Problémy s motorom a servisné prehliadky auta
Čaute, chcem vedieť váš názor. Auto sme kupovali v roku 2023.
Už od začiatku sa mi niečo s motorom nepáčilo, v určitých momentoch pri štartovaní klepal strašne a to nové auto nemá robiť. Išla som na záručnú prehliadku po roku, povedala som im o svojom probléme, oni auto pozreli, urobili servis, zaplatila som 250 eur, všetko ok, bez závad. To isté sa opakovalo v minulom roku, tiež im hovorím, že ten motor je taký zvláštny, ale tvrdili, že auto je ok, opäť servis 285 eur, všetko ok. Teraz som prišla zase. Nechala som tam auto, prišla som po neho, zaplatila 320 eur. Ale servisák mi hovorí, že niečo je s motorom, že to nie je v poriadku a takto sa nemá správať trojročné auto. Že počas servisnej prehliadky nenašli problém, ale motor musia rozobrať. Odporúčal mi na aute už neísť a nechať ho tam, s tým, že sa na neho pozrú do týždňa a dajú mi vedieť.
Toto vám príde ok?
Ja neviem, že teraz prídu na to, že auto má problém?
A zaplatila som roky za servis s tým, že auto je oficiálne v poriadku?
Žiaľ iný záručný servis v našom meste tejto značky nemáme.
Keby si napísala skôr, rovno ti odporučim dať si to skontrolovať nezávislým mechanikom (aspon nezavazne, bez opravovania a na zaklade toho riesitl. Žiaľ, sama viem ako to v takýchto servisoch chodí (česť výnimkám). Daj potom vedieť čo ti povedali a koľko to stálo, dosť ma to zaujíma. Pripadne by som si možno aspoň potom dala auto skontrolovať iným mechanikom, či ti skutočne spravili to, čo ti zaúčtovali. Dosť možné, že si povedia, že si žena a nevyznáš sa tomu. Ale mám ,,recenzie" aj od dvoch kolegov - chlapov ako im opravili auto, vymenili možné aj nemožné a nič na ňom. Svokra chodila takto každý rok ako aj ty na prehliadky kde vždy platila za výmeny olejov, filtrov a všetkého možného čo jej kázali a keď šla neskôr ku obycajnemu mechanikovi z dediny tak ju zdrbal, prečo sa o nové auto nestará, prečo na ňom nikdy nemenila oleje filtre nič, že auto katastrofa. Takže sprav si názor sama. Síce majú predpísané veci, ktoré by mali robiť, niektorým servisom neverím. Ale sprav si názor sama a daj prosím vedieť ako si dopadla.
No mňa by zaujímala značka a typ auta. Dakujem
Servisná prehliadka je výmena oleja, filtrov a tam to končí, ak sa ti auto nezdá ty máš ísť do servisu a povedať to

@anonym_autor mozno su na toto povolanejsi, ale podla mna rocna prehliadka je predpisana vyrobcom a oni to akurat daju na pocitac a zistia nejake nemechanicke poskodenia a vycistia klimu, vymenia olej apod... ked ti klepka divne motor, to si hned mala ist do servisu ako reklamaciu konkretne zavady... musia to vyskusat (zajazdit si na tom apod)...