Ako si vymeniť stierače doma?
Potrebujem vymeniť stierače na aute. Je to fakt také jednoduché, ako to vyzerá vo videách, alebo sa pri tom vie potrápiť aj dospelý človek? 😅
Som na takéto veci antitalent a neviem, či to mám skúšať sama, alebo radšej zájsť niekam, kde mi ich rovno vymenia.
@anonym_autor mne ich menil brat a vyzeralo to dost jednoducho 😀 druhykrat by som to uz hadam zvladla aj sama. 🙂 mozno ti bude stacit len pozriet video, vyskusaj 😀
@evita11223 Ďakujem za povzbudene ❤
Je tam jednoduchy mechanizmus - nepotrebujes nijake nastroje (myslim ze pri vacsine aut). Neviem ake mas auto, ale pri vacsine modernych aut musis dat stierace do servisnej polohy (ze ostanu hore ked vypnes motor). Ja to mam v menu, na niektorych autach treba po vypnuti motora tukntut packu stieracov. Pozri pripadne youtube. A este jedna vec - ked das dole stierace - nenechaj to kovove rameno stat, ale jemne si ho poloz na sklo. Ak by si do nho pri manipulacii buchla, tak ti by ti mohlo rozbit sklo.
Kup stieracd na pumpe a spytaj sa ci ti ich nevymenia. Ja sa priznam ze som maturoval nad tym jak pako. Dostanes stierac (pochopitelne) a k nemu 25 plastikovych kuskov of vymyslu sveta aby sa dali napasovat na kazdeho vyrobcu auta plus kazdy kusok plastiku mozes otocit na 4 svetove strany kym pochopis o co ide cize 200 roznych kombinacii a prilezitosti urobit chybu 🙂
Kup stieracd na pumpe a spytaj sa ci ti ich nevymenia. Ja sa priznam ze som maturoval nad tym jak pako. Dostanes stierac (pochopitelne) a k nemu 25 plastikovych kuskov of vymyslu sveta aby sa dali napasovat na kazdeho vyrobcu auta plus kazdy kusok plastiku mozes otocit na 4 svetove strany kym pochopis o co ide cize 200 roznych kombinacii a prilezitosti urobit chybu 🙂
@martinmmartin Blobosť. Stačí odmontovať starý stierač a človek hneď vidí, aký diel má použiť. Menila som stierače x-krát, je to ľahké ako facka, to zvládne aj makak.
@anonym_autor po kupeni kvalitnych stieracov presne pre tvoj model a rocnik auta (odporucam kupit aj zadny, ak auto ma - nekupuj na pumpe, ale v dobrej predajni autodielov, alebo vo webshopoch, a kup solidne - povedzme Bosch Aerotwin, SWF) a pozreti videi na youtube pre tvoj model auta, to priemerne zrucny clovek zvladne.
Ale idealne je poverit kupou aj vymenou sikovneho muza - autickara. Pri kupovani v kamennej predajni je dobre priniest si foto a zmerane dlzky vsetkych dvoch/troch stieracov.
Smejdiky z pump alebo obchodakov sa zo zaciatku zdaju OK, ale dlho im to nevydrzi.
Ano, tak ako pisu, nanohych modernych autach sa stierace daju odklopit (a vymenit) az po ich nastaveni do tzv. servisnej polohy - vyjdu spod kapoty a zostanu kolmo nahor.
Je to jednoduche, v principe take ze cvak-cvak ale ak si to nikdy nerobila, tak na prvy pohlad nevies co ako. Hadam kazdy druhy krat, ked nieco kupujem, tak tam nejaka babenka dojde a len zaplati. Chlapik omeria, vymeni, stare vezme. Takze kludne sa opytaj v nejakej predajni, podla mna menia uplne bezne. Ak chces menit sama, tak len bacha aby si si nerozbila pocas vymeny sklo! Nesmie ti rameno bez stieraca buchnut o sklo!
my sme kupovali v predajni zameranej na autodiely, predavač bol veľmi ochotný a pomohol nám ich vymeniť lebo sme nad tým maturovali a nakoniec bol jeden diel zaseknutý preto nám to nešlo vymeniť. inak úplne jednoducho odcvaknúť vytiahnuť a nový nasunúť a cvak 😉
Za mna osobne ( peugeot 206) jednoduche ako hracka. jedno video a za 5 minut hotove.
Zadný si viem vymeniť aj sama, predný mi vymenil pán z predajne (nepýtala som ho, ale sám sa ponúkol a chvíľu mu to trvalo, kým ho správne nasadil). V servise to mávali vymenené za minútu...

@anonym_autor mne ich menil brat a vyzeralo to dost jednoducho 😀 druhykrat by som to uz hadam zvladla aj sama. 🙂 mozno ti bude stacit len pozriet video, vyskusaj 😀