Ako sa rozhodnúť medzi láskou a vzdelaním?
Ahojte, mám v sebe obrovskú dilemu, a bojím sa že toto rozhodnutie môže bolieť, stretávam sa seriózne s jedným mužom, je starsi ako ja a momentálne som na škole ktorú mám pomaly ešte 3 roky, on aj ja hľadáme seriózny vztah, len problém je ten, že sme od seba vyše 1000km, on pracuje a nemá úplnú možnosť a ani nechcem, aby prišiel byvat na SK, paci sa mi kde je, ma tam fajn podmienky pre rast a život, no nedávno sa vyjadril, keďže chce so mnou byt vo vztahu, chce aby sme bývali spolu, tvorili pár a pod. Lenže mne ostávajú 3 roky školy, a neviem či je úplne dobrý nápad ju zahodiť, ak by bolo po škole je to úplne iná situácia, zároveň sa vyjadril že mi so všetkým pomôže či už školou, prácou všetkým. Ale mám z toho taky pocit, že ak sa nerozhodnem ísť k nemu tak nebudeme spolu, opustí ma. Do toho mám ešte panicky strach z opustenia takže je dosť možné, že sa z toho zrútiť. Napriek svojmu strachu, snažím sa na sebe pracovať a posúvať sa vpred. Co si o tejto celej situácii myslite? Nejaké rady ako ďalej? Mám pocit, že je to šanca ktorú mi život ponuka… vďaka!
Sanca, ktoru ti zivot ponuka je skola, treba ju dokoncit aby si sa vedela uzivit a nebola na nikoho odkazana, co ti pri odchode za nim realne hrozi.
@anonym_autor niečo mi hovori, ze by možno stalo za to vediet okolnosti ako ste sa vôbec dali dokopy. Ako ste sa stretli, ci sa vôbec reálne vidate, alebo ide o online známosť, ako dlho tento váš vzťah trva...
@anonym_autor niečo mi hovori, ze by možno stalo za to vediet okolnosti ako ste sa vôbec dali dokopy. Ako ste sa stretli, ci sa vôbec reálne vidate, alebo ide o online známosť, ako dlho tento váš vzťah trva...
@haley7897 pozeram, nastastie 1000km daleko nie je Egypt ani Tunis 🙂 🙂ani "americky vojak z Afganistanu"
@anonym_autor Ahoj, a co je zac ten tvoj priatel? Ako ste sa spoznali? Kolko mate obaja rokov? Kolko krat ste sa uz realne stretli? -nemyslim videohovory, ale nazivo. Byt tebou tak na 100% urcite najrpv dokoncit skolu. Ak by ta kvoli tomu opustil, tak taky "vztah" nestoji za to. Celkom by som toto ako zivotnu sancu nebrala, lebo predpokladam,ze sa poriadne ani nepoznate...kolko krat zena naleti idiotovi priamo na SK a nieto este cloveku, ktory je 1000km od SK, takeho nemas sancu skutocne poznat, pokial sa realne nestretavate casto...Hlavne mu nenalet a dokonci skolu.
@haley7897 pozeram, nastastie 1000km daleko nie je Egypt ani Tunis 🙂 🙂ani "americky vojak z Afganistanu"
@anonym_37328d tak píše "vyše 1000", takze trochu vágna info... ale kdekoľvek na diaľku vztah vždy na to treba pozrieť z triezveho uhla pohľadu. Je možné, ze ide 100% uprimny vztah, ale castokrat sa po rozobrati okolností ukazu "red flags" a opatrnosť je viac nez na mieste.
Pozitívne je, ze ju podporuje v dokončení školy...
@motylik2559 steee
@anonym_37328d
@haley7897
Stretli sme sa 2x, nie je to žiadny podvodník, byva v NL, viem kde byva, poznam aj časť rodiny. Mysli to seriózne.
Školu by som určite dokončila. Toto nevyzerá na nejaký, milujúci vzťah. Mal by rešpektovať ze študuješ. Podporovať ta v rozvoji. On tam môže mať aj iné vzťahy a s tebou sa stretávať raz za čas
@anonym_37328d tak píše "vyše 1000", takze trochu vágna info... ale kdekoľvek na diaľku vztah vždy na to treba pozrieť z triezveho uhla pohľadu. Je možné, ze ide 100% uprimny vztah, ale castokrat sa po rozobrati okolností ukazu "red flags" a opatrnosť je viac nez na mieste.
