icon

Ako prekonať strach zo samoty, keď je manžel preč?

24. nov 2025

Ahojte, manžel chodí približne raz za 2 mesiace, niekedy aj častejšie na sluzobku na týždeň, a mňa chytajú strašne úzkosti, strach ze sa mu niečo stane ( 15 hod cesta autom), ako to zvládnem s deťmi, či neochoriem aby som sa mohla starať o deti lebo nemám nikoho na pomoc, často ma sekne ze sa 3 dní nemôžem pohnúť, alebo mávam zavraty, tak len trpnem aby som bola ok, a proste úplne mam hrozné myšlienky a strach...snažím sa upokojit , že vsak to rýchlo prejde, ze bude všetko v poriadku, že kopec mamiek sú samozivitelky a sú samé nonstop..nemáte ešte nejakú radu, možno povzbudenie ako to ľahšie zvládať? Ďakujem

Strana
z2
lindusss2016
24. nov 2025

@anonym_autor zavrate mozes mat prave z tej uzkosti. Skus zacat uzivat kvalitne a dobre vstrebatelne magnezko. Meditacie tiez pomozu. Nic sa ti nestane, hlavne si to neprivolavaj. Ja som nikdy nemala na deti pomoc manzela ani starych rodicov a prežili sme

anonym_b6581f
24. nov 2025

@anonym_autor nuž, mm je šofér kamiónu, takže málokedy býva doma a cestu ,autom, má omnoho dlhšiu ako 15 hodín

autor
24. nov 2025
@anonym_b6581f

@anonym_autor nuž, mm je šofér kamiónu, takže málokedy býva doma a cestu ,autom, má omnoho dlhšiu ako 15 hodín

@lindusss2016 ďakujem, aj ja si musím hovoriť ze ved už som to zvládla x krát zvládnem zas..viem ze nie som sama v tom..magnesium užívam aj sa snažím robiť také somaticke cvičenia na reguláciu nervového systému...
@anonym_b6581f och kamionista no to je brutal to si ani neviem predstaviť...ako yo zvládaš? Máš pocit ze je to skôr o tom ze si si zvykla alebo proste si odolná psychicky?..lebo ja viem ze to je moja veľká slabina..

aurora33
24. nov 2025

@anonym_autor ale Ved si dospela preboha, tak sa podla toho správaj. Toto si robíš sama. Nemozes byt taká umrnčaná.

danica2711
24. nov 2025

@anonym_autor asi by si mala konečne dospieť. Ak to nedokážeš sama, vyhľadaj pomoc odborníkov

janka1224
24. nov 2025

@anonym_autor Je dobré zmeniť myslenie, nemala by si myslieť hneď na niečo zlé. Ja ti rozumiem tiež som citlivejšia a keď manžel cestuje dlhšie tiež sa bojím, ale mne pomohla psychologička naučiť sa s týmto pracovať. Hlavne si v hlave neprehrávaj scenáre čo všetko sa môže stať , lebo sa dopredu bojíš a vôbec sa to nemusí a s veľkou pravdepodobnosťou ani nestane. Len mozog nevie či sa to deje alebo si to predstavuješ. Závraty môžeš mať z toho vypätia. Držím palce , len nenechaj to ďaleko zájsť, ak sa ti dá vyhľadaj psychológa naučí ťa s tým pracovať.

janka1224
24. nov 2025
@aurora33

@anonym_autor ale Ved si dospela preboha, tak sa podla toho správaj. Toto si robíš sama. Nemozes byt taká umrnčaná.

@aurora33 Nemusí to byť umrnčanosť, a aj dospelý môžu mať takéto problémy.

janka1224
24. nov 2025
@danica2711

@anonym_autor asi by si mala konečne dospieť. Ak to nedokážeš sama, vyhľadaj pomoc odborníkov

@danica2711 Aj dospelý majú takéto problémy.

maminkadeticiek
24. nov 2025

Skus zacay s pravidelnymi meditaciami na upokojenie.Daj si nasadit magnosolv a zvaz psychologa.

