Ako zvládnuť predaj domu a všetky obavy?
Chcem sa opýtať skúsenejších co majú v tomto nejaké skúsenosti. Odhodlali sme sa k zmene a ideme do predaja po dlhých 7.rokoch a s maximálnym vyhorenim na mieste, kde sme. Avšak spolu s predajom cítim maximálnu neistotu a až dilemu či je to dobré rozhodnutie. Mám strach vpustiť si do domu neznámych ľudí. Cítim sa akoby som išla s kožou na trh a ukázala všetko čo mi je úzko súkromné. Beriem to veľmi vážne ja alebo sú tieto pocity normálne? Kde bývame sme úplne sami. Nemám kamaratstva, priateľstva a ani rodinu,takze nejaká výpomoc ci uz s deťmi, pripadne sťahovaním neexistuje. Ako toto všetko dat s deťmi? Mám obavy z toho.
@staromodna hlavne si nechaj dostatocnu casovu rezervu.V mojom okoli predavali dom viac,ako 2 roky...Stahovanie sa zvladnut da,ale je to narocne.
Zaplatit si firmu na stahovanie. Oslovit rodinu/priatelov. Bezne takto chodime si pomahat a ano, aj 100-200 km.
A co sa tyka tvojich emocii - kupca sa na to pozera uplne inak.
@zmrzlinka2021 ak by rodina bola ochotná, tak ano. Povedzme tak, že rodinu nemám, čiže sme v tom sami.
@zmrzlinka2021 ak by rodina bola ochotná, tak ano. Povedzme tak, že rodinu nemám, čiže sme v tom sami.
@staromodna A z manzelovej strany? Pripadne aj kolegovia z prace
zaplať si firmu, nám tak sťahovali kanceláriu my sme len pobalili do krabíc oni prišli, všetko naložili, odviezli, vyložili no problem
@zmrzlinka2021 prečo by mali ísť kolegovia z práce nosiť nejaké ťažké bremená, keď existujú sťahovacie služby? Nechápem
@zmrzlinka2021 manžel je cudzinec, takže z jeho strany tiež nemá kto, keďže má naozaj starých rodičov a nejaké ďalšie kontakty s ostatnou rodinou veľmi neudrzuje, ale možno niekto by dokázal pomôcť aj z mojej práce, ale robím tam len polroka, tak nejaké hlboké vzťahy este nemám
@zmrzlinka2021 prečo by mali ísť kolegovia z práce nosiť nejaké ťažké bremená, keď existujú sťahovacie služby? Nechápem
@belllinka
Nikto nič nemusí. Ale ak ludia maju dobre vztahy, vedia si vzajomne vypomoct. Kazdy podla svojich schopností a moznosti. Uz len to, ked clovek pride na hodinu a za tu hodinu da urcity pocet krabic pred dvere, kde to berie stahovacia sluzba, velmi pomoze.
celkom som nepochopila z čoho máš strach - že ti budú cudzí ľudia chodiť na obhliadku domu - alebo že ti budú cudzí sťahovať??
@belllinka
Nikto nič nemusí. Ale ak ludia maju dobre vztahy, vedia si vzajomne vypomoct. Kazdy podla svojich schopností a moznosti. Uz len to, ked clovek pride na hodinu a za tu hodinu da urcity pocet krabic pred dvere, kde to berie stahovacia sluzba, velmi pomoze.
@zmrzlinka2021 pomoze to akurat tak tej stahovacej sluzbe
@zmrzlinka2021 sťahovacia služba ti poskytne krabice, aj nábytok zloží, im netreba pomáhať ...
celkom som nepochopila z čoho máš strach - že ti budú cudzí ľudia chodiť na obhliadku domu - alebo že ti budú cudzí sťahovať??
@biba_18 to, že mi budu chodiť cudzí ľudia po dome. Z toho mam hrôzu
@staromodna ale pri sťahovaní alebo kedy?
@zmrzlinka2021 pomoze to akurat tak tej stahovacej sluzbe
@biba_18 to, že mi budu chodiť cudzí ľudia po dome. Z toho mam hrôzu
@staromodna no veď nech chodia, aj tak už bude predaný, alebo na predaj nie? Osobné veci, oblečenie, kuchyňu, kúpelňu, všetko si zbalíš sama do krabíc. to že ti budú rozoberať prenášať nábytok už hádam taká hrôza nie je. Prípadne predajte dom aj so zariadením a zbalíš si len veci a predmety do krabíc.
No , Ved Mali by ste mat uz iny dom a toto nechat na realitku. Ako ver mi, ze kupcu zaujima iba rozloha, poloha domu a ako su situovane miestnosti, velkost pozemku a typ kurenia a taketo veci. Nic ine. Ja som v pozicii ako ten kupca, zhaname iny dom, chodime po obhliadkach.
Veď ti nebudú otvárať skrine a šuflíky. Každú izbu pretrieď, čo už nepoužívaš daj preč z domu a budeš mať menej sťahovania.
