Emočné sklamanie z darčekov od blízkych
Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.
@anonym_b34971 ale vieš čo je divné? Že vždy vedel. Vždy vedel aký parfém práve používam a kúpil ten. Potom raz videl jeden drahý krém /pre mňa vtedy drahý/ ako na neho pozerám a zapamätal si to a kúpil mi ho o pol roka na Vianoce. Potom mi dal kabelku, na ktorú som chodila pozerať do výkladu, jednoducho on si všímal veci a zapamätal si, čo sa mi páčilo a čo som kedy povedala, že by som chcela. Potom mi zvykol kúpiť aj praktické veci - tú poukážku do Notina, do Martinus apd. Len teraz je to také zvláštne. Nočná košeľa nadrozmernej veľkosti XL, zmestia sa do nej dve ženy, od vietnamca. Papuče také, že si ich nechceš dať na nohy. Ponožky ok, na doma ich využijem. Ten sprchovací gél podľa mňa vyberala jeho mama. Neviem, netuším. Veď vie, čo používam. A sviečka ok. Máme ich doma 100, bude 101.
@anonym_autor tak zjavne ťa už nemiluje keď si nedal záležať na darčekovej
Ja nvm málo sa poznáte alebo málo komunikujete že neviete čo kupovať? My dvaja sa buď dohodneme alebo sa necháme prekvapiť a tým pádom vieme čo kupovať druhej polovičke . Ešte sa nám nestalo že by sme dostali nejaký nevhodný darček
@stellarstar ani nám sa to ešte nestalo. Vždy vie, čo má kúpiť, počúva celý rok, čo som chcela, po čom som túžila a toto mi kúpil. Koľko krát ma prekvapil, a pýtala som sa, ty si si spomenul? Ty si si to všimol, že som o tom dávno hovorila? Tentokrát je to celé iné a to ma sklamalo. Nie cena toho darčeku, celý ten message okolo toho.
vieš čo, ja som nedostala darčeky už roky, pretože si kúpime cez rok čo potrebujeme a v tom muž nikdy nešetrí keby som chcela karavan tak mi ho kúpi a privezie až pred dom, stačí že spomeniem kávovar už sedí a vyberá, ale sám od seba mi nie schopný vybrať nič čiže na prekvapenie by som čakala zbytočne - lenže ja som to sama tak chcela, presne po takýchto darčekoch predtým kedy som od rodiny dostávala knihy, ktoré nečítam (žáner šlabikár šťastia a podobne keď mám rada sci-fi, fantasy a detektívky), kozmetiku čo nepoužívam, oblečenie ktoré mi nesedí
na narodeniny chcem vždy lístky na koncet alebo do divadla a zvyšok si kupujem keď to ozaj potrebujem
je to o vnútornom nastavení, áno kdesi vnútri to človeka zamrzí, že predsa len ani jeden minidarček s prekvapením tam nie je ale potom si poviem chvalabohu, ak by v ňom bola sviečka tak mám akurát prácu s tým komu ju posuniem
rodinu sme dávno naučili, že darčeky sa kupujú len deťom a všetci si vydýchli lebo je fakt, že ani ja som nevedela trafiť darček napríklad švagrinke čo má úplne iný vkus ako ja a vymieňať si peniaze je nezmysel
Mozno ma financne tazkosti?
@anonym_48da67 ešte raz, mne nezáleží na celkovej hodnote daru, keby mi dal prstienok za 10 eur z nejakej bižútérie s vyrytým personalizovaným odkazom na druhej strane, je to osobnejší darček, ako toto.
@anonym_48da67 finančné ťažkosti? Preto kúpil nočnú košeľu nadmernej veľkosti (alebo mu ju dala jeho mama? ), a babkovské papuče (žeby tiež od mamy?)? Pekné a nie drahé kúpi kľudne v pepcu.
Niesi nevdačná. Ja ťa chápem. Nabuduci rok si choj darček vybrať 🙂
@anonym_autor Akoby to kupoval na poslednú chvíľu len aby niečo bolo 😏
@anonym_48da67 finančné ťažkosti? Preto kúpil nočnú košeľu nadmernej veľkosti (alebo mu ju dala jeho mama? ), a babkovské papuče (žeby tiež od mamy?)? Pekné a nie drahé kúpi kľudne v pepcu.
@huxy na moje 35te narodeniny mi dal darček možno za 5 eur, ale bol to jeden z najkrajších darčekov, aké som kedy dostala v živote. Vyrobený pre mňa, dal si záležať.
