Ako zvládať nepochopenie pri neúspechu otehotnieť?
Ahojte chcem sa iba vyrozpravat, nedari sa nam otehotniet a uz ked sa aj po tak dlhom case podarilo tak to dopadlo zle, problem je ten ze psychicky to nedavam neznasam kociare a uz vobec nie mamicky v mojom okoli, a najviac ma vytaca to ked mi nejaka kamoska alebo proste niekto z rodiny napise ze caka decko a ze preco sa neradujem, no proste necitim sa nato reagovat, čo ako mam skakať okolo krku? Je to sebecke ale neviem si pomoct, ako toto zvladat ked vsade naokolo kazdy ma len my nie ..
@hahahahah ...'' ze caka decko? '' toto je snad dalsia vymyslena tema. to co mas za vyjadrovanie? toto nie je vyjadrovanie zeny, co tuzi po dietati ...ty tuzis po decku, lebo sama decko si.
A vedia, ako to prežívaš? Všeobecne sa každý teší z príchodu deti. Hocikoho. Tebe neviem, či sa zadarí, podľa vyjadrovania.
@anonym_1278b8 mne ide o to prečo ked caka decko, vyžaduje odomna aby som neviem ako to preživala, ked naše neni, tak snad by malo byt pochopenie aj z druhej strany nie len z našej
@hahahahah pretoze s priatelmi a rodinou zdielame radosti aj starosti. Tesime sa s nimi, aj s nimi smutime. Nie je na tom nic zvlastne. Len ty to teraz nevidis.
prepac,ale si sebecka ... oni nemozu za to,ze ty nemozes mat deti.. nemozes teraz znenavidiet vsetkych ... si zrela na psychiatra .. oni od teba necakaju ze budes skakat meter nad zemou za to,ze im sa zadarilo,ale chceli sa podelit o radost ... a silne pochybujem,ze ich je tilko aby ta to tak rozculilo ...
To, že niekto iný čaká dieťa neznamená, že ty nebudeš. Oni ti to dieťa neukradli. Dopraj a bude ti dopriate. Tiež som si tým prešla, tak viem, aké to je.
To, že niekto iný čaká dieťa neznamená, že ty nebudeš. Oni ti to dieťa neukradli. Dopraj a bude ti dopriate. Tiež som si tým prešla, tak viem, aké to je.
@anonym_66146a možem sukromnu spravu?
@anonym_1278b8 mne ide o to prečo ked caka decko, vyžaduje odomna aby som neviem ako to preživala, ked naše neni, tak snad by malo byt pochopenie aj z druhej strany nie len z našej
@hahahahah a prečo ty vyzadujes aby mala pochopenie? Ona nemusí vedieť že ty máš nejaké problémy 🤷🤷🤷
@hahahahah Ibak svedčí to chovanie aj o tvujej zrelosti 😏
@hahahahah mne tiez chvilu trvalo, kym som sa po potrate dokazala stretnut s kamoskou, ktora mala vtedy male babatko. A tiez som neskakala 3 metre nad zem, ked mi najlepsia kamoska oznamila, ze je tehotna. Akoze hej, radovala som sa z toho, tesila som sa, ze konecne oni budu mat, tesila som sa, ze budem "teta", ale v kutiku duse to mnou otriaslo a rozjatrilo pomerne cerstvu ranu. Takze ano, z jednej casti ta viem pochopit. Ale na druhej strane, rozpravat o niekoho dietati ako o decku, preco oni maju decko a ty nie, mi pride take...
"Nedarí sa nám otehotnieť?" Komu ešte? Tvojej kamoske, sestre?
A tam mas odpoved preco ty to DECKO nebudes mat, aspon na nieco je dobra karma.
Že žena čaká dieťa, zvlášť keď ho chce, je radostná udalosť. Nikto nečaká, že budeš skákať 3 metre vysoko a ani to, že budeš na nich urazene pozerať alebo reagovať s odporom. Sama sa pozri na túto situáciu, keby si bola na mieste tej ženy ktorá čaká dieťa 🤷🏼♀️ Zabolieť to môže, je to normálne ale aby som takto reagovala, to je už trochu moc.