No , Ved Mali by ste mat uz iny dom a toto nechat na realitku. Ako ver mi, ze kupcu zaujima iba rozloha, poloha domu a ako su situovane miestnosti, velkost pozemku a typ kurenia a taketo veci. Nic ine. Ja som v pozicii ako ten kupca, zhaname iny dom, chodime po obhliadkach.
@kiki68 sme viazaní na predaj/kúpa. Iný dom už vyhliadnuty mame. Chcela som to urobiť tak, aby sme sa mohli už odsťahovať do toho druhého domu, nakoľko je prázdny, ale majiteľ nechce, že má strach to robiť takto, takže chce najskôr predaj.
@staromodna no veď nech chodia, aj tak už bude predaný, alebo na predaj nie? Osobné veci, oblečenie, kuchyňu, kúpelňu, všetko si zbalíš sama do krabíc. to že ti budú rozoberať prenášať nábytok už hádam taká hrôza nie je. Prípadne predajte dom aj so zariadením a zbalíš si len veci a predmety do krabíc.
@anonym_5e6c8b myslela som, ze mam obavu z obhliadok tj pred predajom domu sem budú chodiť ľudia a z toho mam obavu, že tu máme naše osobné veci, a že ide zima a neviem ani kam ísť s deťmi za ten čas, keď sa tu budú krútiť cudzí ľudia
@anonym_5e6c8b myslela som, ze mam obavu z obhliadok tj pred predajom domu sem budú chodiť ľudia a z toho mam obavu, že tu máme naše osobné veci, a že ide zima a neviem ani kam ísť s deťmi za ten čas, keď sa tu budú krútiť cudzí ľudia
@staromodna budeš s deťmi doma, prečo by si mala niekam ísť...
Kamoška predávala dom tento rok, keď sa ozval realitak, že ma záujemcov popratala prevádzkový bordel a mohli prísť... Ona s deťmi bola doma sem tam doplnila info o dome co sa pýtali záujemci.
A presne vy cítila, že sa našiel kupec... Dom bol na predaj 6 mesiacov... Až potom prišiel ten správny záujemca, až sa sám realitak čudoval ako rýchlo sa jej dom predal.
@kiki68 sme viazaní na predaj/kúpa. Iný dom už vyhliadnuty mame. Chcela som to urobiť tak, aby sme sa mohli už odsťahovať do toho druhého domu, nakoľko je prázdny, ale majiteľ nechce, že má strach to robiť takto, takže chce najskôr predaj.
@staromodna ale vies, ze predaj moze zabrat aj rok, dva ? Ja len, ze kopec domov kde sme boli , mali podobnu situaciu, riesili to kreditom medzitym. A cakaju dalej nez to predaju. Niektori too, dva uz cakaju. Zalezi kde ten dom je.
@staromodna budeš s deťmi doma, prečo by si mala niekam ísť...
Kamoška predávala dom tento rok, keď sa ozval realitak, že ma záujemcov popratala prevádzkový bordel a mohli prísť... Ona s deťmi bola doma sem tam doplnila info o dome co sa pýtali záujemci.
A presne vy cítila, že sa našiel kupec... Dom bol na predaj 6 mesiacov... Až potom prišiel ten správny záujemca, až sa sám realitak čudoval ako rýchlo sa jej dom predal.
@zalka ja som iba v dvoch domoch stretla nahodne niekoho z majitelov. Aj to raz vdaka tomu, ze to niekto pomohol v podstate, lebo bol potrebny kluc. Inak nie.
@staromodna Nikam, ved normálne budete doma, my sme tiež chodili na obhliadky a boli tam majitelia, kupujúci len pozrie a aj tak si predstavuje ako si to prerobi, kde dá nábytok. Neviem aky máte stary dom ale my sme kupovali 50 ročný dom a také "poklady" sme našli. Akurát len nedávame ze mame po záhrade Zakopane fľaše, sut, kamene, proste bordel. To ze máš vystavené nejaké fotky alebo sošky nikoho nezaujíma. Skôr či nemáte nejaké plesne a smrad zatuchliny v dome, to môže odradiť kupcov.
@staromodna to predavate sami ci cez RK? lebo ak cez RK tak sa obhliadky dohaduju niekolko dni vopred na presny cas, nikto ti nepride neohlasene len tak zaklopat, ze prisli sme na obhliadku. a celkom nerozumiem, z coho mas stres. vsak spodne pradlo nebudes mat na posteli a do skrin ti nikto chodit nebude. ak byvate v dome, tak hadam mate dvor. to je problem dat detom topanky a bundy a byt s nimi 15 minut na dvore? vsak obhliadka dlhsie netrva.
predavali sme byt, ked mal syn 4 roky. Nase osobne veci sme schovali, ked ho prisla realitka nafotit - vsetko bolo v krabiciach, skrini a tam sme to nechali aj pocas obhliadok. Byt bol do 3 tyzdnov predany, mali sme asi 6-7 obhliadok, vacsinou tak 2 naraz, bez nas iba s realitackou. Syn bol v tom case u susedy alebo sme boli v kutiku niekde a muz sa motal okolo domu… obhliadky netrvali dlhsie ako hodinu, to sa viete zdrzat niekde v meste alebo ist na ihrisko. Predavali sme vo februari, tiez bolo chladno a skoro tma…
@zalka ja som iba v dvoch domoch stretla nahodne niekoho z majitelov. Aj to raz vdaka tomu, ze to niekto pomohol v podstate, lebo bol potrebny kluc. Inak nie.
