Frustrácia na materskej dovolenke
Ahojte trosku sa chcem vyrozpravat, mozno to mate podobne. Mam 8 mesacne dieta, takze materska v plnom prude. A aj ked mam super babo ktore v noci pekne spinka a budi sa vacsinou len raz tak cez den tie spanky su divoke...niekedy za cely den spi dokopy hodinu a ja som uz taka vycerpana ze sa mu neviem tolko venovat a casto bezducho pri nom sedim a mam vycitky ze nevymyslam vselijake podnetne aktivity ako vidim vsade naokolo u mamiciek....to ze sa sama sebe nevenujem tolko na to som si uz zvykla a viem ze pride este cas kedy sa budem moct ale zo vsetkeho najviac co nemam rada je pravidelne varenie....mozno ma teraz ukamenujete ale ja to proste neznasam....ako ja varim malemu stale lebo chcem aby mal domacu stravu, vynimocne dam kupovany prikrm ale nalriek tomu celkovo to varenie mi nejako uchadza najma ked mame cez den cvicenie a plavanie mimo domova a nestihnem den predtym na 3 dni navarit tak proste neni navarene a pridem si dost neschopna, ved som na materskej musim stihat vsetko....ja sa citim rovnako ak nie viac vycerpana ako z prace, plus do toho tie vycitky ze sa babu nevenujem tak ako si zasluzi lebo ho milujem ale ja som tak unavena....a to podotykam mam fakt dobre dieta neviem si predstavit ze by stale plakalo
och ale ved to je normalna vec, ze mu dat prikrmy. Na to boli predsa vyrobene. Nikto neocakava od teba perfekcionizmus. Nemusis mat na 100% upratane, uvarene kazdy den plus este aktivity mimo domu. Skus si niekedy pre dietatko navarit na 2 dni (budes mat na dalsi den pokoj a jemu sa nic nestane. A tie kupovane prikrmy opakujem - nic na tomnie je zle. Nie kazdeho bavi varenie, zehlenie a upratovanie. To ze spi menej cez den je sice blbe lebo ta to vycerpava ale aspon ti spi dobre v noci. Ak by spal dobre cez den, mozno by ste boli hore v noci....Kazde dieta to ma inak s tym spankom a po mesiacoch sa to moze menit. Nemusis sa mu na 100% venovat. NIekedy ho mozes nechat bezpecne v postielke nech sa pohra - alebo pri tebe na koberci. Ja som si kludne takto nasla cas na oblubeny serial v tv....
Máte malý mrazák? Lebo ja som rozhodne každý deň pre dieťa nevarila v takomto veku. Myslím od základu každé jedlo. Spravila som také zdravé zeleninovo-mäsové “nugetky” upiekla a zamrazila a už len po jednom vyťahovala. To isté s omáčkou na cestoviny. Tú som namrazila do formičiek na ľad. Všetko si predpripravila tak, aby som to už len rýchlo vytiahla, rozmrazila a pridala niečo, čo sme jedli aj my- cestoviny, ryža, zemiaky. Aj banánové lievance vieš namraziť. Keby chceš viac tipov na takéto jedlá tak poradím. A nič nie je na tom ak dáš občas kupovaný príkrm.
@anonym_autor Nemaj výčitky ,ja viem, že každá sme mali ak nebolo akoby sme chceli. Nemusíš sa mu venovať nonstop. Stačí, že si s ním a cíti tvoju prítomnosť istotu.
Už sa určite vie pohrať chvíľu aj samo. Časom podrastie a bude lepšie. Presne ako píšu, hlavne, že ho nič nebolí,má plné bruško,čistú plienku a istotu. Maminu.
Si dobra mama a mala som to rovnako ako ty. Bohuzial to varenie preňho neodbudne, len sa kusok odľahči ked nastupi do školky... Tak malému dieťaťu som (neviem kde brala energiu) ale varila kazdy den čerstvé - do twistshake som nahadzala 3-4 druhy zeleniny podľa toho aká bola doma, a jeden deň len to, druhy deň s kustickom maska/ryby, treti den s cestovnou/kuskus/neskôr ryza, a takto dookola každý boží deň. Kupované prikrmy jedol Len ked sme dlho cestovali a vyslo to na jeho obed, cca raz za 2mesiace. Vždy večer som si nacistila zeleninu, zaliala vodou a v miske strčila do chladničky. Ale síce, on dlllho preferoval prave dohladka mixované obedy, az pred 2.narodeninami začal akceptovať tuhsiu textúru.. Je to veľmi náročné obdobie co máš, a áno aj to vymýšľanie aktivít, váľanie sa po zemi ma tiež nebavilo, zachvilu sa ti zacne stavať okolo nábytku a prídu prvé pády hlavne na hlavu, budeš to mat ťažšie ale ver, rýchlo to prejde. Keď sa naučí bezpečne padať a potom chodit, bude to lepšie 🙂
A rodina nevie občas prísť, zabaviť malého, Dat mu iné podnety? Ved to je krásne babatkove obdobie, pre taku babku, krstnu ci tetu z rodiny je to len radosť, a pre teba by to bola pomoc aspoň na hodku-dve cez týždeň...🤷

Si dobrá mama, nemusíš byť perfektná, tvojmu dieťaťu stačí tvoja prítomnosť, čistá plienka a plné bruško. Ako to docieliš je len na tebe. Hlavne sa neporovnávaj s ostatnými, napíšu len to pekné ale negatíva nie.