Kedy je vhodná výmena rozvodov v aute?
Dobrý deň, auto má najazdených 180 000 km. Rozvody by sa podľa servisnej knižky mali meniť až neskôr, ale mechanik tvrdí, že by ich pre istotu urobil už teraz. Radšej vymeniť, alebo jazdiť podľa predpisu výrobcu? Alebo si to dať pozrieť ešte do druhého servisu? Ďakujem.
Koľko rokov má auto? Je to vyjadrenie autorizovaného servisu?
Ak ti ponúkal aj letný vzduch do pneumatík a vodu do smeroviek, tak chce len zarobiť na žene... Ale je aj možné, že na základe skúseností a vzhľadom na konkrétne vozidlo (značka, typ, motor) alebo konkrétny stav dielov, by to naozaj bolo vhodné.
Aj keď pôjdeš do druhého servisu, tak to môžu otočiť vo svoj prospech a nie v tvoj prospech.
Koľko rokov má auto? Je to vyjadrenie autorizovaného servisu?
Ak ti ponúkal aj letný vzduch do pneumatík a vodu do smeroviek, tak chce len zarobiť na žene... Ale je aj možné, že na základe skúseností a vzhľadom na konkrétne vozidlo (značka, typ, motor) alebo konkrétny stav dielov, by to naozaj bolo vhodné.
Aj keď pôjdeš do druhého servisu, tak to môžu otočiť vo svoj prospech a nie v tvoj prospech.
@tanyan Je to 2018-ka s nájazdom okolo 180-tisíc km. Odporúčanie prišlo od môjho mechanika, nie z autorizovaného servisu.
naozaj rozmýšľam prečo chodíš k mechanikovi ktorého potrebuješ spochybňovať...
Oprava bude pekne drahá keď sa ti to rozthrne ...
Mechnik vidi aktualny stav. Riadila by som sa podla jeho rady.
@anonym_autor Kedy podľa servisnej knižky? Ja čo som mala auto bolo to každých 6 rokov... Nepletieš si to s najazdenými kilometrami? Lebo ak si aj nenajazdila toľko koľko treba na výmenu, remeň je už určite stvrdnutý a môže narobiť škody na vozidle.
zalezi ake je to auto, ci je remen alebo retaz, ako a kde auto jazdi, aky je olejovy interval, a aky ma zvuk.. ja vzdy pred vymenou rozvodov auto predavam.. lebo sa mi do toho nechce.
V urcitom okamihu to musis vymenit tak ci tak, tak radsej skor ako neskor a mas dalsich 200 tis km pokoj.
V urcitom okamihu to musis vymenit tak ci tak, tak radsej skor ako neskor a mas dalsich 200 tis km pokoj.
@anonym_eb32b8 chcem vidiet remen, co vydrzi 200k km.
@anonym_eb32b8 chcem vidiet remen, co vydrzi 200k km.
@tundra nevieme, ci ma remen, pise rozvody. Ja mam audi a6 3.0 tdi, 275 tis km, stale slape, pisu vymenit retaz pri 200 az 250tis km. Zalezi urcite, ci na tom ludia jazdia ako pretekari, brzda, plyn, alebo kludne ako dochodci
asi máš reťaz, lebo remene treba meniť oveľa skôr. Reťaz tak okolo 200tis km a ak ti mechanik, ku ktorému inak normálne chodíš, povedal, že už by bolo treba, tak by som ho počúvla. Naše auto to v knižke ani nemá určené. Ale chodíme už pár rokov do jedného servisu. Ak by povedali, že už, tak to dám spraviť.

@anonym_autor preskocenie alebo roztrhnutie rozvodoveho remena je takmer s istotou,velmi nakladna oprava.Rozhodnutie je na tebe.