icon

Ktoré ročné obdobie si užívate po 40-tke?

19. sep 2025

Ahojte zrelší kolegovci, ktoré ročné obdobie máte najradšej vo veku po 40tke? Ja som mala od detstva rada leto, narodila som sa uprostred leta. Popravde ešte ani v 30tke som neriešila obdobia, ako išli, tak som ich brala.

Ale leto... po 40tke žiaľ už teploty netolerujem. Čiže za mňa toto leto, ktoré bolo, bolo super. Jar by som mala rada, ale... som alergik/astmatik a teda toto obdobie je pre mňa zdravotne náročné. Zimu nemám rada, úprimne je to pre mňa pochmúrne obdobie. Nelyžujem, čiže za mňa príliš krátke dni, zima vonku, potreba sa naobliekať... mne je zima v byte už teraz. Najlepšie mi teda vychádza jeseň. Ale okrem babieho leta patrí ku jeseni aj dážď, kratšie dni, skoré stmievanie sa, a to mi na nálade nepridáva. Na jeseň mám nejaký splín zjavne.

Ktoré ročné obdobie si užívate vy po 40tke a prečo?

Strana
z2
terezka1947
19. sep 2025

Ja som vždy mala rada jeseň a zimu so snehom. Čiže mi to ostalo😄

biba_18
19. sep 2025

milujem zimu od mala a neviem sa dočkať lyžovačky napriek aktuálne zlomenej nohe 😂
leto a hlavne horúčavy ťažko znášam, nerada sa opaľujem, najradšej sedím doma…

autor
19. sep 2025
@biba_18

milujem zimu od mala a neviem sa dočkať lyžovačky napriek aktuálne zlomenej nohe 😂
leto a hlavne horúčavy ťažko znášam, nerada sa opaľujem, najradšej sedím doma…

@biba_18 užívala by si si zimu aj keby si nelyžovala a nerobila žiadne zimné športy - korčule, snowboard, bežky, lyže?

biba_18
19. sep 2025

@anonym_autor asi to je jedno s druhým, že… rada lyžujem preto mám rada zimu. alebo opačne, mám rada zimu a preto rada lyžujem… čo bolo skôr? 🤷‍♀️

diewcatqoo
19. sep 2025

Ja mam rada jar. Ked uz nie je chladno, ze sa da vyjst von bez bundy, ale este nie je tak horuco, ze sa clovek ide roztopit. Alergik nie som, pele mi nevadia. Mam rada maj - prijemne pocasie, 2 sviatky = 2 dni volna navyse, vsetko pekne kvitne, vonia, slnko uz zapada neskor...

autor
19. sep 2025
@biba_18

@anonym_autor asi to je jedno s druhým, že… rada lyžujem preto mám rada zimu. alebo opačne, mám rada zimu a preto rada lyžujem… čo bolo skôr? 🤷‍♀️

@biba_18 pýtam sa, či by si mala rada zimu ak by si nelyžovala. Lebo nie všetci ľudia lyžujú. Dá sa povedať, že 80% ľudí pláve, ale nie všetci majú pre to radi leto.

autor
19. sep 2025
@diewcatqoo

Ja mam rada jar. Ked uz nie je chladno, ze sa da vyjst von bez bundy, ale este nie je tak horuco, ze sa clovek ide roztopit. Alergik nie som, pele mi nevadia. Mam rada maj - prijemne pocasie, 2 sviatky = 2 dni volna navyse, vsetko pekne kvitne, vonia, slnko uz zapada neskor...

