Zážitok z pôrodnice v Los Angeles
Ahojte mamičky aj budúce mamičky. Nedá mi sa zapojit do tejto diskusie. Chcem sa s vami podelit o moje zázitk yz porodnice v Los Angeles. Ja som tam zila roka a kedze som nemala papiere tak tam hradí zdravotné stát, zenského doktora aj zubárov...
Mala som vynikajpcu pani doktorku, super prístup . V jednej ordinácii 7 vysetrovatelských izieb tak nemuseli ste vysedívat v cakárni na gynde 3 hodiny ako u nás..🙂 Na poslednom vysetrení ked som bola v 39 týzdni mi povedali ze dieta je uz dost velké ze dardsej mi vyvoalju porod aby som to nemala zbytocne tazké a netrápila sa. Hned ma poslali domov pre veci!!!! Muz ma teda odviezol do nemocnice a hned ako som sa prezliekla v nemocnici do zupana pichli mi tekutinu na vyvolanie porodu, celý den aj noc som mal v ruke infuziu , pichli mi aj epiduralku následne....a nic som necitila . ako keby som ani nemal ist rodit a som si pocuvala CD prehrávac...a naraz prisiel doktror s kamilkovým cajom v sálke, este mu trcal sácok zo sálky, ale velmi uznávaný v L.A a povedal:::moze ved vám odtiekla uz voda...o com som ja ani netusila...kedz epiduralka zabrala velmi dávno...a zakrical na sestričky,,pripravte veci.....oni v amerike vás nepresuvaju do iných izieb, vys i lezíte v nadstandardenj izbe a oni prinesu veci a prístropje na koieskach za VAMI....no a doktor si natiahol rukavice, a povedal tlacte a malá vonku...NO v zivote by som nepovedala ze takto lahko s s humorom porodím...uzastný prístup lekárov aj starostlivost a denné a obedové menu do izby so sedackou a telkou s ovládacom a mega sprchou.....nechválim sa ak by sa vám zdalo. ale sama sa zhrozím nad zázitkami s nasich slovenských nemocníc ako to hrozostrasen popísali niektoré zeny....a ja som velmi stastná ze pre mna to bol super zázitok a ziadne bolesti ani ped, ani po porode....ani pocas celých 9 mesiacov som nemala problém.....
ale teraz som na SK a tu by som nechcela rodit a 2. detatko sa nechystáme...asi mám aj strach z toho a z tejto situáciu tu u nás ....☹ aj z finančnej stránky.....
autorka, ak by ostala tehotna na SK, odporucam jej dr. Hrabcaka. nechcel o tom ani pocut, ze by som zacala "sama" rodit, prosto dohodneme termin, pridem, pichne mi vyvolavacku, epidural a dite je na svete. taaaaak rychlo som ho poslala do r.ti ako este nikoho 😠
synatora som porodila v Stiavnici, za 3 hodky, bez vyvolavacky, bez epiduralky a bol to naaaaaaadherny zazitok. odporucam kazdemu 😵
@latvia zakladatelkin opis je len jednou z mnohych moznosti. Ja ako zena tu normalne zijuca, platiaca dane aj zdravotne som si mohla vybrat akykolvek sposob porodu - od domaceho cez porodny dom s dulami az po nemocnincny , kde si iba ja a nikto iny urcujem co si zelam a co nie. Celkom urcite to nie je zadarmo. Ani zakladatelkin porod nebol zadarmo. Zaplatila som ho znova ja ako platitel dani. To som si neodpustila na zaklade povodneho prispevku ako uzasne maju niektori vsetko zdarma a ini zase nie.

@katren no koki! nevsimla... 😕 😝 😀