icon

Ktoré ročné obdobie si užívate po 40-tke?

19. sep 2025

Ahojte zrelší kolegovci, ktoré ročné obdobie máte najradšej vo veku po 40tke? Ja som mala od detstva rada leto, narodila som sa uprostred leta. Popravde ešte ani v 30tke som neriešila obdobia, ako išli, tak som ich brala.

Ale leto... po 40tke žiaľ už teploty netolerujem. Čiže za mňa toto leto, ktoré bolo, bolo super. Jar by som mala rada, ale... som alergik/astmatik a teda toto obdobie je pre mňa zdravotne náročné. Zimu nemám rada, úprimne je to pre mňa pochmúrne obdobie. Nelyžujem, čiže za mňa príliš krátke dni, zima vonku, potreba sa naobliekať... mne je zima v byte už teraz. Najlepšie mi teda vychádza jeseň. Ale okrem babieho leta patrí ku jeseni aj dážď, kratšie dni, skoré stmievanie sa, a to mi na nálade nepridáva. Na jeseň mám nejaký splín zjavne.

Ktoré ročné obdobie si užívate vy po 40tke a prečo?

Strana
z2
ivanakal
19. sep 2025

Ja som vzdy mala rada jar a leto. Ta prebudzajuca priroda, teplo, slniecko. Neznasam jesen a tiez zimu. Jesen kvoli tomu, ze je velmi skoro tma, rano je tma. A zimu, ze sa clovek musi naobliekat ako cibula a dokym vyjdem z domu som spotena. Cize u mna sa skoro nic nezmenilo.. 🙂

simca06022011
19. sep 2025

@anonym_autor jar-leto (maj-august), tento rok som si napr ziadne horucavy neuzila :(je mi zima furt a uz je to zase zima a idem umrznut
neznasam sa obliekat, bundy kabaty cizmy.. fuj...

tilly
19. sep 2025

Ja som tiež v strede leta narodená a tiež som vždy milovala teplá 35+ a tiež od toho po 40tke ustupujem. Nevadí mi teplo, ale už si ho neužívam ako kedysi.
Teraz mám rada každé ročné obdobie. Na každom nájdem niečo pekné. Jediné, čo mi vadí, je skorá tma.

ciernysokol
19. sep 2025

@anonym_autor najradsej mam jar, vtedy sa este stale lyzuje, ale su aj dlhe dni, viac slnka. Potom tesne hned zimu kvoli lyziam, ale hned aj leto, lebo je horuco. A aj jesen, lebo si trochu viac oddychnem, ale ako mam skolopovinne dieta, tak jesen trochu menej.

nela82
19. sep 2025

@anonym_autor ako toto súvisí s vekom??
Celý život mam rada chladnejšie obdobia a bodka.Aj keď budem mať 90 rokov🤣🤣🤣🤣🤣Áno,som po 40-tke,no absolútne vek nehrá rolu.Vobec a v ničom u mna🤣Prečo by aj mal😉Mat 40 rokov nie je 100 rokov.A aj v 100 rokoch chcem byť rovnaka🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

biba_18
19. sep 2025

@nela82 myslím že nečítaš pozorne. jasne napísala ako s tým vek súvisí…

beata_k
19. sep 2025

@anonym_autor Leto. Mam rada teplo.

euka210
19. sep 2025

@anonym_autor ako dieta som mala rada zimu. Teraz ked soferujem, tak zima nie, kratke dni akurat na depresiu, aj kurit drevom denne treba. Horuce leto tiez nie. Za mna je naj jar, ked sa priroda prebudza a uz je teplejsie. Tesim sa, ze mozem uz do zahrady...co ma v tele prejde 😁

mon29
19. sep 2025

Som zimne dieta, milujem zimu, ale nie clapkanicu.. Milujem hory, sneh, mraz, slnko idelane vsetko naraz, nemam rada to obliekanie.. No... Ja som sa prestahovala do lokality kde je v zime zima aj ked uz nie taka aka byvavala a v lete je prijemne teplo tak max 28.. Inak som zila na juhu a v lete som umierala od mladi..

minenkaa
19. sep 2025

@anonym_autor kazde jedno,cez keto sa rada kupem slnim ,na jeseň milujem prechádzky v daždi ,zima lyže a ešte keď riadne fuci na kopci to je úplný relax a jar konecne dlhšie dni a prechádzky

autor
19. sep 2025
@nela82

@anonym_autor ako toto súvisí s vekom??
Celý život mam rada chladnejšie obdobia a bodka.Aj keď budem mať 90 rokov🤣🤣🤣🤣🤣Áno,som po 40-tke,no absolútne vek nehrá rolu.Vobec a v ničom u mna🤣Prečo by aj mal😉Mat 40 rokov nie je 100 rokov.A aj v 100 rokoch chcem byť rovnaka🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

@nela82 vzdy som milovala teplo, horucacy, slnko. Ano po 40 tke sa to znenilo, horucany netolerujem, fyzicky ich nedavam. Cize u mnohych zien v obdobi perinenopauty a menopauty dochadza ku nizsej tolerancii tepla.

natalka13
19. sep 2025
@anonym_autor

@diewcatqoo máj milujem. Aj keď už nebudeme mať dva sviatky. Ale máj, rozviknutý orgován, tie japonské čerešne, pre mňa najkrajší mesiac v roku. 🙂

@anonym_autor keby kvitli ceresne a orgovan v marci bol by maj najoblubenejsi?

