Ako reagovať na požiadavky pri oprave auta?
Manželovi volala jedna známa, že im hučí zadné koleso pri brzdení a potom pár metrov. Manžel sa podujal, že sa na koleso pozrie. Prišli, mladá dáma v ruke brzdové doštičky, že chce vymeniť doštičky a to iba na 1 strane, nič viac
Manžel rozobral koleso, bol tam zošúchaný kotúč, ale slečna si povedala, že ju nikoho názor nezaujíma, chce to, čo povedala, je to jej auto. Ako by ste reagovali?
Auto patrí fakt jej, je to 20 ročná nafúkaná medička. Volala jej mamka, ktorá je nám dobrá známa.
Auto je tu, manžel sa bojí iba doštičky vymeniť, keďže sa bojí, že sa na ňom zabije, ona si ide svoje.
@anonym_autor dala by som od toho ruky prec
@anonym_autor normalne by som jej pri prevzati dala podpisat, ze prebera plnu zodpovednost za to, ze sa na aute zabije... to je cele
Nechytala by som sa toho, ani keby podpísala neviem čo, nech si nájde kde jej to spravia... celkovo ničoho by som sa tam nechytala pri takejto komunikácii a prístupe....
Nech si to vymeni sama, ked je taka odbornicka. Preco nejde do autoservisu, tam dostane odbornu expertizu. Brzdia dve suciastky. Kotuc a brzdne dosticky. Ak vymeni dosticky a kotuc je na h... , tak to brzdit nebude. Kotuc je spotrebny material a nestoji majland. ved na nete bude urcite, aku najmensiu hrubku musi mat kotuc, ukazat a zmerat. To ju snad presvedci. Este by mohol byt zvlneny kotuc, ak bol horuci od brzdenia a vletela do vody (prudke ochladenie), ale to by hadzalo a hucalo koleso.
@anonym_autor poslala by som ju keď elahsie
Odmietla by som celu opravu a vratila auto v stave v akom k vam prislo.
tiež by som to zmontovala s5 a povedala nech si to berie ...
Poslala by som ju do riti. Kto je odborník? Tvoj muž nech si stojí za svojim názorom.
@anonym_autor odmietla by som to urobit. Ci znama -neznama. Sak to by bol muz jednou nohou v base. Predstav si ze este zoberie niekoho so sebou. Brr.
Vrátila by som jej koleso a všetko ako s tým prišla a čau.
Nerobte z toho dramu,x krat som vymenil nudzovo, brzdove dosticky na jednej strane,kym som objednal nove.Daval som dokonca pouzite.Brzdy menim,pred kazdou stk,komplet,vpredu aj vzadu aj s kotucmi.Nevieme, asi cely pribeh...( mozno nema prachy,potrebuje auto)
Pravda je,ze sa to nerobi a davat nove dosticky na stare kotuce,je tiez celkom od veci....
Neviem, v akom stave je kotuc,ale pokial nie je prasknuty,zvlneny,zodraty pod.min.hrubku, atd.,tak,ako kratkodobe,nudzove riesenie by som to spravil,pod podmienkou,ze si to pride dat,v blizkej dobe spravit....Samozrejme, pokial by auto po vymene nebrzdilo,kluce by nedostala,az po kompletnej oprave.
nech idie do servisu nikdy by som neurobila takej pri takom chovani nič.Niečo sa stane a tvoj muž bude na vine.
dufam, ze medicine rozumie viac ako autu... alebo dufam, ze tiez jej budu diktovat pacienti ako ma operovat, s takymi jeblinami nemat radsej nic spolocne
Vrátiť auto v pôvodnom stave.
Nerobte z toho dramu,x krat som vymenil nudzovo, brzdove dosticky na jednej strane,kym som objednal nove.Daval som dokonca pouzite.Brzdy menim,pred kazdou stk,komplet,vpredu aj vzadu aj s kotucmi.Nevieme, asi cely pribeh...( mozno nema prachy,potrebuje auto)
Pravda je,ze sa to nerobi a davat nove dosticky na stare kotuce,je tiez celkom od veci....
