icon

Prevodovka v núdzovom režime: Je bezpečné cestovať ďalej?

Dnes o 16:48

Vie niekto poradit? Mame kodiaq automat a dnes sme dorazili na dovcu do tatier a tesne pred cielom nam toto vypisalo. Sme zastavili a zmizlo ale hlasenie ale ked sme dorazili do ciela a manzel chcel cuvat si e sme nacuvali ale opat vypisalo toto hlasenie. Mozeme s takym autom dojst spat domov? Mame to cca 300 km. Odchadzame v utorok

anonym_119e6d
Dnes o 16:52

"Toto" je akoze co? Co pod tym pojmom si mame predstavit?

autor
Dnes o 16:55
@anonym_119e6d

"Toto" je akoze co? Co pod tym pojmom si mame predstavit?

@anonym_119e6d prevodovka v nudzom rezime je toto

anonym_119e6d
Dnes o 17:00
@anonym_autor

@anonym_119e6d prevodovka v nudzom rezime je toto

@anonym_autor 300km by som neriskovala s takou prevodovkou. Nech ho najprv pozru v servise moze to byt aj zo stareho oleja, co je ten lepsi pripad lebo staci len vymenit alebo problem v elektrike, co uz je horsie.

autor
Dnes o 17:04
@anonym_119e6d

@anonym_autor 300km by som neriskovala s takou prevodovkou. Nech ho najprv pozru v servise moze to byt aj zo stareho oleja, co je ten lepsi pripad lebo staci len vymenit alebo problem v elektrike, co uz je horsie.

@anonym_119e6d pred 2mesiacmi bolo auto na servisnej a menili aj olej v prevodovke

anonym_4b49bc
Dnes o 17:34

ja som toto mala na citroene, dosla som asi 50 km do najblizsieho servisu, ono mi ten nudzovy hodil len do rychlosti 3 a neslo to rozbehnut nejako extra, plus zozralo mi takmer celu nadrz nafty

anonym_f08004
Dnes o 17:38

Môže to byť "len,, chybné čidlo, ale aj poškodená prevodovka.Najistejsie je navštíviť najbližší servis a dať si auto skontrolovať, odstrániť poruchu

anonym_5e0ea2
Dnes o 17:43

no s prevodovkou nie su zarty, to je mega draha oprava ak sa polazi.. ja by som 300 km urcite nesla, v tatrach bude servis Skoda.. treba tam v pondelok zajst.

madeincssr
Dnes o 17:45

@anonym_autor skocil by som s tym na diagnostiku a posudenie do najblizsieho Skoda servisu (alebo mohol by byt aj Seat alebo VW servis, ak by bol viac poruke).
Alebo ak mate moznost/cas pogooglit, na mapach google by ste mohli najst aj neznackovy (napr. Bosch) servis a ak by mal dobre referencie a bol blizsie...

slovakboy
Dnes o 17:55
@anonym_autor

@anonym_119e6d pred 2mesiacmi bolo auto na servisnej a menili aj olej v prevodovke

@anonym_autor keď menili olejnmoze byt že buď nie je nejaký parameter správne nastavený, alebo tečie olej (to by malo byt vidieť pod prevodovkou, keď auto stojí). Núdzový režim znamená, že treba ísť pomaly dajme tomu 60kmh a mali by ste dôjsť. Je to žltá kontrolka, alebo červená? Je to DSG prevodovka 7 stupňová?

autor
Dnes o 18:10
@slovakboy

@anonym_autor keď menili olejnmoze byt že buď nie je nejaký parameter správne nastavený, alebo tečie olej (to by malo byt vidieť pod prevodovkou, keď auto stojí). Núdzový režim znamená, že treba ísť pomaly dajme tomu 60kmh a mali by ste dôjsť. Je to žltá kontrolka, alebo červená? Je to DSG prevodovka 7 stupňová?

@slovakboy dsg to je, zlte chybove hlasenie to bolo a aj pri stave vozidla na displeje bola prevodovka na zlto vyobrazena. Po vypnuti motora chybove hlasenie zmizlo. Ale uz riesi manzel cez asistencne sluzby. No my sme potom ako sme zastavili a vypli motor isli este dalej asi 80 km po dialnici 110tkou

slovakboy
Dnes o 18:16
@anonym_autor

@slovakboy dsg to je, zlte chybove hlasenie to bolo a aj pri stave vozidla na displeje bola prevodovka na zlto vyobrazena. Po vypnuti motora chybove hlasenie zmizlo. Ale uz riesi manzel cez asistencne sluzby. No my sme potom ako sme zastavili a vypli motor isli este dalej asi 80 km po dialnici 110tkou

@anonym_autor tak to bude lepší prípad. Ak neobmedzila počet stupňov a dovolí všetky zaradiť, tak dójdete aj domov.

tundra
Dnes o 18:18

@anonym_autor
https://forum.skodahome.cz/topic/158911-porucha...
U koncernovych aut do roku 2018,celkom casta chyba - poruchu mechatroniky.(Netvrdim,ze je to aj vas pripad)

autor
Dnes o 18:23
@slovakboy

@anonym_autor tak to bude lepší prípad. Ak neobmedzila počet stupňov a dovolí všetky zaradiť, tak dójdete aj domov.

@slovakboy pisalo ze je obmedzene zaradenie spiatocky