nela82
19. sep 2025
@biba_18

@nela82 myslím že nečítaš pozorne. jasne napísala ako s tým vek súvisí…

@biba_18 u mňa nijako,práve preto takto reagujem.
A vidím tiež,že píše" o kvitnucom orgovane v marci" Koniec koncov netreba ani ten vek brat až tak vazne🙈😉Mam známu,ktorá už rozpráva len o chorobách a dochodku-cerstva 40-tnicka🙈

marca12
19. sep 2025

@anonym_autor Po 40tke uz iba jar a jesen. Tiez som milovala leto,horucavy. Ale uz neznesiem teplo,cize na mna aj dnes bolo horuco.

mircalla
19. sep 2025

Jesen. Leto mimo Bratislavy. Jar byva posledne roky uprsana. Zimu mam rada najmenej

autor
19. sep 2025
@anonym_autor

@nela82 vzdy som milovala teplo, horucacy, slnko. Ano po 40 tke sa to znenilo, horucany netolerujem, fyzicky ich nedavam. Cize u mnohych zien v obdobi perinenopauty a menopauty dochadza ku nizsej tolerancii tepla.

@anonym_autor nie, maj ma svoje caro. Prijemne pocasie, dni sa predlzuju, vonku je teplo, ale nie horucavy, vsetko kvitne. Nebyt tej mojej alergie, je pre mna maj najkrajsi mesiac v roku. Vlastne aj tak je.

anonym_a52302
19. sep 2025

@anonym_autor no vidíš mne tiahne pomaly na 50tku a leto milujem vždy chodíme na jeseň si predĺžiť leto niekam k moru a v zime zásadne do tepla sa kúpať 🤷

anonym_44ebd2
19. sep 2025

@anonym_autor Ten vek co tam udávate je fakt odveci. Myslím, že sa to mení podľa toho ako sa človek cíti. Akú má prácu a všetko zo všetkým suvisi. Poznám mladé baby čo milovali do nedávna leto a,zrazu im ide na nervy horúčavy, keďže pracujú bez klímy.

cukroska
19. sep 2025

@anonym_autor Ja zimu neznášam od dospelosti určite. Jedna vec je ,že zasnežené krajinky sú top.Aj sniežik keď poletuje je to krásne, ale všetko tak maximálne doma za oknom v teplúčku 😀 Nenávidím to obliekanie,čľapkanice a zima v meste je prevažne škaredá .Za mňa Leto a jar vyhráva.

autor
19. sep 2025
@anonym_44ebd2

@anonym_autor Ten vek co tam udávate je fakt odveci. Myslím, že sa to mení podľa toho ako sa človek cíti. Akú má prácu a všetko zo všetkým suvisi. Poznám mladé baby čo milovali do nedávna leto a,zrazu im ide na nervy horúčavy, keďže pracujú bez klímy.

@anonym_44ebd2 nemyslim si, ze je to od veci. U mna to napriklad prislo vplyvom hormonalnej nerovnovahy. Ako som prisla do obdobia perimenopauzy, tak horucavy netolerujem. Klimu nemam inak ani doma, ani v kancli. Do 40tky som bola varena a pecena na slnku. Teraz v lete vychadzam z domu az vecer. Zmenilo sa to.

anonym_44ebd2
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_44ebd2 nemyslim si, ze je to od veci. U mna to napriklad prislo vplyvom hormonalnej nerovnovahy. Ako som prisla do obdobia perimenopauzy, tak horucavy netolerujem. Klimu nemam inak ani doma, ani v kancli. Do 40tky som bola varena a pecena na slnku. Teraz v lete vychadzam z domu az vecer. Zmenilo sa to.

@anonym_autor Ja som v menopauze a 7 rokov sa trápim s návalmi horúčavy a horúčavy tiež už neznášam, lebo v hale máme aj 37 st v lete.
Ale u mna to nie od 40tky ,ake od kedy robím v automobilke.
Aie ak si mám vybrať radšej leto ako zimu.

stankadu
19. sep 2025

Ja si užívam všetky ročne obdobia. Teraz sa teším na jeseň, výzdobu, teplú čokoládu. Potom sa budem tešít na zimu, možno bude aj sneh a vianoce, potom kedy už príde jar a všetko sa zazelená a aj na leto, keď prádlo rýchlo vonku uschne a môžem sa opalovať a čitať knižky a uživat si ladovú kávu 😁

hopsas
19. sep 2025

@anonym_autor ja som 50+ a leto netolerujem asi od 30- tky. Dávam prednosť jeseni prípadne skorej jari s teplotami maximálne 20 stupňov to je pre mňa ideál. Najlepšie by pre mňa bolo ak by sa teploty hýbali celoročne od 10 do 20 stupňov. 😀

autor
20. sep 2025
@hopsas

@anonym_autor ja som 50+ a leto netolerujem asi od 30- tky. Dávam prednosť jeseni prípadne skorej jari s teplotami maximálne 20 stupňov to je pre mňa ideál. Najlepšie by pre mňa bolo ak by sa teploty hýbali celoročne od 10 do 20 stupňov. 😀

@hopsas ja mám rada také mierne pásmo by som povedala, pre mňa ideál okolo 20 - 24 stupňov. V zime by mohla byť zima a sneh 2 týždne od Vianoc do Troch kráľov, Nemám rada dážď, hmlu a také sychravé počasie.

gondyo
26. sep 2025

Všetky..na jar chodíme na prechádzky, cez leto sa kúpeme, jeseň takisto príroda, turistika, cez zimu sánkovanie a sauna..jediné čo nemám rada sú hmly

tiezjedna
26. sep 2025

@anonym_autor bez ohľadu na vek je leto moje najlepšie ročné obdobie😉

Strana
z2