Neviem, v akom stave je kotuc,ale pokial nie je prasknuty,zvlneny,zodraty pod.min.hrubku, atd.,tak,ako kratkodobe,nudzove riesenie by som to spravil,pod podmienkou,ze si to pride dat,v blizkej dobe spravit....Samozrejme, pokial by auto po vymene nebrzdilo,kluce by nedostala,az po kompletnej oprave.
@tundra kotúč je úplne doškrabaný, zvlnený.
nic by som s tym nerobila... ak si je ista ze len dosticky nech si najde chuja co to spravi ... a znamej by som poslala spravu nech ju k vam uz neposiela kedze nechcete mat na svedomi smrt mladej kt ma svoj rozum
noc nech s tym nerobi len jej naposte sms nech si pride pre auto
@tundra kotúč je úplne doškrabaný, zvlnený.
@anonym_autor nechaj rozhodnutie na muza,môzme diskutovat na desiatich stranach a bude to o nicom...Na zvlneny kotuc,by som nove dosticky nedaval.Nespravia jej to v ziadnom servise,preto prisla za vami...Pri kazdom brzdeni sa jej rozkmita volant...Môze skusit vymenit a odviezt sa na tom a nasledne sa rozhodnut.Pol hodina roboty a vies na com ste.Je to dobra znama,ja by som to skusil.
Muz nech slecne zavola opdtahovku, nech si ho odvezie kde chce. Pre klud svojho svedomia a pokoj od nej, by som jej tu odtahovku aj zaplatila, len nech sa to odprace z mojho dvora.
@anonym_autor Ked nevymení,bude zle,ale keď vymení bude ešte horšie.Známa ,neznáma,tu ide o jej život a vaše výčitky svedomia.Určite by som sa vrátil z kratšej cesty.Jasné NIE,alebo keď vás bude manipulovať a to určite bude, tak jej povedzte - o tom sa nebudeme baviť.Nechodte proti sebe,preto ,že ste dobrí ľudia.
@anonym_autor poslala by som ju do servisu a nic nerobila.
Taky typ nestoji za stratu kludneho spanku.
@anonym_autor pošlite ju preč, nech ide do servisu. A pre istotu by som ešte mamke poslala sms, v akom stave je auto a na triko si to neberiete. Radšej písomne, nech máte nejaký dôkaz keby mladá niekde havarovala a potom sa sťažovali, že muž jej to po rozobratí zle zložil.
@anonym_autor Poslite ju prec. Je jedno, ci aj nieco podpise, ak sa nieco stane, tak manzel chtiac nechtiac bude na to mysliet, ze mal to odmietnut.
Nech ide do servisu.Ja by som sa toho nechytala aby som nemala niekoho na svedomí nakoniec
@anonym_autor na aute sa vzdy menia naraz brzdove kotuce aj dosticky v pare teda na kazdej strane(=cela naprava), dalej ak to urobi neodborne a jej sa daco stane, da si pokec s policajtom, do tretice, ak je nafukana, nech si ide tam kde slnko nesvieti.
@anonym_autor pošlite ju preč, nech ide do servisu. A pre istotu by som ešte mamke poslala sms, v akom stave je auto a na triko si to neberiete. Radšej písomne, nech máte nejaký dôkaz keby mladá niekde havarovala a potom sa sťažovali, že muž jej to po rozobratí zle zložil.
@anonym_f7029a však ona vie, bola tam s ňou
Nech podpise reverz v zneni : som si vedoma, v akom stave a s akym rizikom preberam auto. Mechanik neodporuca ziadnu dalsiu jazdu.
@patrike súkromnej osobe? Nechcel za to ani cent, robil by to, ako pre známych za ďakujem.
@anonym_f7029a však ona vie, bola tam s ňou
@anonym_autor Aha, ja som to zle pochopila, myslela som, ze ona len dopredu volala a dcera uz prisla sama.

Nech podpise reverz v zneni : som si vedoma, v akom stave a s akym rizikom preberam auto. Mechanik neodporuca ziadnu dalsiu jazdu.