aurora33
24. nov 2025
@janka1224

@janka1224 no tak nech si týmto spôsobom škodí ešte viac

janka1224
24. nov 2025
@aurora33

@janka1224 no tak nech si týmto spôsobom škodí ešte viac

@aurora33 No to je rada, aj dospelý majú úzkosti a je to bežné, autorka je zrejme citlivejšia a to že nemá byť umrnčaná podľa tvojej rady jej skutočne nepomôže.

anonym_b6581f
24. nov 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 ďakujem, aj ja si musím hovoriť ze ved už som to zvládla x krát zvládnem zas..viem ze nie som sama v tom..magnesium užívam aj sa snažím robiť také somaticke cvičenia na reguláciu nervového systému...
@anonym_b6581f och kamionista no to je brutal to si ani neviem predstaviť...ako yo zvládaš? Máš pocit ze je to skôr o tom ze si si zvykla alebo proste si odolná psychicky?..lebo ja viem ze to je moja veľká slabina..

@anonym_autor tak ja už mám veľké deti 26 a 14 ročnú a strach, že sa mu niečo stane? On sa narodil v nedeľu, takže jemu sa nestane nikdy nič, už raz ho vystrihovali z kamiónu a mal len roztrhané rifle 🤣

aurora33
24. nov 2025
@janka1224

@aurora33 No to je rada, aj dospelý majú úzkosti a je to bežné, autorka je zrejme citlivejšia a to že nemá byť umrnčaná podľa tvojej rady jej skutočne nepomôže.

@janka1224 v poriadku, tak nech mrnčí ďalej. Alebo nech jej muž zmení prácu, aby nemala úzkosti.

janka1224
24. nov 2025
@aurora33

@janka1224 v poriadku, tak nech mrnčí ďalej. Alebo nech jej muž zmení prácu, aby nemala úzkosti.

@aurora33 V poriadku, som rada že vy nemrnčíte a máte v živote všetko OK.

aurora33
24. nov 2025
@janka1224

@aurora33 V poriadku, som rada že vy nemrnčíte a máte v živote všetko OK.

@janka1224 samozrejme, isto sa nejdem zrútiť keď je manžel pracovne preč. Preboha

autor
24. nov 2025

Ved sa snažím s tým niečo robiť, viem ze to nie je úplne normálne taký strach a úzkosti, preto to chcem zmiernit..áno som citlivá úzkosti a povaha, uvedomujem si to, samozrejme sú medzi nami aj drsné povahy ktoré nič nerozhadze, to obdivujem...zato narozdiel ido mňa bez empatie...ale ďakujem

janka1224
Autor odpoveď zmazal
janka1224
24. nov 2025
@aurora33

@janka1224 samozrejme, isto sa nejdem zrútiť keď je manžel pracovne preč. Preboha

@aurora33 Si veľmi empatická osoba.

janka1224
24. nov 2025
@anonym_autor

Ved sa snažím s tým niečo robiť, viem ze to nie je úplne normálne taký strach a úzkosti, preto to chcem zmiernit..áno som citlivá úzkosti a povaha, uvedomujem si to, samozrejme sú medzi nami aj drsné povahy ktoré nič nerozhadze, to obdivujem...zato narozdiel ido mňa bez empatie...ale ďakujem

@anonym_autor Držím palce, už len do uvedomenie si že to nie je v poriadku je fajn.

aurora33
24. nov 2025
@janka1224

@aurora33 Si veľmi empatická osoba.

@janka1224 ja som empatická viac než dosť, ale toto fakt nepochopím. Autorka čo konkrétne s tým robíš? Ako to riešiš?

janka1224
24. nov 2025
@aurora33

@janka1224 ja som empatická viac než dosť, ale toto fakt nepochopím. Autorka čo konkrétne s tým robíš? Ako to riešiš?

@aurora33 Ako písala, že nemá nikoho na pomoc a bojí sa že ochorie, možno potrebuje nejakú oporu o koho sa oprie keď je manžel preč. Ty si hneď so všetkým hotová , rada aby nemrnčala jej nepomôže , ty si zrejme ostrieľanejšia a vedela by si si poradiť ale nie každý je taký.

unbeholfen
24. nov 2025

@anonym_autor napríklad navštevovanim diskusných fór. Ja som sám od kedy som odišiel od rodičov už je to viac ako 10 rokov, a samota je úplná samozrejmosť, iné ani nepoznám. Tak chodím s kamošmi na akcie keď mám peniaze, keď nemám tak internetujem veľa, pozerám filmy alebo televízne vysielanie. Vôbec z toho niesu úzkosti. Ale zase môže to byt aj pohlavím? Lebo muži sú častejsie sami ako ženy.