Pozitívne je, ze ju podporuje v dokončení školy...
@haley7897 Ano, hovorí že mám študovať tam kde byva, plus že mi pomôže aj s jazykom, prácou…
@motylik2559 steee
@anonym_37328d
@haley7897
Stretli sme sa 2x, nie je to žiadny podvodník, byva v NL, viem kde byva, poznam aj časť rodiny. Mysli to seriózne.
@anonym_autor To,ze poznas cast rodiny nic nevypoveda..2x co ste sa videli je malo na to, aby si ho ozaj dobre poznala...Urcite dokonci skolu a ked to zvladnete napriek tomu spolu kym ju skoncis, tak potom to byvanie s nim v NL skus.
@motylik2559 steee
@anonym_37328d
@haley7897
@anonym_autor si veľmi ekonomická s informáciami 😄 ale v zásade ti rozumiem... ak chceš radu viac na mieru, možno nie tu, lebo určite sa tu najde aj kopec hejt a od veci komentárov, určite to preber otvorene s niekym vo svojom okolí. Alebo teda vyuzi fakt, že si tu anonymne... stretli ste sa 2x. Za aku dobu? Zije v Netherlands, je odtiaľ alebo je v Europe na víza. Ja len ,ze ak chceš do toho ísť na plno, je dobré nabrať odvahu vsetko racionálne preveriť.
Ako ste sa spoznali? A kolko ma rokov? Bez týchto detailov tu len varíme z vody a ťažko dat radu. Je pozitívne, ze chce aby si dokončila školu, zároveň je však neštandardné, ze mu nevadí čakať 3 roky. To bude 3 roky v celibate na online vtahu? Sama o tom pochybujes, preto ta úzkosť...
Jedna radu Ti dám, ako žena, ktorá si niečím podobným prešla, nikdy neodsúvaj vzdelanie,školu kvôli hocijakému chlapovi!Nikdy! Už to nebudeš vedieť nikdy napraviť. Ak Ťaa nejaký necha preto, že nevie vydržať 3 roky a tym pádom vlastne je mu jedno Tvoja budúcnosť, nestojí za to. ☝️☝️☝️
@anonym_autor si veľmi ekonomická s informáciami 😄 ale v zásade ti rozumiem... ak chceš radu viac na mieru, možno nie tu, lebo určite sa tu najde aj kopec hejt a od veci komentárov, určite to preber otvorene s niekym vo svojom okolí. Alebo teda vyuzi fakt, že si tu anonymne... stretli ste sa 2x. Za aku dobu? Zije v Netherlands, je odtiaľ alebo je v Europe na víza. Ja len ,ze ak chceš do toho ísť na plno, je dobré nabrať odvahu vsetko racionálne preveriť.
Ako ste sa spoznali? A kolko ma rokov? Bez týchto detailov tu len varíme z vody a ťažko dat radu. Je pozitívne, ze chce aby si dokončila školu, zároveň je však neštandardné, ze mu nevadí čakať 3 roky. To bude 3 roky v celibate na online vtahu? Sama o tom pochybujes, preto ta úzkosť...
