Ako sa vyrovnať so súdením podľa vzhľadu?
Ahojte. Stalo sa mi aj v minulosti, aj nedávno, že má nahlas niekto nazval nie peknou. Nebudem to tu všetko menovať a vypisovať,no vždya to tak zabolí. Viem,človek byal brat toto ako výzvu...oki,podceňujú má, tak ja predvediem,že som silná a šikovná.
No popravde, škriea to veľmi,trvá mi pár hodín, než získam pôvodne nastavenie.Stalo sai to aj na dovolenke a dosť mi ju to pokazilo. Ľudí nezmením, no ak niekto niečo podobné zažil, kľudne napíšte, nech sa ' vykecame'
@anonym_autor ja by som si hlavne snažila zdvihnút sebavedomie. Lebo nie v zlom, ale keď ťa rozhodí taká poznámka od náhodne okoloidúceho, asi nebudeš na tom dobre. A potom je už na tebe ako budeš na to reagovať a či vôbec.
@anonym_autor ja by som si hlavne snažila zdvihnút sebavedomie. Lebo nie v zlom, ale keď ťa rozhodí taká poznámka od náhodne okoloidúceho, asi nebudeš na tom dobre. A potom je už na tebe ako budeš na to reagovať a či vôbec.
@beckinka Zabolí to. Hrozne to zabolí. Aj od cudzieho. Ja ju úplne chápem, je citlivá, možno má aj traumu v pozadí a takéto poznámky bolia rovnako ako keby vytiahol nôž a ďobol si do nej - len tak. Ale samozrejme súhlasím že má to aj hodne so sebavedomím - a presne táto bolesť jej ukazuje cestu, na čom pracovať a že má na tom pracovať.
Ja som mala ludi vzdy strasne v prdeli, ako keby som aj orangutan, tak je mi to fuk. Akurat co ich provokujem tymto pristupom. Odporucam kazdemu.
Mojej kamoske sa dostalo nevhodnej poznámky na jej vzhľad od ženícha na svadbe. Bolo zo niečo v tom duchu, že je škaredá ale nie v ten deň na svadbe ale celkovo. Je to hovado a všetci podobní jemu a nemá cenu sa nad takými ľuďmi trápiť všeobecne. Inak kamoska je veľmi pekná, nič jej nechýba, ma krásne kučeravé vlasy, rovné zuby, je štíhla, veľké oči, zdravú pleť. To som napísala len niektoré jej prednosti a ma ich ďaleko viac. To znamená, že tieto sprosté poznámky dostávajú aj naozaj pekne zeny a je diskutabilné prečo.
@anonym_7718d6 hlavne,ze ona si ho nebrala za muza, mohlo byt horsie 😂🙈 Mne raz nejaky stryco na nejakej diskoteke povedal, ze vyzeram ako postihnuta, ale ze by sa so mnou aj tak vyspal 😂😂😂 Slusne som mu odpovedala, ze to nepojde ani keby co bolo 🙈😀
@beckinka Zabolí to. Hrozne to zabolí. Aj od cudzieho. Ja ju úplne chápem, je citlivá, možno má aj traumu v pozadí a takéto poznámky bolia rovnako ako keby vytiahol nôž a ďobol si do nej - len tak. Ale samozrejme súhlasím že má to aj hodne so sebavedomím - a presne táto bolesť jej ukazuje cestu, na čom pracovať a že má na tom pracovať.
@sisamisaaa ja autorku tiež chápem, ale ona cesta žiaľ nie je ako na sebe pracovať a obrniť sa proti tomu. Náhodou bude napríklad pracovať v takomto kolektíve a rovno si môže rezervovať miesto na psychiatrii.
Ja mám otázku, to kto a ako vám komentuje vzhľad? Ja si to ani neviem predstaviť, asi žijem v inom svete. To kolega alebo príbuzný povie, že ste také a onaké? Okoloidúci? Rodičia? Z ničoho nič? Len tak?
@anonym_7718d6 teraz som nepochopila - akože on sa ženil a ona bola ako čo na tej svadbe, hosť? kamoška nevesty? divné…
@biba_18 ona bola hosť, kamoska nevesty
@april171 U nás je to napr. v rodine. Aj keď skôr poza chrbát, nie úplne napriamo.
