Mám skoro 28 a stále som sama
Ahojte. Čoskoro budem mať 28 rokov a bohužiaľ stále neviem prevziať také nastavenie mysle typu:"užívaj si život", "nerieš","nestresuj" atď.
Minulý rok som odišla z PhD štúdia,presťahovala sa,mám fantastickú prácu v renomovanej farmaceutickej firme tu v Rakúsku, venujem sa hudbe,občas idem s kolegyňami behať, ale priateľa nemám, aj keby som veľmi chcela. Skúsila som aj Tinder, ale tam to po pár správach zdochne, väčšinou keď sa dozvedia že som Slovenka😤S pár ľuďmi som sa už stretla, s jedným dokonca viackrát-ten sa mi pozdáva,avšak on sa o mňa vôbec nezaujíma, stále mi len píše o sebe...ako by ste sa vymotávali z takej situácie? Zas sa sťahovať nechcem. Len tak sa o mňa zaujímať nikto nebude. Ako dožiť a nezblázniť sa?
V 90. tkach isli u rakusanov sloveny na "dracku", co sa mohlo zmenit?
V 90. tkach isli u rakusanov sloveny na "dracku", co sa mohlo zmenit?
@anonym_235588 ale ved idu, ale len u rakuskych turkov. Ona by chcela rakusaka 😆
V prvom rade si to treba trošku upratať v sebe, v 28 rokoch sa cítiť ako že už iba dožijem, lebo nemám muža mi príde smutné (a to sme rovesníčky)… chápem, že vzťah, blízky človek chyba, ale takto sa kvôli tomu rútiť?…to zúfalstvo príťažlivé určite nie je… a čo sa týka zoznamovania a mužov, možno by som sa skúsila pridať k aktivitám komunity Slovákov v AT… nie je niečo také okolo teba?
@leenisender v tvojom prípade, kedy veľmi chces priateľa ma napadla mojej kamarátky veta " Na dobré sa dlho čaká"
Tak im povedz že si z Češka a hotovo. Na Čechov tak nereagujú si myslím. Slováci sú pre Rakúšanov len zberba.
Srandy bokom. Daj sa tam dokopy s nejakým slovákom potom.
@leenisender ja som muz mam 37 a som tiez sam, a nejdem sa z toho zblaznit. Niekedy veci nejdu tak ako si predstavujeme ze v takom a v takom veku zena, svadba , v takom veku deti... Atd proste niekedy sa to proste vsetko vyvinie inak. Nehovorim ze by som nechcel ale radsej sam ako s nespravnymu ludmi 😁 takze nezufaj, su aj ini ludia starsi, ktori su sami
Tak im povedz že si z Češka a hotovo. Na Čechov tak nereagujú si myslím. Slováci sú pre Rakúšanov len zberba.
Srandy bokom. Daj sa tam dokopy s nejakým slovákom potom.
@anonym_2387f8 áno,pohľad na Slovákov je skutočne taký zvysoka, rozhodne neplatí že stačí vyštudovať nejakú ich univerzitu a už ťa berú za svojho...no neberú.hlavne že sa prekrikujú kto je "inkluzívnejší" a k iným národom tolerantnejší
Hľadaj si rodáka. Je ich v Rakúsku kopec.
Dovod preco by ta mali brat za svojho? Ved niesi.
Dovod preco by ta mali brat za svojho? Ved niesi.
@natalka13 myslím rovnoprávne. a nie s pohŕdaním🤷🏻♀️
Prosím Ťa, keď si už môj starý 72 ročný foter našiel na zoznamke starú škatuľu,nehádž flintu do žita, síce je to falošný,manipulatorsky parazit ale má a je naň pyšný 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@anonym_2387f8 áno,pohľad na Slovákov je skutočne taký zvysoka, rozhodne neplatí že stačí vyštudovať nejakú ich univerzitu a už ťa berú za svojho...no neberú.hlavne že sa prekrikujú kto je "inkluzívnejší" a k iným národom tolerantnejší
@leenisender Ale zas celý svet tak funguje. Každý sa nad každého povyšuje a Amerika sa povyšuje nad všetkých. Veď aj u nás na Slovensku sa západniari povyšujú nad východniarmi, v Česku zas Pražáci nad Moravanmi.
