icon

Ako predať byt plný spomienok?

9. okt 2025

ked idete predavat byt s detsva, kde ste zili 20-30rokov,ako sa viete odosobnit bez spomienok ku kazdej veci a muru? dokazalis te to? mne uz otecko ani bracek nezije a ja tam zit nemozem aani sa neviem vzdat

anonym_a8c03f
9. okt 2025
@nyusika
Odpoveď bola zmazaná

@nyusika preco by to malo byt vymyslene? Zatoze ty to tak nemáš neznamená ze to niekto moze citit inak. Tiez sa predal byt po starých rodičoch a ano doteraz mi je to trochu ľúto a spomínam naňho. Vyrastala som tam..

anonym_4eafe8
9. okt 2025

@anonym_autor Veci si zober...ja som z bytu odišla všetko to tam na mna padalo.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
ljmmm
9. okt 2025

je to obrovskazmena. Zrazu zanikne to, na co si rokyzvyknuta. Podobne som to citila ked sme predavali rodicovsky dom. Stale som si vravela, ze je to len dom. A je to pravda. Domov mas hocikde kde si ho vybudujes. Tento domov poznacila smrt tvojho brata posun ho dalej a ty si zvyknes. Zvyknes si a normalne budes zit. btw nas stary dom krasne prerobili, raz za rok sa idem previest po ulici a tesim sa ze dom "prosperuje" ;)

maminkadeticiek
9. okt 2025

Na veci sa netreba upinat,treba sa upinat na ludi.Tento postoj absolutne nechapem,takze necham radenie ti inym.Ja by som si poniesla spomienky v srdci,nechala si par veci na pamiatku,predala a isla v zivote dalej.

beata_k
9. okt 2025

@anonym_autor Spomienky ti ostanu navzdy. O to sa neboj. Rodicia predali dom, v ktorom som byvala cez 20 rokov. Uz je tomu predaju tiez 20 rokov, ale dodnes si pamatam, ktora tehla v pivnici sa da vybrat a za nou je dutina. Novy majitel to nevie 😁 Spomienky ti nik nevezme. Urob, co je potrebne a chod zivotom dalej. Neupinaj sa na minulost.

anonym_d1b6d3
9. okt 2025
@anonym_6c0c5c

Ja som predala záhradu so záhradným domčekom a chodím to tam špehovať pár x do roka, keby tam bol majiteľ, tak ho poprosím či sa nemožem pozrieť do domčeku.
Aj ,,tvoja,, bytovka bude tam kde je, možeš hocikedy ísť naschvál okolo, pozerať do okien a na nejakej lavičke pospomínať.. to ti nikto nezoberie.
Úprimnú sústrasť. Čo bolo bratovi?

@anonym_6c0c5c Ako ja 🙂 Ja takto chodím okolo nášho prvého bytu, ktorý sme mali s manželom. Prežili sme tam pár rokov, pekné spomienky, narodili sa mi tam dve deti (teda nie v tom byte samozrejme 😀). Predali sme ho, veľmi rada na neho spomínam, rada si kukám fotky, dokonca sa mi často o tom byte sníva (že tam potajomky prídem keď majitelia nie sú doma a pozerám sa - že jeeej, toto tu majú stále, toto si prerobili...) Teraz bývame inde, mám tretie bábätko a hádaj kade chodím aspoň raz týždenne kočíkovať 😀

autor
9. okt 2025
@beata_k

@anonym_autor Spomienky ti ostanu navzdy. O to sa neboj. Rodicia predali dom, v ktorom som byvala cez 20 rokov. Uz je tomu predaju tiez 20 rokov, ale dodnes si pamatam, ktora tehla v pivnici sa da vybrat a za nou je dutina. Novy majitel to nevie 😁 Spomienky ti nik nevezme. Urob, co je potrebne a chod zivotom dalej. Neupinaj sa na minulost.

@beata_k dakujem za pekne slova

autor
9. okt 2025
@maminkadeticiek

Na veci sa netreba upinat,treba sa upinat na ludi.Tento postoj absolutne nechapem,takze necham radenie ti inym.Ja by som si poniesla spomienky v srdci,nechala si par veci na pamiatku,predala a isla v zivote dalej.

