Máme obetovať vzťah kvôli peniazom?

3. nov 2021

Ahojte idem sa vás opýtať čo by ste robili .... Proste sme dosť v kritickej finančnej situácii ... Mužovi sa naskytla príležitosť vycestovať za prácou do zahraničia za dosť veľké peniaze čo by nám veľmi pomohlo ...len ..... Musel by odísť na pol roka a potom by prišiel na týždeň domov .... Máme malé dieťa a boli sme od seba odlúčení najdlhšie keď som bola v pôrodnici 😔 Nevieme si proste predstaviť že sa tak dlho fyzicky neuvidíme .... obetovať vzťah kvôli peniazom ? Isto sa tu nájde žena ktorá takéto veci riešila .....ako ste to zvládli ?

anjelicek26
3. nov 2021

Zavisi, ako velmi tie peniaze potrebujes, s lasky sa zit neda, treba jest, ucty platit. Takze ano, nech ide. Nebudete prvy ani posledny, co cez toto musia prejst. A nech v zahranici hlada taku pracu (ked uz tam bude, ma moznosti chodit aj na ine pohovory), kde by vedel chodit castejsie domov, pripadne vas casom prestahovat ku sebe... ked sa uchyti, mozete ostat s dobrym platom natrvalo...

loginexistuje
3. nov 2021

pozri ak musis tak musis so vzduchu sa zit neda

ivkazba
3. nov 2021

Z pol roka by ste sa videli len týždeň? Čiže 2 týždne v roku? Za žiadnych okolností by som takto nerozbila rodinu. Rodinu ste si nezakladali predsa preto, aby ste boli spolu v roku 2 týždne. Súhlasila by som tak, že by som aj s dieťaťom išla s ním.

annamalaga
3. nov 2021

Ahoj. A čo chcete na hypotéku zarobiť alebo už máte nejake dlhy? Keby priateľ musel robiť aj na dlhy, stejnak je na Slovensku v dvoch prácach? V Nemecku bude v jednej.

haley7897
3. nov 2021

Súhlasím s vyššie napisanymi komentármi. Zároveň zo zvedavosti, o akej krajine sa bavíme? Prečo len 1 týždeň za pol roka? Nerozoberali ste možnosť neskôr po vytvorení zázemia (povedzme po tom prvom polroku) presťahovať celú rodinu?
Krátkodobo na pol roka je to ok krízové riešenie, dlhodobo však pre rodinu neudržateľné

katkaseiner
3. nov 2021

V prvom rade si poriadne zistite ci ta praca je naisto... uz je na svete tolko agentur a zarucenych kontaktov a este sa kludne mozte viac zadlzit kym si fakt nieco najde. Za mna nech ale urcite ide, trosku sa otuka, poobzera, a cosi viac zarobi... jednoduchsie sa zije s peniazmi vo vacku ako s prazdnymi vreckami.... ved po roku-dvoch sa kludne vie vratit spat a uz nebudete v minuse... tak hadam by mu potom postacila aj praca tu v SR nablizku.

oli18
3. nov 2021

@ivkazba tebe sa povie, ty si aj na SK zarobila na 500 000 eurový pozemok😀. Poraď jej, ako sa to dá, aby jej muž nemusel do zahraničia. 🙂

ivkazba
3. nov 2021

@oli18 smiešne? Nezarobila som na pozemok ja, ale partner. Ale áno, zarobím aj ja nadštandardne. Pretože som na sebe makala. Nič mi do huby nepadlo samé od seba, všetko som si odrela. Zažila som robiť denné, nočné, 220 hodín mesačne a dostať za to ešte v 90-tych rokoch 3000 korún slovenských. Takže viem, čo je to zarábať málo za veľa práce. A namakala som sa na to, aby som sa mala lepšie. Závidíš alebo čo, keď máš potrebu sem dávať takýto debilný komentár? Lebo nič iné v tom nevidím, len závisť alebo zlobu. Apropo, ja nepíšem, že jej muž nemá ísť do zahraničia. Píšem, že ak, nech ide s ním. Lebo podľa mňa byť spolu v roku iba 2 týždne je málo.