Mne to príde, že to kúpila jeho mama, aby ti to dal. Inak si to neviem vysvetliť. Neskúšala si sa ho rovno spýtať? Možno zabudol alebo nestihol kúpiť tak mu mama pomohla
@huxy na moje 35te narodeniny mi dal darček možno za 5 eur, ale bol to jeden z najkrajších darčekov, aké som kedy dostala v živote. Vyrobený pre mňa, dal si záležať.
@anonym_autor každopádne velmi zvláštne, že po iné roky si dal záležať a teraz to odflákol košeľou a papučami, ktoré nikdy na seba nedáš...možno tie ponožky a sviečku aspoň využiješ.
@13uzivatelka11 nie, nemali sme žiadne problémy. Od októbra vravel, že nevie, čo mi má kúpiť. Vravela som mu, že keď nevieš, istota je poukážka do Notina alebo do DMky. Ja neviem, koľko to mohlo stáť, 30 eur dohromady? Keby mi za to dal poukážku do Notina za 30 eur, alebo aj za menej, som happy a nepoviem ani pol slova. Sprchovací gél používam úplne iný a to vie, lebo to vidí, kupovala som si 3 do zásoby. Nočnú košeľu nenosím, toto bude naozaj do nemocnice, keby niečo. A ponožky ok, tie využijem. Papuče? Seniorské? Vážne? Sviečok máme doma milión, už ich nemám kam dávať. Nič odteraz budeme páliť rituálne sviečky každý deň. 🙂
@anonym_autor ja Ti rozumiem, aspoň ta nočná košeľa, keby bola nejaká pekná 🙂. Ja neznášam darčeky, len aby boli. To radšej nič. Tiež cítim sklamanie. Preto som vianočné darčeky medzi dospelými zrušila. Každý nech si kúpi čo chce. Občas dostanem blbosti na narodeniny. Tavnu pistol bez tyčiniek.. rukavice do záhrady, ktoré nie sú moja veľkosť..bonboniéru ktorú neznášam vždy vyfasujem . Pritom ja zjem všetko, ale iba tú jedinú nemám rada..
@anonym_autor a komu teda kupoval tie darčeky?
@huxy tak to sa pýtam aj ja. Lebo toto nezháňal dva týždne, toto kúúil od vietnamca na jednom mieste. Dobre, sviečku a sprchovací gél asi nie.
Hod foto košele a papúč.
Ja by som zasa bola sklamaná z poukážok do predajní. Poukážky na nejaké služby sú ôk. Ale do obchodov? Veď to je prvá trápna vec, ktorú kúpi človek niekde pri pokladni a nemusí sa ani na sekundu zamyslieť, čím by danú osobu potešil.
Hod foto košele a papúč.
Ja by som zasa bola sklamaná z poukážok do predajní. Poukážky na nejaké služby sú ôk. Ale do obchodov? Veď to je prvá trápna vec, ktorú kúpi človek niekde pri pokladni a nemusí sa ani na sekundu zamyslieť, čím by danú osobu potešil.
@abbey1 no ale keď si to sama autorka priala-tie poukáźky? Nemôže sa cítiť sklamane z obrovskej nočnej košele, ktoré ani nenosí a babkovských papúč?
@anonym_autor tak to by som bola aj ja sklamaná, kabelku by som si objednala a drahú tentokrát. Mužovi by som to povedala, až keď príde 😉
chlapi to proste nevedia teda vacsina, ak si chcela poukazku mala si mu ti priamo napisat alebo nech ti da penaize do obalky, poukaz nandovcu co spolu vyberiete atd
ja bud poslem linku presne na alzu a pripadne kupime spolu a moj je totalne happy ked mu dovolim takto kupit pre mna (teraz tak kupil mi parfem co som chcela) lebo on mamstres z nakupov darcekov
kupil mi aj navyse dve lega botanical co som skladala takmdv atri roky dozadu teraz uz na to nemam naladu nevadi odlozim, minuly rok mi kupil tak lego milky way (este sa neotvorilo)
vo vasom veku by som to riesila wellness pobytmi a dovolenkami pod stromcek
@anonym_autor mne to skor pride ze to kupil mame a ta ho s tym poslala kade lahsie 😃
My sme zistili ze nemame radi prekvapenia a hlavne nic mega. Muz uz na zaciatku povedal ze nechce ziadnu kozmetiku, oblecenie ani kuchynske pomocky. Ze sa v detstve dost narozbaloval spodneho pradla a sprchacov. Takze si presne hovorime co chceme a davame si fakt drobnosti, symbolicky. A ak prekvapenia tak fakt mini alebo nejaku vychytavku. Ja som napr.dostala aj ponozky ale take stylove presne ake som chcela. Syn tiez dostal ponozky a bol nadseny lebo su vyhrievane na dialkove ovladanie.
