veľmi si strážia svoj miesto , každopádne sú to zložky , ktoré nevyhnutne potrebujeme, iba som uvidela, že oni kedže patria pod MV majú aspoň nejaké výhody a bonusy, nedourážala?, každá profesia je dôležitá, ale nemôžeš očakávať , že predavačka bude mať rovnaký plat ako lekár , či učiteľ, prečo už dávno v minulosti sme si tieto profesie najviac považovali...či sa ti to páči alebo nie, ked pojde o tvoj holy život, budeš prosiť lekára a záchranara, aby niečo spravil nie predavačku, opakujem každá profesia je dôležita, aletu existuje istá hierarchie a nemožeme očakávať, žedievča z ulice pojde robiť predavačku tak bude mať ten istý plat ako človek, ktorý študova 6 rokov, + musí robiť atestácie, dovzedlávať sa celý život...
@felycity dovol mi zasmiat sa... uz niekolko rokov vidime ako sa o zdravotnictvo ma starat "stat" nalievat do systemu peniaze ako do bezodnej studne, ale pokym nepridu systemove opatrenia, ktore vlada odmieta urobit mozu nalievat do aleluja...
Reprofilizacia ma vyznam?? To povedz tomu, kto strati clena rodiny kvoli tomu, ze nemal v blízkosti potrebne oddelenie, a bude musiet byt prevzany neviem kde do prdele kvoli zakladnej starostlivosti ....
Uz nerob z lekarov polobohov, cest vynimkam... Mam ho prosiť,aby niečo spravil???asi zabudol preco sa rozhodol pre to povolanie
@trgypadl co je podstata reprofilizacie, mat v kazdom malom mestecku v nemocnici jazdy typ oddelenia ake bez urovne ? Da sa to? ale na istu oblast vybudovat naozaj oddelnie ci odborne alebo technologicky na modernej urovni, my sa nebavime o pohotovosti ci beznej ambulancii... a inak myslite ze na zapade na kazdom kroku je pohotovost, minule som bola v rakusku / zub pani mi povedala bud vydrzim do rana akebo najblizsia pohotovost je 100km, mala som klienta, ktory sa zranil na svahu , dole v dedine len urgent , bolo treba ist 70 km.
@felycity v malom mestecku?? My sa bavíme o okresných mestach ktore maju vyse 30 tis obyvatelov....
Kazdy typ oddelenia??? Bavime sa o zakladnych oddeleniach interne, chirurgia, porodnica a podobne....podla Teba je v pohode, ze clovek ktory ma naozaj vazny problem bude cestovať cez pol republiky, a potom po narocnom vykone spat??? Co rodiny s deťmi pre ktore je cestovanie naozaj financne nakladne....
To moze povedať len ten lekar, ktoremu je to ale uplne u prdele a vobec mu na tom nezalezi...
Ked bude určite oddelenie na urovni, siroko ďaleko nebude mat konkurenciu, kedy budu ludia dostavat termíny? Za 2 roky, 5 rokov, 10???pri tomto rezime je problem zvladat napor pacientov, a ked sa zrusia urcite nemocnice akp to budu vsetko stihat???
a este som zabudla dodat co stari ľudia,?? Ktori uz maju problem s pohybom, nemaju blizku rodinu.... Podla Teba je v pohode, ze budu cestovat, platit nemale cestovne z tych biednych dochodkov??
Teba to nezaujíma... Lebo Ty si v Balve mas tam xy nemocnic... Ale nezabudaj svk nie je len Blava, ľudia potrebuju starostlivost aj v strede a na vychode republiky.... Ale ako vidim, vela ludi ma pociz, ze na vychode nic nie je, takze tam netreba ani nemocnice
@pribinak páči si plat lekára https://www.istp.sk/pracovna-ponuka/1963035/lek...
nebudem sa hádať, je to tvoj názor , ale mrzí ma ka nioekto povie, že hasiči, policajtio si to zaslúžia, z toho mi vyplinulo, že lekári si nezaslúžia vyšší plat, ktoho degraduje?
@trgypadl toto je na veľmi dlhú debatu a viem čo tým chceš povedať, ja nehovorím o tom, že by základná starostlivosť sa mala zmeniť, ja som len povedala a v podstate to istým spôsob aj tak funguje, že nedá da mať v každom meste tip top oddelenie s drahou technologiou , aj dnes už mnohí pacienti dochádzaju a predstav si, že aj my bratislavčania napr do Nových zámkov, lebo tam sa lekári špecializujú na isté zdravotné problémy zatiaľ čo v Ba na niečo iné...
Lekári majú platy veľmi dobré, sú len nenažraní.
@valeria_h nenažraní? Vážne?
Najlepšie ako tu mudrujú takí, ktorí nemajú ani tušenie, čo všetko, aká drina, obeta, snaha a zodpovednosť stojí za tým doktorským titulom.
U nás na neurológii je rovnaká situácia, všetci podali hromadne výpovede. Žiadajú lepšie vybavenie a plat 4500€! Neurochirurgovia musia prosiť o posratých 4000, však to je katastrofa. Aktuálne totižto zachraňujú životy za plat kuchára v lepšej reštaurácii... Potom sa ani nečudujem, koľkí sú z toho znechutení.

@pribinak prave kauza iclinic ukazuje dôležitosť protestu lekárov. Iclinic je súkromná klinika...