rikarika
3. nov 2021

Za mna ano, pol roka prebehne ako nic. Len na inu vec by som si dala pozor a to ci tam bude ako zamestnanec klasicky a vyplatu dostane od svk zamestnavatela alebo zahranicneho? Alebo mu budu platit ako zivnostnikovi na fakturu? Alebo ina moznost...? Minule mi prisiel jeden chlapik co bol tiez pol roka v DE, malo mu byt zaplatene na fakturu ale nebolo a teraz riesi nielen ze mu nezaplatili fakturu ale vznikli mu sj dlhy na poistovni...

missdiva
3. nov 2021

Tak ak mas male dieta a si len doma tak by som sa isto zbalila a sla s nim.

rikarika
3. nov 2021

@ivkazba prosim ta ty sa uz nikde nevyjadruj! Narobis viac skody ako osohu. Vcera si opat bohovsky radila nejakej 16rocnej hvezde ako mame pomahat neeee...skoda ze si nenapisala ze dalsia institucia mimo jej mamy je detsky domov....nevies co je zivot v rodine, nerad.

ivkazba
3. nov 2021

@rikarika ach koľko komplexu či zloby v jednej žene. Pekný deň ti prajem.

rikarika
3. nov 2021

@ivkazba akoze zloby v tebe?

lidia73
3. nov 2021

a je to len jednorazove, ze na pol roka prec a potom pride, alebo by mal mat taketo turnusy stale? vies ono to hned neznamena ze peniaze na ukor vztahu, ak ste v zlej financnej situacii, z niecoho treba ucty platit.

ivkazba
3. nov 2021

@rikarika nie v tebe, píšem tu autorke otázky, že išla by som na jej mieste s ním, aby rodina bola spolu? A to je zlá rada? Zlá rada je podľa mňa aby odišiel sám a videli sa v roku len 2 týždne.

rikarika
3. nov 2021

@ivkazba ale on nejde na kanare lezat k moru ale s najvacsou pravdepodobnostou do robotnickej ubytovne aby zarobil.

rikarika
3. nov 2021

Ale aka zmena nadpisu!!! Tak ux nie zahranicie ale konuec vsetkeho....zase vymysel?

ivkazba
3. nov 2021

@rikarika tak ja by som zvolila radšej menej peňazí ako byť s mužom iba 2 týždne v roku. Práve preto, lebo rodina má byť spolu. Čo bude mať dieťa z otca, ak bude pol roka preč a potom príde len na týždeň domov a zase odíde na polroka? A čo tá žena sama? Všetko bude na nej, dieťa, domácnosť.

ivkazba
3. nov 2021

@rikarika názvy menia admini, často dosť nešťastne.

ibrunova
3. nov 2021

Ak by nám horelo pod zadkom, tak asi áno, možno by to bolo len dočasné, a dlhy by sa posplácali.. Len aby to bolo niečo seriózne. Držím palce

anjelicek26
3. nov 2021

@missdiva bohuzial ja si myslim, ze tento typ prace pol roka prec a tyzden doma - je rybolov na severe, praca na lodiach a veci tomu podobne... tam si zenu zo sebou s babom proste nema ako zobrat....dlhodobo je lepsie europske zahranicie, nemecko, rakusko, na stavbach hladaju stale, do vyroby hladaju stale, ak ma ruky sikovne, nestrati sa, vybuduje zazemie a prestahuje aj rodinu, plus s nemecka napriklad by im aj pridavky na dieta potom chodili, proste jedno s druhym... treba na to ist rozumne...hlavne s europskych krajin sadne vecer do auta a o par hodin je doma.

