Výpovede lekárov
Ahojte, v pôrodnici kde som chcela ist rodiť dali komplet všetci lekári výpovede .. termín mám prelom december január a mám z toho v celku strach .. skúste má nejako prosím ukľudniť alebo čo 🥲
@lenka_xy Momentálne ani nestojí otázka, či si zaslúžia, alebo nezaslúžia.... ano taký kardiochirurg, neurochirurg, ľudia co zachranuju životy si zaslúžia tých 4500 brutto bez debaty. Keď si to porovnáme s poloretardovaným futbalistom, čo sa naháňa za kus koženky, tak je to neporovnateľné. Avšak chcem poukázať, že nie je to správne práve teraz, v tejto dobe. Prečo to nerobili za Fica? V dnešnej dobe, keď je celý svet hore nohami a ľudia by sa mali zomknúť a nie vydierať. Robím v zdravotníctve, niektorým lekárom by som dala 500 eur v čistom pretože sú to prasce, co ich absolútne človek nezaujíma. A bohužiaľ mám aj kolegyne zdravotné tak sestry. O tom, že sa mnohe nevedia pozdraviť a poďakovať, to je úplne najmenej, sú arogantné a mnohé ešte aj hlúpe. By som ti vedela rozprávať príhody. Takže sa všetci automaticky glorifikuju, čo nie je správne. A bohužiaľ v dnešnej dobe, keď je všetkých zdravotníkov a lekárov málo, tak sa nerozlišuje, či ten človek by vôbec mal v zdravotníctve robiť. Pretože dnes sa uplatní aj ten najneschopnejší a najhlúpejší, ale požiadavky má také isté ako ten najšikovnejší a najzdatnejší, a to nie je správne.
@stanulienkat to sa nehádam, ale treba sa zamyslieť, že prečo to tak je. Lebo väčšina normálnych a schopných lekárov za takýchto podmienok jednoducho pracovať nebude a rovno po škole si to namieria do zahraničia alebo do súkromných zariadení.
Ak by tie pozície boli adekvátne ohodnotené, tak by aj bolo z akých kandidátov vyberať a nebolo by potrebné držať tam rôznych pofidérnych a podpriemerných jedincov. Takže stále tu vidím iba chybu systému, nie toho, že lekári nechcú pracovať za tak smiešnu mzdu.
@lenka_xy Je to chyba systému, ktorý sme si vytvorili my sami za tých dlhých x rokov..... Systém však zlyháva vo všetkých pracovných oblastiach a každý človek by si zaslúžil za dobre odvedenú prácu dobrú plácu, teda takú, aby mohol bez obáv, slušne žiť a nie živoriť. Lekári v tejto krajine nepatria k tým, ktorí musia obracať každé Euro v ruke, na rozdiel od 70% zvyšku slovenskej populácie. Preto podľa mňa nemajú v tejto situácii morálne právo štrajkovať a žiadať splnenie svojich podmienok na úkor pacienta.
@rawmamka 20 rokov som robila v.sukromnej firme. S pracou v zdravotnictve sa to ani porovnat neda. Mala som vyssi plat, kludnejsiu robotu, ziadni pacienti, dobry kolektiv volno kedy som ja chcela. Ibaze firma ukoncila svoju cinnost urobila som si skolu a robim v zdravotnictve. Nastastie ma to bavi inak by som tam nevydrzala. Pred tym som mala aj ine miesta banka, sukromne firmy takze mam toho za sebou dost a viem porovnat. Taku zodpovednost aku mam teraz - to sa s inymi oblastami porovnat neda.
@kvetinka75 Rozumiem, stále je možnosť voľby, nech v zdravotníctve a v každom odvetví zostanú iba ľudia, ktorí k tomu majú vzťah a práca ich napĺňa, potom ako spoločnosť sa pohneme smerom k lepšiemu. Všade by som dopriala lepšie ohodnotenie, ale v tejto dobe by si mali jednotlivé odvetia veľmi dobre premyslieť, či sú ich požiadavky akceptovateľné a najmä realizovateľné.

Mne je už smiešne z týchto vydieracich pro forma aktivít lekárov aj učiteľov. Nech kľudne tie výpovede dajú. Nie naoko, ale s plnou vážnosťou. Nikto ich už totiž nemôže brať vážne práve za to teatro, ktoré nám tu ob rok predvádza jedna či druhá skupina. Mňa úprimne absolútne nezaujíma, aké majú platy. Každý má možnosť výberu, nikto nikoho nenúti ostať v práci, v ktorej sa mu nepáči, z dôvodu platu, podmienok a pod. Ak by skutočne odišli, tak by sa veci pohli. Takže som fakt zvedavá, koľkí majú gule to naozaj spraviť a odísť.