Napriamo sú to skôr sarkastické, uštipačné poznámky, ktoré majú byť akože vtipné, ale sú zhadzujúce. (a ak sa mi niečo nepáči, tak ja som tá, čo je precitlivelá atd..)
na kazdom je nieco skarede.Este aj na takej,kde by si to na prvy pohlad nepovedala.Takze nemysli si ze len skarede zeny ohovaraju.Vseobecne ludia radi ohovaraju vzhlad aj ked to neradi priznavaju ci uz je pekny alebo skaredy.Lebo na kazdom sa nieco najde co nie je akoze vhladovo pekne a pritazlive. Len to mozu napriklad schovavat alebo maskovat . Mozno ozaj minimalne percento na svete je bez chybicky ale ja osobne som takeho cloveka este nestretla
Ja mám otázku, to kto a ako vám komentuje vzhľad? Ja si to ani neviem predstaviť, asi žijem v inom svete. To kolega alebo príbuzný povie, že ste také a onaké? Okoloidúci? Rodičia? Z ničoho nič? Len tak?
@april171 dam zopar prikladov
vianocny vecierok a nejaky pribrzdeny kolega splechne do plena vetu - rychlo si naberajte lebo ona vam to vsetko zje (pani bola pri sebe)
pripadne stojim na zastavke a dojde starsi pan k matke s dietatom v kociku a zadre - zdedila po vas frnak zacnite jej setrit na plastiku (tu mi dekel oddrbalo)
u lekara na chodbe kraca obeznejsi pan a zdvihne hlavu pani so slovami - kokos az sa miestnost trasie
a pridam aj na moju osobu -
vojdem do kuchynky v praci - pane boze tebe vybuchol sampon? (mam kucerave vlasy a dany den prsalo)
vchadzame do meetingovky - ty sa radsej ohni lebo celom.narazis do zarubne (mam 180cm iba ale pre kolegu som.zjavne extra vysoka)
na diskoteke ako 20tka este dosiel ozraty chalan - ty tu chodis lebo je tu tma a nikto nemoze vidiet aka si hnusna ze? ( ten ma pobavil ani nezdvihol hlavu aby sa pozrel)
ludia vedia urazit, ale nie kazdy vie ostat nad vecou ...ja som zacala mat hrosiu kozu az na vysokej skole
Ja som mala kamošku, ktorá bola fakt tučná, ale že velmo. Nebola velmi pekná, možno keby schudne. Ale poviem ti sebavedomie jej nechýbalo, a papulu mala. Jej sa už len z prvého pohľadu báli čo i len slovko povedať, ale pri tom vtipná a charizmatická osoba. Musiš si podla mna vybudovat takúto náturu, jasné a čisté sebavedomie a vediet si íst po tom čo chceš v živote.
Ja som prežila to isté tiež ma často komentovali kvôli výzoru a vždy to zabolelo, aj som si poplakala častokrát. No ja sa pozriem do zrkadla a poviem si že som proste škaredá. Mám postavu štíhla ako prútik ale mám krivé zuby tak kvôli tomu sa mi vysmievajú ľudia. No už som si zvykla na to.
@april171 Okoloidúce z ničoho nič len tak. Príklad stojím na zastávke a počujem ako iný sa bavia aha pozri na ňu aká je škareda.
@anonym_autor Preco veris vsetkemu,co pocujes? To,ze niekto nieco povie,neznamena,ze je to aj pravda.
A Tebe sa vzhľadom páči každý, koho stretneš a poznáš? Mne napríklad nie, jednoducho niektorí ľudia sa mi páčia viac, niektorí menej, niektorých považujem za vyslovene pre MŇA neatraktívnych. A presne tak isto môže niekto brať mňa. Som si absolútne istá, že sa nepáčim každému - a to je v poriadku. Lebo ja som so sebou celkom spokojná, skús to nebrať tak osobne. Lebo človek sa fakt nemusí páčiť každému 🤷
A Tebe sa vzhľadom páči každý, koho stretneš a poznáš? Mne napríklad nie, jednoducho niektorí ľudia sa mi páčia viac, niektorí menej, niektorých považujem za vyslovene pre MŇA neatraktívnych. A presne tak isto môže niekto brať mňa. Som si absolútne istá, že sa nepáčim každému - a to je v poriadku. Lebo ja som so sebou celkom spokojná, skús to nebrať tak osobne. Lebo človek sa fakt nemusí páčiť každému 🤷
@michaela329 tak je rozdiel si niečo pomyslieť a rozdiel sa nahlas niekomu posmievať či komentovať výzor druhého.
