Komu sa zveriť s osobnými starosťami?
Ahojte, môj okruh ľudí s ktorými preberám svoje veci je pomerne malý. Máme tri deti, ale s deťmi nepreberám veci, ktoré ma trápia, alebo keď sa niečo udeje a chcem pomôcť.
Mám kamošku, ale s ňou som v kontakte tak raz - dva krát do mesiaca a preberáme úplne iné témy, my si nevoláme každý deň, každý druhý deň, nepíšeme si na dennej báze. Kolegyne v práci sú kolegyne - jednak sú o 20r mladšie ako ja a potom preberáme skôr, kto sa ako vyspal, kam pôjdeme na obed, kam sa ide cvičiť, a kto ma malé deti tak detské choroby. Neriešime súkromie apd.
Mamina, s ktorou som všetko preberala mi zomrela a tak som nejako prirodzene presunula témy na manžela. Ale jeho to unavuje. Pritom ja nie som typ, čo veľa hovorí, ani ten typ, čo rozoberá všetko na svete, len jednoducho občas potrebujem sa o niečom porozprávať, počuť názor nezainteresovanej osoby, prípadne aby mi niekto poradil alebo vypočul ma.
A tu mi môj manžel dáva postupne najavo, že jeho to obťažuje. Na jednej strane ho chápem.
Na strane druhej s kým sa mám porozprávať? To mám platiť 50 eur za sedenie u psychológa len aby ma vypočul a poradil mi v bežných veciach? Alebo povedal svoj názor na niečo?
Neviem naozaj... Môj manžel môže hocičo povedať mne, vždy ho vypočujem, povie to svojej mame, svojej sestre. S kamošmi nepreberá tieto témy. Ide raz do mesiaca s kamarátom na kávu a bavia sa o robote a futbale.
@elz1920 ja mam manzela a mam si pisat dennik? Ako 13r? To poradis aj mojmu muzovi, ked ho nebudem chciet pocuvat?
@anonym_autor som bola najprv nahnevana na 'rozculenu', ze aku hnusnu spravu ti napisala, ale tusim, ze to vystihla.. ty nechces veci riesit, len sa stazovat, ake su zle a ako druhi za to mozu a maju byt ini.. no, tak prajem vela stastia v trucovani a dupkani si nohou, ze tvoj muz uz nie je podla tvojich predstav.. aj ked pochybujem, ze to bude mat valny vysledok..
@anonym_autor som bola najprv nahnevana na 'rozculenu', ze aku hnusnu spravu ti napisala, ale tusim, ze to vystihla.. ty nechces veci riesit, len sa stazovat, ake su zle a ako druhi za to mozu a maju byt ini.. no, tak prajem vela stastia v trucovani a dupkani si nohou, ze tvoj muz uz nie je podla tvojich predstav.. aj ked pochybujem, ze to bude mat valny vysledok..
@reanda ja nejdem teraz nic riesit, teraz na to nie je cas a priestor. Hladam moznost vyrozpravat sa a mat id niekoho feedback na veci - a to nie su len isobne veci, kludne praca, zivot, zdravie apd. A pytam sa, ako to riesia ini ludia, co tiez nemaju mnoho ludi vo svojom okoli.
@elz1920 ja mam manzela a mam si pisat dennik? Ako 13r? To poradis aj mojmu muzovi, ked ho nebudem chciet pocuvat?
@anonym_autor ja už iba v skratke, terapia formou denníka skutočne existuje, to, že si o tom ešte nepočula, neznamená opak. Použi vyhľadávač, zistíš.
Ešte by som na tvojom mieste považovala, prečo máš okolo seba tak málo ľudí, s ktorými sa môžeš rozprávať o vážnych veciach.
Nebuď škrob a zaplať si psychológa. S prístupom "som lekvár na polici" ti iné nezostáva.
@anonym_autor ja už iba v skratke, terapia formou denníka skutočne existuje, to, že si o tom ešte nepočula, neznamená opak. Použi vyhľadávač, zistíš.
Ešte by som na tvojom mieste považovala, prečo máš okolo seba tak málo ľudí, s ktorými sa môžeš rozprávať o vážnych veciach.
Nebuď škrob a zaplať si psychológa. S prístupom "som lekvár na polici" ti iné nezostáva.
