icon

Autokamera vybíja batériu. Ako tomu zabrániť?

Dnes o 16:27

Máme autokameru s parkovacím režimom a po dvoch dňoch státia auto nenaštartovalo. V servise ukázali práve na kameru. Treba ju pri odstavenom aute odpájať, alebo sa dá nastaviť tak, aby batériu úplne nevycucala?

doriiis
Dnes o 16:29

A ona sa nevypina, keď vypnes kľúčik?

autor
Dnes o 17:02
@doriiis

A ona sa nevypina, keď vypnes kľúčik?

@doriiis Je zapojená v parkovacom režime, takže po vypnutí auta sa nevypne úplne, ale ďalej sleduje pohyb alebo náraz.

doriiis
Dnes o 17:04
@anonym_autor

@doriiis Je zapojená v parkovacom režime, takže po vypnutí auta sa nevypne úplne, ale ďalej sleduje pohyb alebo náraz.

@anonym_autor .... No tak samozrejme, že to robí kamera

madeincssr
Dnes o 17:24
@anonym_autor

@anonym_autor aj maly elektricky spotrebic, ked bezi po vypnuti motora len z baterie auta nonstop, ju po dlhsom case vybije natolko, ze nenastartujes. Ake je to auto? Kolko rokov ma bateria? Ake velke je miesto, kde je v danom aute bateria umiestnena? Niekedy byva priestorova rezerva na bateriu o 1-2 rady vacsiu (s vacsou kapacitou), napr. vtedy, ak sa do daneho auta montuju aj vacsie turbodieselove motory. Byva to skor u starsich vacsich tazsich aut. Ale aj tu vam po nejakom tyzdni-dvoch nepouzivania auta moze kamera vybit.

anonym_50eb64
Dnes o 17:27

Mám nové auta, kameru nechávam zapnutú na parkovisku v meste 2-3 hodiny, naposledy som nechala na parkovisku verejnom 2,5 dňa a naštartovala som... Doma parkujem vo svojom dvore takže kameru vyťahujem, nevidím zmysel mať ju zapnutú, mám kamery na dome... Ale ak jazdíš krátke trasy, parkuješ vonka na ulici a kamera je zapnutá nonstop mohla ti ju vybiť...