@maminkadeticiek tie veci mi pripominaju zosnulu cast rodiny. s bytom akoby som sa zbavovala aj ich :( je to este velmi cerstve.

autor
9. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ja ked som tam mam stale zachvaty placu, este to nie je ani rok a nedokazem tam byt, je mi tazko velmi. preto nie som schopna zacat robit poriadky a cudzim nechcem dat robit, chcem veci pretriedit, jasne ze potom to uz asi urobi firma.

peony13
9. okt 2025

Ja to beriem tak že nikto si nič nezoberie do hrobu a keď to má pomôcť teraz keď žijem tak prečo nepredat ak si nechcem ani nechať ?🙂 čo sa týka už teraz môjho domu čo mám zo svojou rodinou tak nechcela by som predal kym žijem lebo deti tu majú svoju istotu domova , ale ak už nebudeme s manželom tak deti nech si tiež robia ako uznajú ...nebudem im rozprávať že nepredavajte náš rodinný dom .
Proste každý sme tu asi nachvíľu a nič s nami nejde .
🙂

marca12
9. okt 2025

@anonym_autor Nemozes ho prenajat?

autor
9. okt 2025
@marca12

@anonym_autor Nemozes ho prenajat?

@marca12 rada by som, avsak treba byt rekonstruovat, minimalne 20-30 000 don dat.

janinah
9. okt 2025

Chápem ťa.Mam po rodičoch starý dom aj zahradu a nepredám hoc nemam na poriadnu rekonštrukciu a ani tam nemá kto bývať,deti sú inde.V tej záhrade v každom kvietku vidím otca a v dome pri každom okne vidim mamku.Nevymením to za žiadne peniaze sveta.

autor
9. okt 2025
@janinah

Chápem ťa.Mam po rodičoch starý dom aj zahradu a nepredám hoc nemam na poriadnu rekonštrukciu a ani tam nemá kto bývať,deti sú inde.V tej záhrade v každom kvietku vidím otca a v dome pri každom okne vidim mamku.Nevymením to za žiadne peniaze sveta.

@janinah :( ja tie peniaze ale asi budem potrebovat, to je na tom najhorsie. ale dokym nemusim, nechcem ho predat. nie som pripravena. ja chcem ist do domu. to bol vzdy moj sen. akoze najlepsie by bolo byt si nechat a aj tak ist do domu, ale to si aktualne nemozem dovolit. a viem ze sny sa maju plnit. ale kvoli snu sa mam vzdat svojej minulosti? tazke rozhodnutie.

autor
9. okt 2025
@janinah

@janinah velmi smutno mi ostalo ,citit ze ti rodicia velmi chybaju, aj mne chybaju velmi, kazdy den placem. uz to bude rok..:(

anonym_303822
9. okt 2025

som v rovnakej situácii, neviem sa vzdať bytu po rodičoch už pár rokov, všetko mi ich tam pripomína.

anonym_aec2b4
9. okt 2025
@anonym_autor

@nyusika zial, toto je skutocna. to mas super ze teba taketo veci netrapia.

@anonym_autor od emocionálnych mrzákov a ľudí čo trpia asi nejakým typom stihomamu nečakaj podporu. Podľa niektorých tu témy zakladajú admininistrátori stránky, alebo fake profily.
Dôkaz dali ? Nedali.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_6d51f7
9. okt 2025

@anonym_autor s realitkou alebo bez. Je to na tebe

tramtada31
9. okt 2025
@nyusika
Odpoveď bola zmazaná

@nyusika prečo by to malo byt vymyslene? Ja už napriklad tiež roky tvrdím, že chcem byt po rodicoch, kde som vyrastala a chcem ho pre dceru. Ten byt vlastni od postavenia naša rodina (starý otec, moja mama, ja už mám teraz polovicu, budem vyplácať surodenca). Nechcem v ňom byvat, ale nechcem, aby ho niekto iný vlastnil… nefixujem sa na nehnutelnosti, ani s rodičovským domom, nemam problem, aby sa predal po ich smrti, ale tento byt nebude mat niekto druhy…kým ho dostane dcéra, bude sa prenajímať