@elz1920 pisem o tom vyssie, preco mam tak malo ludi, objektivne dovody viem. Ja sa potrebujem bavit o praci, o sluzobke, o cenach, o sluzbach, o debilovi zakaznikovi, o blbo nastavenom budgete. Ak raz budem mat vazny psych problem, rada vyhladam terapiu. Aktualne potrebujem kamosku, ktora tu uz zial nie je. Ani mama tu nie je.
@reanda aspoň ty si to pochopila....
Čo tak sa častejšie ozvať tej kamoške s ktorou si tak často nevoláte? 🙂 len tak sa jej opýtať aký má deň a ako sa im darí?
Čo tak sa častejšie ozvať tej kamoške s ktorou si tak často nevoláte? 🙂 len tak sa jej opýtať aký má deň a ako sa im darí?
@buberova ona ma velmi vela problemov, naozaj ju nezatazujem svojimi, volame spolu max 5 min, viac nie. Zvykli sme volat niekedy dlho, ale teraz sa jej neda. Napisem jej, ze na nu myslim, ako sa jej dari, ako sa citi. Odpise mi, ale nejdem ju zatazovat, ma vela svojho.
Vidíš ja som to myslela tak že najprv jej ty skúsiš dať tvoju pozornosť a záujem, vypočuješ ju.. "nezištne" len tak lebo ťa zaujíma ako sa má a záleží ti na nej..nie hneď že ju si nájdeš ako obeť na ktorú všetko svoje vysypeš.. ale ona niečo povie o tom čo rieši so svojím zdravím a ty dáš nejakú svoju skúsenosť. A takto obojstranne komunikovať....
Vidíš ja som to myslela tak že najprv jej ty skúsiš dať tvoju pozornosť a záujem, vypočuješ ju.. "nezištne" len tak lebo ťa zaujíma ako sa má a záleží ti na nej..nie hneď že ju si nájdeš ako obeť na ktorú všetko svoje vysypeš.. ale ona niečo povie o tom čo rieši so svojím zdravím a ty dáš nejakú svoju skúsenosť. A takto obojstranne komunikovať....
@buberova ved ja ju pocuvam. Vzdy som tu pre nu a ked sa ozve, ked ma dobry den, tak ju vypocujem a povzbudim a poradim. Nikdy nehovorime o mne a mojich veciach, posledne mesiace riesime iba ju.
@buberova ved ja ju pocuvam. Vzdy som tu pre nu a ked sa ozve, ked ma dobry den, tak ju vypocujem a povzbudim a poradim. Nikdy nehovorime o mne a mojich veciach, posledne mesiace riesime iba ju.
@anonym_autor a prečo robíš zo seba bútľavú vŕbu a nepovieš jej o svojich problémoch, keď ste kamošky,tak by aj ona mala počúvať teba
@anonym_autor a prečo robíš zo seba bútľavú vŕbu a nepovieš jej o svojich problémoch, keď ste kamošky,tak by aj ona mala počúvať teba
@rozculena nebudem teraz tu rozoberat cim si prechadza. Som tu pre nu a vzdy jej pomozem, vypocujem ju a rovnako ju aktualne vobec, ale vobec nebudem zatazovat svojimi problemami, ani banalitami.
Presne tak. Za vypustenie 💩je podľa mňa vhodne platiť niekomu, kto to počúva. Radšej zaplatiť než s tým obťažovať ľudí. Podľa mňa dobrý deal. Si predstav, že máš robotu kde toto musíš počúvať. Tak chcem aspoň dobré ohodnotenie za to 😀

Pomáha aj písať si denník. Tam vypíšeš všetko zo seba, keď nechceš, aby to niekto našiel, tak zakaždým papier spáľ. K papieru budeš určite úprimnejšia ako k cudziemu človeku. Presne pomenuješ problémy.
No a s kamoškou by som potom blbla a prichádzala na iné myšlienky. Na čo sa zaťažovať iba problémami?
Smiech je výborný liek.
Nás je v kabinete 6 žien, dosť nám pomáha vyrehotať sa z problémov, sme 30, 40 a 50 + a blbneme ako pubišky.
Ono to fakt pomáha.