@diewcatqoo máj milujem. Aj keď už nebudeme mať dva sviatky. Ale máj, rozviknutý orgován, tie japonské čerešne, pre mňa najkrajší mesiac v roku. 🙂

vilma7
19. sep 2025

Ja mam rada všetky, ale kvôli komárom a iným otravným mucham asi začnem inklinovat k jeseni, zime. Každé obdobie ma pre mna svoje čaro.
V zime si užívam skoro tmu, doma máme kopec spoločného času na trávenie, tvorenie atď.

felycity
19. sep 2025

čím som staršia, tým viac zisťujem, že milujem každé ročné obdobie, v lete príjemné rána, kúpanie, dlhé teplé večery, možnosť spríjemniť si ch v meste, na záhrade..., jeseň, ten pocit posledných teplých lúčov , farebnosť prírody ma nabíja..., sychravá jeseň zas , čas na čajíky, sviečky dobrú hudbu a čítanie kníh, potom už prichdza čas vianočný , zas iné aktivity, či len doma s rodinou, dobrá prechdzka vonku... a jar , ked konečne opäť začína viac slnka a všetko sa prebúdza, proste vidno, že asi starnem 😂, proste viem sa nájsť v každom ročnom období, jedine , čo odmietam, vyhýbam sa a nenávidíím je extremne teplo a presuny po meste alebo proste musieť ísť niečo vybavovať- extrem len pri vode dávam asi ako všetci...

anonym_b0c036
19. sep 2025

Jar a leto, vekom tiež už nie vysoké letné teploty, ale milujem teplé letné večery, keď je ešte svetlo a dá sa ísť na prechádzku, na kofolu o 20-21 večer❤️ zimu neznášam.

birika
19. sep 2025

mam rada vsetky - v kazdom je nieco krasne a zaujimave...a je sanca 4x do roka si doplnit satnik 🙂

letfenixa
19. sep 2025

Mám 45, a milujem teplo. Ešte nikdy mi nebolo príliš teplo. Toto leto bolo otrasné, vôbec som si 'kosti' neprehriala a hneď od 1.septembra máme každý deň hmly. Dokážem si nájsť niečo pekné v každom ročnom období, ale najlepšie je teplé leto.

tenerifka
19. sep 2025

Vsetky, ale 26 rokov mi je dopriate zazivat iba leto, okrem dni, kedy vycestujem mimo.
Vzdy sa snazim na par dni "zmenit vzduch", vytiahnut teple oblecenie a uzit si napriklad prechadzky v dazdi...... Doma nic take nemam

katica06
19. sep 2025
@felycity

čím som staršia, tým viac zisťujem, že milujem každé ročné obdobie, v lete príjemné rána, kúpanie, dlhé teplé večery, možnosť spríjemniť si ch v meste, na záhrade..., jeseň, ten pocit posledných teplých lúčov , farebnosť prírody ma nabíja..., sychravá jeseň zas , čas na čajíky, sviečky dobrú hudbu a čítanie kníh, potom už prichdza čas vianočný , zas iné aktivity, či len doma s rodinou, dobrá prechdzka vonku... a jar , ked konečne opäť začína viac slnka a všetko sa prebúdza, proste vidno, že asi starnem 😂, proste viem sa nájsť v každom ročnom období, jedine , čo odmietam, vyhýbam sa a nenávidíím je extremne teplo a presuny po meste alebo proste musieť ísť niečo vybavovať- extrem len pri vode dávam asi ako všetci...

@felycity som na tom rovnako, žial.ani keď o ročné obdobie už nie je ako bývalo

luccija
19. sep 2025

@anonym_autor jar všetko kvitne, príroda ožíva...leto posledné roky neznášam stále spotená, vlasy mi nedrzia, mastná tvár🙂 jediná výhoda obliekanie šľapky, šaty dlho svetlo.Od novembra do marca tie mesiace by som najradšej vyškrtla z kalendara.Uz teraz mi vadí ten tmavy dlhý vecer

balerina2025
19. sep 2025

@anonym_autor jesen a zima ❤ ale aj jar. neznasam leto, perimenopauza dava zabrat.

balerina2025
19. sep 2025
@anonym_autor

@diewcatqoo máj milujem. Aj keď už nebudeme mať dva sviatky. Ale máj, rozviknutý orgován, tie japonské čerešne, pre mňa najkrajší mesiac v roku. 🙂