Teraz si na túto tému citlivejšia, tak im to jednoducho povedz, nech sa pochopíte navzájom 🙂
Nebudem sa tváriť že rozumiem tvojmu hnevu - pretože nerozumiem. Ak si kamarátka nie je vedomá toho čím si prechádzaš, tak sa nečuduj že s tebou zdieľa takého informácie, detto pre rodinu. Rovnako nie je vhodné, aby si automaticky dala všetky ženy do jedného vreca; tak isto ako oni nevidia do teba, ty nevieš čím si prechádzajú ony, aký majú priebeh tehotenstva a históriu. Oni ti dieťa nevzali, ani to že ich budeš 'neznášať' ti neprinesie nové. Zbytočne si ničíš svoju psychiku a izoluješ sa od ľudí v tvojom okolí. Odporúčam kontaktovať psychiatra, psychológa a riešiť.
@hahahahah ved im to normalne napis, "sorry neviem sa tesit z tvojho tehotenstva, mne sa otehotniet nedari a ak ano tak potratim, psychicky to znasam velmi zle"
A ono sa to rozsiri, po rodine, cez kamosky a znamych. A uvidis, uz nikto nebude pisat ze caka prirastok.
@hahahahah neviem čo to máš za rodinu a známych, odo mňa nikto nikdy nevyžadoval, aby som sa tešila, keď mi oznámili, že čakajú prírastok. Držím ti palce, aby sa nabudúce zadarilo, prešla som si tým, aj že sa roky nedarilo, aj som o bábätko prišla, ale nevadili mi ani kočíky, ani tehotné ženy, rieš to s psychológom
@hahahahah je normálne take pekne veci zdieľať s blízkymi. Ak by ta vynechali a o tehotenstve niekoho z rodiny alebo o tom kamoškinom by si sa dozvedela náhodou, že by si dotyčnú stretla mesiac pred pôrodom s bruchom v meste, všetci by o tom vedeli len ty nie, necítila by si sa dotknutá? Odpovedz si ssma…
Ako ti písali aj baby vyššie, dopraj a bude ti (snad tiež) dopriate. Presne viem o čom hovorím, nám sa podarilo dieťatko až po IVF. Tiež som si prešla tým, že všetci naši rovesníci, ktorí deti chceli mať, ich mali skôr ako my. 🤷♀️ Ale ani ma nenapadlo to brat takto trpko, práve naopak, tešila som sa s nimi a ver, že oni sa potom veeelmi tešili s nami a bolo to take milé...
Ja ta chapem, ale snazim sa nestat sa zatrpknutou a tiez sa snazim radovat z druhych, hlavne ak ide o blizkych ludi, chvalabohu, ze aspon oni sa tesia, hoci je tam vzdy ten tien smutku v mojej dusi... je to tak ako to je, dufam, ze nebudem casom oduta furia, pred ktorou sa nesmie mihnut stastny clovek s detmi. Drzim palce.
@hahahahah bola som pred pár rokmi presne tak isto ako ty teraz. Nám sa nedarilo,ani prirodzene, ani cez umelé oplodnenie. 3 vklady a nič. Dlhé roky snaženia. A v tom čase mi jedna vraví,že sa im podarilo dieta na prvý sup ani nevedia ako. Hovorím si,no super.
Potom príde brat s tým,že budú mať tiež dieťa. Podotýkam,že títo ľudia vedeli o našej situácii. A moje reakcie? Vždy som sa šla vyrevať.... žiaľ... aj z dôvodu,že švagriná "ešte nechcela " a to už mala pomaly 35r.
Časom to prešlo, upratala som si to v hlave a šla ďalej
@hahahahah si zatrpknuta a zakomplexovana. Vies, tiež iným závidím veci ktoré majú a ja ich mať nikdy nebudem. To ale neznamená že sa netesim spolu s nimi keď sa im podarí túto vec mať. To je isté dieťa. Keď si dáš do poriadku psychiku, aj dieťa sa podarí.

@hahahahah psychológ nič iné ..daj sa do poriadku 🙏