@haley7897 rozdiel medzi nami je 10+ rokov, spoznali sme sa online, je tam narodený, tak isto celá jeho rodina, školu chce aby bola, ale chce aby sme mali seriózny vztah, to znamená že mozem študovať v NL
@haley7897 rozdiel medzi nami je 10+ rokov, spoznali sme sa online, je tam narodený, tak isto celá jeho rodina, školu chce aby bola, ale chce aby sme mali seriózny vztah, to znamená že mozem študovať v NL
@anonym_autor
a keď sa rozídete tak budeš kde študovať? vážne nad tým rozmýšľaš keď ste sa videli 2x? 🙈 nesranduj
Studujes… tak predpokladam, ze nejaky rozum mas(aj ked uz davno to podmienka na studium nie je). Videla si ho 2x a on ti bude financovat studium a pomoze ti zo vsetkym? Takze tie 2x, co ste sa stretli ste to dali na kompletku v rychlom priebehu .. od zoznamenia po sex + predstavenie rodiny …. V kazdom pripade dokonci si skolu! Prestahovat sa nie je len tak a zacat/ dostudovat v zahranici obnasa xy papierovaciek. Naozaj si to prwmysli. Ak naozaj za to stoji budete mat 3 roky vztah na dialku … a ak ta opusti, tak za to nestal. Ta o Popoluske je len rozpravka! Ziaden chlap si nevyberie len tak online nejaku krasavicu a ponukne jej zariadeny zivot. Red flag by ta uz mal trieskat po hlave … inak v NL maju tie najslavnejsie cervene ulicky … tak si davaj pozor aby si neskoncila bud s minimom handier na sebe alebo na kompletku omotana plachtou….
Si robíš srandu, dáky zakomplexovaný chlapek sama píšeš 10+ takže radšej nechcem vedieť koľko má rokov 2 x sa videli je to vtip?, keby chcel môže mať ženu zo svojej krajiny, a ty sa dáš zblbnut, cez net ťa zblbol, pozor na to aby si nakoniec nešlapala na ulici tým si tam celkom známy, kašli na školu, odíď, otehotni a potom plač, že sa nemáš ako vrátiť späť
Ak toto nie je narcis, zjem kefu. Nátlak,podmienky, chce všetko vážne,o všetko sa postará, zaplatí školu...vlastne budeš úplne odkázaná naňho, píšeš o strachu z odmietnutia, presne vie, akú obeť si ma hľadať.
Dokonči školu tu, budeš si búchať hlavu o stenu.
@anonym_autor ja som niečo podobné spavila a oľutovala som to. Pekne doštuduj tu a potom môžete spolu žiť.
Ako presne sa snazis na sebe pracovat, aby si sa nerucala z opusteni? Citam prave, dvakrat ste da videli a ty robis taketo zasadne rozhodnutia?? Prosim ta pracuj na sebe viac, vidno ze je to malo 🤦♀️
Ak toto nie je narcis, zjem kefu. Nátlak,podmienky, chce všetko vážne,o všetko sa postará, zaplatí školu...vlastne budeš úplne odkázaná naňho, píšeš o strachu z odmietnutia, presne vie, akú obeť si ma hľadať.
Dokonči školu tu, budeš si búchať hlavu o stenu.
@enmery presne to som mala na jazyku. Ktory ch.j po dvoch stretnutiach nuka toto mladej zene? No ved narcis alebo paychopat. Alebo totalny zufalec.
@anonym_autor ak je starsi, tak musi vediet, ze mas este 3 roky skolu. Isiel do vztahu s touto informáciou. Na druhej strane, ak tam pojdes a rozidete sa, spravis co? Budes tam vediet doštudovať aj bez jeho pomoci. To su tie praktické otazky, ktore musis vediet. VS v NL je urcite fajn ale ty si sama, nie cez neho, si zisti ako to prebieha a co ta tam caka, financovanie, ubytovanie ak by ti vztah nevyšiel a tak. Vzdy musis mat nahradny plan. Hlavne v zahranici musis byt uplne financne nezávislá od chlapa, lebo to nemusi dopadnúť dobre. Nikdy na toto nezabudni.
@anonym_autor čiže minimálne 30tnik. Pravdepodobne blížiaci sa k 40tke. Ako dlho sa poznáte? Ja by som bola naozaj veľmi opatrná. Nielen preto, ze by nemusel mat dobrý úmysel. Možno ma, ale je aj dôvod prečo je v jeho veku slobodný a cíti sa komfortnejšie vo vztahu na diaľku a s niekym výrazne mladším. Tebe to moze samozrejme imponovat, naozaj ti ale odporúčam pozrieť sa na to kritickým okom. Čo sa stane, ak sa tento váš vzťah nebude uberať dobrým smerom a ukáže sa, ze v realite nieste kompatibilny. Budeš tam na ňom finančné závislá. Bývať pod jeho strechou. Tvoja škola na Slovensku nedokončená. Stavias sa do veľmi zranitelnej pozicie a mne na tom nesedí, ze jemu to nevadí, pripadne to neberie do úvahy. Ak si nejaku dobu v online vztahu ( a to minimum co ste sa stretli sa neda veľmi počítať) je prakticky nevyhnutné, ze si svoj vzťah a jeden druhého idealizujete. Co sa neudeje v realite, mozog doplni... nevzdavaj sa svojej bezpecnosti aby si zabezpečila komfort pre neho. Chlap ktorý chce tvoje dobro nebude chcieť aby si robila kompromisy ohľadom vlastného bezpečia.