lenkalienka0
3. nov 2021

@ivkazba vies mozno Ta pani vyssie oznacila preto lebo si sa tu uz velmi vela krat chvalila kolko penazi zarabas ( ja Ta z plochy vobec nepoznam, ani nesledujem,no clovek si to takto v diskusiach vsimne) . A tusim aj vcera ze si nemala male dieta na starosti . Kazdy kto nieje obmedzovany fuuuu aj 10 rokov malym dietatom, ocrkami a vsetkym moznym vie pracovat a zarabat kolko len chce ked nieje lenivy. Takze by sa k tomu mohli skor vyjadrit ozaj bezne matky od rodiny a nie clovek kt.mohol v zivote robit co chce a kolko chce bez obmedzeni. To nieje vyhovorka,len s malymi detmi je naozaj vsetko velmi komplikovane kolko krat

ivik4
3. nov 2021

To je naozaj velmi dlha doba :( aj si zvyknete kazdy na svoj vlastny samostatny zivot

janinah
3. nov 2021

Ak je to len 1x polrok,tak by som ho tam poslala,ak viac,tak nie,peniaze nie sú všetko.

anne_mary2
3. nov 2021

Ahoj autorka.. ak smiem vediet, do akej krajiny by odisiel muz? ked pises ze mate male dieta, nie je mozne zeby si po 2m sadla na lietadlo na prisla za nim? Na tyzden.. alebo viac, no zalezi od krajiny samozrejme 🙂)
Za mna ziadna extra drama aj ked sa to mozno zda, clovek si zvykne na kadeco…
ake velke mate dietko? 🙂

luccija
3. nov 2021

Ak jednorázovo pol roka tak áno.Mozno po mesiaci zbalí tašku a príde domov.Ak nevyskusate budete banovat

anne_mary2
3. nov 2021

@ivkazba vela x je na vsetko sama aj zena co ma chlapa 10km daleko v robote ale rano pojde vecer pride , v robote aj sobotu, nedela dospi, vecer sa naje, osprchuje, 15 min pohra a ide spat..
nehovorim ze to je tak vsade, ale napr teraz v covid case veela chlapov mojich kamosiel co boli v nemecku, svajciarsku proste kade tade a vratili sa domov su v robote PO- NE ak si chcu udrzat nejaky standart a zeny maju deti a domacnost na starosti rovnako+ este muza 🙂🙂
je to smutne ale je to tak 🤷🏼‍♀️

snowflake07
3. nov 2021

Mňa by zaujímalo tie čo radíte,že by ste išli s ním.To ako tu len tak zo dňa na deň zobrať deti zo školy,škôlky,žena,pobaliť seba a hajde do zahraničia keď ani ten muž nevie kde a ako bude bývať?Možno muž dostane zadarmo ubytovňu.Keby išla žena s deťmi za ním,tak treba už byt zobrať do podnájmu ,veľa x za vysokú sumu a niekde aj 3 mesačný depozit čo asi teraz sotva majú.Muž nech ide.Po pol roku uvidí či zostane na Sk,alebo či Vás tam môže zobrať so sebou.V prvom rade treba zarobiť.Bez peňez do cudziny nelez.

oli18
3. nov 2021

@lenkalienka0 len neviem, kedy zarába, keď v ktorúkoľvek hodinu je na MK a v každej diskusií. Ozaj by mohla dať typ, ako dobre zarábať a byť stále na nete😀 Rovnako jej priateľ, ktorý dal za stavebný pozemok 500 000 e😨

tosomja
3. nov 2021

Môj robil vonku, dva mesiace preč, desať dní doma. Prišiel o veľa čo sa rodiny týka, hlavne o deti. Nebol pri žiadnych významných udalostiach, krst, prvé sväté. Dokonca v prvom vzťahu nebol ani doma, keď sa mu syn narodil. Ale mali peniaze, a aj ja som s ním takto žila tri roky, mali sme peniaze, nemali deti otca a ani ja muža. Teraz je doma a keby som mohla, vrátila by som čas, aby nedával výpoveď. Nie kvôli peniazom, ale bola som tak nastavená, všetko som zvládala sama, mala som režim a na neho som sa stále tešila, každý deň sme si volali a keď bol doma, užili sme si každú minútu s ním. Teraz sa mi zdá, že začína ponorková choroba, deti nezvládnuteľné, nervozita, a nuda.
A málo peňazí. Už nevyskakuje tak, ako keď mal zaco.