Chcem žiť na Novom Zélande
Odmalička som si hovoril keď budem dospelý odídem preč zo Slovenska.. lenže som sa našiel v kanade 😀žil som tam 6 rokov. Tam sa mi vôbec nepáčilo vrátil som sa po šiestich rokoch späť na sk a stále túžim žiť na nový zeland sice žena nechce ani deti nechcú ísť. Bol tam niekto na nový zeland? Alebo žijú tam Slováci? ako to je vlastné tam na život ? Veľmi ma to zaujíma tam.je to nádherné mesto a okolie.
@avon44 môj brat tam istý čas žil. Zamiloval si to tam ale potom išiel do USA
no môžeš tak max pracovat, zrovna usadit sa natrvalo je dost problém
To je skôr krajina vhodná na dovolenku, život je tam celkom iný ako u nás, aj drahší, angličtinou sa dohovorí, ale majú aj svoj jazyk, niektorí študenti tam chodia na brigády zbierať ovocie alebo do reštaurácii a keď je u nich zima, tak u nás je leto.
no môžeš tak max pracovat, zrovna usadit sa natrvalo je dost problém
@anonym_e87019 ani usadiť sa na trvalo nie je problém. Žije mi tam brat, získal pracovné povolenie, na to povolenie k trvalému pobytu a po rokoch aj občianstvo - úplne bez problémov.
Máme tam príbuzných. Tí, čo sa tam narodili, zostávajú tam. Tí, čo sa narodili na Slovensku, odišli. Sesternica prežila 2x veľké zemetrasenie, kedy zachránila iba seba a syna. Zomreli jej priatelia a musela začať od 0. Štát jej finančne pomohol, ale psychicky to nedala. Žije teraz v Austrálii.
@avon44 a vies v akom odvetvi sa tam chces zamestnat? Tam nie je az take lahke ziskat working viza. Ja som tam bola na working holiday viza a ked mi skoncili, nasla som si este jednu pracu - cca na 3-4 mesiace a ziadala som o working viza a z prace mi museli dat list, ze ma naozaj potrebuju a ze takych pracovnikov je tam malo a neberiem robotu nejakemu domacemu 🫣🫣🫣. Len tak haj buj by som tam urcite nesla a nestahovala celu rodinu, ak to nemas poriadne premyslene. Inak priroda atd je tam naozaj nadherna, aj pre mna to bol sen tam ist, ktory som si splnila, ale zit natrvalo by som tam nechcela, uz len z toho dovodu, ze je to od nas strasne daleko. A poznam par zien zo Slovenska a Ceska, ktore si tam nasli priatelov/manzelov a ostali tam natrvalo byvat. Najdu sa tam aj Slovaci ale vacsinou Cesi.
@anonym_e87019 ani usadiť sa na trvalo nie je problém. Žije mi tam brat, získal pracovné povolenie, na to povolenie k trvalému pobytu a po rokoch aj občianstvo - úplne bez problémov.
@anonym_42dacd blbost vobec to nieje take jednoduche. Prac.viz je 2000 rocne pre slovakov.
@anonym_42dacd blbost vobec to nieje take jednoduche. Prac.viz je 2000 rocne pre slovakov.
@natalka13 ok, nemám nič na práci a preto si vymýšľam 🤦♀️
@avon44
Ja som tam chodil na služobné cesty z Austrálie, väčšina by chcela ísť robiť do Australie, platy sú nič moc plus ekonómia je mala a ťažko sa hľadá práca a plus primiešaj do toho domacich.

@avon44 teba tam zozeru