@kiki68 kamoška bola pri každej obhliadke dokonca len tak jej dakto zazvonil a sam prišiel bez realitky... Ona nemala problém... Ukázala povedala vysvetlila... Dom potreboval rekonštrukciu, ona chyby neskrývala, realitak mal tu tendenciu.
@kiki68 kamoška bola pri každej obhliadke dokonca len tak jej dakto zazvonil a sam prišiel bez realitky... Ona nemala problém... Ukázala povedala vysvetlila... Dom potreboval rekonštrukciu, ona chyby neskrývala, realitak mal tu tendenciu.
@zalka ako ja som tiez rada, jed vidim majitelov, ale je to rarita. Mozno tym, ze vela domov je dedicstvo po rodicoch. A napr rodic isiel po ovdoveni do domova, alebo k niekomu z deti a pomerne daleko, tak to predavaju.
@zalka ako ja som tiez rada, jed vidim majitelov, ale je to rarita. Mozno tym, ze vela domov je dedicstvo po rodicoch. A napr rodic isiel po ovdoveni do domova, alebo k niekomu z deti a pomerne daleko, tak to predavaju.
@kiki68 my sme boli pri jednej obhliadke ako majitelia a bolo vidno, ze sa ti obhliadajuci viac hanbia chodit a pozerat. Realitacka nam vravela, ze je lepsie bez nas, ale predsalen sme na tej prvej chceli byt ked si pustame dl bytu cudzich ludi - ani realitacku sme nepoznali (ale mali sme exkluzivne zastupenie, takze bola iba jedna)… Na dalsich sme uz neboli a je pravda ze trvali dlhsie a viac si byt obzreli… ako kupujucej mi tiez viac vyhovovalo, ked domaci neboli doma, nemala som pocit ze im narusam sukromie a chcem utekat prec 🙂
Keď si nechceš vpustiť do domu niekoho úplne cudzieho (plne chápem) tak rozkríkni po všetkých známych, kamošov atď, že idete predávať nehnuteľnosť. Tak som to urobila ja, do týždňa mi volal kamarát, či môže prísť s kamarátom, že chce kúpiť byt. Rovno ho aj kúpil. Tým som sa vyhla “očumovačom bytovým” 🙂🙏. Čo sa týka sťahovania. Mali sme pol roka na vysťahovanie sa a kúpu novej nehnuteľnosti. Na pohľad dosť času, za mňa sakra málo, lebo som ani nevedela, kde chcem bývať 🤣. Nakoniec sme sa odsťahovali 100km od vtedajšieho bydliska. Sťahovanie sme zvládli ja a muž + jeden kamarát. Viac menej som veľa veci odviezla, kým deti boli v škole/škôlke. Ale nebrali sme žiadny nábytok okrem postelí pre deti, pračky/sušičky a tv.
Keď si nechceš vpustiť do domu niekoho úplne cudzieho (plne chápem) tak rozkríkni po všetkých známych, kamošov atď, že idete predávať nehnuteľnosť. Tak som to urobila ja, do týždňa mi volal kamarát, či môže prísť s kamarátom, že chce kúpiť byt. Rovno ho aj kúpil. Tým som sa vyhla “očumovačom bytovým” 🙂🙏. Čo sa týka sťahovania. Mali sme pol roka na vysťahovanie sa a kúpu novej nehnuteľnosti. Na pohľad dosť času, za mňa sakra málo, lebo som ani nevedela, kde chcem bývať 🤣. Nakoniec sme sa odsťahovali 100km od vtedajšieho bydliska. Sťahovanie sme zvládli ja a muž + jeden kamarát. Viac menej som veľa veci odviezla, kým deti boli v škole/škôlke. Ale nebrali sme žiadny nábytok okrem postelí pre deti, pračky/sušičky a tv.
@denkabemommy no kebyze Máme nejakych známych, tak by som poroztrubovala, ale skôr uvažujem, ci nedám vediet priamo na obecný úrad alebo kam ešte, aby som mala väčšie šance? Uvažovala som ísť aj za jednými susedmi, hoci ich neznasam, ale predsa, majú plno známych a možno by chceli mať nových susedov. Tak by si mohli robiť party od noci do rána 😁

@staromodna
Zaplatit si firmu na stahovanie. Oslovit rodinu/priatelov. Bezne takto chodime si pomahat a ano, aj 100-200 km.
A co sa tyka tvojich emocii - kupca sa na to pozera uplne inak.