@anonym_autor oba idu zobrat aj 1 aj 8 .5? 😲

biba_18
19. sep 2025

@anonym_autor a ja ti píšem že sa ma pýtaš či bolo skôr sliepka ako vajce ... a s tým plávaním to asi nie je dobrý príklad - 80% ľudí možno vie plávať - ale to neznamená že aj radi plávajú... proste lyžovať chodia tí čo to majú radi, nie tí čo to vedia (napr. môj muž...)...

autor
19. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor oba idu zobrat aj 1 aj 8 .5? 😲

@balerina2025 8.5 zatial, ved na co je nam bojovat nad fasizmom.

balerina2025
19. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 8.5 zatial, ved na co je nam bojovat nad fasizmom.

@anonym_autor skor si myslim ze aspon toho 1.5 by mali nechat, preto ta reakcia

marceeila
19. sep 2025

Ja mám najradšej jar a leto, ale zase mám rada aj jeseň keď padá lístie a zimu keď je sneh. Ale upršanú jeseň nemám rada, tak ako člapkanice v zime.

sense
19. sep 2025

Všetko okrem jari kvôli alergií, paradoxne prv som nemala rada leto lebo horúco a zima lebo chladno. Teraz mam rada v podstate vsetko

domka222
19. sep 2025

Ja tiež jar a leto. A netoleruješ asi pre to,že letá sú čoraz teplejšie.

olimuc
19. sep 2025

Vzdy som milovala leto, pred aj po 40. jediny rozdiel vidim, ze vtedy som sa tahala von k vode a teraz je mi dobre vo vlastnom bazene (asi je to vekom, dietatom) ale surfovanie, plavenie na lodi atd je stale top, mam rada aj zimu a lyze… predtym cierne, teraz somar. Mam rada aj tento cas teraz, je super na bicykel … mne sa paci v podstate vsetko … hlavne ked mam cas si to uzit

tetapetra
19. sep 2025

Stále leto. Zimu nemám rada, lebo musím škrabať okná na aute 😂

simsalabim
19. sep 2025

Vsetky, ale najviac leto. Horucavy sice nemusim, ale v praci to znamena to, ze casto mame dovoleny home office (historicka budova, do ktorej pamiatkari nedovolia klimu, orientacia na juh). To pre mna znamena neskorsie vstavanie a skorsi koniec v praci (minus cesta tam a spat) a teda moznost ist von takmer denne - bicykel, plavanie v prirode. Cize mam cas na seba a to vnimam ako velke plus.

michaela329
19. sep 2025

@anonym_autor všetky...ja sa koncom jedného obdobia teším na to ďalšie a hodne trávim čas vonku 🤷 Dá sa to za každého počasia. A napríklad beh mám najradšej v zime v mraze a slnku.

7miriam77
19. sep 2025

Ja milujem leto, proste mi na lete všetko vyhovuje...oblečiem šaty, sukňu alebo kraťasy a tričko a pohoda, v lete mám väčší výber na užívanie si voľna...zimné športy neobľubujem. A na lete ma bavia dlhé dni, kdežto v zime ráno tma a poobede už zasa tma. Neznášam zimu, aj keď som sa v decembri narodila 🤣. Jar mi taktiež nevadí,vždy si vychutnávam tu vôňu prebúdzania prírody

anonym_d4b52d
19. sep 2025

Jesen a zimu.Naj ročne obdobia. Leto by som vôbec k životu nepotrebovala .Neznasam ho, je to trápenie.

belllinka
19. sep 2025

Ja som za leto. Plavanie, bicykel, turistika, praca v zahrade, terasa, dlho svetlo. Na druhom mieste jar, kedy sa tesim, ze konecne po zime vybehnem sadit do zahrady. Neznasam jesen a uz ani zimu. Posledne 2-3 roky ma uz aj lyzovanie prestalo bavit, kolena ma bolia a viac sa bojim, ze sa mi na svahu nieco stane.

Strana
z2