betulinka1
9. okt 2025

@anonym_autor kazdy to prežíva inak. Kludne si ten byt nechaj kolko potrebujes. Vies naklady znížiť na minimum. Raz do mesiaca chod vyvetrať a skontrolovat. Napriklad ja som nemala problem, ziadnu vec okrem fotiek doma ani memam z rodičovského domu ani bytu. Ja som po mame nechcela ani zlato, vsetko som dala sestre. Sestra ta ma mamu aj po 10 rokoch vsade a lipne na veciach. Cize kazdy z nas sa potrebuje rozlucit dlhsiu dobu. Mrtvych ale treba pustit aby neostávali.

autor
10. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ta uz je davno vypnuta. aj kvoli elektrine, samozrejme.

autor
10. okt 2025
@betulinka1

@anonym_autor kazdy to prežíva inak. Kludne si ten byt nechaj kolko potrebujes. Vies naklady znížiť na minimum. Raz do mesiaca chod vyvetrať a skontrolovat. Napriklad ja som nemala problem, ziadnu vec okrem fotiek doma ani memam z rodičovského domu ani bytu. Ja som po mame nechcela ani zlato, vsetko som dala sestre. Sestra ta ma mamu aj po 10 rokoch vsade a lipne na veciach. Cize kazdy z nas sa potrebuje rozlucit dlhsiu dobu. Mrtvych ale treba pustit aby neostávali.

@betulinka1 presne to robime, na viac sa nezmozeme

autor
10. okt 2025
@tramtada31

@nyusika prečo by to malo byt vymyslene? Ja už napriklad tiež roky tvrdím, že chcem byt po rodicoch, kde som vyrastala a chcem ho pre dceru. Ten byt vlastni od postavenia naša rodina (starý otec, moja mama, ja už mám teraz polovicu, budem vyplácať surodenca). Nechcem v ňom byvat, ale nechcem, aby ho niekto iný vlastnil… nefixujem sa na nehnutelnosti, ani s rodičovským domom, nemam problem, aby sa predal po ich smrti, ale tento byt nebude mat niekto druhy…kým ho dostane dcéra, bude sa prenajímať

@tramtada31 presne tak, niektori ludia proste upnu k veciam , hlavne vtedy ked ti vsetko pripomina tych co nas uz opustili, a podotykam velmi skoro

betulinka1
10. okt 2025
@anonym_autor

@betulinka1 presne to robime, na viac sa nezmozeme

@anonym_autor tak nech tak to netrapi. Ty potrebujes este cas a je to tvoj prejav žiaľu. Podla mna je to lepsie ako to drzat v sebe a snazit tu bolest ignorovať. Ako bolest prežívam ja, ze to Drzim v sebe a nechcem mat radsej ziadnu vec po mame na ociach. Kamoska predala byt po otcovi az po roku. Chodila sa tam vyplakat.

tramtada31
10. okt 2025
@anonym_autor

@tramtada31 presne tak, niektori ludia proste upnu k veciam , hlavne vtedy ked ti vsetko pripomina tych co nas uz opustili, a podotykam velmi skoro

@anonym_autor rozumiem, ja to tiež beriem tak, že ten byt je take naše rodinne dedicstvo. Ak sa ho nechceš vzdať a netlačia tá financie, prenajímaj ho

sevrin
10. okt 2025
@anonym_autor

@sevrin ona nie je zla, len je v niektorych smeroch chladna. ja jej to vlastne zavidim.

@anonym_autor sentimentalita vie byť niekedy sviňa
https://www.teraz.sk/bratislavsky-kraj/muz-sa-v...

autor
10. okt 2025
@sevrin

@anonym_autor sentimentalita vie byť niekedy sviňa
https://www.teraz.sk/bratislavsky-kraj/muz-sa-v...

@sevrin ty brdo.

anonym_c5f056
10. okt 2025
@tramtada31

@tramtada31 nyusiku netreba brať vážne. Ona je jedna bezcitna, bezcharakterna žena. Co myslíš, prečo vymazava všetko? Lebo sa hanbí sama za seba aké kraviny vie napísať.