@haley7897 Ano, hovorí že mám študovať tam kde byva, plus že mi pomôže aj s jazykom, prácou…
@anonym_autor cize chces ist do krajiny, ktorej nevies jazyk, sama, za chlapom s ktorym si sa videla 2x a uz robi natlak, do Holandska? Ja dufam, ze to je vymyslena tema a ak nie, tak prepac, ale skoncis za vykladom, bez pasu, ako nezvestna osoba...
Čiže ty seriózne uvažuješ nad tým, že odídeš zo školy a zo zázemia, ktoré ti dáva istotu do cudziny za človekom, ktorého si videla 2x?? lebo ťa naláka na rečičky, že sa o teba postará a všetko zabezpečí? a po mesiaci zistíš, že si nerozumiete a vrátiš sa s plačom domov? prečo mu tak veľmi záleží na tom, aby si všetko nechala tak a šla za ním? veď sa vôbec nepoznáte! a nehovor, že áno. Po dvoch stretnutiach by som sa nenasťahovala ani k susedovi, nie to tisíc kilometrov od domova, kde nikoho nepoznám.
Autorka, píšeš: ...stretávam sa seriózne s jedným mužom..." - ..."stretli sme sa 2x..."🙈 Si robíš srandu? Buď si úplne naivná, všetko si idealizuješ alebo nechceš vidieť realitu.
Cez akú aplikáciu ste sa zoznámili? Oslovil ťa on? Rozprávate sa po anglicky? Bola si u neho v byte? Ako dlho? S ktorou časťou rodiny ťa zoznámil - brat, sestra, rodičia...? Aké má zamestnanie, vieš kde pracuje? Bol aj u teba na SK? Zoznámila si ho s nejakou kamoškou alebo s niekým z tvojej rodiny?
Vážne nemáš žiadne pochybnosti, že ten človek ťa chce zneužiť? Možno sa mýlim a je to láska ako z hollywoodskeho filmu, ale mne na tom proste niečo nesedí😨😈
Podotazka; zmienila si sa o tejto možnosti a o vzťahu rodicom? Rodine? Ako sa k tomu stávajú oni? A ak o tvojich plánoch nevedia- prečo?
@anonym_autor sme denne v kontakte online, píšeme si vieme o svojich životoch, ide o tu diaľku, a je dobre že mi hovorí o budúcnosti, aspoň viem co očakávať
Ahoj,ak to má byť vzťah tvojho života,tak 3 roky vydrží na diaľku. Nenechaj sa tlačiť do odchodu zo Slovenska bez ukončeného vzdelania,lebo jedného dňa to môžeš ľutovať. Ak ťa partner miluje,tak by to mal chápať a podporiť ťa. Ak nie,tak za to nestojí...
@anonym_autor sme denne v kontakte online, píšeme si vieme o svojich životoch, ide o tu diaľku, a je dobre že mi hovorí o budúcnosti, aspoň viem co očakávať
@anonym_autor byt denne v kontakte nic neznamená. Mas kopu con artistov ktorý denne udrziavali kontakt. Častokrát s viacerými ľuďmi a živili iluziu vztahu a "future faked " vzťah. To len aby sme sa rozumeli, ze denná komunikácia na diaľku nič nezaručuje. Nestavaj na tom.

takých šancí ešte v živote bude.
a isto aj mládencov pre ktorých by si v tej chvíli spravila aj nemožné.
len pekne dokonči školu, nič lepšie pre seba nemôžeš urobiť.