Prosím Ťa, keď si už môj starý 72 ročný foter našiel na zoznamke starú škatuľu,nehádž flintu do žita, síce je to falošný,manipulatorsky parazit ale má a je naň pyšný 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@anonym_ef25c2 jahaha mna ebne, ozaj neni nic stratene 🤣
@leenisender .........................................
@leenisender najlepsie obdobie zivota. Presne ako ty od 28 do 32 som bola sama. Robila som karieru, cestovala, ked som mala volno, tak som bikovala aj 40km za den, isla som kam som chcela a kedy. Chlapa som neriesila. Je pravda, ze som mala na to partacku, ktora bola na tom tak isto, Cize dovolenky a vylety a akcie som chodila s nou, kym si nenasla partnera. A to sme byvali od seba 300km. Cize sme raz boli u nej, raz u mna, napr. raz sme sa stretli v Turecku, raz tam a tam (ona letela v Ke, ja z Ba). Jedna isla vlakom z NZ do Budapešti, druha z Ke a isli sme na kavu, na nakupy. Milion takychto malych a velkych akci. Precitala som milion knih o sebarozvoji, chodila na rozne semináre. Venovala sa utulkom zase s druhou kamoskou. Proste ekonomicky mi bolo dobre, mala som vlastny byt, auto. Nikto mi do nicoho nekecal. Najlepsie obdobie mojho zivota. Prve dieta v 34 rokoch. Zameraj sa na seba. Kym mas ten priestor. Doteraz si studovala a nebolo vela casu na teba. Ked pride partner a deti, uz nebudes mat cas na vsetko co chces. Teraz mam 45+ a stale hovorim, ze tie 4 roky boli naj top cas pre mna.
ďakujem za všetky postrehy! je to fakt iné čítať si rady iným, kde kade po internete, alebo priamo vzťahúc k sebe
@leenisender chodievaj viac medzi ludi, v AT byvaju aj v malych dedinkach rozne ludove zabavy, na Neusiedlersee byva kitesurfing, pripadne zrazy tuningovych aut, ist na cyklotrasy a podobne. Hocikde si ta moze niekto vsimnut, kto nebude riesit narodnost.
Autorka, to naozaj su Rakusaci taki nadradeni, ze o teba prestanu mat zaujem, ked sa dozvedia, ze si Slovenka? Stava sa ti aj v inych situaciach, ze vidis, ze ta beru ako nieco menej? Zaujima ma to, lebo budem koncit vysoku skolu a tiez chcem ist do Rakuska.😅
@leenisender chodievaj viac medzi ludi, v AT byvaju aj v malych dedinkach rozne ludove zabavy, na Neusiedlersee byva kitesurfing, pripadne zrazy tuningovych aut, ist na cyklotrasy a podobne. Hocikde si ta moze niekto vsimnut, kto nebude riesit narodnost.
@done s tými zábavami je to tak,že práve dosť často sa tam skupinkujú domáci,resp. po pár zdvorilostných vetách konverzácia viazne, a to som sa v Burgenlande vyskytovala celkom často ešte keď som študovala vo Viedni🤔ale možno som len akurát natrafila na takých ľudí, inokedy by to bolo zas inak
aj keď na zraze tuningových áut som nebola😅minimálne so zvedavými pohľadmi by som rátala :D
Autorka, to naozaj su Rakusaci taki nadradeni, ze o teba prestanu mat zaujem, ked sa dozvedia, ze si Slovenka? Stava sa ti aj v inych situaciach, ze vidis, ze ta beru ako nieco menej? Zaujima ma to, lebo budem koncit vysoku skolu a tiez chcem ist do Rakuska.😅
@anonym_f5942f určite nie úplne všetci, nechcem tu zas na základe svojej skúsenosti zovšeobecňovať celý národ,pôvodne to aj tak bolo len moje pozorovanie z Tindra👀a na spoločenských akciách je cítiť isté pobavenie,akoby som bola nejaká "zábavka" ktorú sa nedá brať vážne,ale opäť,len moja skúsenosť,určite sa nenechaj odradiť! ľudia sú rôzni, v inom štáte to kľudne môže byť podobné vo vzťahu zas k iným národnostiam

@leenisender dozit? Neprehanaj. Najdi si nejaky konicek, dobrovolnictvo, kde spoznas realnych ludi.