Vybíja bluetooth batériu v smartfóne rýchlejšie?
odkedy mam smart hodinky mam bluetooth na mobile zapnuty cely den a mam pocit ze ho musim castejsie nabijat. predtym som ho skoro vobec nepouzivala tak neviem ci sa mi to len zda
vybija vam bluetooth pri hodinkach baterku viac alebo to bude skor niecim inym?
BT by nemalo veľmi vybíjať, už sú verzie s nízkou spotrebou energie.
Najviac vybíja displej a vysoký jas displeja.
Tiež skontroluj či nemáš zapnutú polohu, to tiež vybíja ak si dnu a nemá výhľad na satelity, polohu si zapínaj len pri navigácii.
Pozri si nastavenie - batéria - spotreba ktoré aplikácie najviac spotrebovali batériu, či tma nie je niečo nezvyčajné.
Obaja mate pravdu, len o dvoch roznych veciach, a da sa to oddelit.
Bluetooth nie je jedno rozhranie. Hodinky bezia na Bluetooth LE a samotne Bluetooth SIG o nom pise, ze to radio je navrhnute na velmi nizku spotrebu. Na streamovanie zvuku, teda sluchatka a repro, sa pouziva Bluetooth Classic a to je iny odber. Takze ked si predtym BT skoro nepouzivala a teraz ho mas zapnuty cely den kvoli hodinkam, nie je to to iste, ako mat cely den pustene sluchatka. Samotne spojenie s hodinkami stoji malo.
Co sa ti ale zmenilo spolu s hodinkami, je appka k nim. Ta bezi na pozadi cely den a synchronizuje data, a to uz v statistike vidno. Preto by som nehladal Bluetooth, ale nazov tej appky. Na Androide je to Nastavenia, Bateria, Spotreba baterie a potom prepnes na zobrazenie podla aplikacii. Ked na tu appku kliknes, mas tam aj polozku Povolit pouzivanie na pozadi, cize sa da overit, ci na pozadi vobec bezi.
Ak je appka od hodiniek v tom zozname vysoko, tak to nie je o Bluetoothe a riesi sa to nastavenim synchronizacie alebo notifikacii. Ak tam skoro nic nema a baterka aj tak ide dole rychlejsie, tak plati to, co pise anonym_025768 o displeji a polohe - oboje sa v tom istom zozname da pozriet tiez.

@anonym_autor Každá zapnutá funkcia (GPS), rozhranie (Wifi, BT) či spustená aplikácia spotrebúva na mobile energiu. Takže áno, ak máš non stop zapnutý BT, tak sa baterka vybije rýchlejšie.