@anonym_a66454 mám dospelé dieťa. Mladucha 🙂
@anonym_autor tak mas potom velmi mladeznicke zmyslanie prepac a chovas sa ako decko

chlapi to proste nevedia teda vacsina, ak si chcela poukazku mala si mu ti priamo napisat alebo nech ti da penaize do obalky, poukaz nandovcu co spolu vyberiete atd
ja bud poslem linku presne na alzu a pripadne kupime spolu a moj je totalne happy ked mu dovolim takto kupit pre mna (teraz tak kupil mi parfem co som chcela) lebo on mamstres z nakupov darcekov
kupil mi aj navyse dve lega botanical co som skladala takmdv atri roky dozadu teraz uz na to nemam naladu nevadi odlozim, minuly rok mi kupil tak lego milky way (este sa neotvorilo)
vo vasom veku by som to riesila wellness pobytmi a dovolenkami pod stromcek
@anonym_882271no môjho by sa to asi dotklo, lebo on je celý šťastný, keď vymyslí prekvapenie. Aj keď to občas nevyjde, ako včera, nevlzie, do svetríka 😀, ale zase som rada, že ma vidí v menšej veľkosti, ako mám a dá sa vymeniť. A medzi ostatnými darčekmi, sa to stratilo
@anonym_autor ty vždy dokážeš každému dávať dokonalé darčeky z ich pohľadu, nikdy sa nepomýliš, netrafíš nesprávne? Celý život? Nedal ti partner nikdy darčeky, ktoré ťa potešili? A keď to spriemeruješ... Možno po rokoch ťa práve spomienka na nemožné darčeky rozveselí. A možno sa s nimi darujúci naozaj natrápil, kým také ftákoviny vymyslel.
ale ani parfém by som nechcela jeden známy keď mal milenku tak kupoval žene aj milenke rovnaký parfum, aby nevoňal inou vôňou keď príde domov 🙂 a ešte aj tie parfémy dal kúpiť svojej asistentke
@anonym_autor ale ved sprchac, papuče, nočnú košeľu používame celý rok, nie len do nemocnice. Ja neviem, ja by som sa potesila.
@anonym_882271no môjho by sa to asi dotklo, lebo on je celý šťastný, keď vymyslí prekvapenie. Aj keď to občas nevyjde, ako včera, nevlzie, do svetríka 😀, ale zase som rada, že ma vidí v menšej veľkosti, ako mám a dá sa vymeniť. A medzi ostatnými darčekmi, sa to stratilo
@anonym_0e7f94 tak moj je statsny ked potesi mna a vyber darceka mu sposobuje neskutocny stres ako on nema problem kupit ale predsa len uz v tomto veku vsetko co potrebujes si kupis ale je dobry na vyber dovoleniek v exotike. tak kazdy ma nieco

Z mojej skusenosti chlapi- nevedia vyberat darceky 🤷🏼♀️ Ja som par vianoc nechala na mojom muzovi a tiez som bola sklamana co vybral. Take veci co vobec nenosim, znacky o ktorych som mu hovorila, ze nemam rada. Aj ked som sa snazila mu naznacovat, ze toto je pekne a tamto sa mi lubi tak vzdy vybral nieco ine. Jeden rok som si povedala, ze stacilo a normalne odkaz mu poslem, ze toto mi kup a hotovo. Moj otec a brat detto - vzdy vyberu blbosti.
@anonym_b34971 ale vieš čo je divné? Že vždy vedel. Vždy vedel aký parfém práve používam a kúpil ten. Potom raz videl jeden drahý krém /pre mňa vtedy drahý/ ako na neho pozerám a zapamätal si to a kúpil mi ho o pol roka na Vianoce. Potom mi dal kabelku, na ktorú som chodila pozerať do výkladu, jednoducho on si všímal veci a zapamätal si, čo sa mi páčilo a čo som kedy povedala, že by som chcela. Potom mi zvykol kúpiť aj praktické veci - tú poukážku do Notina, do Martinus apd. Len teraz je to také zvláštne. Nočná košeľa nadrozmernej veľkosti XL, zmestia sa do nej dve ženy, od vietnamca. Papuče také, že si ich nechceš dať na nohy. Ponožky ok, na doma ich využijem. Ten sprchovací gél podľa mňa vyberala jeho mama. Neviem, netuším. Veď vie, čo používam. A sviečka ok. Máme ich doma 100, bude 101.