aurora33
24. nov 2025
@janka1224

@aurora33 Ako písala, že nemá nikoho na pomoc a bojí sa že ochorie, možno potrebuje nejakú oporu o koho sa oprie keď je manžel preč. Ty si hneď so všetkým hotová , rada aby nemrnčala jej nepomôže , ty si zrejme ostrieľanejšia a vedela by si si poradiť ale nie každý je taký.

@janka1224 to su tiež výhovorky. Vždy sa dá nájsť nejaká opatrovateľka, kamaratka, suseda. Proste títo nedá sa nedá je fakt len mrncanie. A poradila som. Ak nie je schopná, nech muž zmení robotu.

anonym_b6738e
24. nov 2025
@aurora33

@janka1224 to su tiež výhovorky. Vždy sa dá nájsť nejaká opatrovateľka, kamaratka, suseda. Proste títo nedá sa nedá je fakt len mrncanie. A poradila som. Ak nie je schopná, nech muž zmení robotu.

@aurora33 chuďa autorka, takže nakoniec je neschopna, lebo je úzkostliva.Predpokladam, že tvoj muž je doma o 17 a na služobky nechodí.
@anonym_autor strach prekonas len tým, že si povieš, že všetko zvládneš a, ak by si ochorela, alebo niečo sa stalo vždy sa to vyrieši.Pomozu susedia, rodina, niekto...strach o najbližších je normálny len nemôžeš ich zavrieť doma😆
Ale súhlasím s tým, že tie stavy, ktoré máš sú zo strachu a úzkosti.Moj muž je dnes 350 km a tiež som sa pristihla, že som počúvala rádio či tam je sneh, kolóny atď...mne deti v tomto pomohli vedela som, že musím byť silná a postarať sa, keď je v noci preč.Citila som sa s nimi istejšia aj, keď to boli miminka😉Myšlienky na zlé veci som odsuvala rozmýšľala som nad druhým dňom, čo budeme robiť, keď príde.Ak sa cítiš zle, tak navstiv psychológa.Moja psychologicka mi porozprávala, že keď mala dcéru VS študentku v zahraničí nevedela spávať a čakala každú správu prvé dni a týždne potom si zvykla.Sme ľudia, máme city niekto všetko zvláda lepšie niekto je citlivejší.Ja mám teraz chorých teenegerov a tiež mám úzkosť.

janka1224
24. nov 2025
@aurora33

@aurora33 Nikdy si sa neocitla v situácii, že si potrebovala pomoc?

nyusika
24. nov 2025
@janka1224

@janka1224 jasne, ze mozu. ale normalne ich riesia s psychologom, ak nie psychiatrom - ved to nie je normalne a zdrave mat az takuto uzkost

bat s ao blizkych je OK, ale pokial to prechadza az do takejto vaznej uzkosti, je to problem.

nyusika
24. nov 2025
@aurora33

@aurora33 ja s tebou suhlasim.
naozaj nie je normalne a zdrave byt takato upistana a nesamostatna

janka1224
24. nov 2025
@nyusika

@janka1224 jasne, ze mozu. ale normalne ich riesia s psychologom, ak nie psychiatrom - ved to nie je normalne a zdrave mat az takuto uzkost

bat s ao blizkych je OK, ale pokial to prechadza az do takejto vaznej uzkosti, je to problem.

@nyusika Napísala a zrejme potrebuje nasmerovať

aurora33
24. nov 2025
@nyusika

@aurora33 ja s tebou suhlasim.
naozaj nie je normalne a zdrave byt takato upistana a nesamostatna

@nyusika ďakujem, tiež si myslím že to nie je ok a kebyže mám takéto stavy ako autorka tak to riešim viac ako len magnezkom a nejakým somatickym cvičením.

aurora33
24. nov 2025
@janka1224

@aurora33 Nikdy si sa neocitla v situácii, že si potrebovala pomoc?

@janka1224 áno ocitla som sa a vedela som si poradiť, urcite som sa nerucala.

Strana
z2