@michaela329 tak je rozdiel si niečo pomyslieť a rozdiel sa nahlas niekomu posmievať či komentovať výzor druhého.
@huxy formalne ano, ale aj vnutorne by sme sa mali snazit nesudit (len) podla vzhladu, lebo mozno keby sme dotycneho dobre spoznali, jeho osobnost by mohla zatienit jeho vzhlad a bol by pre nas akceptovatelny ako dobry kamarat, ci dobry priatel. Ale ano, je to TAZKE.
@huxy pre mňa nie, lebo keby ma niekto nahlas komentoval - poviem mu svoje a hlavne, prečo by ma mal názor burana raniť? Taký človek chce len ublížiť a objektívne to potom ani nemusí byť pravda, čo hovorí. A ak to niekto len spomenie, súkromne niekomu a ja to náhodne zapocujem - viď môj komentár vyššie, tiež som už mnohokrát povedala, že sa mi vizuál niekoho nepáči -MNE.
@huxy formalne ano, ale aj vnutorne by sme sa mali snazit nesudit (len) podla vzhladu, lebo mozno keby sme dotycneho dobre spoznali, jeho osobnost by mohla zatienit jeho vzhlad a bol by pre nas akceptovatelny ako dobry kamarat, ci dobry priatel. Ale ano, je to TAZKE.
@madeincssr pomyslieť si, že má napr.niekto ozaj krivé ci pokazené zúbky a mohol by s tým nieco spraviť, nie je odsudzovanie. Je to len myslienka, ze by sa s tým dalo niečo robiť. Ľudí podla výzoru nesúdim, ale myšlienka tam niekedy proste je.
@huxy pre mňa nie, lebo keby ma niekto nahlas komentoval - poviem mu svoje a hlavne, prečo by ma mal názor burana raniť? Taký človek chce len ublížiť a objektívne to potom ani nemusí byť pravda, čo hovorí. A ak to niekto len spomenie, súkromne niekomu a ja to náhodne zapocujem - viď môj komentár vyššie, tiež som už mnohokrát povedala, že sa mi vizuál niekoho nepáči -MNE.
@michaela329 nie každý sa vie od takých blbých komentárov odosobniť. Proste citlivé duše sa to musia učiť.
Ja som prežila to isté tiež ma často komentovali kvôli výzoru a vždy to zabolelo, aj som si poplakala častokrát. No ja sa pozriem do zrkadla a poviem si že som proste škaredá. Mám postavu štíhla ako prútik ale mám krivé zuby tak kvôli tomu sa mi vysmievajú ľudia. No už som si zvykla na to.
@anonym_919127 tak zuby sa dajú riešiť

Ahoj ❤️
Úplne ťa chápem… aj mňa vždy veľmi zabolí, keď niekto povie niečo o mojom vzhľade alebo hlase takým spôsobom, akoby to bola pravda o mne.
Raz mi napríklad niekto povedal, že mám škaredý hlas – a ja som kvôli tomu plakala. Ostatní nechápali, prečo ma to tak vzalo, no ja som to cítila až niekde hlboko v srdci. Možno aj preto, že už od základnej školy sa mi deti smiali, že mám škaredý hlas a nemala by som spievať. O pár rokov neskôr som spievala v spevokole, ale aj tak mi to občas pripomenuli – rodina, známi, blízki…
Až keď som objavila speváka Thriving Ivory, ktorého hlas je úplne „mimo normy“ – niekto by povedal, že škaredý – no jeho piesne sú tak neskutočne silné a pravdivé, že mi to úplne otvorilo oči. Pochopila som, že to vôbec nie je o „kráse“ hlasu, tváre, tela… ale o pravdivosti, citu a sile, ktorá z človeka ide.
Dnes, keď mi niekto povie, že mám škaredý hlas, tak si pospevujem ďalej 😊 Možno to ešte trošku zarezonuje, ale už si poviem – je to len názor, ako keď niekto povie, že kôň má škaredé erdžanie… a jemu to vôbec nevadí, pre mňa erdží krásne :D .
Držím ti palce, nech sa tie slová od iných od teba čoraz viac odrážajú naspäť ku nim a nech si v sebe stále bližšie k tomu, kým naozaj si – krásnemu, citlivému človeku, ktorý cíti, rozmýšľa a rastie. 💛