icon

Dobrá mama sa má obetovať

Včera o 14:22

Ahojte, dlho som rozmýšľala, či to sem vôbec napíšem, lebo viem, že sa to asi nebude všetkým páčiť, ale už to v sebe dusím fakt dlho. Vždy som si myslela, že dobrá mama sa má obetovať, že to k tomu proste patrí, tak som išla naplno, deti prvé, manžel, domácnosť, ja niekde úplne posledná. Pamätám si jeden konkrétny deň, keď som po tretej prebdenej noci vstala, urobila raňajky, odviezla staršieho do škôlky, mladší mi celý čas reval v aute a ja som sa pristihla, že stojím na parkovisku a trasú sa mi ruky tak, že som nevedela ani zapnúť pás. A vtedy mi došlo, že toto asi nie je hrdinstvo. Doma som potom vybuchla kvôli rozliatej vode na zemi, strašne som na syna nakričala a on sa len rozplakal a povedal mi, že sa ma bojí, a to ma úplne zlomilo. Všetci hovoria, že obetavá mama je tá najlepšia, ale ja mám pocit, že keď ide žena dlhodobo na doraz, tak už nedáva láskavosť, ale nervozitu a stres. Keď som si po čase dovolila aspoň trochu ubrať, povedať nie, ísť sa sama prejsť, nechať riad v dreze a nehrať sa na dokonalú, doma sa paradoxne viac upokojilo. Deti sa viac smejú, ja menej kričím, aj keď nie som stále tá obetavá. Fakt ma zaujíma, či to niekto máte podobne, alebo som len ja zlyhala v tom, ako má vyzerať správna mama.

Strana
z2
anonym_93db98
Včera o 23:03
@anonym_41b4f9

@anonym_93db98 Tu sme zase pri otazke- kde su ostatni? Manzel? Surodenci?

@anonym_41b4f9 No tak to vyšlo..muž v robote, decko choré mesiac ako nikdy predtým a súrodenci cca 200km...

anonym_35c67c
Včera o 23:08

Ja som na tom rovnako a chcela by som to vedieť ovládnuť a povedať si dosť.Najprv deti potom muž a domácnosť a ja niekde úplne na najposlednejsom mieste.Nonstop na nohách okolo detí okolo domácnosti väčšinou som sa nemala kedy najesť ani tak Kila išli rapídne dole.A to nehovorím o tom že aj na záchod ísť v behu na pár sekúnd.Kym som neskončila na pohotovosti.Snazim sa brzdiť dúfam že to zvládnem.

anonym_35c67c
Včera o 23:09

Podotýkam muž väčšinou v zahraničí a rodina ďaleko

doriiis
Včera o 23:15
@anonym_93db98

@doriiis A ja hej..dokonca aj po 50tke..obskakiujem,zabezpečejuj 2 domácnosti, varim,periem, robím a nie raz sa pristihnen,že je piatok a ja som si nestihla urobiť nič pre seba...A podotýkam, že bežne sa stáva,že aj unavená, dokonca aj teraz chorá musím sa postarať i ibe naše mami.A to som mesisc padala na hubu..ake kto sa ma...

@anonym_93db98 ... To je smutné. Prepáč, ale neverím, že to robíš dobrovoľne.

anonym_93db98
Včera o 23:18
@doriiis

@anonym_93db98 ... To je smutné. Prepáč, ale neverím, že to robíš dobrovoľne.

@doriiis A čo mám robiť..nie raz padám na hubu a mám dosť..ale veľa krát nemám na výber. Muž má takú prácu akú má a ja som tá čo sa musí postarať o všetko aj o všetkých. Mala som dvoje antibiotik už a každý deň s niekým po lekároch..niečo vybavovať...na slučku..ale všetko raz prejde.

doriiis
Včera o 23:21
@anonym_93db98

@doriiis A čo mám robiť..nie raz padám na hubu a mám dosť..ale veľa krát nemám na výber. Muž má takú prácu akú má a ja som tá čo sa musí postarať o všetko aj o všetkých. Mala som dvoje antibiotik už a každý deň s niekým po lekároch..niečo vybavovať...na slučku..ale všetko raz prejde.

@anonym_93db98 ... Hej prejde. Keď sa zložis. A potom zázračne zistíš, že aj ini vedia vybaviť a postarať sa.

anonym_41b4f9
Včera o 23:24
@doriiis

@anonym_93db98 ... Hej prejde. Keď sa zložis. A potom zázračne zistíš, že aj ini vedia vybaviť a postarať sa.

@doriiis Co by sa surodenci trhali, ked na to maju "lidi". Mame take v rodine. 1 sa ide zodrat pre rodicov a druhi pridu raz za 2 mesiace na 3 hodiny...

anonym_93db98
Včera o 23:26
@doriiis

@doriiis Áno len vieš problém je,že máme mami o ktoré sa treba už starať a opatrovateľské neuznali. A súrodenci ďaleko. Tak keď je už veľmi zle museli sme riešiť aj OČR a vtedy aspoň ja pomáham obom.Je to bieda v tomto štáte...

anonym_41b4f9
Včera o 23:26
@doriiis

@doriiis Okrem toho, co je to dnes 200 km. Smiesna vzdialenost. No ale to by sa muselo chciet...

anonym_93db98
Včera o 23:31
@anonym_41b4f9

@doriiis Co by sa surodenci trhali, ked na to maju "lidi". Mame take v rodine. 1 sa ide zodrat pre rodicov a druhi pridu raz za 2 mesiace na 3 hodiny...

@anonym_41b4f9 Áno samozrejme aj taký sú..ale u nás je to iné .Mne pomáhajú ako sa dá a mužovi bývajú na druhom konci Slovenska.To je tak vieš...kým vládali pomáhali oni nám hlavne s deťmi. Nemôžem povedať dobré máme mami.
Teraz je naša povinnosť im to vrátiť. Len tých lekárov, kontrol majú strašne veľa..to je najhoršie .

anonym_93db98
Včera o 23:32
@anonym_41b4f9

@doriiis Okrem toho, co je to dnes 200 km. Smiesna vzdialenost. No ale to by sa muselo chciet...

@anonym_41b4f9 Tak cez víkend chodia ako sa im dá..len oni pracujú, podnikajú, majú svoje životy. Rýchle životy..

betulinka1
Včera o 23:34

@anonym_autor toto som pochopila 5 rokov dozadu a facku mi dalo pekne vyhorenie. Nastatie prisiel covid a ako sme boli zatvorení, tak som mala cas sa venovat sebe a pochopit. 😉

Strana
z2